Hadbíróság elé állítják a bagdadi felvétel kiszivárogtatóját
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amerika vele együtt látja el a rendvédelmi feladatokat. Lehet gondolkodni hogy akkor honnan vannak az iraki hadsereg áldozatai. Baathista, síita, mond valamit? Tudod, azok a srácok akik ezt azt felrobbantanak és nem igazán figyelik a civileket.
Büntinek ez most annyira nem jött be, de remek öngól volt. 😊
Ne is veszõdj a szavakkal. 😊
Ahány ház, annyi baj legyen.
Az iraki hadsereg áldozatainak pontos száma nem ismert, közelítõ értéke a Pentagon szerint 30000 fõ."
És ez 2009-07 adat
Nem is veszõdök a szavakkal,szerintem ezzel ignorálódott is minden egyes pontja a hozzászólásodnak!
A srác esküt tett, hogy szolgálja a hazáját. És ennyi. Innetõl kezdve õ és mindenki más parancsot hajt végre és bármennyire is hihetetlen egy parancsot végre kell hajtani és nem kritizálni akkor is ha a végrehajtó szerint marhaság.
Ebben az ügyben több szereplõ is hibázott köztük a cikkben említett katona is, de a tény azért tény: a földi felderítés megerõsítette, hogy fegyver is van a mulatkázóknál (ami egy arab esküvõt ismerve alap). A felderítésnek nem volt információja arról, hogy a mulatkázók között volt-e újságíró. A felderítés álltal kapott infót a mûveleti központban elemezték és úgy értékelték, hogy a tûzparancs kiadható. A hiba ez után következett be, ui. csak egy tûzparancsot kaptak. Tehát a helikopter pilótája a parancs ellenére még 1x tüzelt. (arról meg nem is beszélve, hogy az a szöveg amit lenyomott a rádióban eleve vérlázító, függetlenûl attól, hogy ellenségre lõt) A kiszivárogtató ott hibázott, hogy kiszivárogtatot. Információkat adott át, egy harmadik félnek, és szinte biztos, hogy mivel eleve titkos muinkát végzett a szerzõdésébe is benne van valamiféle záradék arról, hogy kussol akármit is lát/hall/tapasztal.
Viszont nem sajnálom a srácot ui. nem saját szájton hozta nyílvánoságra, hanem 50ezer dodóért (kb. 11.5millió fornitért). Tehát semmi köze nincs ahhoz, hogy az emberi érzelmei meg a lekiismeret meg elege van abból amit a hadsereg csinál.
Viszont ebbõl tanúlhatna az amerikai hadsereg: 22 éves suhan lurkókat nem helyezek ilyen helyre. Lehet kantinos, meg csellózhat egésznap, de hírszerzési anyagokhoz, nem engedjük közel... Ha beszopja akkor 74 évesen lesz ismét szabad. Ráadásúl õ katonai börtönben fogja leülni a büntit ami meg nem pont olyan mint egy civil sit.
Ami meg a katonák brutalitását illeti: gondolom az itt kommentelõk mindegyike volt háborúban... Szánalmasak azok a megjegyzések, hogy a katona milyen állat, ui. 1-2 gyilkolás után a 10. már rutin. Errõl bármelyik pszichodoki adhat felvilágosítást. Egy háború végére a katnonák az ember egy tárgy lesz, az érzelmeik (tulnyomó többségüknél) megszünnek, tehát nekik a gyerek sem gyerek.
Mondjuk vietnámban a gyerekek is potenciális támadók voltak bizonyos esetekben.
Szóval én nem ítélkeznék frontkatonák viselt dolgai felett ui. nem harcoltam soha háborúban, mint ahhogy az itt kommentelõk közûl szintén egysem õlt embert, nem háborúzot meg ilyesmi.
- atom bomba élesben bevetve
- napalm (leégeti az ember bõrét )
- és a "kedvencem" : A Mỹ Lai-i mészárlás 1968. március 16-án történt és ezen a napon az amerikai tengerészgyalogosok 500 civilt – fõleg csecsemõket, gyerekeket, nõket és öregeket – mészároltak le a Mỹ Lai nevû faluban. Az eset nagy vihart kavart az Egyesült Államokban, és nagyban hozzájárult a háborúellenes mozgalmak megerõsödéséhez.
Ez a "bérgyilkos" duma eddig a legjobb <#hehe>#hehe>
Ha egy kicsit is gondolkodik az ember belatja hogy az ilyen formaju hadviseles eseten ( combat loc ) igen is elfogadott katonai lepes a terulet elokeszitese az erkezo csapatoknak ... ha ez nem igy tortenne akkor abban a kornyezetben akar duplaja is lehet az aldozatok szama arrol nem is beszelve hogy katona aldozatokkal is szamolni kell.
ゾルターン
Azok nagyresze akik itt megmondjak a frankot allitom meg fegyvert sem fogtak a kezukbe de hogy a modern hadviselesrol fogalmuk sincs abban 100%-ig biztos vagyok.
ゾルターン
Figyeljetek, gondolkodásra képtelen ázalékok:
1) Amerikaiak néha ölnek civileket, de egyrészt _mindig_ a civil veszteség minimalizálása a hadsereg célja, másrészt meg mindig botrány lesz belõle, amikor kiderül valami. (Akár mûbotrány is, mint most - ez mutatja Amerika érzékenységét a téma iránt.)
2) A terroristáknál a civilek mészárlása a cél, és aki véghezviszi, azé náluk a dicsõség. Semmi bajuk a dologgal, mindenféle általános erkölcsi rendtõl elfajzottak.
3) Az amerikai hadsereg háborúiban messze a legkisebb az ellenséges civil veszteség. Nem tudtok még egy ilyet mutatni a történelemben vagy a kortárs világban. Oroszok, kínaiak, arabok, izraeliek, afrikaiak, dél-amerikaiak, balkániak: egy USA-hadmûvelethez képest a világ többi részén csak úgy ömlik a civil vér.
4) Nem létezik háború zéró civil veszteséggel, legföljebb a játékokban. A valóságban nem, ti agyilag leépült szoba-fotel-tévéhuszárok.
Egyébként meg nem az a jellemzõ, amit írtál. Ilyen alapon az usákok "baráti tûz" példával is elõ lehetne jönni, volt rá számos példa, mégsem az a jellemzõ.
Gratulalok .... ti a nagy okosok vagytok a jo pelda a rossz peldara !!!! Szanalom.
"Amerikai zsoldosok artatlan civileket lottek szorakozasbol, ez a videon teljesen kiveheto." no comment ez minosit mindent ami itt megy .
Ismetelten gratulalok az SG szerkesztosegenek hogy ilyen modon kozeliti meg ezt a temat.
ゾルターン
Az teny, hogy USA onzetlenul még nem akart senkit sem felszabadaitani es az is teny, hogy Afganisztant es Irakot a nyersanyagok miatt tamadtak meg.
Az pedig nagyon valoszinu, hogy Obama azert kapta Nobel-bekedijat, hogy ne tamadja meg Irant..
A cikkhez is szolva: Amerikai zsoldosok artatlan civileket lottek szorakozasbol, ez a videon teljesen kiveheto. Kb ugy, mint ahogy zsidok jatszanak palesztinokkal.
A hadbirosaggal pedig szamolnia kellett volna a sracnak, alap hazaarulasnak minosul. Viszont lehet, hogy ez csak egy megrendezett ugy, a Wikileaks-et akarjak kiugrasztani v ilyesmi.. soxor qrvara nem az van, amit az ujsagok irnak.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Milyen terroristák? Aki az országát védi az szerinted terrorista? Sokkal inkább az amerikaiak a terroristák!
World of Tanks FAQ-s oldal az alábbi címen érhető el: http://wotfaq.solidlane.eu/ | wot nevem: keagle21
Wil(l)cox. Igazad van! Ez a nap a tiéd 😄…Istenem, nekem miért nem lehet ekkora gyõzelmem… 😊
Hogy te mit hiszel, és mit nem, az marhára nem érdekel. Látszik, hogy lövésed sincs semmirõl.
http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu
Usákia mind Iránt, mind Irakot támogatta, mikor éppen mi volt az érdeke. Szaddamot is az usákok segítették hatalomra. LOL!
Amúgy meg én az utolsó 30 évet felnõtt fejjel éltem meg, te meg porbafingó lehettél még akkor (ha igaz az adatlapod).
http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu
Egyébként meg az amerikaiaknak (meg másoknak) semmi keresnivalójuk nincs ott. Már rég haza kellett volna takarodniuk, mert amik miatt háborút indítottak, azokról kiderült, hogy hazugság volt. Egyébként meg mindenki tudja, hogy Irakból a kõolajat akarják elszipkázni, és egyébként is kell nekik egy támaszpont az Irán elleni támadáshoz. Köcsög amerikaiak, dögöljenek meg.
tudod, mézes mázos brüll béby, õk ott laktak
tudom nehezen fér a nehéz fejeckédbe, de megszálló terroristák támadtak azokra az ártatlan gyerekekre, akik saját hazájukban ki merészeltek menni a házból
"óóó legyen béke, legyen minden jóóóóó, ne legyen háborúúú, az amcsik gonoszóóóók"
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
nem tudom engem felzaklat amikor hus ver emberek doglenek meg ilyen ertelmetlen modon.
amugy meg azok akik azt kerdezik, hogy gyerek, meg egyeb civilek mit kerestek ott: szerintem ott laktak.
ha holnap megjonne a haboru, ti elmennetek-e
mert szvsz az emberek 90%a maradna.
anti hero
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
sajnalom az artatlan gyerekeket,de mit kerestek ott?
Sosem szabad alábecsülni a hülyeség hatalmát...
En sem rajongok a modszereikèrt,de azt meg kell èrteni hogy a nyugat jòlète nagyrèszt màs nemzetek kizsàkmànyolàsàbòl tàplàlkozik.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL