309
  • willcox
    "Most miert vannak ott szovetseges csapatok?
    Jo elarulom, a demokratikusan megvalasztott iraki kormany felkeresere." - demokratikusan megválasztott? Viccelsz? Az egy bábkormány, mint Afganisztánban is. Egyébként meg még az a bábkormány is azt mondta, hogy húzzanak el onnan! LOL!
    De az alapvető kérdés az, hogy miért vannak ott (a háború kezdete óta!). Bőven nem volt még bábkormány sem, mikor kiderült, hogy hazugságra épült a háború. Eredetileg sem kellett volna odamenniük, de miután kiderült a hazugság, azonnal el kellett volna takarodniuk.
    Ilyen agymosott embert már rég láttam, mint amilyen te vagy. Kár beléd a szó.

PS: usákiát nem csak az olaj érdekli. Minden érdekli őket, amiből pénzt tudnak csinálni. Ha nem megy gazdasági nyomással, akkor bevetik a hadsereget. Miből is tudnak pénzt csinálni? Az olajon kívül a heroinkereskedelem (Afganisztán), a Panama csatorna. Korea és Vietnam régebben voltak, ott egyértelműen a fegyverrendszerek kipróbálása volt az elsődleges cél, másodlagosan pedig ez növelte a fegyverkereskedelmet.
  • who am I 7
    vagy kenyérszegés..... :D
  • morden
    Látom itt néhány embert pár screenshottal meg roe idézettel meg lehet győzni még arról is ami tökéletesen emberiség ellenes, remélem ők messze kerülik a fegyveres szerveket, nem akarom magam lelövetni a kertbe vizipisztolyozás közben :D
  • Papichulo
    Ebben viszont maximalisan igazad van. Ezert is elvezem amikor MO-n vagyok, keves munka, sok barat, nyaralas, a rohadt tel helyett :) Most is mar varnak :) Vamonos!
  • Papichulo
    "az álltalad emlitett országok meg mind kicsit vörösek voltak,és csak föltételezem de akkoriban még stratégiai jelentőségük volt"
    En csak peldakat hoztam fel olyan orszagokra, ahol nem volt kepben az olaj es az Egyesult Allamok hadviselo fel volt. Igazabol olyan valaszt vartam volna reszedrol, ahol azok vannak feltuntetve, hogy hol volt olaj.

"elhinnéd ha holnap röplapokat szórnának a fejedre mondjuk irániék arrol hogy le fognak atombombázni"
    Elhinnem, foleg ha az orszagom legvedelme nem lenne kepes egy ilyen berepulest megakadalyozni. Akkor tenyleg adnek ennek eselyt es huznam onnan a csikot.

"...........más talállgathatok ? ....dél amerika, espana? lol"
    Ez a lakhelyemre vonatkozott? Eltalaltad. Mibol gondoltad? Es ha ezt tudtad, akkor viszont nem ertem, hogy melyik ket szomszedos oszag nepirtasara gondoltal. Elarulod? btw: Espana az europa resze. :)

"...........megint más: mi van ha az a fegyveres aki ott sétálgat speciel a faterod?"
    Nyilvan a korulmenyektol fuggoen, tobbe-kevesbe felhaborodom. De a haboruknak is vannak irott es iratlan szabalyai. Valoszinuleg tobb ellenerzesem lenne a homegrown terroristakkal szemben, mintsem az altalam megvalasztott kormany rendfentartoival es szovetsegeseikkel.
  • Merces
    ...és végezetül , a fórumozás hülyeség, gyerünk sörözni....
  • Asperot
    Az atomnak nem stratégiai célpont kellett, hanem olyan város, ami sértetlen. Akkor látható igazán a valós pusztítás.
  • Merces
    ...jé mennyit ömlengek, ez a gyerek nem bünös...mióta dolgozhatnak enyhén retardáltak hirszerzési elemzőként
  • Merces
    ....ja bocs nem európában......amugy japánban is biztos voltak stratégiai célpontok........és nem mind Hirosima meg Nagasaki kellős közepén........
  • Merces
    ....persze hogy nem véletlen mond neked valamit az hogy hidegháború,másfelöl viszont véletlen....az álltalad emlitett országok meg mind kicsit vörösek voltak,és csak föltételezem de akkoriban még stratégiai jelentőségük volt, amugy meg elhinnéd ha holnap röplapokat szórnának a fejedre mondjuk irániék arrol hogy le fognak atombombázni, pedig te tudod, hogy van ilyen ? meg ha igen akkor is mit csinálnál?
    ...........más talállgathatok ? ....dél amerika, espana? lol

...........megint más: mi van ha az a fegyveres aki ott sétálgat speciel a faterod?
  • Papichulo
    Most miert vannak ott szovetseges csapatok?
    Jo elarulom, a demokratikusan megvalasztott iraki kormany felkeresere.

Most akkor te reagalj erre: "Legyszives tamaszd ala valamivel azon kijelenteseidet, hogy az Irak es Iran/Kuwait kozti haborukat az USA valtottak ki. Barmilyen authority site megfelelo lesz. Ha nem tudod, ahogy en azt sejtem, akkor nagy hulyesegeket beszelsz es szukseg lenne az alufolia sisakodra."

Nyilvan, hogy valaszom elejebe is bele fogsz kotni, de azt legszives bizonyitokkal tamaszd ala, csakugy, mint a reakciodat a korabbi es most ujra beidezett keresemmel egyetemben.
  • Papichulo
    Vizet adnak egy - feltelezesem szerint - eflogott ellenseges katonanak? Miert te mit latsz ebben?
  • Papichulo
    A fenykepen egyertelmuen latszanak a fegyverek, plusz talaltak a helyszinen a hullak korul is. Ezek kozul mit olyan nehez felfogni? Prezentaltam a fenykepeket, ha te ezen nem ismered fel az RPG-t es az AK-t, akkor az csak annyit jelent, hogy nem ertesz ehhez.
  • Papichulo
    Hol mondtam, hogy ok a jog bajnokai? "Szomszedaimat" nepirtani? Tudod egyaltalan hol elek? Elarulom, nem Europaban...

Tudtad peldaul, hogy a USAF joval az elso bomba ledobasa elott mar roplapokat szort az erintett varosokban, hogy egy uj es hatalmas ereju bombat fognak ott bevetni es hogy menekuljenek vagy kossenek beket? Hol kellett volna felrobbantani oket. A tenger felett? Ott ki latja? Raadasul nem ismered a japan kulturat - en sem nagyon, de legalabb mar voltam ott parszor, szoval valami fogalmam van - ez nem lett volna nekik eleg. Meg igy is a japan katonai vezetes mar a csaszart probalta eltenni az utbol, aki beket akart kotni a szovetseges csapatokkal, amikor ledobtak a masodik atombombat. Ok meg a vegsokig akartak folyatni a haborut. Plusz egy, a home islands elleni tamadas es az azt megelozo legitamadasok sokkalta nagyobb civil es szovetseges aldozattal jartak volna. Azt meg tegyuk hozza, hogy a 2. VH az egy totalis haboru volt, melyet kesztyuk nelkul vivtak. Nem veletlen, hogy azota nem vetettek be atomfegyvert.

ps: Mindenki ezt az olaj dolgot veszi elo, mint a be all end all a casus belli-k kozul. Hany olyan haborut tudnatok mondani a 2. VH ota, amit az USA inditott es olajert folyt? Korea? Vietnam? Panama? Afghanisztan? Hol van olaj ezek kozul??? Elarulom, sehol... Ez csak egy demagog szoveg...
  • who am I 7
    azt már megválaszolta nekem, nagyon OKOSAN
  • sanyicks
    Ja még azt kérdezném a hős amcsik védelmezőit, vajon amikor afrika különböző részein évek óta gyilkolják egymást, többek között az amcsi igények kielégítéséért, oda miért nem avatkoznak be a "demokrácia" "hős" harcosai? Igen azért nem mert nincs olaj, na meg azért mert most járnak jól.
  • willcox
    Látod, ez a te nagy bajod, hogy gondolkodni nem tudsz, de ha valamiről van link, azt egyből elhiszed.
    Talán ne bújj ki a válasz alól: miért vannak ott egyáltalán usákok? Ez a dolog alapja.
  • Penge4
    "Vagy te ezekkel a kepekkel is vitatkozol?"

• sanyicks
    "Spekulacio... irrelevans." akkor miért nem írod ezt az rpg és ak47-re? Az is spekuláció, bizonyíték nincs... csak néhány elmosott paca ami 1000 dolog lehet, lehet hogy a pöcsüket szorongatják :)

"Igenis az ujsagirok a fegyveresekkel setalgattak egy katonai muvelet kozepen, elore nem bejelentett modon es kotelezo lathatosagi melleny nelkul."

mutass a fegyveresekről egyértelmű képeket! Biztos az újságírók pont olyan hülyék hogy fegyveresekkel sétálgatnak, és azok a fegyveresek igen lazán a placc közepén szambáznak. Lehet hogy te így csinálnád, de ha egy embernek csöpp esze van, akkor ha nincs fegyvere távol marad a fegyveresektől. Ha van fegyvere nem szambázik az út közepén, hanem bújkál, és nem egy tömbben mozog 10 társával...

Ezen a képen látom a fogó részt ott van a kezében te nem? Na ezért látsz te mindenfélét rpg-nek :)

Nem látszik semmi a képeiden, mint mondtam 1000 féle dolgot rá lehet fogni. Viszont azokat a részleteket nem mutatod ahol egyértelműen látszik mi van náluk, és látszik hogy nem rpg meg ak47, pl amikor a falnál fényképeznek.

"Bocs a szemelyeskedesert, de te egy ignorans barom vagy... aki zero geopolitikai ismerettel rendelkezik. Nem foglak kioktatni, inkabb az off-topic marhasagaidat figyelmen kivul hagyom a jovoben."

blabla érvek elfogytak, hát ez maradt :) magyarázd már meg kérlek hogy 56-ban mikor visszajöttek a ruszkik az is jogos volt ;)
  • Merces
    ...felmerült benned hogy az Usákoknak 2 egész atombombájuk volt, meg hogy a japánok nem tudhatták hogy nem sokkal több. Mégis városokra dobták.....ugy tünik te is húzol valamerre . Meg hogy a jog bajnokai ,tiz évig hagyták egymást népirtani kedves tudatlan szomszédaitokat mire végre odatolták a seggüket,hát nem tul sok olaj csordogál a balkánon igaz?
    ...Ui: nem védek senkit nem is láttam a videót ,igy véleményt sem formálhatok róla.
  • sanyicks
    Így van. Miért nem csinálod mindezt? Rögtön rájönnél.
  • Papichulo
    Egyetlen csoport volt. Kerlek prezentalj screenshot-okat a 2. csoportrol, mivel ezt meg eddig sehol sem hallottam/lattam. Igenis az ujsagirok a fegyveresekkel setalgattak egy katonai muvelet kozepen, elore nem bejelentett modon es kotelezo lathatosagi melleny nelkul. Tough luck.

"És ha civilek lettek volna?" Spekulacio... irrelevans.

"Azt gondolom meg tudod magyarázni, hogy az összehasonlítós képeden, hol az állítólagos rpg-ről a fogó rész, az elsütőbillentyűvel. Vagy nem? :D"
    http://media.defenseindustrydaily.com/images/MIL_Afghan_Army_Soldier_RPG_lg.jpg
    Ezen latod a fogo reszt? Nem? Ez sem RPG akkor?

"A képeken sem lehet semmit sem látni. "
    Igenis lehet latni, ahogy az altalam publikalt kepeken is latszik. Vagy te ezekkel a kepekkel is vitatkozol?

"De az egész abból indul ki: MI A FASZT KERESNEK OTT AZ USÁKOK? Ha nem lennének ott nem kéne "védekezniük"."
    "Nem tudnám sajnálni őket, hiszen ők az agresszorok, és a betolakodók..."
    Bocs a szemelyeskedesert, de te egy ignorans barom vagy... aki zero geopolitikai ismerettel rendelkezik. Nem foglak kioktatni, inkabb az off-topic marhasagaidat figyelmen kivul hagyom a jovoben. Szoritkozz erre az esetre!
  • who am I 7
    "Miért nem olvas? Miért nem gondolkodik? Miért nem lát? Miért nem ért? Miért ír?"

Gondolom ezt saját magadnak írtad.. :D usákok ilyen skizók?: D
  • Asperot
    De az egész abból indul ki: MI A FASZT KERESNEK OTT AZ USÁKOK? Ha nem lennének ott nem kéne "védekezniük".
    Miért nem olvas? Miért nem gondolkodik? Miért nem lát? Miért nem ért? Miért ír?
  • sanyicks
    arról nem is beszélve, ha fegyveresek lettek volna, akkor valószínűleg nem egy csoportban nyugodtan sétálgatnának az utcán, úgy hogy egy sörétes lövéssel is az összeset egyszerre le tudnák lőni, hanem inkább fedezékről fedezékre, bújkálva, és valamennyire szétszóródva haladnának. Ez megint csak a hülyének nézés. Tudod az amik szeretik sík hülyének beállítani az arabokat, de azért ennyire nem hülyék...
  • sanyicks
    "Ezek a képek a fegyveres csoportról készültek."
    az újságírókról
  • sanyicks
    2 csoport volt. Egy fegyveres, és egy újságíró, több száz méterre egymástól. Az újságírókat lőtték agyon. Ezek a képek a fegyveres csoportról készültek.
    De gondolod hogy egy újságíró fegyveresekkel sétálgatna? Mondd te tényleg ennyire hülyének nézed őket?

"Amugy is az ujsagiroknak kotelezo lathatosagi mellenyt viselni es elore bejelenteni, hogy merre akarnak tevekenykedni, pont az ilyen balesetek elkerulese erdekeben."

És ha civilek lettek volna? Akkor így jártak? Azért mert egy fasz majom vaksi volt, és 2 dolgot nem tud megkülönböztetni.

A képeken sem lehet semmit sem látni. Inkább fényékezőállványnak tűnik. Lehetne jobb képeket is kivágogatni a videoból ahol egyértelműen látszik mi van a kezükben, (nem rpg) csak azzal nem lehet a marhaságot terjeszteni. Dehát rakosgathatod ezeket a képeket, én végignéztem az egész videot, és bizony azok nem ak47-esek, és nem is rpg-k...

Azt gondolom meg tudod magyarázni, hogy az összehasonlítós képeden, hol az állítólagos rpg-ről a fogó rész, az elsütőbillentyűvel. Vagy nem? :D

De az egész abból indul ki: MI A FASZT KERESNEK OTT AZ USÁKOK? Ha nem lennének ott nem kéne "védekezniük".

"Ha tenyleg lottek volna a naluk levo RPG-vel, akkor ez a HMMWV bukott volna, a kozelben levo katonakkal egyutt."

Nem tudnám sajnálni őket, hiszen ők az agresszorok, és a betolakodók...
  • Papichulo
    Remeltem, hogy a bevagott videok, fenykepek es az interneten elerheto forrasok alapjan mostanra mar vilagossa valt, hogy tenylegesen VOLTAK fegyverek az aldozatoknal. Mind RPG-k, mind automata puskak.

Tudod egy haborus ovezetben, ha valaki fegyveresekkel jarkal es ezt a fegyvert a szovetseges katonakra fogja, vagy akar csak ennek latszatat kelti, akkor eleg nagy esely van ra, hogy tamadolag fog fellepni?! Ilyenkor jogos es szuksegszeru a fegyverhasznalat. Ezt nem most talaltak ki, ez a tobb evezredes tapasztalat es elegge bevalt.

btw: A zsoldosok tevekenysegenek ott van az eredmenye, hogy jelentosen megnottek a terrorcselekmenyek a civilekkel es a kormanyzatot tamogato katonakkal szemben. Ezek a zsoldosok kepzik ki az iraki felkeloket es ok tanitjak meg oket arra, hogy minel nagyobb pusztitast vegezzenek sajat orszaguk lakossaga es a demokratikusan megvalasztott kormany ellen. Eddig mit hittel?
  • who am I 7
    "Ha tenyleg lottek volna a naluk levo RPG-vel, "

Ennél nem nagyobb találgatózás az sem :P:P szóval ennyi,eként amennyire a képen az rpg ugyanannyira akár fényképező állványt is mondhatunk rá.A másikmeg ha AK, akkor valami játék AK lehet :D

"Amugy is az ujsagiroknak kotelezo lathatosagi mellenyt viselni es elore bejelenteni, hogy merre akarnak tevekenykedni, pont az ilyen balesetek elkerulese erdekeben."

Ezzel egyetértek.

Kérdésem az usák fanoktól, hogy mit keresnek ott a zsoldosok, és hol van az eredménye?
  • Papichulo
    Pontrol pontra cafoltad a mondandomat. Raadasul a konyhaval meg a kessel tokeletes parhuzomat talaltal az itteni esettel. Most mar meghajlok elotted. Ezekutan mindenben igazat fogok adni neked. :)
  • tntmax
    United Seggfejek Armadája.
  • who am I 7
    "Na nem az ún. terroristák és ezen visszamaradott országok ellen vagyok" ellen helyett, mellett..akartam nah.
  • who am I 7
    "Ha tenyleg lottek volna a naluk levo RPG-vel"

Nyugalom agytröszt.Ha én kést tartok a konyhába, akkor agyon kell lőni, mert HA tényleg öltem volna, akkor legyilkolok vele 50 embert a tömben?Ez csak sarkított példa volt, de ide pont passzol.Mintha csak a minority reportban lennék..kicsit sok a HA.Főleg úgy, h ember életekről szól a dolog.
    Na nem az ún. terroristák és ezen visszamaradott országok ellen vagyok.De ez a qva nagy demokráciát hirdető, de a háttérben gyilkoló olajéhes banda mellett sem állok...Egyik sem a civilizáció magas iskolája.Ezt talán érthető...
  • Papichulo
    Legyszives tamaszd ala valamivel azon kijelenteseidet, hogy az Irak es Iran/Kuwait kozti haborukat az USA valtottak ki. Barmilyen authority site megfelelo lesz. Ha nem tudod, ahogy en azt sejtem, akkor nagy hulyesegeket beszelsz es szukseg lenne az alufolia sisakodra.
  • Papichulo
    "Az újságírócsoportban akit kilőttek sehol sem volt fegyver, csak több száz méterrel odébb egy másik csoportnál."

Milyen masik csoport? Te mirol beszelsz? Egy csoport volt, amiben a ket ujsagiro setalgatott a helyi fegyveresekkel egyutt. Ezek csoportosultak oda a sarokhoz es leselkedtek a kozelben levo amerikai katonak utan.

Itt a fenykep, amit az operator utoljara keszitett:
    http://i43.tinypic.com/5qpeg.jpg
    Ha tenyleg lottek volna a naluk levo RPG-vel, akkor ez a HMMWV bukott volna, a kozelben levo katonakkal egyutt.

Amugy is az ujsagiroknak kotelezo lathatosagi mellenyt viselni es elore bejelenteni, hogy merre akarnak tevekenykedni, pont az ilyen balesetek elkerulese erdekeben.

Lathatoan tenyleg nem volt ott rpg, egyaltalan:
    http://img28.imageshack.us/img28/2808/rpg1.jpg
    http://img404.imageshack.us/img404/6672/1270671438794.gif
    http://img249.imageshack.us/img249/3105/rpgrr.jpg
  • willcox
    Oszd meg és uralkodj. Ugye ismerős?
    A perzsa sah idején Irán az usákok barátja volt, Irak meg az oroszoké. Iránban elzavarták a sahot, sőt, beindult az usákok gyűlölete, erre az usákok elkezdték Irakot támogatni, és kirobbantották a háborút. Egyszerű a képlet.
    Kuwait ugyanúgy fontolgatta, hogy nem kell nekik az usákok jelenléte (mint Szaud Arábia is), erre megtámadtatták Kuwaitot is (megjegyzem, korábban az a terület Irakhoz tartozott), nehogy már Kuwait nagyon önállósuljon. Szaddam az usákok embere volt sokáig (mint bin Laden is), csak az érdekek ugye azt kívánták, hogy már nincs rájuk szükség.
    "ultraliberalis flower-power hippiek" - beteg vagy? Én aztán nagyon nem vagyok ultraliberális, nagyon is konzervatív vagyok.
  • sanyicks
    Nyilván nagyon veszélyes lehetett néhány újságíró fényképezőkkel.

1-2 km-ről igen fejlett optikával SEM látszott rpg-nek, főleg mert az rpg töltve vagy 2x olyan hosszú mint egy teleobjektíves fényképező. Másrészt megnéztem a tömörített alacsony felbontású felvételeket, és még azokon is tisztán kivehető volt hogy az nem rpg volt a kezükben hanem fényképező. Ak47-re még csak kicsit sem hasonlító tárgy nem volt a közelben, az egyik a fényképezőjét vállpánton vitte, és a vállpántra meg ugye csak ak47-et lehet rakni, ami uzi méretű :DDD Az újságírócsoportban akit kilőttek sehol sem volt fegyver, csak több száz méterrel odébb egy másik csoportnál.

Több forgatókönyv lehet:
    - a lövész vaksi, ergo nincs helye a hadseregben, max irodamunkára használható
    - nem tudja hogy néz ki egy rpg, ekkor sincs helye a seregben, mert hülye szegény, és mivel nem ismer meg semmit, veszélezteti a társait is
    - egy beteg állat és direkt gyilkolt
  • who am I 7
    Jaja, csak az ilyen Laurion meg gurubi féle vakok, hiszik azt, hogy felszabadító máltai szeretetszolgálat az usákia, és elhozza a kánaánt...idióták.
  • Asperot
    Persze hogy nem önzetlen a segítség. Érthető érdekek eredménye. Egyedüli tévedés hogy olaj nélkül sem lehetne hagyni a térséget káoszba hullani. A bolygónk zárt rendszer, nincs olyan hogy „ránk nincs hatással”
  • Papichulo
    Az amerikai sajto meg a magyarnal is jobban szenzaciohajhasz... Amugy meg ha nem elemezted a videot, miert irtad, hogy tisztan latszott, hogy fegyvertelenek??? A sajtot is ennyire jol figyelted?
    Azokat az embereket lottek le, akik veszelyt jelentette a kozelben levo amerikai katonakra. Nem viccbol lottek, hanem akkor, amikor a fotos a hatalmas teleobjektivet, mely 1-2 km-rol, akar RPG inditonak is latszhatott es amugy tenylegesen talaltak is naluk, a katonak fele emelte. Ekkora tavolsagbol egy 30mm-est chaingun-nal nem lehet egyeneket tamadni, az egesz csoportot lottek, akiknel fegyver volt. Epeszu ember nem maszkal harci ovezetben, gyanusan viselkedo es NATO katonak utan leselkedo fegyvereskkel.
    A segitsegukre sietok is hulyek voltak. Jeloletlen autoval kezdtek el a terroristakat segiteni, valid celpontok voltak az ROE szerint. Miert nem hivtak inkabb mentoket? Te ha latsz egy serultet az utcan mit csinalsz? Nem a kocsidba kezded pakolni, hanem hivod az ambulanciat. Tobbet arthatsz ha mozgatod, mintha ha hagyod ahol van, gondolom tanultal elsosegelyt a jogositvanyhoz.