Hadbíróság elé állítják a bagdadi felvétel kiszivárogtatóját
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jo elarulom, a demokratikusan megvalasztott iraki kormany felkeresere." - demokratikusan megválasztott? Viccelsz? Az egy bábkormány, mint Afganisztánban is. Egyébként meg még az a bábkormány is azt mondta, hogy húzzanak el onnan! LOL!
De az alapvetõ kérdés az, hogy miért vannak ott (a háború kezdete óta!). Bõven nem volt még bábkormány sem, mikor kiderült, hogy hazugságra épült a háború. Eredetileg sem kellett volna odamenniük, de miután kiderült a hazugság, azonnal el kellett volna takarodniuk.
Ilyen agymosott embert már rég láttam, mint amilyen te vagy. Kár beléd a szó.
PS: usákiát nem csak az olaj érdekli. Minden érdekli õket, amibõl pénzt tudnak csinálni. Ha nem megy gazdasági nyomással, akkor bevetik a hadsereget. Mibõl is tudnak pénzt csinálni? Az olajon kívül a heroinkereskedelem (Afganisztán), a Panama csatorna. Korea és Vietnam régebben voltak, ott egyértelmûen a fegyverrendszerek kipróbálása volt az elsõdleges cél, másodlagosan pedig ez növelte a fegyverkereskedelmet.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
En csak peldakat hoztam fel olyan orszagokra, ahol nem volt kepben az olaj es az Egyesult Allamok hadviselo fel volt. Igazabol olyan valaszt vartam volna reszedrol, ahol azok vannak feltuntetve, hogy hol volt olaj.
"elhinnéd ha holnap röplapokat szórnának a fejedre mondjuk irániék arrol hogy le fognak atombombázni"
Elhinnem, foleg ha az orszagom legvedelme nem lenne kepes egy ilyen berepulest megakadalyozni. Akkor tenyleg adnek ennek eselyt es huznam onnan a csikot.
"...........más talállgathatok ? ....dél amerika, espana? lol"
Ez a lakhelyemre vonatkozott? Eltalaltad. Mibol gondoltad? Es ha ezt tudtad, akkor viszont nem ertem, hogy melyik ket szomszedos oszag nepirtasara gondoltal. Elarulod? btw: Espana az europa resze. 😊
"...........megint más: mi van ha az a fegyveres aki ott sétálgat speciel a faterod?"
Nyilvan a korulmenyektol fuggoen, tobbe-kevesbe felhaborodom. De a haboruknak is vannak irott es iratlan szabalyai. Valoszinuleg tobb ellenerzesem lenne a homegrown terroristakkal szemben, mintsem az altalam megvalasztott kormany rendfentartoival es szovetsegeseikkel.
Ahány ház, annyi baj legyen.
...........más talállgathatok ? ....dél amerika, espana? lol
...........megint más: mi van ha az a fegyveres aki ott sétálgat speciel a faterod?
Jo elarulom, a demokratikusan megvalasztott iraki kormany felkeresere.
Most akkor te reagalj erre: "Legyszives tamaszd ala valamivel azon kijelenteseidet, hogy az Irak es Iran/Kuwait kozti haborukat az USA valtottak ki. Barmilyen authority site megfelelo lesz. Ha nem tudod, ahogy en azt sejtem, akkor nagy hulyesegeket beszelsz es szukseg lenne az alufolia sisakodra."
Nyilvan, hogy valaszom elejebe is bele fogsz kotni, de azt legszives bizonyitokkal tamaszd ala, csakugy, mint a reakciodat a korabbi es most ujra beidezett keresemmel egyetemben.
Tudtad peldaul, hogy a USAF joval az elso bomba ledobasa elott mar roplapokat szort az erintett varosokban, hogy egy uj es hatalmas ereju bombat fognak ott bevetni es hogy menekuljenek vagy kossenek beket? Hol kellett volna felrobbantani oket. A tenger felett? Ott ki latja? Raadasul nem ismered a japan kulturat - en sem nagyon, de legalabb mar voltam ott parszor, szoval valami fogalmam van - ez nem lett volna nekik eleg. Meg igy is a japan katonai vezetes mar a csaszart probalta eltenni az utbol, aki beket akart kotni a szovetseges csapatokkal, amikor ledobtak a masodik atombombat. Ok meg a vegsokig akartak folyatni a haborut. Plusz egy, a home islands elleni tamadas es az azt megelozo legitamadasok sokkalta nagyobb civil es szovetseges aldozattal jartak volna. Azt meg tegyuk hozza, hogy a 2. VH az egy totalis haboru volt, melyet kesztyuk nelkul vivtak. Nem veletlen, hogy azota nem vetettek be atomfegyvert.
ps: Mindenki ezt az olaj dolgot veszi elo, mint a be all end all a casus belli-k kozul. Hany olyan haborut tudnatok mondani a 2. VH ota, amit az USA inditott es olajert folyt? Korea? Vietnam? Panama? Afghanisztan? Hol van olaj ezek kozul??? Elarulom, sehol... Ez csak egy demagog szoveg...
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Talán ne bújj ki a válasz alól: miért vannak ott egyáltalán usákok? Ez a dolog alapja.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu
"Igenis az ujsagirok a fegyveresekkel setalgattak egy katonai muvelet kozepen, elore nem bejelentett modon es kotelezo lathatosagi melleny nelkul."
mutass a fegyveresekrõl egyértelmû képeket! Biztos az újságírók pont olyan hülyék hogy fegyveresekkel sétálgatnak, és azok a fegyveresek igen lazán a placc közepén szambáznak. Lehet hogy te így csinálnád, de ha egy embernek csöpp esze van, akkor ha nincs fegyvere távol marad a fegyveresektõl. Ha van fegyvere nem szambázik az út közepén, hanem bújkál, és nem egy tömbben mozog 10 társával...
Ezen a képen látom a fogó részt ott van a kezében te nem? Na ezért látsz te mindenfélét rpg-nek 😊
Nem látszik semmi a képeiden, mint mondtam 1000 féle dolgot rá lehet fogni. Viszont azokat a részleteket nem mutatod ahol egyértelmûen látszik mi van náluk, és látszik hogy nem rpg meg ak47, pl amikor a falnál fényképeznek.
"Bocs a szemelyeskedesert, de te egy ignorans barom vagy... aki zero geopolitikai ismerettel rendelkezik. Nem foglak kioktatni, inkabb az off-topic marhasagaidat figyelmen kivul hagyom a jovoben."
blabla érvek elfogytak, hát ez maradt 😊 magyarázd már meg kérlek hogy 56-ban mikor visszajöttek a ruszkik az is jogos volt 😉
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
...Ui: nem védek senkit nem is láttam a videót ,igy véleményt sem formálhatok róla.
"És ha civilek lettek volna?" Spekulacio... irrelevans.
"Azt gondolom meg tudod magyarázni, hogy az összehasonlítós képeden, hol az állítólagos rpg-rõl a fogó rész, az elsütõbillentyûvel. Vagy nem? 😄"
http://media.defenseindustrydaily.com/images/MIL_Afghan_Army_Soldier_RPG_lg.jpg
Ezen latod a fogo reszt? Nem? Ez sem RPG akkor?
"A képeken sem lehet semmit sem látni. "
Igenis lehet latni, ahogy az altalam publikalt kepeken is latszik. Vagy te ezekkel a kepekkel is vitatkozol?
"De az egész abból indul ki: MI A FASZT KERESNEK OTT AZ USÁKOK? Ha nem lennének ott nem kéne "védekezniük"."
"Nem tudnám sajnálni õket, hiszen õk az agresszorok, és a betolakodók..."
Bocs a szemelyeskedesert, de te egy ignorans barom vagy... aki zero geopolitikai ismerettel rendelkezik. Nem foglak kioktatni, inkabb az off-topic marhasagaidat figyelmen kivul hagyom a jovoben. Szoritkozz erre az esetre!
Gondolom ezt saját magadnak írtad.. 😄 usákok ilyen skizók?: D
Miért nem olvas? Miért nem gondolkodik? Miért nem lát? Miért nem ért? Miért ír?
az újságírókról
De gondolod hogy egy újságíró fegyveresekkel sétálgatna? Mondd te tényleg ennyire hülyének nézed õket?
"Amugy is az ujsagiroknak kotelezo lathatosagi mellenyt viselni es elore bejelenteni, hogy merre akarnak tevekenykedni, pont az ilyen balesetek elkerulese erdekeben."
És ha civilek lettek volna? Akkor így jártak? Azért mert egy fasz majom vaksi volt, és 2 dolgot nem tud megkülönböztetni.
A képeken sem lehet semmit sem látni. Inkább fényékezõállványnak tûnik. Lehetne jobb képeket is kivágogatni a videoból ahol egyértelmûen látszik mi van a kezükben, (nem rpg) csak azzal nem lehet a marhaságot terjeszteni. Dehát rakosgathatod ezeket a képeket, én végignéztem az egész videot, és bizony azok nem ak47-esek, és nem is rpg-k...
Azt gondolom meg tudod magyarázni, hogy az összehasonlítós képeden, hol az állítólagos rpg-rõl a fogó rész, az elsütõbillentyûvel. Vagy nem? 😄
De az egész abból indul ki: MI A FASZT KERESNEK OTT AZ USÁKOK? Ha nem lennének ott nem kéne "védekezniük".
"Ha tenyleg lottek volna a naluk levo RPG-vel, akkor ez a HMMWV bukott volna, a kozelben levo katonakkal egyutt."
Nem tudnám sajnálni õket, hiszen õk az agresszorok, és a betolakodók...
Tudod egy haborus ovezetben, ha valaki fegyveresekkel jarkal es ezt a fegyvert a szovetseges katonakra fogja, vagy akar csak ennek latszatat kelti, akkor eleg nagy esely van ra, hogy tamadolag fog fellepni?! Ilyenkor jogos es szuksegszeru a fegyverhasznalat. Ezt nem most talaltak ki, ez a tobb evezredes tapasztalat es elegge bevalt.
btw: A zsoldosok tevekenysegenek ott van az eredmenye, hogy jelentosen megnottek a terrorcselekmenyek a civilekkel es a kormanyzatot tamogato katonakkal szemben. Ezek a zsoldosok kepzik ki az iraki felkeloket es ok tanitjak meg oket arra, hogy minel nagyobb pusztitast vegezzenek sajat orszaguk lakossaga es a demokratikusan megvalasztott kormany ellen. Eddig mit hittel?
Ennél nem nagyobb találgatózás az sem 😛😛 szóval ennyi,eként amennyire a képen az rpg ugyanannyira akár fényképezõ állványt is mondhatunk rá.A másikmeg ha AK, akkor valami játék AK lehet 😄
"Amugy is az ujsagiroknak kotelezo lathatosagi mellenyt viselni es elore bejelenteni, hogy merre akarnak tevekenykedni, pont az ilyen balesetek elkerulese erdekeben."
Ezzel egyetértek.
Kérdésem az usák fanoktól, hogy mit keresnek ott a zsoldosok, és hol van az eredménye?
Nyugalom agytröszt.Ha én kést tartok a konyhába, akkor agyon kell lõni, mert HA tényleg öltem volna, akkor legyilkolok vele 50 embert a tömben?Ez csak sarkított példa volt, de ide pont passzol.Mintha csak a minority reportban lennék..kicsit sok a HA.Fõleg úgy, h ember életekrõl szól a dolog.
Na nem az ún. terroristák és ezen visszamaradott országok ellen vagyok.De ez a qva nagy demokráciát hirdetõ, de a háttérben gyilkoló olajéhes banda mellett sem állok...Egyik sem a civilizáció magas iskolája.Ezt talán érthetõ...
Milyen masik csoport? Te mirol beszelsz? Egy csoport volt, amiben a ket ujsagiro setalgatott a helyi fegyveresekkel egyutt. Ezek csoportosultak oda a sarokhoz es leselkedtek a kozelben levo amerikai katonak utan.
Itt a fenykep, amit az operator utoljara keszitett:
http://i43.tinypic.com/5qpeg.jpg
Ha tenyleg lottek volna a naluk levo RPG-vel, akkor ez a HMMWV bukott volna, a kozelben levo katonakkal egyutt.
Amugy is az ujsagiroknak kotelezo lathatosagi mellenyt viselni es elore bejelenteni, hogy merre akarnak tevekenykedni, pont az ilyen balesetek elkerulese erdekeben.
Lathatoan tenyleg nem volt ott rpg, egyaltalan:
http://img28.imageshack.us/img28/2808/rpg1.jpg
http://img404.imageshack.us/img404/6672/1270671438794.gif
http://img249.imageshack.us/img249/3105/rpgrr.jpg
A perzsa sah idején Irán az usákok barátja volt, Irak meg az oroszoké. Iránban elzavarták a sahot, sõt, beindult az usákok gyûlölete, erre az usákok elkezdték Irakot támogatni, és kirobbantották a háborút. Egyszerû a képlet.
Kuwait ugyanúgy fontolgatta, hogy nem kell nekik az usákok jelenléte (mint Szaud Arábia is), erre megtámadtatták Kuwaitot is (megjegyzem, korábban az a terület Irakhoz tartozott), nehogy már Kuwait nagyon önállósuljon. Szaddam az usákok embere volt sokáig (mint bin Laden is), csak az érdekek ugye azt kívánták, hogy már nincs rájuk szükség.
"ultraliberalis flower-power hippiek" - beteg vagy? Én aztán nagyon nem vagyok ultraliberális, nagyon is konzervatív vagyok.
1-2 km-rõl igen fejlett optikával SEM látszott rpg-nek, fõleg mert az rpg töltve vagy 2x olyan hosszú mint egy teleobjektíves fényképezõ. Másrészt megnéztem a tömörített alacsony felbontású felvételeket, és még azokon is tisztán kivehetõ volt hogy az nem rpg volt a kezükben hanem fényképezõ. Ak47-re még csak kicsit sem hasonlító tárgy nem volt a közelben, az egyik a fényképezõjét vállpánton vitte, és a vállpántra meg ugye csak ak47-et lehet rakni, ami uzi méretû 😄DD Az újságírócsoportban akit kilõttek sehol sem volt fegyver, csak több száz méterrel odébb egy másik csoportnál.
Több forgatókönyv lehet:
- a lövész vaksi, ergo nincs helye a hadseregben, max irodamunkára használható
- nem tudja hogy néz ki egy rpg, ekkor sincs helye a seregben, mert hülye szegény, és mivel nem ismer meg semmit, veszélezteti a társait is
- egy beteg állat és direkt gyilkolt
Azokat az embereket lottek le, akik veszelyt jelentette a kozelben levo amerikai katonakra. Nem viccbol lottek, hanem akkor, amikor a fotos a hatalmas teleobjektivet, mely 1-2 km-rol, akar RPG inditonak is latszhatott es amugy tenylegesen talaltak is naluk, a katonak fele emelte. Ekkora tavolsagbol egy 30mm-est chaingun-nal nem lehet egyeneket tamadni, az egesz csoportot lottek, akiknel fegyver volt. Epeszu ember nem maszkal harci ovezetben, gyanusan viselkedo es NATO katonak utan leselkedo fegyvereskkel.
A segitsegukre sietok is hulyek voltak. Jeloletlen autoval kezdtek el a terroristakat segiteni, valid celpontok voltak az ROE szerint. Miert nem hivtak inkabb mentoket? Te ha latsz egy serultet az utcan mit csinalsz? Nem a kocsidba kezded pakolni, hanem hivod az ambulanciat. Tobbet arthatsz ha mozgatod, mintha ha hagyod ahol van, gondolom tanultal elsosegelyt a jogositvanyhoz.
Egyik oldal sem teljesen jo vagy rossz, ez csak a gagyi filmekben van. Nagyoneros lobbik es gazdasagi/hatalmi erdekek vannak, semmi mas.
Ha nem lenne nyersanyag (pl. fosszilis tuzelo) a kornyeken, USA le sem szarna, hogy olik egymast perzsak es arabok, ill meg O adna el fegyvereket az egyiknek, oroszok meg a masiknak..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Ha tenyleg AK es RPG volt, megsem azokat az embereket lottek, hanem mindenkit. A segitsegre sietoket is.
Egyebkent volt koztuk fotos, nagy telékkel es segitoje alvannyal..
A katonak viselkedese is olyan, mintha fegyvertelenek lennenek es ok csak szorakoznak.
Szerintem errol Iran vagy Kuwait mashogy nyilatkozna...
Errol se feledkezzenek meg az ultraliberalis flower-power hippiek 😊
Az teljesen más kérdés, hogy mi volt elõtte Irakban. Senkinek semmi köze hozzá, mert egy ország belügye. A két dolgot külön kell tárgyalni, nem összemosva, mert különben nem látszik napnál világosabban, hogy az állami terrorizmus egyik fõ bástyája és a legnagyobb agresszor pont usákia. A "white only" felirat sem olyan rég nincs náluk, nem is értem, hogy mire verik magukat.
Fegyvertelen civilek:
http://img28.imageshack.us/img28/2808/rpg1.jpg
http://img404.imageshack.us/img404/6672/1270671438794.gif
http://img249.imageshack.us/img249/3105/rpgrr.jpg
Ennyire tudtad teljesen jol kivenni a videon...
Nem jellemeztem az ott elo nepeket.
Az elavult nezopontot jo lenne lecserelni, USA szandekai nem feltetlenul a sajatja, hanem iranyitjak. Vallalatok es Izrael. Ez ugyanolyan teny, mint a #41-es hsz-ben elhangzottak.
Nem mondtam olyat, hogy a terroristak "jok", olyat sem, hogy minden amcsi katona szeret civileket olni, olyat sem, hogy a cikkben emlitett idiota erkolcsileg magas szinten van.
Viszont a #60-ban levo idezet egy nagy csusztatas..
"Oké hogy civilek tonnáit mészárolják le, elnyomják a nõket és a nem muzulmánokat/arabokat, kivágják a lányaik csiklóját, hozzákényszerítik öreg muzulmánokhoz õket, irtják a zsidókat, keresztényeket, buzikat, ellenzéket, rendszeresen megtámadják a környezõ országokat és egymást is, valamint ki akarják terjeszteni a kalifátusukat az egész világra hogy mindenhol a mocskos sharia 'törvénykezés' uralkodjon, DE AMERIKA ROSSZABB UGYE?!"
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL