81
-
#81 Én is tapasztalom, bakker. Meg hányszor volt, de hányszor azoknál, akik nem használnak Flashblockot, hogy random eltűnt az egérmutató, pedig nem is Flash fölött voltak.
Te az erős kisebbséget képezed azok között, akiknél problémamentesen fut a Flash... -
Justil #80 "a fullscreen is, jobban, mint az ótvar Flash-ben, ahol ha visszaváltok újratölti az oldalt"
ez meg a másik bullshit. -
Justil #79 "így a Flash fanboyok előszeretettel jönnek ezekkel az érvekkel, mert érzik a vesztüket"
bullshit, a vesztét max 1 hülye érezheti. mindenki másnak csak jobb, ha a web fejlődik valahova. a haladás viszont nem azt jelenti, hogy egy gyerekcipőben levő és igencsak hiányos technológiával cserélünk le egy meglévőt. az, hogy a html5 ígéretes, 1 más kérdés. jelenleg azonban pre-alpha szint kb. -
#78 Egyébként pedig...
GOOGLE CHROME, 3 különböző videót próbáltam html5-ben, direkt mindegyiket 720p-re állítottam majd AZONNAL beletekertem ide-oda, direkt azért azonnal, hogy esély se legyen arra, hogy az egész videót letöltse. Íme az eredmény. A többi csak üres duma...
http://www.youtube.com/watch?v=4Y7c9PuDAjQ -
#77 a hozzászólásaid méltóak a nevedhez. -
#76 youtube-on google chrome alatt html5-ben nézve a videókat 3G-s t-mobile nettel (ami nem éppen hűde gyors), ha a csúszka közepére kattintok, akkor kb. 2 másodperc gondolkodás után onnan játsza a videót, és egyáltalán nem töltötte le az egészet. -
#75 Megoldható (ahogy a fullscreen is, jobban, mint az ótvar Flash-ben, ahol ha visszaváltok újratölti az oldalt, meg befagy aztán taskmanagerezhetek, mert nem jön vissza a böngésző), csak még nincs benne hivatalosan a specifikációban, így a Flash fanboyok előszeretettel jönnek ezekkel az érvekkel, mert érzik a vesztüket.
Ettől függetlenül a YouTube-on valóban nincs. Hozzáteszem, szélessávú neten azonnal letölti, tehát nincs is rá szükség. Ellenben ha a köcsög Flash még nem töltött le TELJESEN csigalassúsággal és belekattintok akkor (függetlenül attól, hogy az előtte lévő rész már letöltődött) onnan kezdi el a letöltést és forog az a tetves karika 4-5 másodpercig minden rohadt alkalommal. -
Komolytalan #74 Érted, definíció szerint VAN! Mondom én, külön állatfaj... -
Komolytalan #73 Nincs még 1 állatfaj a földön az apple felhasználón kívül, ami örül annak, ha szükségtelenül korlátozzák a szabadságát. Szóval ne akard meggyőzni, mert reménytelen - ez náluk genetikailag kódolt defekt. -
Komolytalan #72 Ja, és mióta kikapcsoltam - láss csodát - nem omlik semmi se. -
Komolytalan #71 Igen, 3.6.6-ban 45 a default, az van fent nekem is, mégis képes kattintás és screen váltás után 1 másodperccel összeomlani. 1 meg kevesebb mint 10 és 45. Amúgy meg ahol van maximális érték, ott eleve csak akkora számot lehet beírni az about:config-ba. -
Komolytalan #70 Jó, tudom hogy te hülye vagy, nem kell többet válaszolnod a hozzászólásaimra. -
#69 youtube.com/html5 alatt érdekes módon bele tudok tekerni (letöltés nélkül) és mint a flash, odaugrik, majd pár másodperc után onnan folytatja. de mást ne mondjak iphone-on és ipad-e is bele lehet tekerni. -
Ferrer #68 Ha te mondod, tényleg VAN.. -
#67 Hm, kemény érveid vannak.
Ferrer: természetesen VAN előreugrás / tekerés html5 videókban. -
Justil #66 Magasról lehet jó nagyot esni... -
Ferrer #65 Jesszusom, most nézem, hogy a HTML5-ös videókban TÉNYLEG nincs előreugrás letöltés nélkül. És Apple szerint ez a jövő? Ááááá... a világ fejlődik visszafele. -
#64 Engem a Microsoft sokkal jobban lehúzott a 10-30 ezerbe kerülő, de egyébként munkára teljességgel használhatatlan windows verzióival. Az Apple-lel is van bajom, az iMac-kel is meg az OSX-szel is, de egy windows-os csúcspc-hez képest elenyésző a szivola a jelenlegi összeállításban. Számomra ez a megfelelő platform, de senkit nem akarok meggyőzni, hogy neki is ez lenne.
Steve Jobs egy egoista barom - mellesleg géniusz. Nem állítom, hogy a hülye viselkedésével nem okoz sok kárt is a cégnek, de összességében az Apple nagyon durván szárnyal jelenleg és ez a legnagyobb részben az említett úriembernek köszönhető, akármennyire is utálják sokan. -
Justil #63 Összerúgja a port az Apple-el? nekem inkább olybá tűnik, hogy Munkákék rúgják össze de mindenkivel...közben meg téged, a potenciáls vásárlót jól lehúzzák, és ezen örömködnek. -
Justil #62 ügyes vagy, csak a belinkelt oldalon amit írnak, annak kb a 90%-a bullshit... -
#61 Egyél szart - többmillió légy nem tévedhet.
Ide vonatkozó vicc, ha nem ismernéd.
Ha az Adobe megengedi magának, hogy csak Windows platformra optimalizáljanak (mondjuk azon is hulladék), akkor a többi platform mellett kiállók megengedhetik maguknak, hogy fellépjenek a Flash ellen.
Egyébként kereshetnél olyan grafikont is, hogy mondjuk az Adobe cég termékeit milyen százalékos arányban veszik meg legálisan, ill. töltik le illegálisan az adott oprendszereken. Van egy sejtésem, hogy windows alatt a legális vásárlások száma minimális. Innentől kezdve az Adobe maga alatt vágja a fát, ha összerúgja a port az Apple-lel, de csinálják csak... :) -
#60 "nem képesek egy nyomorult timeout leprogramozására, és még sorolhatnám hogy milyen fakezű antiprogramozó véglények."
Kettőt ugrott a verzió, csak mert a 10 megváltozott 45-re.
"a 10-et valami magasabb értékre írnánk, de gyakorlatban én átírtam 10ezerre, és letrágyázta magasról."
Nyilván van valami felső határ.
Flash Sucks -
Justil #59 ... -
Justil #58 -
#57 Az ne zavarjon, hogy pl. OSX és linux platformon alapból használhatatlan (böngészőtől függetlenül) a flash. CPU-t zabál, OSX-en safari, firefox, chrome és opera is rendszeresen meghal tőle stb, sorolhatnám. Ezek szerint senki nem tud programozni, mert ugye a flash természetesen csak jó lehet -.- -
Komolytalan #56 Na, utánanéztem a flash összeomlás dolognak, mert eddig normálisan működő weboldalak is rendszeresen elhányják magukat. Az egész a balf.sz firefox programozók miatt van, akik egy teszteletlen fost adnak ki release-ként, nem képesek egy nyomorult timeout leprogramozására, és még sorolhatnám hogy milyen fakezű antiprogramozó véglények.
A megoldás egyszerű: Vér István fő firefox fejlesztő által készített összeomlás detektáló modult ki kell kapcsolni, és minden működni fog. Egyszerűen azért, mert hiába írsz be bárhány másodpercet, nem veszi figyelembe a gyökér - ha a flash plugin kap egy kis terhelést akár csak fél másodpercig is, lerohad az egész.
Bővebben itt:
http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?f=23&t=1908377
A lényeg meg a következő:
címsorba beírni:
about:config
majd enter
Itt ki kell keresni a
dom.ipc.plugins.enabled.nptest.dll;true
sort, és szépen duplát kattintani rajta. Ezzel kikapcsoljuk a FF zseniálisan hulladék összeomlás detektálóját.
Elvileg az is segítene, ha a következő sorban:
dom.ipc.plugins.timeoutSecs;10
a 10-et valami magasabb értékre írnánk, de gyakorlatban én átírtam 10ezerre, és letrágyázta magasról. -
Komolytalan #55 Igen, persze, ahogy azt móricka elképzeli, meg jobs bácsi súlykolja. -
#54 Látszik mennyire ismersz. Az, hogy Apple-t használok, még nem jelenti azt, hogy nem ismerem el, ha valamit elcsesznek. Nem, a Flash-t kb. 10 éve utálom, de főleg azóta, hogy az Adobe megvette a Macromediát, mivel onnantól lett egy foskazal az egész. És mint webfejlesztő, nekem az a véleményem, hogy 1000 flash-es oldalból kb. van EGY, ami értékelhető minőségű és úgy le van programozva, hogy nem akad / eszi szarrá az erőforrásokat az i7-es gépemen, stb. Kösz, de kösz nem. Nincs szükségem rá, mint ahogy sok más embernek sem. Pláne azoktól a gány megoldásoktól kell hánynom (és a flash-t használó oldalak 99,99%-a ilyen), ahol csupán egy menü, vagy egy slideshow miatt hozzák be a flash-t, amit kb. feleannyi energiával ugyanúgy meg lehet csinálni css / js használatával.
És igen: tudok ellenpéldát, van jópár gyönyörű flash-ben leprogramozott oldal, de azoknak is a nagyobb részük olyan megoldásokat tartalmaz csak, amelyek html / JS segítségével megvalósíthatóak lennének. -
Justil #53 jó, mondjuk érthető, hogy flash ellenes vagy, hiszen az istened, Munkák István erre kötelez... -
#52 Lényeg, hogy te megmondtad a frankót. Taníts, mester... 20 éves html kódot akarok írni -
Justil #51 Így van, azt sem érted amit te magad írtál :) -
#50 Látom nem sikerült megérteni, amit leírtam. Sebaj :( -
Justil #49 mielőtt meggondolatlanul lejáratod magad, inkább olvasd el, hogy amit írtam, mire írtam. segítek:
"2: A HTML5 még fejlesztés alatt van, a Flash már a 10. főverzióját tapossa."
Ha még mindig nem érted, nyomás vissza a suliba nyelvtan órára.
-
#48 és ez miért kell, hogy engem érdekeljen?
a youtube html5-ös videóra is nyugodtan tud reklámot rakni, annotionsokat, mindent, semmi különbség nem lenne közte, leszámítva azt, hogy 75%-al kevesebb erőforrás kell neki, de tényleg, ez nem számít... -
Dol Cse Vita #47 Hajrá Flash ! -
#46 Az ne zavarjon, hogy a HTML5 videóval is megteheted mindezt (gombot rakhatsz fölé, effektek, filterek, 3D elforgatás, soroljam tovább?) Ráadásul egy html5 felületen lejátszott videó már a jelenlegi kiforratlan állapotában is kevesebb, mint feleannyi erőforrást zabál, mint ugyanaz a video flash-ben.
SAFARIBAN: http://www.apple.com/html5/showcase/video/
Tudom, hogy ez semmi egyelőre a flash képességeihez, de jelenleg még nincs is HTML5, ha úgy vesszük. -
#45 "A Flash a HTML-hez képest egy vadiúj fejlesztés, ha úgy vesszük."
Igen, ez nagyon logikus. Végülis a Suzuki Ignis is vadiúj fejlesztés a 10 éves SL Merci mellett. Kb. ennyi értelme volt annak amit leírtál. A HTML5-ről volt szó, az 5-össel a végén. Azokról a funkciókról, amik most kerülnek (folyamatosan) bele szabványként a HTML nyelvbe, nem arról a 20 éves és mára már idejétmúlt megoldásokról, amit már anno is HTML-nek neveztek... -
Komolytalan #44 Valószínűleg másik tabon nyitva volt az sg, vagy ilyesmi, nem hiszem hogy a youtube lejátszója omlana össze. Rakjál fel adblockot, mert jellemzően a bannerek a legszarabbul megírt flash cuccok. Nem is csoda, pár 10eFt-ért ne várjon el senki optimalizálást, meg hasonlókat. Ha a bannereket kiblokkolod, valószínűleg nem fog összeomlani. -
Komolytalan #43 A flash nem videolejátszó, hanem egy általános célú grafikus böngésző plugin. Vagyis a flash videot berakhatod 3D térbe, rakhatsz rá akármilyen filtert, mindent csinálhatsz vele, amit egy bitmap vagy vektoros objektummal csinálhatnál. Meg rakhatsz fölé gombot, reklámot, feliratot, akármit. Ha 10-es playered van, és az oldal gazdája egy az egyben lemond ezekről a lehetőségekről (részekben nem lehet), akkor van a flashnek lehetősége a videot hardware gyorsítással lejátszani. Ha nem mond le, akkor nincs hardware gyorsítás. Vagyis a flashes video lejátszást kb úgy korrekt a html5-el összehasonlítani, hogy kikapcsolod a videokártya hardware gyorsító funkciójait. Persze mondhatod, hogy de miért kell ezt, hát azért kell, mert a Youtube nem mond le a videok fölött megjelenő reklámokról, és egyéb controllokról. Ennyi. Captureöld le az flv fájlt, írj egy hardwer gyorsítást használó flashes playert, és nézd azon keresztül.
A másik hogy html5 meg flash összehasonlításnál két különböző codecről beszélünk, ami automatikusan magával von két különböző minőséget és méretet, keyframe távolságot, stb. Vagyis úgy korrekt az összehasonlítás - amit még sehol se láttam - hogy mondjuk betömörítenek egy pár perces tömörítetlen felvételt ezzel is, azzal is, azonos keyframe távolság, stb. Ezután megnézik a minőségből melyik mennyit veszített (programmal, megvizsgálják pixelenként az eltérést, amit az egyes lejátszók produkálnak), és addig játszanak a paraméterekkel, amíg kb ugyanolyan minőségű nem lesz mindkettő. Ezután felrakják két ugyanolyan szinten terheletlen szerverre - mert mondjuk a youtube flv meg html5 video kiszolgálója lehet nem ugyanolyan mértékben van igénybe véve - és ezután szórakoznak processzor fogyasztással, meg fájl méret összehasonlítással, meg hasonló marhaságokkal. Mert almát meg körtét nem szép dolog összehasonlítani. -
sanyicks #42 és króm