Kifejlesztették a leghatékonyabb kvantum-memóriát
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
__________________________ \"Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders.... \"
25*1024*1024*8 bit-et pedig nem lehet 1 bitben eltárolni 😉
__________________________ \"Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders.... \"
Az annyit jelent, hogy egyszerre a, és nem a. 0 és 1 egyben. Ennyit jelent, ami végül is egy harmadik lehetõség, de nem további végtelen számú lehetõségeknek egy külön dimenziója. A gyerek, akit idézel, az se érti mit olvasott, ugyanis ugyanúgy 1 bitet tudnak ezek az eszközök, csak ez a szuperpozíciós állapot miatt vagy instabillá lesznek ezek az eszközök, vagy 3-as számrendszerben kell dolgozniuk. Ez ennyit jelent.
Csak egyeseknek kurvära okoskodhatnékjuk van, aztán linkelgetnek olyan wikipédia szócikkeket, amiknek az értelmükrõl fogalmuk sincs.
Én véleményem az ,hogy örülök neki ,hogy elindultunk egy úton ahol képes az ember elvonatkoztatni a meglévõ dolgoktól és új távlatokban gondolkodni! Nem ül rá a meglévõ kényelemre hanem próbál újdonságokat kitalálni és ezért nem égetik meg máglyán! Nem vagyok sem fizikus se kémikus se matematikus! Más a szakterületem,de örülök neki ,hogy az ember agya képes új dolgokat kigondolni és ami fontosabb még van rá esély ,hogy megalkotni is tudjuk! ! gratula ehhez a kutató csapatnak még ,ha csekély és egyben nagy dolgot is csináltak! De Én is elestem pár lépés után mielõtt megtanultam folyamatosan járni!
GRAT!
Bocsi ,ha nem voltam túl tudományos mint elõzõ hozzá szóló társaim!
Ennek a kvantum összefonásos dolognak pedig az a jelentõsége, ahogy azt írják is, hogy nem számít a kettõ közti távolság. Ezt lehet akár teleportációnak is nevezni. Információt viszel át tetszõleges távolságba 1 pillanat alatt. Ez így ha létre hozzák akkor pl nem kéne várni egy ûrszonda jelére a naprendszer valamely pontjáról (pl nem kell órákig várni míg átér a fénysebességgel közlekedõ rádiójel), hanem instant információküldés történhet.
Egy ilyen qbit azért tud többet tárolni mint egy hagyományos, mert nem 0át vagy 1et tárol. Hanem egy komplex értéket. Leegyszerûsítve olyan ez mintha egy valós szám lenne benne 1 és 0 közt. Mintha egy analóg értéket tárolnánk egy bitbe. A 0 és 1 valamilyen keverési arányban szerepel benne ami valahogy vissza fejthetõ.
Ez ma is megtörténhet, ha elmész egy jósnõhöz. Vagy megnézel egy Lynch filmet! 😄
Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)
Sokkal konnyebb lesz a warezolas mint most. A kiadok visszasirjak meg a mostani dc-zest, torrentezest, lemez masolgatast. A jatek vagy a film meg el sem fog keszulni, amikor mar lazan felmasolom egy kvantumbitre, es megnezem mikor ok meg csak forgatokonyvet irjak. Aztan csak kuldok egy levelet, hogy szar a jatek, bele se kezdjetek. 😊
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Jelenleg a kvantumkriptográfiai eszközök kaphatók kereskedelemben is:
itt
itt
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Ezt taglald már egy picit.
De ha már okoskodsz, akkor elmesélhetnéd, hogy hol mûködik már 10 éve? Mert sehol sem olvastam arról, hogy bárhol is mûködne. Mellesleg (kb. 3-4 éve) azt igérte valami kanadai cég, hogy megvásárolható lesz még abban az évben. Azóta is nagy kuss van róla. Ez az egész nem más, mint bulvártudomány.
2 hatványait más is ismeri...
"A gyakorlati kivitelezés már 10 éve mûködik" - tényleg? Melyik üzletben lehet kapni és mennyiért? Nagyokat mondani én is tudok.
Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)
Ott van a cikk, szépen elolvasod és kiderül belõle hogy miben tárolódik az információ.
**A qubitek induló állapotát illetõen nem csak bináris 1 és 0 tárolására képesek, hanem egyfajta szuperpozícióban is tarthatóak a két állapot között. Ahogy a qubitek száma nõ, úgy növekszik a különbözõ állapotok száma, amelyeket megtestesíthetnek az összekapcsolt kvantum bitek. Két qubit 4 különbözõ állapotra képes, amelyeket szimultán fel lehet dolgozni, míg három qubit már 8-ra, és így tovább, exponenciálisan növekvõen. Így egy gép, amely csak 10 qubitet tartalmaz, már 1024 mûveletre képes szimultán, mintha egy hatalmas párhuzamosan feldolgozó egység lenne. Egy 40-qubites 1 trillió mûveletre**
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
<#idiota>#idiota>
<#phone>#phone><#wilting>#wilting>
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Ilyenkor egy helyben "lebeg" a foton?
Amúgy ilyenbõl lehetne valószínûtlenségi meghajtót is építeni, nemde?
a quantum állapotok végtelen lehetõségébõl pedig adódik, hogy olyan is megtörténhet, ami nincs. pl elõbb kapsz választ a kérdésre, mint feltetted volna.
agyrém, de csak hajrá...
"...
* Egy ilyen qubit nullát, egyet, vagy szörnyû módon, ezek kvantum szuperpozícióját tartalmazhatja, ami végtelen számú állapotot tesz lehetõvé.
..."
Vagyis egy 700 megás avi film egyetlen qbiten is tárolható a megfelelõ algoritmussal, de elvileg egy fullHD mozifilm is (a kiegészítõ BD lemezeivel együtt).
Én sem értek hozzá, de azért ennyit megértettem.
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
Ha ilyenbõl építik fel a gépet, akkor ugyanaz, mint a hagyományos rendszerek.
Kvantumszámítógép
qbit
csak van valami korlát ott is
gondolom 1 kvantum "memória egységen" vagy min nem lehet végtelen adatot tárolni 😊
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?
de azt nagyon úttörõ módon és gyorsan