Tovább nyomul előre a Chrome

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
Mindenkit érdekel a sebesség, maximum nem olyan tudatos mértékben. Egy látványos weboldalon általában vannak lekerekítések, árnyékok, átmenetek, stb. Régen ezt képekkel, elõre elkészített grafikákkal kellett megoldaniuk a webfejlesztõknek, fáradtságos módon. Most az új szabványoknak hála ezekre van egyszerû, rugalmas, könnyen és gyorsan használható megoldás (CSS3). Csak éppen egy kidolgozottabb lapon ezek alkalmazása miatt a böngészõ belassul, szaggat és utánhúz a weboldal görgetése. Ez az internetezõket nem érinti, mert általában egy kész és jól mûködõ weboldalt látnak maguk elõtt. A webfejlesztõknek fejtörést és kellemetlenségeket okoz. Ezért van szükség a böngészõk gyorsítására. Végeredményben az internetezõk is nagyobb eséllyel kapnak egy látványosabb és funkciógazdagabb oldalt.
Narxis
Az senkit nem érdekel, fanboy.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Ability
Aero téma aktív? Mert csak nélküle lesz olyan gusztustalanul kék. Az OSX szép, nekem is tetszik, nem errõl van szó. Arról van szó, hogy Aero mellett a Chrome sem ronda, illetve hogy a Chrome OSX verziója tökéletesen illeszkedik az Apple látványvilágába. Szóval ha OSX-et használsz, akkor felesleges is a panasz, mert nálad nem is úgy fog kinézni mint a Windows-os verzió.
Szerintem nem 10 éve jött ki a Win 7. Azért az OSX-nél mindig nagy hangsúlyt kapott a dizájn. Az OS 9-hez képest is pl. összecsapottnak néz ki a Chrome.

LZ forever

figy, engem eleve nem nagyon érdekel a sebesség, amit írtam azoknak írtam, akik állandóan ezen lovagolnak. nekem sokkal fontosabb pl, hogy sok megnyitott tabbal se egye meg a fél ramomat, meg hogy legyen stabil. ez a másodpercek hajhászása számomra érdektelen.

Airbus A380
Azért gyanítom a Mozilla nem adja meg magát csak úgy elvégre az egyik legnépszerûbb böngészõ a FF ha jó lesz a 4-es kapásból sokan térhetnek vissza a FF-hez.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
egyébként nem írtam hogy menõ csak azt hogy nálam lenyomta a másik 3-at.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
nem tudom ezzel mi a problémád hogy kipróbáltam 1 olyan böngészõt amit még sose használtam és megtetszett..., egyébként IE-t nem használok.... ki se próbáltam a 8-ast se.

Ability
Az oldalbetöltésre valóban kihatással lehetnek egyes bõvítmények a Chrome esetében is. Viszont ez a nagy böngészõháború és sebességharc nem errõl szól, a sebességjavulást nem ezen a téren kellene/akarják annyira megreformálni.

Egyébként az új Firefoxban van minden reményem, eddig kényelmetlen és elavult volt számomra a felülete, most végre az egészet rendbe akarják kapni. Bõvítménykezelést is erõsen fejlesztik, szóval jóságos dolog lesz reményeim szerint.
Elég sok eltérés van, ezt egyszer már az operás tápikban leírtam, most nem teszem meg még egyszer.

Hát öö...ha valami a 80-as éveket idézi szvsz akkor az épp a Safari. Na de mind1, ez már tényleg ízlés kérdése, mármint a GUI.

tudom, nekem nincs is gondom azzal, ha valakinek nincs rá szüksége, egészségére. nekem viszont van, és csak annyit írtam, hogy ha a chromeot is ugyanúgy "felpluginezem" mint a rókát, már nem olyan szembetûnõ a gyorsaságbeli elõnye, inkább elenyészõ.

Ability
Talán a hányadék kék színei nem lennének ott, ha egy modernebb OS-t használnál és nem egy majd' 10 évvel ezelõttit. Az OSX sem nézett ki mindig úgy, mint ahogy azt ma látod. Viszont a Chrome OSX portja eléggé pofás lett, beleillik az Apple világ imázsába.
Az IE akkor fog igazán gyõzni ha betartja a szabványokat, és új technológiákat implementál elõre.

nektek szivacsos agyú fanboyoknak semmi sem tetszik ami nem apple, még akkor sem ha sokkal jobb 😉

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Ability
Te aztán tudod mit beszélsz... Mindkét böngészõ webkit motoros, sok közös pontjuk van. Sebességben a V8 meg jelenleg gyorsabb, de szinte minden téren eléggé egál a két böngészõ eredménye. A hiányosságokról ne kelljen beszélni, amikor a Safariban eddig azt sem lehetett beállítani, hogy új fülön nyisson meg egy linket, ne pedig külön ablakban. Bõvítményeket is csak most kapott.

A Safari jó böngészõ, az egyik legjobb szakma szemmel. Sok helyen lealázza az összes böngészõt (Canvas, SVG pl), néhol pedig más böngészõk verik a Safarit. Chrome és Safari esetében már értelmetlen sebességrõl vitázni, pont ezért nevetséges a véleményed. Attól eltekintve hogy egyébként az Apple szokás szerint belevitte a jó és kellemes ötleteit. Viszont a Safari ugyan olyan fapados, merev, rugalmatlan és testreszabhatatlan mint a Chrome.
én nem tudom mirõl beszéltek, itt van elõttem a króm, és az opera... ugyan az a könyvjelzõkezelés, csak az operánál 2 centivel beljebb van a keresõdoboz 😄DD

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Ízlések.. Nekem nem tetszenek a hányadék kék színei meg az 90-es éveket idézõ ikonjai.

LZ forever

Én a Safarira szavazok, bár nem mondom hogy teljesítmény szempontjából a legjobb de azért toppon van...

Engem a History kezelése miatt fogott meg (elég sokat használom), mert nagyon hatékony. Ha olyan lett volna mint a többi böngészõjé akkor valszeg nem használnám…
zeli
Nem mindenkinek van szüksége sok pluginre. Nekem Firefox alatt is egy Adblockom volt, azt kész. Chrome-on sokéig nem volt, 1-2 hete ehhez is feltettem az AdBlockot, aztán ennyi, ugyanolyan gyors, mint szokott. Gondolom akik szeretik a rengeteg plugint inkább használnak Firefoxot, mint Chrome-ot. 😊

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Ability
Rakjátok már fel a pre-bétát, talán majd akkor relevánsabb lesz a véleményetek.
(gyk: lehet váltani a két nézet között, amit annyit hiányoltok is választható)

Plusz neked: Safari bizony terjedni fog, mert az Apple sok mobil eszközt tud értékesíteni. Ezeken pedig Safari van, nincs is jobb választható alternatíva egyelõre.

Egyébként most mindegyik böngészõnél annyira beindultak a fejlesztések, hogy gyakorlatilag lassan csak kényelmi szempontok alapján kell választani. IE9 is ígéretesnek tûnik, ez az új Firefox is tetszetõs. Egyébként ha a Mozilla nem húz bele, akkor az IE9 is sárba tapossa jelen állás szerint.
azért a króm minden, csak nem ronda.

Nem térítek, de ami jó, az jó. A ronda és hiányos Chrome-hoz képest maga a felüdülés az Apple-hez méltóan átgondolt Safari, hab a tortán, hogy még gyorsabb is.

LZ forever

Egyébként azért nem a címsorba kerültek a tabok, mert úgy egyrészt a tabok nagyon eltávolodnának a weboldal megjelenési felületétõl, így hézag keletkezne a logikailag összetartozó egységektõl, másrészt hogy ne kelljen olyan sokat mozgatni az egeret.

„A taboknak akkor van értelme felül lenniük, ha ténylegesen a címsorban, illetve annak helyén vannak, mint a Chrome-ban.”

Így igaz, jelen pillanatban így egy nagy 0 az egész.
Bár én azt sem értem, 'tabs on top' beállításnál miért nem átlátszó a böngészõ ezkösztár.

Mi az a marginális különbség Opera/Fx/Chrome között ebben a tekintetben?

(egyébként nálam ugyanez, csak vise-verca: Fx és Chrome akkor rúghat labdába, ha majd (többek közt) a könyvjelzõkezelése is olyan lesz, mint Operáé.)

Hát, a fél házamat teszem rá, hogy a Firefox nem fogja megélni a 6-os verziót (az egész házamat arra, hogy a 7-es verziót nem), ha csak fel nem vásárolja õket valamelyik cég, vagy el nem kezdik õket tömni pénzzel. Esetleg az Apple felvásárolhatná...
Opera sem fog már nagyon terjeszkedni, a Safari sem, viszont az IE9 egész jó lesz.
Szvsz 2-3 év múlva Chrome - IE verseny lesz, amelyben az IE fog vezetni és gyõzni is.

Opera NÁLAM majd akkor rúghat labdába, ha végre implementálják (értsd: lekopizzák) a FF/Chrome bookmark-rendszerét, amíg ugyanis NEKEM kényelmetlen Opera alatt a kedvenceket használni, addig nemérdekel az egész 😊

Bazz, nemigaz már, hogy pont a lényeget nem értik ezek a dinka róka fejlesztõk. A taboknak akkor van értelme felül lenniük, ha ténylegesen a címsorban, illetve annak helyén vannak, mint a Chrome-ban. Ez így kurvaronda, már bocsánat, hogy a címsor alá odaokádták a tabokat...semmivel se jobb, mintha közvetlenül a tartalom felett lennének, ahogy eddig.

Más: aki szerint a Google Chrome olyan gyors...há nemtom. Nekem is annak tûnt, egész addig, amíg fel nem vérteztem pár pluginnel. Na onnantól kezdve nekem semmivel se tûnik sportosabbnak, mint a FF. Bár gyorsabb az elsõ indításnál, az fix, de utána ugyanolyan komótos, mint a róka. Magyarán az az érzésem, hogy addig volt csak szupergyors, amíg fapados volt, most így "fullextrásan" már nem az a hûde. Viszont legalább mostmár használható 😊

Én mindig a legjobbat használom. Úgy van értelme, fölösleges lenne dolgozni a böngészõkön, ha az emberek nem lennének képesek váltani. Nálam most abszolút a Chrome a nyerõ a megjelenése óta! De ha jön az FF4 és az IE9, akkor ki fogom próbálni õket. És ha jobb, váltok.

Bár kevés esélyt látok erre, mert a Chrome hatodik, fejlesztõi változata, továbbra is gyors, stabil és szép.

BFP4F: Yossarian23

Opera 10.60 RC2 B3444 <#vigyor1>

Solten
Ennyi.

Saor Alba

Solten
Ja, aztan ha kijon az uj (s)Explorer nalad az lesz a meno... <#rolleyes>

Saor Alba

Airbus A380
1 próbát meghér a Safari is. Eddig én is idegenkedtem tõle e mióta fenn van a másik 3 sajnos háttérbe van 😄 Én Safarira mentem. <#mf2>

zeli
Safarit nem próbáltam még, de amióta kipróbáltam a Chrome-ot, nem is használok mást. Új Windowsomra fel sem került a bugos Firefox. Állandóan fagyogatott, sok memóriát zabált, lassú volt..stb. Remélem a 4. verzióra kezdenek vele valamit, mert a végén, lassan de biztosan a Chrome a Firefoxot is meg fogja elõzni.

Amúgy azon gondolkodtam, hogyha nem lenne most ez a böngészõháború, akkor még most is IE6ról tolnánk ?😄

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Airbus A380
Szerintrem win-en se rossz. Én eddig még sose használtam de mióta fenn van nálam lenyomta a FF,Chrome,Opera triót.

Na mi van jöttél téríteni, apple fan? Fölösleges az erõlködésed... 😄
fergusonpapa
Sztem az Opera és a Chrome a legjobb.

www.icewebhu

Solten
Ájmeken lehetséges.

Saor Alba

Na de a Safari jobb!

LZ forever

5c0rp330n
a 64 bites valtozatot gondolom meg nem szerencses hasznalni? (flash plugin, stb miatt)

lck
Be lehet telepíteni a firefox mappába ( felülírással) , vagy mindenképpen a minefieldbe kell ?
lck
😊 Köszönöm - én is szeretem a Firefoxot.
Narxis

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

← ElőzőOldal 3 / 3