Mi történik a Nappal?

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pharaoh
"Nap végleg elvesztheti napfolt formáló képességét."
kb 4 milliárd éve megvan de igen most 10 év alatt elveszti az összes napfoltját.

Egyáltalán nem biztos, hogy kezdettõl megvannak, lehet csak pár ezer éve vannak, és néhány millió évenként újra elõjönnek, stb.

TreDoR
Egy atomerõmû felrobbanása nem igazán "elektromágneses gubanc".

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Bocs. Elhasználtunk több tízezer óra szuperszámítógép idõt, a hozzá tartozó egyéb költségekkel. Évekig-évtizedekig több száz értelmes, megérdemelten jól fizetett emberünk dolgozott az ügyön. Nem vettünk észre egy apróságot. De mostantól kezdve más lesz! Higgyék el! És még egyszer, bocsika!
Most lõnénk fel egy számunkra értékes mûszert. "Sajnos a küldetés, ami egy orosz Dnyepr rakétán jutott volna el a világûrbe az orosz és a kazah politika áldozata lett."

Addig forrásainkat arra használjuk, hogy megmérjük mekkora esélye van a túlélésre a világ több tájáról beszerzett hangyáinknak ha többféle jelrendszerrel is tájékoztatjuk õket, hogy rájuk lépünk nemsokára.
Igaz nem hagyunk esélyt a menekülésre de számításaink szerint minden kb. 8502034. elbírja az embert. Ez a kutatás nagyon fontos az emberiség fennmaradását illetõen.

wtgb

Egy jo bableves sose rossz!!

Valakinek még mindig vicces ez a "zsindex" szójáték? :-(

Magiszter
Én csak egy egyszerû kapás paraszt vagyok, de nem pont az ilyen elektromágneses gubancok ellen véd a Faraday-kalitka? Akkor miért is halunk meg mind?

Egy atomerõmûben mobilozni se tudsz olyan szinten van árnyékolva, szóval ott se lehet gond. Meg minden olyan helyen ahol már megoldották a külsõ, zavaró tényezõk elleni védelmet.

norbi4567
Atomerõmûvek ilyen téren szerintem elég sebezhetõek.
Sok számítógép vezérelt cucc bedöglene akkor lenne egy kis gond.

zsindex? már akkor el se olvasom. és igen mind megfogunk halni, ahogy meghaltunk '82-ben, '99-ben és még egyéb más idõpontokban.

inkább ez a "na majd én bekiabálom a fórumba hogy szart se tudnak a tudósok" hozzáállás a nevetséges

ilyeneket tolsz öcsém:
"Felállítanak mindenféle modellt, amikrõl rendre kiderül, hogy rossz."
mégis te hogyan csinálnád? rögtön scratch-bõl megírnád az elméleteket?

http://emulehelp.uw.hu

Élnek a Földön azért még népcsoportok, akik elég jól elvannak tv, rádió, net és mobil nélkül.

Én inkább az olyan ipari egységek miatt aggódnék, ahol fontos a folyamatos áramellátás. Hûtõházak és miegyéb...
Julius Caesar
"Mások ugyanilyen szorgalmasan hangoztatják, hogy a Napnak csupán egészen parányi szerepe van a klímaváltozásban. Ha ezt a vitát egy kísérlettel le lehetne zárni, a legkézenfekvõbb stratégia az egyik tényezõ kizárása lenne."

Hogyan kísérletezzünk? Holnap a napfoltokat lekapcsoljuk!

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

LOL! Fingod sincs, hogy mit tudok és mit nem, de azért osztod az észt. Nevetséges vagy.
Vannak hibás modellek, de vannak olyanok is, amik rendkívül jól mûködnek.
De az utóbbiakról a magadfajta emberek semmit sem tudnak, mint ahogy nem is tesznek hozzá semmit a fejlõdéshez...
nem kell nagy armageddon, eleg, ha csak 1hetre elmegy az aram a fel vilagon!
se TV, se radio, se net, se mobil...
Ha megtudom ,hogy világ vége lesz azt hiszem kirúgok a hámból meg lopok egy hammer-! 8))
mekkora egy szar film volt...
Zenszkij
Nah nem lesz itt az égvilágon semmi.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Kornan
Ha jobban megnézzük a grafikont, akkor látni, hogy azokban a kiemelkedésekben is vannak mélyedések, szerintem egy elég nagy kb 2002 környékére tehetõ.

De sok más tényezõ is közrejátszik, ami változtathatja az idõjárást lokálisan/globálisan. Eléggé komplex rendszer. <#ijedt> Emiatt talán nincs egyértelmû összefüggés.
Kornan
Kíváncsi vagyok, hogy van-e összefüggés a rákos megbetegedések számának és a rendellenességgel születettek arányának a napból jövõ sugárzás mértékével. Valszeg van. Kérdés, hogy mekkora.
Minmeghalunk!!<#merges2><#csodalk><#wow1><#wow2><#wilting><#bdead><#help><#rinya>

iSS!

Molnibalage
Azért tényleg vicces, hogy miéta sokmindent tudunk megfigyelni állandóan riogatnak mindennel. Hiretelen olyan veszélyes hely lett ez az univerzumban, pedig a földtörénteti emlékek szerint a nagy meteorbecsapódásokat és vulkánkitöréseket leszámítva az élet stabil a Földön...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Azert olvassatok el ezt is... meroben mas a vegkovetkeztetes:

http://index.hu/tudomany/2010/06/17/2013-ban_johet_az_armageddon/
Az idegenek Terraformálni akarják a bolygónkat !! <#wilting><#alien2>
Én is olvasgattam régebben csillagász könyveket, és azt olvastam h ahogy fogy az anyag a Napból, úgy lesz egyre nagyobb a mérete az egyre kisebb tömege miatt. Mielõtt teljesen kiégne, egy nagy vörös-óriás lesz belõle, aztán mindent kiégetett magából, akkor összezsugorodik és lesz fehér-törpe.

Amúgy a grafikonból az látszik h amikor a naptevékenység erõs volt, akkor nálunk marha hideg volt télen (pl 2002-ben) és ahogy a naptevékenység csillapodik (tehát Európában hidegebb a tél) nálunk úgy lesz egyre enyhébb. Furcsa.<#alien2>
Nagyon rég olvastam valamelyik könyvemben hogy másodpercenként 4millió tonna hidrogén alakul héliummá, ezáltal fût. Véletlenül nem azért csökken a mérete mert tulajdonképpen lassacskán fogy az anyag belõle?
Megnézve a grafikont ugyanolyan hosszú minimum lesz, mint 1910 után volt: picit hosszabb, mint a szokásosak. Semmi különleges nincs benne.
Ubiszezon van a tudományos sajtó házatáján is, úgy látszik.
Amúgy meg szegény Picard biztosan nem "vétette" azt a hibát. A magyar "ejti" a hibát és nem "véti", mert véteni csak valami ellen lehet.

iSS!

BCS pixel
attól is sok függ hogy a föld mágneses tere milyen erõsségû, pólus váltáskor pl. gyengül a mágnese mezõ és így több részecskét enged át vagy enged tovább

Dj Faustus
"Egy csillag élettartamához képest még mindig egy másodperc mikronrésze a dolog."
Ha csak ennyi adat áll rendelkezésre (az 1600-as évek óta végzett távcsöves megfigyelések, és a rádiókarbon vizsgálatokból való visszakövetkeztetés), akkor eddig lehet visszamenni. Mikronrész, de több mint a semmi.

Balumann
Nekik minden kisebb melegedés (ami erõs mértékben gyorsítja a jég olvadását az ottani évszakváltáskor) több százalékkal csökkenti az esélyét, hogy még éhenhalás elõtt tudnak táplálékot szerezni.

micsoda lol, a nap kurvastabil, és az a pár száz év kb lófaszt nem számít így félúton (már ha igaz, hogy kb a felénél tart a csillag...

kiváncsi lennék mit szólnának a kedves tudósok, ha olyan napvihar lenne ami leradirozza a foldet 11évenként, najo az durva, legyen cska +100 fok ingadozas ami valljuk be egy naptevekenysegnel lofallosz megintcsak.. idioten..

anti hero

De akk ez most jó.vagy nem? Azt mondja hogy ez csökkentheti a földi hõmérsékletet akk meg mit rinyálnak? Eddig az volt a bajuk hogy meleg lessz, most meg az hogy hideg. Am azt se értem hogy 0.3 fok min változtat? Nem tökmindegy a jegesmaciknak hogy minusz 40 vagy minusz 40.3 fok van? Vagy én vagyok a hülye?
Egy csillag élettartamához képest még mindig egy másodperc mikronrésze a dolog.
Dj Faustus
"Húvazze sztem max 150 éve tudják komolyan megfigyelni napfoltokat szóval EMBEREMLÉKEZET ÓTA - 150 éve! "
Azért kicsit régebb óta meg tudják figyelni a napfoltokat, és vissza is lehet következtetni.

Csirke4
Jaja!
""Emberemlékezet óta nem láttunk ilyen naptevékenységet" - mondta David Hathaway, a NASA Marshall Ûrrepülõ Központjának fizikusa. Stuart Clark brit asztrofizikus, az ESA, a New Scientist és a BBC szakírója eredt az események nyomába. Soha ennyi ûreszköz nem vizsgálta még szülõcsillagunkat és tevékenységének a Földre gyakorolt hatását."

Lényegében olyan, mint az északi-sark vizsgálás, soha nem látott mennyiségben törnek le jégtáblák, de igazándiból fingunk sincs hogy ezelõtt mennyi jégtábla tört le mert senkit nem érdekelt. Most a Napot nézi mindenki, persze, hogy sok minden kiderül róla.
😄

Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)

"Emberemlékezet óta nem láttunk ilyen naptevékenységet"

Húvazze sztem max 150 éve tudják komolyan megfigyelni napfoltokat szóval EMBEREMLÉKEZET ÓTA - 150 éve!

"Nap végleg elvesztheti napfolt formáló képességét."
kb 4 milliárd éve megvan de igen most 10 év alatt elveszti az összes napfoltját.

A lényeg hogy mind meghalunk és itt a 2012! Csak csodálom hogy msáhol sem olvasok ilyen cikkeket csak a SG-n. biztos csak õk tudják az igazságot. 😊

A National Geographicon éppen most megy a "Mi lenne ha?" és éppen a nap pusztulásával foglalkozik. 😊 Irány nézni. 😊
Hát sajnos még olyan ember nem született aki elsõre a kisujjából kiszopta volna hogy mi hogyan müködik. Addig meg marad az hogy amit ismerünk az alapján próbálunk meg modellezni. Még mindig jobb ha van egy modell ami 80%-ban igaz 20%-ban meg, mintha nem lenne semmilyen modell sem.

Világvége rulez...

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?

"arra is találunk jeleket, hogy a Nap végleg elvesztheti napfolt formáló képességét"

persze, már itt van 4,5 milliárd éve, csak úgy gondolta megvár vele minket

De marha nagy szerencsénkre itt vannak nekünk az olyan okos emberek, mint te.
Errõl a Képlet c. film jutott az eszembe...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ez a cikk is bizonyítja, hogy szart se tudnak. Felállítanak mindenféle modellt, amikrõl rendre kiderül, hogy rossz. És ez ugyanúgy igaz a csillagászatra, mint más egyébre.
2012

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

← ElőzőOldal 2 / 2