• Magiszter
    Én aztat tudom, de ugye egy számítógépet igazán 3 dolog tehet tönkre: Elektromágnesesség, víz, hő. Igaz ez mondjuk minden elektromos dologra is. Na mármost, a napkitörés következtében piszok sok elektromágnesesség éri a Földet, ezért gallyra megy minden, amiben cikáznak a kis mihaszna elektronyok. A példaként felsorolt erőművek és repülők rendelkeznek úgynevezett árnyékolással. Az első azért, mert ugye ciki lenne ha egy EMP-t lőne valaki a közelébe és robbanna a fél ország, mert a csöveket nem lehet beleereszteni a hűtő-medencébe. Különösen igaz ez az USA-ra mivel náluk 147, vagy már több, atomerőmű van. A repülők meg már régóta le vannak árnyékolva elektromágnesesség szempontjából, hiszen ciki lenne ha belenyalna a villám és nistá elektriká. Ezt a fajta árnyékolást a legegyszerűbben Faraday bátyó kalickájával lehet elérni, ami már a 1980-as évek Videoton tévéjében is jelen volt (tudom, mert szétkaptam egyet suhanc koromban :D ).
    Szóval a nép olyatén riogatása, hogy gyün a gonosz napkitörés és minden ami elektromos már nem lesz az és jajj mindenki meg fog halni, nem igazán állja meg a valóság próbáját. Tény hogy egy ilyen hullám tönkre teszi az egyszerű mezei paraszt számítógépét, mobilját, fityfenéjét, de nem igaz ez az ipari szinten üzemelő gépekre. Sz@r dolog lesz, de nem világvége.

Feltéve ha nem tévednek, mint tévedtek már rengetegszer.