238
  • Ulkesh
    Hát én nem is vagyok mozgássérült, hogy görcsösen marokba szorítva tartsam a készülékem beszélgetés közben. Normális tartásnál nem nagyon érsz hozzá ahhoz a részhez.
  • Papichulo
    Irtam mar par jatekot, par platformra es a nagyobb felbontas tenyleg aranyosan nagyobb szamitasi kapacitast igenyel. Ez a polygonoktol fuggetlen, ez a 2D-s lekepzesnel/megjelenitesnel jelentkezik.
  • Ulkesh
    A nagyobb felbontáshoz több videomemória és nagyobb sávszélesség kell (bár azonos textúra esetén még ez sem feltétlen igaz), de a GPU ugyanannyit számol, mert neki tök mindegy, mert a poligonszám azonos.

Szerinted mégis mit kéne többet számolnia?
  • Ferrer
    "multitask, flash hiányával, és a korlátolt appstore-al kapcsolatban :)"

- Az Iphone-on VAN multitask. Ha nem lenne, akkor nem tudnál zenehallgatás közben netezni se.
    - Flash hiányáról ajánlom Steve Jobs szavait:
    http://www.apple.com/hotnews/thoughts-on-flash/
    - A "korlátolt" Iphone-ról már elmondtam a véleményemet. Én nagyon örülök annak, hogy korlátolt, akinek meg nem tetszik, mindig ott a Cydia.
  • Ulkesh
    Ha jailbreakelsz és külső alkalmazást használsz, akkor ellenőrzött repo-ból telepítesz. Egy nagyobb csapat által üzemeltetett repo-ból te az életben nem fogsz ártalmas kódot kapni, mert az a fejlesztő aki ezt megjátssza egy életre leírja magát minden szinten.

"Ha belemerülök, akkor meg tudnám tenni"

Nem tudnád. Ez a rés a 3.0-nál volt fél éve, a megjelenése után 1,5 nappal javították, ma már nem férsz hozzá.

"A lényeg, hogy HAZUDTÁL amikor azt mondtad, hogy csak egyetlen, bemutató célú, soha nem használt kártékony kód volt iphone-ra és ahhoz is jailbreakelni kellett és kézzel telepiteni. "

Hazudott a …., mondj még egyet, ez ugyanis egyrészt nem kártékony kód, hanem egy biztonsági rés, nem készült rá semmi ami kihasználná. Amiről én beszéltem és létező worm volt, az egy tanulmány volt, soha nem került ki és jelszó változtatás esetén nem is volt életképes.

"iphone-hoz se kell."

Itt a lehetőség. Most jött ki az iPhone 4, ha nem kell hozzá tudás, akkor törjed fel, sokan örülnének neki, per pillanat nincs publikus jailbreak hozzá, légy te az első. Hisz annyi káros alkalmazást és biztonsági rést ismersz hozzá.
    Ha meg ilyesmire nem vagy képes, akkor ne járjon a szád, a többi platformon semmilyen védelem nincs ilyen támadás ellen, nyitott átjáróház mindegyik.
  • sathinel
    eh ez most hogy magyarázza amit mondtam? nagyobb felbontáshoz nagyobb teljesítmény kell. mit nem lehet ezen érteni? az hogy szebb a grafika ha részletesebb ezt miben befolyásolja? a nagyobb képernyőn ugyanaz a poygonszám több számolást igényel.

http://en.wikipedia.org/wiki/Polygon
    Mit akartál ezzel bizonyítani? hogy nem igaz amit mondtam?:D
  • Papichulo
    Nem akarok a hitvitaba belemenni, de ennyi erovel teged is vadolhatunk hazugsaggal.

Re: "Tudnal valami linket adni az Apple altali torlesekrol?
    En ugy tudom, hogy eddig meg csak a Google torolt tavolrol alkalmazasokat."
  • lenox01
    Gondolom te is tartod az ifosod mert Steve jól megmutatta neked: Hogy kell tartani a telefont hogy legyen térerő
  • lenox01
    Feature lista vs használhatóságra mondod hogy egy jó Alienware nem használható?
    Attól függ mire használod. És van akinek nagy grafikai teljesítmény kell, ha tetszik, ha nem. Vagy nem véletlenül te szoktad reklámozni hogy az iphone cuccok is valakinek jó valakinek nem? Itt már nem érvényesül és ez szar mert neked nem jó, mi?
  • Ulkesh
    Videojátékoknál mikor felbontást váltasz nem attól lesz szebb a kép, mert kétszer annyi a pixel, hanem attól, hogy több a poligon, részletesebb a grafika, esetleg sokkal nagyobb textúrákat használnak hozzá (egyébként eléggé hülyén nézne ki, mikor 1080p-ben öklömnyi pixelek lennének, mert a kisebb felbontáshoz tartozó textúrákat nagyítaná azonos poligonszám mellett fel).

A magad lejáratása az megy nélkülem is. :D
  • lenox01
    Hagyd, ő szekta tag.

Vigyázni kell vele mert ártalmas :)
  • Kheller
    "és az alkalmazást bevizsgálják mielőtt kikerül az App Store-ba."

te tényleg ennyire nem érted amit olvasol? Nem az app store-ból telepited. Pont azért jailbreakelik sokan, hogy tört, bárhonnan telepithető programokat is rárakjanak és ne jobs határozza meg, hogy mit csinálhatnak a saját telefonjukkal.

"Forrás"

googlizni tudsz? első találat.

"És ezt most is meg tudod tenni? TE meg tudod tenni?"

Ha belemerülök, akkor meg tudnám tenni, de kit érdekel mindez? Hitelkártya számokat is tudnék lopni, de nem teszem, ettől még nagyon sokan megteszik.
    A lényeg, hogy HAZUDTÁL amikor azt mondtad, hogy csak egyetlen, bemutató célú, soha nem használt kártékony kód volt iphone-ra és ahhoz is jailbreakelni kellett és kézzel telepiteni. Olvasgasd ezt addig, amig meg nem érted végre. Egy rakás kártyékony kód van iphone-ra.

"Ehhez nem kell hacker és első osztályú biztonságtechnikai képzettség."

iphone-hoz se kell.
  • Ulkesh
    " A multkor abba kötöttél bele hogy a proci ugyanaz miért fogyaszt többet az alienware... Persze dual vidkarit kiszolgáló alaplap, és a dual vidkari nem számít a fogyasztásba"

Az említett Alineware notebook, aminek az árát voltál szíves példaként felhozni nem használt dual GPU-t.
    Az már csak apróság, hogy igen nehezen tudom elképzelni egy notebook esetén az SLI videórendszer létjogosultságát, sőt a gamer notebook mint olyan is egy vicces dolog számomra.

A notebook a mobilitásról szól, de egy notebook ami 1,5-2 órát üzemel az ma már nonszensz kategória. Függetlenül attól, hogy hány fps-t tud a Crysis alatt.
    De hát ezt te nem értheted, mert te az a tipikus kocka vagy akinek a feature lista sokkal fontosabb, mint az eszköz használhatósága.
  • sathinel
    hehe látom nem értessz még mindíg hozzá. Videókártyateszteknél ugyanaz a játék megnézem mikor fut azonos részletesség melett 800x600-on mint 1080p-n:DDDD

Magad járatod le ember
  • sathinel
    Kis segítség ha nem értenéd:
    "
    Number of polygons has nothing to do with resolution. You can run a PC game at 2 different resolutions with the same number of polygons, but the higher resolution will force more pixels to be updated on the screen every frame. That's more work for the video card (and why video card benchmarks always show a decrease in performance as you increase the resolution).
    I can't say whether the Android is maintaining its native resolution here, but if it is, the resolution argument is valid."
  • Ulkesh
    :D
    Látom okoska nem értesz a dolgokhoz.
    Ha egy vektoros teszt esetén a poligonszám azonos, és a textúrák mérete sem változik, akkor szerinted most őszintén mennyit is befolyásol a felbontás a GPU feldolgozási sebessége esetén?
  • Ulkesh
    "mesélj, nem lehet olyat programot irni rá, ami pl a háttérben megfigyel, emailt küld vagy akármi?"

Nem lehet.
    Csak az SDK API-jait használhatod programfejlesztésre és az alkalmazást bevizsgálják mielőtt kikerül az App Store-ba.
    (Pont ezen folyik a sértődés, hogy az Adobe külsős fejlesztőeszközeit kizárták, mert nem ellenőrizhető ilyen szinten a vele készült kód.

"Megint hazudsz"

…..
    Ide gondolj valami olyasmit ami miatt kibannolnának…

Forrás?

"Azaz a saját beépitett böngészőjével meglátogatve egy honlapot felnyomták az egészet és kilopták az sms adatbázist, amit elküldött az iphone egy honlapra. Nem kellett hozzá még jailbreak sem! "

És ezt most is meg tudod tenni? TE meg tudod tenni?

Mert én tudok neked küldeni trójaival fertőzött Symbian, vagy WinMo alkalmazást, ami a háttérben emelt díjas SMS-eket küldözget. Ehhez nem kell hacker és első osztályú biztonságtechnikai képzettség.
  • sathinel
    VÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! Már a multkor is elmondtam itt az sg fórumon hogy rohadtul ködösítessz.

A videóról:
    "
    And it's actually even more than double the resolution. 153,600 pixels vs 384,000 is 2.5 times the resolution."

Ember marketinges lehetsz vagy valami nagy gond van az agyaddal. A multkor abba kötöttél bele hogy a proci ugyanaz miért fogyaszt többet az alienware... Persze dual vidkarit kiszolgáló alaplap, és a dual vidkari nem számít a fogyasztásba csak a proci...... Már mondtam érvek ne baromságok.
  • Kheller
    "Ez konkrétan baromság.."

mesélj, nem lehet olyat programot irni rá, ami pl a háttérben megfigyel, emailt küld vagy akármi? Dehogynem. Ezekhez nem kell rootkit, root jog, semmi, ilyet akármelyik alkalmazás tud. Ezektől alapvetően a store véd meg, onnantól, hogy jailbreakelt már semmi nem véd meg tőle.

"Ne keverd a Nokiával, az Symbian hiba volt. "

Megint hazudsz:
    ". Using a flaw they’ve found in the iPhone’s handling of text messages, the researchers say they’ll demonstrate how to send a series of mostly invisible SMS bursts that can give a hacker complete power over any of the smart phone’s functions. That includes dialing the phone, visiting Web sites, turning on the device’s camera and microphone and, most importantly, sending more text messages to further propagate a mass-gadget hijacking."

Azaz egyetlen sms-el felnyomták az iphone-t, amivel utána teljesen átvették az irányitást, tárcsázhatnak, websiteokra irányithatják, camerát, mikrofont kapcsolhatják be észrevétlenül(!) stb-stb.

Aztán 3 hónapja történt: "TippingPoint Zero-Day Initiative this evening confirmed that the iPhone's SMS database has been compromised at the annual CanSecWest conference's Pwn2Own contest. Zynamics' Vincenzo Iozzo and the University of Luxembourg's Ralf Philipp Weinmann (pictured) used a malicious website in Safari to deliver a payload that could then upload the SMS logs to a remote site. The entire compromise took place in about 20 seconds, although crafting the hack took about two weeks.

The technique notably didn't require breaking any of the sandboxing of the OS, which prevents unsigned code from running on the handset."

Azaz a saját beépitett böngészőjével meglátogatve egy honlapot felnyomták az egészet és kilopták az sms adatbázist, amit elküldött az iphone egy honlapra. Nem kellett hozzá még jailbreak sem!
    Folytassam? Ébredj fel, annyi apple marketing bullshitet kajáltál be, hogy már semmit nem látsz...
  • sanyicks
    érdekes ez a kulcsszó másik oldalról úgy elfelejdődik a multitask, flash hiányával, és a korlátolt appstore-al kapcsolatban :)
  • sanyicks
    ajánlom neked kínát. Ott kizárhatod a web szemetének nagy részét :D
  • sanyicks
    nyugi ki leszz véve belőle, mint ahogy az összes os cuccból a nem kívánatos dolgok. Képzelt spyware nélküli chrome böngésző is van már ;)
  • Ulkesh
    "Másik LOL, ezért is van killswitch a telefonban és távolról töröltek már egy rakás alkalmazást jobs-ék a felhasználó tudta nélkül "

Bocsi, de félre vagy tájékoztatva. Valóban van erre lehetőség de még soha nem éltek vele. Ellenben a Google és az Amazon már igen.
  • Ulkesh
    "Minek kell nekem 80000000000 app ha használok max 20-30-at?"

Mert esetleg kell a választék, lehet, hogy ami neked megfelel, nekem nem.

"vagy flash oldalak nagyrésze tele van mindenféle app-al, ingyen játékokkal."

Ne röhögtess már ostoba flash vackokkal :D :D

"Még azt sem tudtátok hogy az iphone grafikai procija le van korlátozva, és kevesebbet nyujt mint tudna"

Egyrészt ez nem igaz, a dinamikusan változtatott órajel nem lekorlátozás, másrészt még így "lekorlátozva" is van olyan erős, hogy per pillanat nem nagyon tudsz olyan készüléket mondani ami beérné.
    (Illetve van ilyen pl. a Wave, csak éppen alkalmazások még nem nagyon vannak rá, hogy ezt ki is lehessen aknázni.)

" Ja csak akkor kevesebb ideig bírja a teló mint androidoknál is, és így nem nyújtja azt a teljesítményt. "

Jóval erősebb a legtöbb androidos eszköznél még a 3GS grafikai alrendszere is, a Galaxy S lenne megfelelő ellenfél, de szoftveresen ott sincs ami igazából használná azt (van pár iPhone-ról portolt játék és ennyi).

"Android telefonokon futnak opengl, és más benchmarkok rendesen. Lehet őket egymáshoz viszonyítani."

http://www.youtube.com/watch?v=GYqZK25KU3U
  • Papichulo
    Tudnal valami linket adni az Apple altali torlesekrol?
    En ugy tudom, hogy eddig meg csak a Google torolt tavolrol alkalmazasokat.
  • Ferrer
    "Tőlem sorolhatod, nekem ezek úgysem hiányoznak."

Ezen van a kulcsszó. NEKED nem hiányoznak!
  • sathinel
    Vágod mi az hogy opensource? ja linux alatt is meg lehet csinálni de sokan beleláthatnak és ez miatt lenne ugatás rendesen. Amit ilyenkor elfelejtenek sokan hogy opensource nem csak annyit tesz hogy sokan tudnak rá programozni. És ha opensource akkor van hogy csak üzleti célokra kell érte fizetni, stb.

Megnézném azt a distrot ami ha megfigyelné a usereket és kiderülne mennyire lenne életképes:D
  • Justil
    :)
  • Ulkesh
    "az, hogy, ha normálisan használni akarod a telefont, ahhoz jailbreakelni kell. Onnantól, hogy jailbreakeled bármi tud rajta futni, kártákony kód is. "

Ez konkrétan baromság..

"El vagy tévedve súlyosan. Nemhogy külön telepiteni nem kellett semmit, hanem egy rohadt sms-el is fel lehetett nyomni az iphone-t"

Ne keverd a Nokiával, az Symbian hiba volt. Egy olyan SMS-t kellett küldeni rá amiben egy megfelelő hosszúságú email cím volt és szépen örök álomra szenderedett, csak hard resettel lehetett visszahozni.

", sima buffer overrun volt az sms olvasójában. Egyébként a böngészőjében is találtak már többféle lyukat is, azon is felnyomták már."

Igen, ez igaz, ezen alapszik a Spirit jailbreak is.
    De ezt te is meg tudnád tenni? Kétlem. Főleg, hogy ahhoz, hogy ez működjön jó pár dolognak teljesülni kell.

"LOL, appleblogon napokig röhögtek rajtad, hogy amikor már a 20. helyről erősitették meg, még akkor is nyomattad a bullshitet, hogy ez csak a gizmodo támadása és ninc is ilyen… "

Most éppen az Appleblogon van kint, hogy akárhogy tesztelik nem tudják reprodukálni, akkor most mi is van? Okoska.
  • passatgt
    mert aztán android nem törölget a telefonról, mi?:)
  • FoodLFG
    Még nem olvastam el a kommenteket, de már most tetszenek. Mindenki itt van, aki számít!
  • Gerygrey
    Tőlem sorolhatod, nekem ezek úgysem hiányoznak. Pl Office nekem az asztali gépen sincs, mert nincs rá szükségem. Miért pont a telefonon lenne? Skype valóban jól jönne, de csak emiatt nem vennék iPhone-t. A Dropbox nekem teljesen jó, videón és képen kívül a telefonról úgysem teszek mást a dropboxomba, mit is tennék? (visszafelé viszont megy a dolog, APK-t, vagy bármi mást rá tudok tölteni)

nem akar a web szemetében turkálni mindenki, hogy alkalmazásokat találjon a készülékéhez?

Miért gondolod, hogy szemétben kell turkálni? Vannak nagyon jó, megbízható, fix források.
  • Kheller
    "Nehéz felfogni, hogy valóban képtelenség káros kódot feljuttatni a készülékre, ha nem töröd fel?"

Másik LOL, ezért is van killswitch a telefonban és távolról töröltek már egy rakás alkalmazást jobs-ék a felhasználó tudta nélkül

De mint emlitettem, nemhogy képtelenség, de már többször bizonyitották, hogy könnyedén törhető az iphone akár távolról is.
  • sathinel
    Ne velem vitatkozz hanem más apple fanokkal mint mondtam. Talán ők vevők arra amit mondassz. Amit eddig mondtam vagy felvetettem átlag le lettem ugatva, meg az nem úgy van azon felül hogy hardware kérdésekben sem vagytok otthon. A multkor is a gyerek xeon procira már szervert mondott és munkaállomás is van, de apple gép is xeonnal ami nem szerver. Kb ekkora hozzáértéssel próbálják nekem megmagyarázni hogy miért jobb ami nekik van.

A másik appok. Minek kell nekem 80000000000 app ha használok max 20-30-at? vagy flash oldalak nagyrésze tele van mindenféle app-al, ingyen játékokkal.
    internet nekem 5 font a korlátlan 1 hónapra tehát nem a netelérés a gond.

Értelmes tények, érvek kellenének nem félremagyarázott infók. Még azt sem tudtátok hogy az iphone grafikai procija le van korlátozva, és kevesebbet nyujt mint tudna, de azzal jöttetek a multkor is hogy az a grafikai proci erős. Ja csak akkor kevesebb ideig bírja a teló mint androidoknál is, és így nem nyújtja azt a teljesítményt.

Nem hivatalos marketing szöveg hanem hardware, benchmark, stb. Android telefonokon futnak opengl, és más benchmarkok rendesen. Lehet őket egymáshoz viszonyítani.
  • Kheller
    "Ezzel mi is a probléma?"

az, hogy, ha normálisan használni akarod a telefont, ahhoz jailbreakelni kell. Onnantól, hogy jailbreakeled bármi tud rajta futni, kártákony kód is.

"az egyetlen kártékony alkalmazás is demonstrációs célt szolgált és csak akkor működik, ha a készülék meg van törve és a tulaj nem változtatta meg a jelszót"

El vagy tévedve súlyosan. Nemhogy külön telepiteni nem kellett semmit, hanem egy rohadt sms-el is fel lehetett nyomni az iphone-t, sima buffer overrun volt az sms olvasójában. Egyébként a böngészőjében is találtak már többféle lyukat is, azon is felnyomták már.

"Antenna probléma van"

LOL, appleblogon napokig röhögtek rajtad, hogy amikor már a 20. helyről erősitették meg, még akkor is nyomattad a bullshitet, hogy ez csak a gizmodo támadása és ninc is ilyen...
  • Gerygrey
    Akinek volt már Motorola telefonja (a másik nagy amerikai márka) az tudja, hogy az után egy iPhone felüdülést jelent

Szerintem butaság általánosítani egy gyártó összes termékére.

Azért egy Milestone, vagy az érkező Droid X sok szempontból lepipálja az iPhone-t.
  • Ulkesh
    Nehéz felfogni, hogy valóban képtelenség káros kódot feljuttatni a készülékre, ha nem töröd fel?
    Nehéz elhinni, hogy nem akar a web szemetében turkálni mindenki, hogy alkalmazásokat találjon a készülékéhez?
    Persze a gagyi butafonod mögül mit is tudhatnál erről, csak a szád jár, az eszed nem.
  • Ulkesh
    Nos nekem hiányzott egy használható Office alkalmazás, adatbázis kezelő, normális LogMein kliens, ami nem fagy ki 2-3 perc után, DropBox kliens, ami nincs fájltípuskora lekorlátozva, egy használható e-mail kliens ami képes kezelni a HTML leveleket és azokat képernyőre betördelni, persze nem árt, ha a készülék memóriáját nem használja el közben, mint a HTC Mail app-ja, egy böngésző sem ártana, aminek a könyvjelzőkezelése megoldott, hogy ne csak 8-10 könyvjelzőt kezeljen gyorsan, hanem 100-at is és azt tudja szinkronizálni a desktop géppel. Normális Skype kliens, ami nem 3 fél szerverén keresztül működik stb. soroljam még?
  • sanyicks
    nem volt érv, legalábbis értelmes nem. Ezekre máshogy nem lehet válaszolni. Hihetetlen gáz ahogy kimagyarázzátok hogy az apple tökéletes, az eszközeikben nincs hiba. Ha javítás jön az olyan hibát javít ami amúgy nincs, nincs rá vírus, és az hogy korlátolt az nem rossz hanem jó :D
    Mondom ti még azt is megmagyaráznátok, hogy miért lenne jó egy apple által épített szűrőmentes szemétégető mellett élni, pl ilyenekkel: nem kell azt a szar levegőt szídni mint a többiek, a füst mindent beborít, sötét van, jobban alszol, és nem keres senki :D
  • Ulkesh
    "Nagy kár, pedig már megint zseniális volt az érvelés:"

Miért is?

"- Az iphone nem is zárt és nem is jobs mondja meg mit használhatsz hiszen csak jailbrakelni kell hozzá"

Ezzel mi is a probléma?

"- Kártékony program sincs rá, hiszen olyan csak jailbreakelve tud felmenni"

Tekintve, hogy ellenben más platformokkal az egyetlen kártékony alkalmazás is demonstrációs célt szolgált és csak akkor működik, ha a készülék meg van törve és a tulaj nem változtatta meg a jelszót eléggé vicces, hogy ezen rugózol. Ugyanis, még jailbreak mellett sem működik ilyen jellegű alkalmazás, ha a root jelszót megváltoztatja a felhasználó, ezt meg általában alapból megteszik.

"- Antenna probléma sincs, de azért kiadnak rá egy frisitést."

Antenna probléma van, a bibi az, hogy normál használat mellett nem fogsz találkozni vele, pont úgy, ahogy a mostani készülékednél sem.
    Belinkelhetnéd az Apple hivatalos álláspontját és a frissítésről kiadott hivatalos nyilatkozat, mert én csak pár pletykablog írásáról tudok.

"(ami után nyilván köze nem lesz a kiirt térerőnek a valósághoz, hogy a sok hülye azt lássa, hogy milyen erős a térerő, akkor is, ha nem is elérhető)"

Te már ezt is tudod, hogy te milyen okos kisfiú vagy… :)