37055
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • gsg16
    tiszta klón hadsereg.de azért még mindig látványos videó
  • DonZorro
    Skacok, szerver nincs most??? :(
  • Solt
    Ezzel annyira nem vagyok képben, de, ha jól tudom, sli, cf csak azonos széria esetén működik. Tehát GTX560-l csak GTX560 megy sli-ben.
  • Solt
    Nekem 7970-van, ezzel elégedett vagyok teljesen. :) A 7950 kis tuning után hozza a 7970-t, szerintem minden téren jobb mint a 7870. A Pixel Rate dologgal bevallom őszintén nem tudom mire gondolsz! :)
  • DonZorro
    VASÁRNAPRA FEL!!!

• GaBika6
    THX! Igen jól néznek ki...
  • Caterpillar
    A-10 + Su-27 kabinok!

EDE fórum
  • macleody
    Tudom de csak egy DVI csati van rajta, egy HDMI meg 2 mini DisplayPort. Nekem meg nincs HDMI kábelem.
  • TG Gida
    Ati kártyák kezelnek három monitort.
  • gsg16
    azt én nem tudom.én plusz egy monitort használok,azt meg viszi a kártyám.viszont ED fórumon van ennek külön topicja,nem is egy.ott 4-5 monitoros megoldásokat is megmutatnak,hogy kell megoldani
  • macleody
    Ez engem is érdekelne, van egy 5670-esem, lehet betenném a 7850-es mellé. Ha másért nem is, ki tudnám tenni a SHKVAL-t vagy az MFCD-ket a másik monitorra.
  • macleody
    Tegnap már kipróbáltam a 13.2-est, jobb fps-ek voltak de betudtam annak, hogy szerintem le volt butítva a szerón a pálya. Ma megnézem singliben is. Frissítettem BIOS-t is az alaplapon, most viszont úgy tűnik több kakaó kell a procinak, 1.385-ön nem röffent be a monitor.
  • TG Gida
    Még egy kérdés.A két kártyának SLI-ben kell lennie, vagy betehetek egy gyengébbet is?
  • gsg16
    igen,plusz kártyával megoldható.
  • HungaroJET
    Ha már a videó kártyáknál tartunk: HD7950 vga-val van valakinek tapasztalata ?
    Összehasonlítva a HD7870-vel ?
    Előbbinél a mem. sávszélesség a nagyobb, utóbbinál a GPU órajel és a Pixel Rate a "szebb".
    Vajon a DCS-nek melyik fekszik jobban ?
  • TG Gida
    Közben rájöttem,hogy a videokártyám csak két monitort támogat.Az megoldható,hogy beteszek egy plusz kártyát a meglévő mellé és arról hajtom a harmadik monitort?
  • Solt

Ha valami kérdés, észrevétel, vélemény felmerül, írj privátot nyugodtan!
  • TG Gida
    Jó lesz akkor.Köszönöm!
  • wittman
    Hasonlóképpen éreztem én is, a vita szót jó értelemben gondoltam. Az baj erre a fórum nem igazán jó, hanem élőben gépekkel monitorokkal, tesztekkel lehetne jót beszélgetni. Na a hétvégén megpróbálom a 4GHz-et, de csak apró lépésekben 3,4GHz-ről. Hűtés Arctic Freezer 64Pro.
  • Solt
    Üdv Uram!

Szó sincs itt vitáról, csak megosztjuk egymással a tapasztalatainkat! :) Picit úgy érzem elbeszélünk egymás mellett, no, de a lényeg az, hogy most már minden jó...

Nekem csak a BS2 modul van meg, de ez nem változtat az elmondottakon... :)
  • gsg16
    köszönöm a segítséget!
  • SnowFox79
    Üdv Gida.

Igen ezt gondoltam, ugyanis időlimites az éledésük, de akkor átírom késöbbi aktiválásra.

Köszönöm a visszajelzést!

Üdv.
    SnowFox
  • wittman
    Mivel a 13.2 még csak beta driver, így lehetnek problémák más alkalmazásoknál, úgyhogy csak teszt jelleggel kell kezelni.

Igaz nekem csak a DCS:World+A-10C+FC3 és Imperium Galactica 2 van feltelepítve egyenlőre.
  • Caterpillar
    Igen kezel, csak jól kell pozicionálni a dolgokat, valamint nem szerencsés, ha az egyik oldalsó monitornak a függőleges felbontása nagyobb mint a középsőnek, ha kisebb akkor nincs baj! :)
  • wittman
    Az előző driver letakarításhoz: AMD Catalyst un-install utility.
  • wittman
    Francba hogy nem lehet alapból szerkeszteni a hozzászólást...

Szóval az utolsó mondat így hangzott volna: Végül is ez elvárható volt a HD7870-es vga-tól.

Továbbra is érdemes figyelemmel kísérni a Catalyst drivereket, mert várható további teljesítmény javulás, mert bőven kraft ebben a GCN-ben még.

Azt meg tudom ígérni, hogy ha van újabb Catalyst amit érdemes feltelepíteni, tesztelés után adok hírt róla.

• wittman
    Szia Solt!

Mielőtt tovább folytatjuk a szakmai vitát, kérdezném van FC3-ad vagy A-10C modulod? A kérdés azért tettem föl, mert akkor látnád, hogy A-10C kabinban és F-15C kabinban nincs FPS probléma nem úgy mint a régi gépek kabinjában.

Pontosabban már az FPS probléma meg is szűnt nekem, mert felraktam legutóbbi Catalyst 13.2 beta5 drivert és helyreállt a rend. Azt kell mondanom, hogy nem csak hozta a GTX560Ti FPS értékeit, de túl is szárnyalta, nincs mikrolag, szépen simán fut. A Ricardo HD kabinokban a textúra hibák is megszűntek. Természetesen nem volt oprendszer reinstall.

AF továbbra is 16X-os magas minőségre állítva a driverben. Proci maradt a tesztek miatt továbbra is 3,4GHz-en, majd hétvégén kap egy kis tuningot, Black Box proci, szorzózár mentes. Jó lenne folytatni a szakmai beszélgetésünket, de ez a topik nem erről szól.

macleody!

Itt találhatod meg a AMD Catalyst 13.2 beta5
    Teszteld te is le, nekem bőven hozta azt a pluszt amit, a HD7870-estől.

Multiplayerben 35-45FPS zónában, felszállás után ez még több.

Végül is ez
  • TG Gida
    Szevasztok!
    Szerintetek a DCS kezel úgy plusz két monitort,ha a két oldalsó nem egyforma felbontású?
  • TG Gida
    Hali Snowfox!
    Találtunk tegnap egy kisebb hibát a küldiben.Az A-10-esek már azelőtt elérhetők a Senaki reptéren,hogy leszállt volna a C-17-es.
  • Leon77
    wittman: bal Alt + F1,
    gsg16: jobb alt + ű a rádió menü felszállás után.
  • gsg16
    amíg a futómű a talajon van,addig látszik,aztán ahogy elemelkedem,eltűnik a menü,és nem is tudom elővarázsolni.
  • macleody
    Valamelyik nap csoleeval tesztelgettünk, nekem sem jött elő a menü, de még a reptéren állva sem.
  • DonZorro
    Negh, Gida, Jupi! Melyik TS-en vagytok???
  • gsg16
    vasárnap este én sajna dolgozni fogok
  • Solt
    AF kikapcsolást nem az fps csökkenés miatt mondtam, hanem az anomáliák elkerülése végett. Jártam úgy egy másik játéknál, hogy hetekig nyúztam a supportot a textúra hibákkal, aztán kiderült, hogy a "felületformátum optimalizálást" elállítottam az AF beállításoknál, és az okozta a hibát! :) A tesztek erejéig érdemes mindent alapértelmezettre tenni, aztán ha minden oké, akkor lehet bekapcsolgatni ami kell...

Ez a latency kérdés egy tesztoldal cikke alapján robbant ki, ott csináltak ilyen táblázatot ahol mérték a két képkocka közt eltelt időt, és az NV kártyákon jóval egyenletesebb volt a grafikon. Na most abban a cikkben sok tesztelési körülmény nem stimmelt ( eltérő fps miatt eltérő frame ), de a lavinát elindította.

Én egy pár éve azt hittem, hogy microlaggol a gépem, és emiatt rengeteg tesztet csináltam, köztük ilyen latency teszteket is, és azt kell mondanom, hogy ami a grafikonon szörnyen néz ki, azt a valóságban észre sem veszed. Az AMD szerintem azért csúszott rá erre a latency kérdésre, hogy enyhítsék a negatív reklámot amit a cikk keltett...

Sokkal nagyobb szerintem az a gond, hogy szinte kivétel nélkül az összes játék oldalirányú mozgás, forgolódás közben szaggat, ha nincs meg stabilan az az fps, ami megegyezik a monitor frekvenciájával. ( 60Hz )

720p teljes képernyőn nézzétek

Anno azt hittem, hogy ez microlag, de aztán rájöttem, hogy nem. Ha az fps eléri a 60-t, akkor tökéletesen kisimul a mozgás, ha beesik akár csak 50-55-re, akkor így szaggat. Értelem szerűen minél alacsonyabb az fps annál erősebb a jelenség. ( Vsync esetén van ez a jelenség, de anélkül én képtelen vagyok játszani. Rettenetesen zavar a vízszintes törés )

Emiatt kénytelen vagyok mindenhol a fix 60 fps-re törekedni, ami, ha az ember látványt is akar, nem egyszerű vállalkozás... :) Szóval összességében ez a jelenség szerintem sokkal zavaróbb mint a latency, és ráadásul ez sajnos mindkét gyártó termékeinél jelen van magából a technológiából adódóan.

Fentiek miatt a tökéletes fps-ről más az elképzelésünk, de ettől függetlenül is a 30fps nem bizonyítéka annak, hogy a cpu-d kellően erős adott játékhoz, vga-hoz. Egy cpu akkor kellően erős, amikor a cpu MHz emelésével párhuzamosan már nem emelkedik tovább az fps, a vga-d kihasználtsága pedig eléri legalább a 90%-t. Ameddig a cpu órajel emelésével érezhetően emelkedik az fps is, addig nincs kihajtva maximálisan a vga, ergo marad még benne teljesítmény. Szerintem te is jobb értékeket kapnál, ha emelnéd a cpu-d órajelét, vagy ha váltanál egy i5k-ra. ( más játékoknál full hd felbontásnál már inkább a vga erő a lényeges, de szimulátoroknál nagyon fontos a cpu teljesítmény is )

• csolee
    gsg16! ha vasárnap estig ha kibírod, akkor megnézzük együtt / vagy addig vki lelkes lesz és megmondja a tutit...
  • gsg16
    üdv!BS2-ben,singleplayer módban,amikor a levegőbe emelkedik a gép,nem tudom előhívni a kommunikációs menüt.csak amíg a földön áll.másnak is van ez a probléma?
  • wittman
    Tegnap teszteltem AF nélkül is, 1FPS plusz. Minden alkalmazás vezérelt.

A lockon fórumán is azt írták, hogy a 13.2 beta3-mal megszűnt a frame latency probléma, igaz FPS sem nőt, de legalább az egyik már javult.

Valami gebasz van a régi kabinokkal, mert nem szereti az AMD HD7800-as.

Azt hiszem van régi DCS World telepítőm 1.2.1-es, amiben nincs benne gyárilag a Ricardo HD cockpit. Letesztelem majd azzal is. Ezzel van gebasz.
  • wittman
    Itt olvastam róla: AMD frame latency

Leghamarabb a leszállás és gurulás közben látod meg a különbséget, igaz ez a repülés legkevesebb része. A gurulón felező vonal AF nélkül pocsék AF-el szép folyamatos...de most nem az AF a lényeg.

Igaz hogy erősebb proci is elférne a HD7870-hez mint az enyém, de a DCS-ben nem ez lesz a gebasz, mert F15C és A-10C kabinban tökéletes az FPS, pedig azok nem csak sima textúrák...hanem total 3D modellezett kabin. Ha gyenge lenne a procim, akkor itt sem alkotna tökéletes FPS-t, ami mondom 30alá nem is megy. még nagy városok felett sem.
  • Solt
    Ez az amit én írtam... a latency az a frametime késleltetés, vagyis a két képkocka közt eltelt idő ms-ben. Ettől nem ugrál drasztikusan az FPS, sőt pont az a bajuk, hogy magas FPS mellett túl sok idő telik el két képkocka közt, és ettől állítólag nem olyan folyamatos a kép. Persze ezt inkább a grafikon adja vissza, mert szabad szemmel én nem vettem észre azokon a videókon amiket linkeltek ezekhez a játékokhoz...