Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Solt
    AF kikapcsolást nem az fps csökkenés miatt mondtam, hanem az anomáliák elkerülése végett. Jártam úgy egy másik játéknál, hogy hetekig nyúztam a supportot a textúra hibákkal, aztán kiderült, hogy a "felületformátum optimalizálást" elállítottam az AF beállításoknál, és az okozta a hibát! :) A tesztek erejéig érdemes mindent alapértelmezettre tenni, aztán ha minden oké, akkor lehet bekapcsolgatni ami kell...

Ez a latency kérdés egy tesztoldal cikke alapján robbant ki, ott csináltak ilyen táblázatot ahol mérték a két képkocka közt eltelt időt, és az NV kártyákon jóval egyenletesebb volt a grafikon. Na most abban a cikkben sok tesztelési körülmény nem stimmelt ( eltérő fps miatt eltérő frame ), de a lavinát elindította.

Én egy pár éve azt hittem, hogy microlaggol a gépem, és emiatt rengeteg tesztet csináltam, köztük ilyen latency teszteket is, és azt kell mondanom, hogy ami a grafikonon szörnyen néz ki, azt a valóságban észre sem veszed. Az AMD szerintem azért csúszott rá erre a latency kérdésre, hogy enyhítsék a negatív reklámot amit a cikk keltett...

Sokkal nagyobb szerintem az a gond, hogy szinte kivétel nélkül az összes játék oldalirányú mozgás, forgolódás közben szaggat, ha nincs meg stabilan az az fps, ami megegyezik a monitor frekvenciájával. ( 60Hz )

720p teljes képernyőn nézzétek

Anno azt hittem, hogy ez microlag, de aztán rájöttem, hogy nem. Ha az fps eléri a 60-t, akkor tökéletesen kisimul a mozgás, ha beesik akár csak 50-55-re, akkor így szaggat. Értelem szerűen minél alacsonyabb az fps annál erősebb a jelenség. ( Vsync esetén van ez a jelenség, de anélkül én képtelen vagyok játszani. Rettenetesen zavar a vízszintes törés )

Emiatt kénytelen vagyok mindenhol a fix 60 fps-re törekedni, ami, ha az ember látványt is akar, nem egyszerű vállalkozás... :) Szóval összességében ez a jelenség szerintem sokkal zavaróbb mint a latency, és ráadásul ez sajnos mindkét gyártó termékeinél jelen van magából a technológiából adódóan.

Fentiek miatt a tökéletes fps-ről más az elképzelésünk, de ettől függetlenül is a 30fps nem bizonyítéka annak, hogy a cpu-d kellően erős adott játékhoz, vga-hoz. Egy cpu akkor kellően erős, amikor a cpu MHz emelésével párhuzamosan már nem emelkedik tovább az fps, a vga-d kihasználtsága pedig eléri legalább a 90%-t. Ameddig a cpu órajel emelésével érezhetően emelkedik az fps is, addig nincs kihajtva maximálisan a vga, ergo marad még benne teljesítmény. Szerintem te is jobb értékeket kapnál, ha emelnéd a cpu-d órajelét, vagy ha váltanál egy i5k-ra. ( más játékoknál full hd felbontásnál már inkább a vga erő a lényeges, de szimulátoroknál nagyon fontos a cpu teljesítmény is )