37040

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Te ezt úgy is jobban érted. :))) -
Sidewinder #7476 "Beczl csinálja a magyar Miget körberöhögi. Tessék Lacika itt van az egész Mig rajza"
Tessék: Interjú részlet "Lacikával":
Cat: Can you tell us the printed sources you are relying on? You’ve stated in the past that you have original technical documents from the Gorkiy factory that produced MiG-21 interceptors for the Soviet PVO and VVS. How did you come by those? Are folks from MAPO-MiG assisting you in development of this project?
Laszlo: I have many friends from Russian flight forums: forums.airforce.ru; www.strizhi.ru; and www.sgvavia.ru. Among these forum members are ex MiG-21Bis pilots who were stationed at one of the Russian air force bases in Hungary till 1990, so they have a lot of unique stories, notes, pictures, and so on… After retiring, they preserve a lot of original tech manual, drawing, factory maintenance manuals. These higher level documents were the basis of the general maintenance and tech manuals, so it is a very good reference about the Bis systems in detail. So most Gorky manuals came from this source. Also, I own some original Gorky part manuals from a Hungarian source. We had a large aircraft repair / maintenance factory at Tököl and this factory was in close contact with the Gorky factory.
"Majd utána annyi infója lesz hogy gyárat is alapíthatna azt tovább fejleszti a Miget nem? Utána mi lesz nagyhatalom? "
Tehát én megkapok egy bármilyen típusú szuperszonikus repülőgépről hivatalos légiüzemeltetési utasítást polárdiagrammal,különböző karbantartási utasításokat,amikben benne van rengeteg hármonézeti rajz,plusz egyes rendszerek leírása,működése,akkor én tudok gyártani otthon egy szuperszonikus vadászt,szerinted.
Szerintem meg nem. Mert ha ez így lenne,akkor kb. a Dunaújvásosi acélmű is készíthetett volna hajtóműveket a 21-eshez,hiszen a felépítése megérthető a hozzávaló karbantartási utasításból.
Csak itt arról van szó,hogy hiába ismersz egy rendszert(például egy hajtóművet) ha például nem tudod,hogy milyen technológiával,milyen anyagok felhasználásával készítették. Emiatt szopnak jelenleg a kínaiak. Ismerik a Szu-27-es hajtóművét,mert annak idején licence jogot vásároltak a gépre. Majd a darabszám elfogyása után a szerződést megszegve tovább kopizták a típust,immár "saját" hajtóművel. Ami annyira "sikeres" lett,hogy azóta is időnként rendelgetnek Oroszországból AL-31-eseket,mert nem tudták tisztességes minőségben reprodukálni a 40 éves orosz hajtóművet.
Itt
Az,meg,hogy neked nem tetszik mondjuk a DCS,nem jelenti azt,hogy mások még folyamatban lévő munkáját leszóld ilyen,hangnemben,ahogyan itt tetted ezt,Beczl-el kapcsolatban. -
Pici OFF:
Ezt a típust Ti ismeritek? Én nem, de egy picit az F-104-esre emlékeztet.
Link.
Illetve mi történhetett felszállás után?
-
Igen, de nekem is fura az, hogy ezt egy olyan reptéren teszi, ahol javában megy az üzem.. Pl.0:48-nál elég közel van a guruló géphez. Vagy ez így rendben van? -
Pedig ha jól tudom akkor ez nem olyan nagyon ritka, mivel ez amolyan hivatalos berepülési program amit minden nagyobb javitás után "eljátszik " a pilóta, hogy megnézze, hogy a határértékeken is ugy viselkedik e a gép ahogy kell. Pár hónapja volt egy másik videó ide is linkelve, ott is szinte ugyan ez volt a program. -
Gondolom nem volt erre hivatalos engedélye. :) -
Ez a videó nagyon durva! Köszi! :) -
:D :D :D -
Ennek teljesen elgurult a gyógyszere! :))
A legtöbb elem megy ebből a bemutatóból, csak nem olyan sorrendben ahogy én akarom. No meg robbanás a vége mindig nálam. :))) -
Akkor csak ráfogod, hogy a berepülő programot csinálod :D
-
Na igen, teljesen önálló életet él.. :)) -
Na, kicsit más téma. :))
Ebben a nagy leárazásban rászántam magam a Minyóra, meg a Huey-re. Az utóbbi még egész korrekten irányítható, de a Minyó az egy alattomos dög. Biztos rá fog menni néhány óra, míg egyáltalán arra menne amerre akarom. :))) -
Mostanában elég ritkán írogatok az általam kedvelt fórumokba, de ez a HSZ-ed most megütött...
Hallod, tiszteld már a mások munkáját! De komolyan! Te meg tudnád csinálni, amit Laci? Esetleg jobbra vagy képes? Meg egyébként is miért bántod? Adott rá okot? -
Édes istenem, azért ennyire hülye ne legyél... -
Fürtös #7463 De ,hogy magamat idézzem: fegyvertelenekkel nem vívunk szellemi párbajt
-
Fürtös #7462 Nos ha valóban százados és repülést szerető ember, akkor csodálkozom,hogy olyan emberrel barátkozik akinek olyan a stílusa mint neked...
Vagy ne adj isten rokoni a kapcsolat? Mert ugye a rokonait nem válogathatja meg az ember.
Inteligens ember tudja kezelni a beszólásokat,ugy látszik te nem nagyon.
Idejössz,úgy ,hogy engem nem ismersz soha nem láttál és úgy beszélsz hozzám mint egy idiótához?
Mondandódat ugyan nem hozzám címezted de azzal,hogy ide írtad engem is mínősítettél és megsértettél.
Leszel szíves picit elgondolkodni arról ,hogy hogyan beszélünk idegen emberrekkel,esetleg anyukádat is megkérdezheted,biztos vagyok benne ,hogy ő megpróbált téged illemre tanítani annó.
Más munkáját meg nem szokás leszarozni ,pláne nem ismeretlenül.
Amint látom a neved alatt kiadott fejlesztést,onnantól szarozhatsz,de még akkor is illetlenség. -
400V #7461 Százados volt.Tud jó pár adatot mi mennyi volt bent de nem engedi leírni. Mellesleg nem én lázadtam fel mert kultúrátlan vitatkoztunk mi a valós meg nem valós.Lentebb kéne moderálni aki betrollkodik miközbe normálisan vitázunk és mellé beböfög valami hülyeséget mert nincs megszabva ki írhat ide. Pont Snow az meg más aki nem képes elviselni más véleményét. Pont ezért fórum a fórum hogy eszmét meg véleményt cseréljenek az emberek. Nem írok többet csak kiegészítettem. Látszik hogy Molninak igaza van. Ha más trollkodik meg hőbörög az rendben van mert törzs tag ha más ír egy nyílt fórumon amit semmi nem szabályoz az tuti. Mert ha le lenne írva mit szabad meg mit nem, még sincs akkor nem lenne ez.
Nem okoskodás mondom. Aki titkos haditechnikáról valós adatokat tulajdonít el vagy szivárogtat ki azt hadbíróság elé és akár börtönbe is csukhatják. Ennyire lesz komoly a magyar Mig meg más is a játékban. Ez nem oltás vagy ahogy ti hívjátok trollkodás csak a tények.
Na télleg ágyő, még a könyvjelzőt is törlöm.
Jó röpködést mindenkinek.
-
Nem szoktunk itt veszekedni. Vitatkozni lehet. Normális ember módjára.
Az, hogy ki-mivel játszik, mi tetszik és mi nem teljesen szubjektív dolog és nem mellesleg magánügy.
Bezcl munkáját meg "leszarozni"... hát, ... inkább nem mondok semmit. Talán csak annyit, hogy lehet ül melletted valaki aki 20 évig akárhol szolgált (kapuügyeletes volt??) de biztosíthatlak, hogy Beczl nem a hasára ütve készíti a MiG-et. -
beci43 #7459 Köszönöm Leon. -
beci43 #7458 Nem kell,hogy elfogadjon bármit is,ne járjon ide trollkodni,ennyi az egész. -
Egy hangyányit fogd vissza magad barátom.
Ha kérhetem.
És csak egyszer kérem.
Köszönöm! -
VO101 tvr #7456 Ezzel tényleg nem leszel itt népszerű.
Annyit azért fogadj el, hogy egy másik ember kedvenc szórakozását csak óvatosan szokás kiröhögni. -
400V #7455 Csak hogy világos legyen a ti általatok használt "szarozás" fogalma. Más megérti egy páran nem. Egy gyártó se fog kapcsolási rajzokat kiadni még ha lincenszt vesznek a fejlesztők akkor se. Ez tény. Így érthetitek hogy soha nem lesz full realistic szimulátor. Ha adogatnák a kapcsolási rajzokat meg a működési elveket mindenki vadászgépet gyártana. Kicsit cinikus meg okoskodásnak tűnik. Ezért vicces nekem ez a szoba pilóta vagyok századom meg ezredem van parancsot teljesítek meg védem a légteret. Mindezt felnőttek.
Még egyszer nem kötekedni akarok csak mivel aki itt mellettem van és 20 évig szolgált a kecskeméti bázison, ezeket a Beczl csinálja a magyar Miget körberöhögi. Tessék Lacika itt van az egész Mig rajza mi kell még? :DDD Kicsit vicces. Majd utána annyi infója lesz hogy gyárat is alapíthatna azt tovább fejleszti a Miget nem? Utána mi lesz nagyhatalom?
Mindegy is én lezártam a témát, későbbiekben nem fog ide írni. Úgy is csak zavarja a nagy katonákat meg nem működhet rendesen a magyar mig század vagy nemtom ezred. :D Uram bocsá lehet én leszek az egyik légtér sértő lefogtok lőni? :DDDDD
Komolyan sírok a röhögéstől. Szimulátor :DDDD -
Szerintetek hány ember van a világon aki tisztában van mondjuk az AIM-120C-5 valódi! égésidejével ?
Nem sok, te a tolóerővel még kevesebb. De nem is "miliméterre" kell pontosnak lenni, elég "centire". Ezt pedig meg lehet csinálni azzal szemben, hogy ne teljesen balfasz legyen. Régen meg ugye nem is volt rakéta FM a DCS vonalon...
Még a pilóták sem tudják !
Mert nekik nem is kell. N+1 dolgot nem tud egy pilóta a gépről, de ettől nem ez a mérce...
Egy mérnök aki csakis az AMRAAM meghajtással foglalkozik az tudja csak pontosan. Szerintem 500 és 1000 fő között lehet valahol, akik tudják és ha valamelyikük ki is szivárogtatná a valós adatot, akkor is elég lenne csak "benyögni" egy cáfolatot és máris kurvára nem számítana és nem lenne hihető a valódi adat.
Orosz könyvben pedig tolóerő-idő karakterisztika van, és teljesen hihető a jellegre és a tolóerő értéke is. Az AIM-7F/M ismert és jó referenciának, mind idő mind a teljes impulzus tekintetében. az alapján mondom, hogy teljesen hihető.
Az összes orosz légiharcrakéta teljes impluzus értéke publikus (linkeljem?) és az égésidőt is elég sokan ismerik, még videókon is látható. Innentől fogva már tényleg csak a jellemző profil kell ahhoz, hogy a tolóerő görbe közel legyen a valóshoz. Persze több féle megoldás is lehetséges, de mivel egy kivételével minden orosz légiharcrakéta mellőzi a dual-thrust hajtóművet, ezért kapitálisan mellélőni nem lehet, mert jellegre elég azonosak... Ez a "centire" követelménynek bőven jó tolóerő szempontjából és biztonsan jobb eredményt ad, mint az, hogy semmiféle FM nincs...
Persze ez csak a tolóerő volt, de kell a légellenállás. Na, ez az, ami húzosabb, meg a rakéta egyéb inercia adatai, ami azért becsülhető és számolható. Ez is jobb, mint a semmilyen FM. Ellenben a rakéta vezérlés az, ami a szimulátorok korlátai és rugalmatlanásgi miatt zizis. Már az ősrégi Sz-75-nek is volt többfajta tolóerő üzemmódja és követése formája. A Falcon (és sanszosan a DCS is) meg fegyverenkét egyet tud modellezni és fix értekekkel bír...
Egy szimulátor attól lesz reális a nagyközönségnek, hogy az amatőr nagyközönség azt igaznak, valódinak HISZI ! Ennyi ! ! !
Ez max. az amatőr és teljes laikus szemszögéből igaz... Ellenben X év HT turkálás és hozzáértő megkérdezése után el kellett röhögnöm magam, hogy 10+ év fejlesztés után az alapok nem stimmelnek. (Ezért is moddoltam és javítottam szénné másokkal egyetemben, csak sajonos a core adatbázisban ezek még mindig nincsenek benne...)
Ha ezt a fejlesztő elhiteti velük, (mert azt mondják, hogy egy F-22 pilótával dolgoztak együtt) akkor kész a termék - és soha nem tudod majd megcáfolni.
Ez is téves. Több gépről is vannak repteljesímény görbék, az F-16CJ gépeké meg gyakorlatilag annyira ismert, hogy egyfajta referencia, mert kb. ez a belépőszint a királykategóriában. Lásd itt.
Kicsit úgy érzem, hogy nagyot akartál mondani, csak nem sikerült... -
InterC #7453 ...hogy majd ketté válik a fejlesztés - különböző szintű realizmussal - azzal egyetértek.
Tegyük fel, hogy jövőre lesz egy TELJESEN valós F-35, F-22, F-18, F-15 szimulátor...és akkor mi van ? Szerinted akkor hányan sírnának, hogy így nem jó, meg úgy nem jó ? Rengetegen. A sok "szakértő".
Ugyanígy van ez a rakéta égésidőkkel. Szerintetek hány ember van a világon aki tisztában van mondjuk az AIM-120C-5 valódi! égésidejével ?
Még a pilóták sem tudják ! Azt tudja, hogy ilyen és olyan indítási feltételek mellett milyen valószínűséggel találja el a célt.
A többit meg csak olvasta egy könyvben (ami meglehet, hogy egy fényezett adatot tartalmaz - hogy magabiztosabb legyen a pilóta) és persze még az is lehet, hogy éles rakétát sem indított soha. Egy mérnök aki csakis az AMRAAM meghajtással foglalkozik az tudja csak pontosan.
Szerintem 500 és 1000 fő között lehet valahol, akik tudják és ha valamelyikük ki is szivárogtatná a valós adatot, akkor is elég lenne csak "benyögni" egy cáfolatot és máris kurvára nem számítana és nem lenne hihető a valódi adat. Ez nem olyan, hogy óh wazze a "gyári" Suzuki Swift úgy sem nem tud 180-nál többel gurulni és punktum
Egy szimulátor attól lesz reális a nagyközönségnek, hogy az amatőr nagyközönség azt igaznak, valódinak HISZI ! Ennyi ! ! ! Ha ezt a fejlesztő elhiteti velük, (mert azt mondják, hogy egy F-22 pilótával dolgoztak együtt) akkor kész a termék - és soha nem tudod majd megcáfolni.
Bizonyítsd be az ellenkezőjét
-
Sidewinder #7452 Van pár érdekes dolog. Engedélyekkel szórakoznak hogy így kell meg úgy kell hogy megcsinálják. Kérdés ezek az emberek akik ezeket megcsinálták mind börtönbe ülnek mert loptak?
Megnéztem a videókat. A Szu-30MK2(amit Szu-35-nek írtál) készítője biztosan nem kerül börtönbe,mivel már a műszerfal sem stimmel a gépén.
Ha a többit is így csinálta,mint azt,akkor egy rendkívül realisztikus Szu-30-as születhetett...
Az F-35-ről sem hiszem,hogy valamelyik tesztszázad pilótáival és műszaki személyzetével konzultálva született.
A különbség az,hogy a Ka-50 óta ED törekszik arra,hogy lehetőségekhez mért(mit enged meg a katonai megrendelő/titkosszolgálatok) leginkább élethű megvalósításra. A Kamovot is ezért csinálták csecsenföldi veterán Ka-50-es pilóták bevonásával. Amit lehetett,azt lemodellezték a civileknek is,amit meg nem volt szabad(besugárzásjelző) azt nem. Mindezt úgy,hogy az 50-esből nagy valószínűséggel nincs 2 teljesen egyforma műszerezettségű,felszereltségű gép. A szimulátorban repülhető gép,a 25-ös oldalszámú példányt mutatja be,vagy annak valamikori állapotát,mert,könnyen lehet,hogy azóta azt is átépítették.
Az FSX-hez modellt készítő ember pedig szépen megrajzolja a külső modellt, a többi meg olyan lesz amilyen,van,hogy már a kabinbelső sem stimmel(Szu-30MK2). ED külső fejlesztőiről hasonló dolgok mondhatóak el,bár szerintem a jövőben ott érezhetően ketté fog válni a dolog,és két külön réteg lesz. Az egyik vonal a Belsimtek és Beczl által képviselt lesz,ami maximális realizmust, a lemodellezni kívánt típuson repülő pilóták,azt üzemeltető műszakiak bevonását jelenti. Plusz azt,hogy minden lehetséges dolgot próbálnak minél valósághűbbre csinálni,eredeti légiüzemeltetési utasítások és egyéb dokumentációk alapján.Ez viszont megköti a kezüket a típusválaszték terén. Csak régebbi technikák modellezése jöhet szóba. A Belsimtek például az F-86-oson dolgozik. Ezen kívül érdemes elolvasni Beczl fejlesztési tapasztalatait,amit a MiG-21-el szerzett,és szerez. Ahhoz,hogy a lehető leginkább valósághű legyen a típus,rengeteg utánajárás,egyeztetés,pilóták,műszakiak bevonása,a MiG cégnek történő licence-díj fizetés volt szükséges.
A másik út,pedig az,hogy én most megcsinálom a DCS:F-22-őt. Az lesz valamilyen,de nagy eséllyel sok köze nem lesz az igazi géphez.Itt most nem az FSX-et,vagy az X-Plane-t akarom szidni. Az X-plane-hez is vannak kiváló modulok,például a Mészáros Gergő által készített Kamov Ka-26,amit Ka-26-os pilóták és műszakiak közreműködésével, a géphez elérhető könyvek(légiüzemeltetési utasítás,különböző karbantartási utasítások) felhasználásával készített. Viszont megint csak egy régi típusról,ráadásul civileknek szánt típusváltozatról van szó. Napjaink vagy a közelmúlt katonai gépeit nem fogják hagyni maximális realizmussal lemodellezni,mert mindig lesznek olyan titkos kommunikációs/felderítő/figyelmeztető rendszerek,amit nem fognak engedni beletenni,egy civileknek szánt,bárki által elérhető programba. A jövő technikáját (F-35,PAK-FA) pedig főleg nem.
Az pedig,hogy valaki hasraütés útján megcsinál sacc/kb egy F-35 modellt,nem fogják börtönbe vinni,még akkor sem,ha nem kér rá engedélyt. Mert sok köze nem lesz a valós gépekhez. ED,a Belsimtek,vagy Beczl pedig pont úgy fejleszt,hogy konzultál a lemodellezni kívánt típus üzemeltetőivel és megszerez a géphez minden elérhető dokumentumot,ami tud segíteni a fejlesztésben,engedélyt kér a gép gyártójától is,tájékoztatja azt. A Belsimtek esetében ez annyival egészül ki,hogy ott a főnök aktív helikopterpilóta,így személyesen kipróbálta az UH-1-est,a Mi-8/17 családon pedig ezer repült óra felett jár. Az FSX F-35 készítőjéről pedig nem gondolom,hogy túl sokat koptatta volna a 35-ös katapultülését IRL. Persze ez korántsem jelenti azt,hogy az ED és társai termékei hibátlanok lennének,de még mindig közelebb állnak a valósághoz,az elbaszott légiharc-rakéta égésidőkkel együtt is,mint mondjuk egy HAWX, vagy egy FSX-F35. Ettől még szerintem sokak számára nagy öröm lenne,ha meg tudnák csinálni a DCS-t úgy,hogy stabil legyen multiplayer módban.
-
gsg16 #7451 "Szeressük egymást gyerekek!" -
beci43 #7450
-
Én semmit. Anno próbáltam és arra jutottam, hogy ez játszhatatlan. Se FPS, se multi stabilitás, ahogy egyesek is írják.
Egyébként valahol vicces, hogy ha az itt levő DCS törzstagok anyáznak, akkor az nem fikázás, bezzeg ha én teszem szóvá, akkor az.
Atyám. Látom egyesek képtelek szabadulni az ellen irányuló ellenszenvüktől és objektivitásukat képes azonnal 0-ra zúzni. -
400V #7448 Látszik az agylágyulás a korral jár. -
77pxdumbo #7447
-
SnowFox79 #7446 Üdv All.
Közben kedveskedtem NEKTEK Molnibalage és 400V.
http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=ANTIDCSFORUM
Itt szabadon szárnyalhattok a kritika és a fikázás közt.
Nyugi, nem kell megköszönni. A ráfordított időt megérte ha ott anyáztok :-)
További szép napot mindenkinek!
Üdv.
SnowFox -
Solt #7445 Tehát aki nem köpködi nap mint nap, az már igénytelen? Jól értem? Viszont, ha már az igényességnél tartunk, a klikkelhető kabin, illetve az indítási procedúra végig zongorázása szerintem teljesen alap, ha már valaki szimulátorozásra vágyik...
Előadtad a véleményed, van amiben igazad van, ezekkel mi is tisztában vagyunk, viszont jó lenne, ha most már visszatérne a topik a normál kerékvágásba... Köszi... -
SnowFox79 #7444 Molni, 400V mennyit játszotok TI naponta vagy hetente a DCS-vel???
-
77pxdumbo #7443 Hát vlsz az lesz. Most szedtem le a gépről. Mikor installáltam nem figyeltem, mit csinál, csak elindítottam, aztán otthagytam had molyoljon. Egyszer csak kész volt. Lehet, másik könyvtárba rakja magának nem a Sys32-be, és azért nem találja? A gépen már fenn van a 2012 és 2013-redistributable(x64) is. -
Nálam így néz ki a C++
-
77pxdumbo #7441 Azt az exe file-t már harmadszor töltöm le, és fel is frissült rendben -
77pxdumbo #7440 Win7 64bites. Benne van ebben is a 2010v, és rajta is volt a gépen alapból. A Sys32 könyvrárban, de mégsem találja
-
Nincs itt valami moderátor Srácok??? :( -
Mondjuk egy f15, Mig-29,SU-27, vagy f18-ért szívesen nyitogatom a pénztárcám, az A10C-ért sem sajnálom, mindig nagy kedvenc marad, szuper gép... egyetlen nagy problémám, hogy nem lehet úgy egy multis missiont repülni, hogy akár 3-4 óra elvégzett "munka" eredménye megmaradjon.
Mikor lesz a DCS-ben olyan, hogy 23 napig fut egy szerver egy gigantikus kampánnyal? És egy ekkora volumen magában foglal minden olyan feeling-et, amiért sokan szeretnek szimulátorozni.