37038
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • csolee
    logixxxxx99!
    ne add fel! próbálgasd csak - fog az alakulni.
  • csolee
    OFF:
    valamelyik évben VFAT magyar repülés után volt vki, aki elkezdte fikázni a rendszert chaten. lehet hogy tudom - ki volt az
    tiszta ciki volt a szitu - de szerencsére a világ összes népe mindezt nem tudta, mert hunul ment a történet.
    ON:
  • logixxxxx99
    IRST mode, gondolom. Ehhez olyan rakéta is kell igaz?
  • Molnibalage
    Az infravörös tartományban működő célkereső.
  • logixxxxx99
    Mi az a KOLS ?
    (manualban nics)
  • Caterpillar
    Ez így egy egyáltalán nem helyes következtetést...

Ő akkor lát, ha felderít valamivel, te viszont látod őt, ha felderíted valamivel. Az RWS csak azt mondja meg neked, hogy valamilyen lokátor kisugároz, de az nem jelenti azt hogy lát is (bár többnyire lát).

Ha a KOLS -al derít fel arról neked semmilyen visszajelzésed nem lesz, és fordítva, ha te deríted fel őt akkor neki sem, ettől még ő téged láthat a saját szenzoraival és fordítva persze....
  • logixxxxx99
    S ha nem kapcsolok lokátort, engem sem lát, csak ha közelbe ért?
  • Caterpillar
    Magasabban vagy alacsonyabban lehetett, feltételezem, felé repültél... Ki kell téríteni a lokátort fel - vagy le ráadásul az sem mindegy, milyen üzemmódban dolgozik, van külön közeledő és távolodó célokra is (meg persze az automata).

Többet én sem tudok, inkább a Su-25 - A-10 vonalat ismerem....
  • logixxxxx99
    Köszönöm Caterpillar !
    Meg a karácsonyit is.

A manuált átolvastam.

Most lőttek agyon ismét a =BK=Server mission : 12.0.0.+ szerveren.

percek óta láttam, hogy valakihez közeledem szemből (RWS-en láttam az ellent), de a radarom 2. módban nem fogta be. Már majdnem hozzámért, oly közel mentem, mégsem todtam lock-olni, mert nem jelen meg a radaron. ECM-et nem használt szerintem, mert zavaró jelet sem láttam.

Hogy lehet, hogy az RWS jelzi a bandit-ot, de a kereső radaron semmi...

• feca1229
    és müködik, fasza! Köszönöm szépen a segítséget. Előtte deaktiváltam.
    Köszönöm még egyszer.
  • Caterpillar
    Over socialized vagyok ma...
  • Papa01 #7544
    "Jó hogy így irkáltok mindenkiről véleményt."

Emlékszel, Te milyen stílusban alkottál véleményt Laci munkájával kapcsolatban? Mielőtt ezt Te bárkitől is számon kéred, ez jusson eszedbe!

@Solt: Egész kellemes a doktornéni! :)
  • Caterpillar
    1. Nem, nem az és nincs is tervben...

2. Trigger, így van szerkesztve a mission, olvasd el a briefinget hátha van benne valami erről is.

3. Akárhol, lehetett, ha nem kapcsol lokátort, soha nem fogod észrevenni RWS -en....

4. Az utolsó mondattal meg is válaszoltad magadnak, Az R-77 és az AIM-120 kivételével mindegyik BVR rakétát, "vezetni" kell a célig, ugyanis ezek félaktív raksik.

5. Itt is válaszoltál magadnak, érdemes kipróbálni, kreálsz egy mission -t teszel beke AWACS -t, és kipróbálod, ha nem megy akkor TiR, ha megy akkor a kérdéses missionben lőtték le...

6. Azért mert a nagy részét magadnak is megválaszoltad, és a többsége le van írva a manuálban, tehát csak utána kell nézni amivel te is többet tanulsz és másnak sem kell a bill -t koptatnia...
  • logixxxxx99
    Helló Pilóták !

Megvettem az FC3-at és Karácsony este fel is tettem, hála nektek, mert elakadásomat tovább lendítettétek.

Az FC3-at egy hétig élveztem. Most kicsit rossz szájízzel gondolok rá, van néhány észrevételem , valaki tudja a választ?

1. Tényleg nem klikkelhető semmi a pilótafülkében ? Marad a billentyűzet?

2. A DCS223valami szerveren Sukhumi-t elérve pl. Mig-29-cel 3000 m-en mindig felrobbanok a levegőben. Se radar jel, se Lock Warning, se ellenség a közelben. Valami Safety Kill kiírás felvillan egy másdopercre, aztán csak a szél suhog... Mi az ok?

3. Ha pl. Mig-29-cel vagy Su-33-mal repülök, az RWS hol mutatja az ellenséges vadászt, hol nem. Ki-be kapcsolgatja a radarját az ellenség? Vagy a hegyek közt matat? A minap 20 percet repültem a cél felé, sehol senki, egyszer csak mellettem egy km-rel feltűnt valaki egy vadászgéppel, lock-olt, lőtt, puff, már zuhantam is. Hol bujkált a kis gonosz a sík terepen?

4. Ha nagy nehezen becserkészek egy ellenséges vadászt pl. 27ER rakétával, lock-olom, launch rakéta. De az nem ér célba. A második se. A harmadik se. A negyedik se. Hmm. Flare-t használt az ellenfél? Vagy ügyesen manőverez? Vagy messziről indítom a rakétám? (range-en belül persze) Vagy végig rajta kell tartanom a radar lock-ot, míg a rakéta repül?

5. Ha egy szerveren egy mission-ban előcsalogatható az AWACS rádió menü, miért nem reagál a rendszer az F7-re? Elvileg azzal indítható az AWACS kommunikáció... a Track-Ir zavar be? Foglalt lenne az F7? Minden más rádió menü billentyű működik. Vagy lelőtték az AWACS-ot ?

6. Miért reagáltak kérdéseimre e fórumon így: "GYAKORLÁS!"
    Ugye a kért tippek nem titkosak? Ugye nem az a hozzállás, hogy "én is szívtam éveket, szívj te is..." ?

Előre is köszönöm a válaszokat...

• Caterpillar
    Nem értem, ha nincs vele baj akkor miért zavar? Ha van másik 10 akkor menj oda és le van tudva, nekünk nem kell a picsogásodat hallgatni, neked nem kell a szektagyűlésre várnod.

Másrészt nem hiszem, hogy pl nekünk olyan nagy érvágás lenne, ha egy embert bukunk azon, ha nem tud feljönni a szerverre mert zárva van. Több mint 10 éve működik a dolog és hidd el nekünk nagyon is megfelel így... Ha ezen túlteszed magad és abbahagyod a fröcsögést mindenkinek jobb lesz.

Ha megfeszülsz sem fog változni, és ez nem is baj!
  • 400V
    jaja Snowfox itt útál mint a szart, azt 59 es szerveren meg együtt repkedtünk meg beszélgettünk. Jó hogy így irkáltok mindenkiről véleményt. Meg linkelgettek mindenféle szart ahelyett hogy elolvasnátok a véleményt mert ezért van írva. Ti dolgotok nyugodtan szektázzatok. Majd látják az újak is mennyire segítőkész a magyar közösség. Kb old meg magad.
  • 400V
    Nincs ezzel baj csak ne lenne publicus a szerver és látnád azt hogy folyamatosan le van zárva. Kismillió public szerver van ahol jól lehet szórakozni meg játszani. Az a kevés magyar is ami van az meg ilyen szektás mentalitással lezárja a szervert és ahányszor kérdezem miért? Az a válasz mer külföldi belép a szerverre. Azt nem értem meg más se. Amit ott beszéltünk 59 esen hogy pl egy jelszó miért ekkora hadi titok itt kiírni azt ha le is van zárva a szerver akkor magyarok lennének rajta csak. Meg minek kell külön fórumokra regisztrálni hogy kérdezősködjek meg ücsörögjek TS3 on hogy ó mikor érnek már rá. Agyon van bonyolítva az egész.

Csak egy jelszó lenne az egész.

Ti dolgotok meg higgyétek hogy csak kötekedni járok ide, ez csak vélemény. Engem nem zavar csak leírtam amit gondolok, van 10 másik szerver ahol mindig vannak és nem kell fél napot könyörögni egy kötelék repülésért.
  • macleody
    Tudod öreg itt normális közösség van, vannak páran akik napi szinten többet repültek mint te egy hét alatt. A szerver azért van zárva, hogy a magadfajta okoshülyék ne rontsák a levegőt.
  • Solt
    Az elmúlt pár napban kiderült, hogy ki a fogyatékos...
  • Caterpillar

Tényleg klinikai eset vagy...

• Caterpillar
    Egy kérdésem azért volna, ezzel az egésszel kapcsolatban:

Milyen alapon várod el mástól, hogy a te kényed-kedved szerint indítson szervert, esetleg az általad preferált beállításokat használja, amikor azt ő(k) fizetik, üzemeltetik, tartják karban és nem feltétlenül akárkinek.

Miért ne válogathatná meg egy közösség, hogy kit enged be és kinek ad át tudást, időt-energiát nem spórolva adott esetben?

Értem én a nyomorod, de ha nem tetszik, és még megoldásod is van rá, a porond a tiéd, bérelj szervert, kreálj mission-t és reklámozd. Senki nem fog visszatartani, viszont abban biztos vagyok, hogy legalább 3-an fogják ugyan úgy ekézni, mint ahogy teszed ezt te is.
  • 400V
    És íme látszik mennyire szartok a közösségre. Ezzel az idióta linkelgetéseddel magad minősíted. Illik is a szó amit használtunk rátok hogy szektások vagytok. Védjétek meg ellenőrizzétek a légteret biztos jön a légtérsértő, meg üljetek harckészültségbe az őrszobán mikor jön az üzenet az parancsnoktól hogy riadó van. Fogyatékosok.
  • Solt
    Hátha ITT tudnak neked segíteni...
  • 400V
    Nem csak én gondolom így, pont 59 es szerveren beszéltük egy helissel és ő is kivan akadva ettől a hozzáállástól. Orosz meg cseh játékosok 10 meg 15 fővel járkálnak fel és van is közösségük. Itt meg gyönyörködhetsz hogy 5 fővel lezárják a szervert azt játszák a katonát. Vicc hogy az a kifogás mer a külföldi belép a szerverre. Pont ez lenne a lényeg hogy híres jó hangulatú szerver legyen nem? Más csőrét is zavarja minek van szerver ha le van zárva. Nem kéne hogy public legyen akkor nem nyitogatná senki zsebében a bicskát. Ez van ez a ti színvonalatok. Utoljára is néznem kellett a nagypofájú hősködést hogy 3 monitorja van meg olyan műrepülést mutat hogy ketté áll a fülem, ja 3 monitor meg minden azt ha sötét van a szerveren 10 percenként lezuhan.
  • z0ty4
    ezért visszajöhettél
  • 400V
    Lehetne magyar szerver csak az a baj kettő is van és sajnos ez a hozzáállás. Állandóan zárva van max akkor van nyitva ha valaki elfelejti lezárni. Lehetne normális magyar közösség amit építeni is jó lenne. Teszem azt kötelékezhetnénk, 1v1 eznénk, vagy tanítanánk a másikat. De semmi. Üdv a magyar dcs fórumon. Majd tapasztalod. Jobban jársz ha olvasgatod a DOC file t amit adtak FC3 hoz. Ott mindent megtalálsz.

Engem megtalálsz Drunk_pilot néven játékba. Nyugodtan írj ha látsz. Járkálok én is szerverekre, főleg freeflight meg aerobaticra.
  • logixxxxx99
    Igen, egy hete próbálgatom 1,5 éves Ka-50, A-10C, P-51D és pár hónapos Mig-8, UH-1H után.

Az egy hét alatt az FC3-ban eljutottam 0-ról addig, hogy az egyik szerveren 1 óra alatt 3 győzelmet arattam. Persze a kérdésekben megfolgalmazottak továbbra is foglalkoztatnak.

Nos, ha ezek után szépen félre tudjuk tenni az EGO-nkat, kaphatok érdemi tippet a kérdéseimre, de nem fellengzős "ez nem COD2" meg "ez szimulátor öcsém" választ?

Előre is köszönöm
  • Solt
    Szeva!

Rámentem a "játék hozzáadása" fülre, és beírtam a dobozos BS2 kódját, ennyi. A biztonság kedvéért deaktiválhatod előtte, abból baj nem lehet. :)
  • carlosfly
    Mikor vetted a szimet? 1 hete? Szerintem a kérdéseidben rejlik a válasz. Az 5. 6. 7.kérdésre pl egyetlen egy szó: GYAKORLÁS!
    A 3.kérdésedre felelve: ez egy repcsi szimulátor nem cod2, ide kell némi türelem, idő, kitartás főleg azoknak akik a BVR-t kedvelik.
  • logixxxxx99
    Helló Pilóták !

Megvettem az FC3-at. Hála nektek, mert persze az FC1 már sehol nem szerezhető be.

Az FC3-at Nagyon élveztem. Egy hétig. Most kicsit rossz szájízzel gondolok rá, van néhány észrevételem , valaki tudja a választ?

1. Tényleg nem klikkelhető semmi a pilótafülkében ? Marad a billentyűzet?

2. Tényleg mindig ilyen kihaltak a passw nélküli nyilvános szerverek, ahol csak egy két megszállott van, akik kívülről ismerik a terepet és secc perc alatt lelőnek ?
    Nagy ritka a 8-10 résztvevős szerver, a zöme 1-2 fős.
    (Máshol nem ritka a 30-40 online résztvevő, pl R.O.F.)

3. Tényleg mindenki azt szereti, hogy 20 perceket kelljen egy irányba repülni ahhoz, hogy valami érdemleges céllal találkozzon ? Miért így szervezik a mission-okat, hogy a szemben álló felek a térkép két széléről indulnak ? (legalábbis a vadászok)

4. A DCS223valami szerveren Sukhumi-t elérve pl. Mig-29-cel 3000 m-en mindig felrobbanok a levegőben. Se radar jel, se Lock Warning, se ellenség a közelben. Valami Safety Kill kiírás felvillan egy másdopercre, aztán csak a szél suhog... Mi az ok?

5. Ha pl. Mig-29-cel vagy Su-33-mal repülök, az RWS hol mutatja az ellenséges vadászt, hol nem. Ki-be kapcsolgatja a radarját az ellenség? Vagy a hegyek közt matat? A minap 20 percet repültem a cél felé, sehol senki, egyszer csak mellettem egy km-rel feltűnt valaki egy vadászgéppel, lock-olt, lőtt, puff, már zuhantam is. Hol bujkált a kis gonosz a sík terepen?

6. Ha nagy nehezen becserkészek egy ellenséges vadászt pl. 27ER rakétával, lock-olom, launch rakéta. De az nem ér célba. A második se. A harmadik se. A negyedik se. Hmm. Flare-t használt az ellenfél? Vagy ügyesen manőverez? Vagy messziről indítom a rakétám? (range-en belül persze) Vagy végig rajta kell tartanom a radar lock-ot, míg a rakéta repül?

7. Ha egy szerveren egy mission-ban előcsalogatható az AWACS rádió menü, miért nem reagál a rendszer az F7-re? Elvileg azzal indítható az AWACS kommunikáció... a Track-Ir zavar be? Foglalt lenne az F7? Minden más rádió menü billentyű működik. Vagy lelőtték az AWACS-ot ?

Előre is köszönöm a válaszokat...

• MiG man #7525
    Becz Laci oldalán fellelhető kiírás szerint 2014.03.30. a megjelenés időpontja.
  • i robot
    Messze van még a Mig-21?
  • feca1229
    Szia Solt!
    Nekem megvan a BS2, lemezen és aktiválva van a hivatalos DCS-en, viszont megvan a STEAM-verzió is ott megvettem hozzá pár modult, fut minden rendben. A kérdésem az, hogy tudom a BS2 átrakni a STEAMre, előtte deaktiválom a BS2, és csak simán aktiválom a STEAM-en? Te hogy csináltad? remélem étrhető voltam.
  • InterC
    Szerintem a LOMAC-ot semmi esetre sem érdemes megvenni, mert ha csak az FC3 miatt kellene akkor ez a "probléma" kiküszöbölhető.
  • Szaggatos
    szerintetek érdemes lenne megvenni az fc3-t, ha megveszem a lomacot is, mert kb ugyanannyiba kerül, és ugyanazok a járművek vannak benne
  • Solt
    Akkor passz Uram... Nekem a BS2 nem steam-s, de tudtam aktiválni steam-n. Ezek szerint nem lehet minden modult. :S
  • VO101 tvr
    A hivatalos 1.2.6 verzióban látszik minden, a steam-esben nem, az openbeta-ban sem...
  • VO101 tvr
    Éppen ez a bajom. A steam-en csak a Huey és a P-51 DLC látszik, amit ott vettem meg. A hivatalosról a CA, FC3 és Mi8 nem... A steames beta rendben...
  • Solt
    BUÉK! :)

A steam-n elvileg tudod aktiválni a modulokat. Ha ezzel megvagy, akkor már csak ennyi a tennivalód. :)
  • InterC
    Ja, és a BUÉK lemaradt.
    Szóval BUÉK mindenkinek ! ! !
    Remélhetőleg mozgalmas és eredményekben gazdag lesz ez az év a DCSW és a mi számunkra is.