37037
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Leon77
    A GBU-12 lézerirányítású bomba...
  • Hecker007
    Nekem is kéne egy kis help.
    Próbálom A10C-nél ezt a CCRP-s irányított bomba rendszert, de hiába célzom be amit ki szeretnék dobni, sose oda esik a bomba (GBU-12) ahova céloztam, ha átrepülök a teherautó felett akkor látszik hogy pontosan be van célozva végig rajta áll a célkereszt. Először azt gondoltam biztos alacsonyan vagyok és túl gyorsan megyek, felmásztam 15k-ra és 200-al kezdtem neki a dobásnak ami azt eredményezte hogy még arrébb esett mint 8k-ról 250 körüli sebességgel.
    Mit csinálok rosszul?
  • GálTomi
    Köszönöm a segítséget!
  • DestroyerHUN
    Köszi Shifty, Hétvégén SnowFox már elküldte nekem PM-ben, sőt repültünk is.
  • sakkay
    Az utolsó esetben egy t72 lőtt le, egy fasor és egy kisebb ligeten keresztül..na ne mááá.
  • sakkay
    Na csak , hogy bosszantsam magamat, elégé rákattantam a kamovra. Még tetszik is. Viszont ez a fás dolog megőrjít. Először azt hittem, hogy használhatatlan ez a vacak. Na most már egészen jól megy, igen élvezetes-még ezzel a gagyi terep grafikával is. Viszont most már hihetetlenül idegesít, hogy épület mögül is néha sikerül lézerrel besugározniuk' minden esetben (a szétlövésem esetén) ellenőrzöm ki hol állt és ki lőtt ki. Na most az esetek nagy százalékában simán befognak fákon át és vidáman lövik az én gépemet, de ha az én kis fejletlen kamerás rendszerem akár csak 1-2 méterre van a fától, már letilt-miközben még kívülről is látszik, hogy nem lóg be fa vagy fa ág. Na most ez így a helikopteres harcot eléggé megöli. Előbb csináltam egy tesztet..annyira lett igazam, hogy rossz volt nézni. Mindezt csak úgy leírom, nincs mit mondani erre tudom.
  • wittman
    Aki annak idején aki vett a több hónapig tartó Krími Incidens nevezetű hadjáratba, melyben több külföldi ezred és század mellett a VMH59 is részt vett, annak nagyon is ismerős a napokban lezajlott események.

Csak hogy nem mondjátok, hogy elhúztam a mézesmadzagot:

Természetesen ebben a virtuális hadjáratban a NATO is bekapcsolódott az eseményekbe a végeredmény pedig végül az lett, hogy Orosz haderő Észak-Krímig kitakarította a NATO és a Ukrán hadsereget. Folytatás csak azért nem lett, mert kijött az Flaming Cliffs 2 pont 5 éve és sajnos törölték a Krími félszigetet sajnos...

Hát ezt akkor nem gondoltuk volna.

Az már nem is merem mondani, hogy azóta lejátszottuk a Grúz incidenst is...
  • Sidewinder
    Reméljük nem lesz nagyon komoly balhé. Szimferopolban egyelőre fesztiválhangulat van, minden csaj orosz katonákkal fényképezkedik,elvannak, örülnek nekik. A főtéren meg folyamatosan ünnepelnek a helyiek,mindenütt orosz zászlók. Hol koncertek vannak,hol egy két beszéd hangzik el,de mindenki nagyon vidámnak tűnik. A kérdés persze az,hogy mi várható,ha megérkezik az ukrán haderő. Már ami megmaradt belőle, mert a keleti részen átálltak a katonai egységek az oroszokhoz. Plusz újra van Berkut is. Ami nagyobb veszélyt jelent,hogy a jobb szektor nevű többek között magyar és oroszgyűlölő szélsőséges brigád fegyveres szárnyának a vezére ki lett nevezve az ukrán nemzetbiztonsági tanács titkárának helyettesévé. Vagyis a Kijeviek ahelyett,hogy leállítanák a vérre vágyó szélsőségeseiket,inkább egyre komolyabb pozíciókat adnak nekik.
  • Shifty
    Szerencse, hogy az Ede, egy lusta rohadék. Ezek után, nem örülnék egy Európa térképnek.
  • VO101 tvr
    Na most bánhatják az ED-nél, hogy a Krím félszigetes térképet elhanyagolták és kivették a játékból. Mekkora valós szimulációkat lehetne újrarepülni. Szinte még frissiben...
  • LeonSilver
  • LeonSilver
    Ja, tényleg. A bombánál még annyit el kell követni, hogy a másodpilóta ELŐTT de a műszerfal alatt van egy kapcsoló és egy tekertyű.. :D Na azt is kell basztatni.
  • LeonSilver
    Na igen! Ez engem is "idegesít" a BS1 óta..
  • repvez
    itt a 2. része nem engedte egyszerre betenni
  • repvez
    Ha ez az amire gondolsz akkor Leon már leirta egyszer képekkel ilusztrálva :)
    1.

• sakkay
    Nagyon élvezem néha a kamovot, de ez a nincsen fa(csak mint látványelem) és mindenki át is lát rajta-csak én nem-és hát ugye a rakéták és lövedékek vidáman repkednek az erdőben-na ez halálra idegesít. Kíváncsi vagyok e téren mire lehet számítani az új motortól! Amúgy értem én, hogy ez repszimnek-és majd 8-10 éve ha az alapokat nézem-készült, de ilyenekben (is)nagyon látszik. Azért a darálóknak ,ellenben a repülőkkel ez a fás dolog nagyon nem mindegy.
  • LeonSilver
    Én tudom, de most nem otthon vagyok. Majd holnap leírom pontosan, ha addig más meg nem teszi.
  • GálTomi
    A minyót bűvölők közül meg tudná valaki mondani hogy hogyan lehet a szabadesésű bombákat szélnek ereszteni? És nem a vészeldobásra gondolok.
    Nem mintha lenne értelme vele bombázni mert azt sincs csak már furdal a kíváncsiság.
  • LeonSilver
    Én azért nem bánom Balázs. Tökre élvezem, hogy meló után hazamegyek, leülök a kis székembe, felteszem a fülest és indítom a minyó hajtóműveit :) Hihetetlenül élvezem a minyót, mióta meg van, nem is repültem mással. Néha-néha egy kis Huey oszt' jó napot.
    Ettől függetlenül az a szar leatherneck vagy mi elmehet a búsbüdös picsába. EDével az élen.
  • Shifty
    Bocsánat! Az előszobáig a pass: JETfly
  • Molnibalage
    Ez a MiG-21 sztori nálam sikeresen elérte azt, hogy minden reményemet elvesztettem abban, hogy ebből a DCS szériának nevezett szarkupacból lesz valaha bármi értelmes is.

Végre lett volna valami ami legalább picit érdekel, erre még ezzel is hogyan bánnak a "társak" meg az ED is. Szarjanak sünt és kenjék hajukra az egészet... Micsoda mázli, hogy egy petákot sem adtam ki az A-10C óta semmire...
  • Caterpillar
    Mai fotó a kesziről... :(

• beci43
    Leállítottam,mert 4-szer kidobott.
  • beci43
    Este 20.00-22.00 megy a szerver Sende néven.Csak 2 órát tudom üzemeltetni,amiért előre is elnézést!
  • DestroyerHUN
    ------------------------------------
    "Az 59-es ts szerver előszobába nincs jelszó. Az ip a következő:vwt3.hu
    Ha ott vagy, valaki észre vesz, Ő majd behúz valamelyik csatornára, mert azok már jelszavasak.

Sok sikert!"
    ------------------------------------
    Shifty, Próbáltam belépni, de "Enter Server Password:" - öt ír, azaz az előszobába sem tudtam fellépni.
  • DestroyerHUN
    Sziasztok! Ma lesz repülés? 23:00-ig ráérek.
  • 400V
  • beczl
    NDA mostantól 3év múlva jár le.

Az összes fegyver 3D modelljeit is átadtam. Mindegyik működik is a 21-el. Pluszba mindegyik AFM-et kapott.

Ahhoz hogy bármit is kiadjak szerződés kell ED-vel ismét.
  • wittman
    Elvileg van rá lehetőség. Két cég is készíti a DCS:F-15E modult.

Viszont azt eddig is tudtuk, hogy az ED mennyire orientált cég, "kiadják a szart, utólagosan el nevezik openbeta-nak". Szóval nekem az ED már qrvára nem érdekel, szerintem a DCS-nek amúgy is annyi, mert ebben a formában szerintem nem fog sokáig menni(adok neki 2-3 évet), nézzétek meg mennyi ember van multiplayerben...

Az EDGE hiába jön ki, már elavult a látott videók és képek alapján. Szerintem a mostani grafikai is bőven elég, egy két javított textúra pack-el és 100 ezer forintos vga sem kell hozzá, bőven elmegy FullHD-ben max grafikán.

Laci!

Nagyon sajnálom, hogy megtörtént az amire senki nem számított, de gondolom te sem.

Nagyon köszönjük az eddigi munkásságodat, melyek gyümölcseit máig használjuk a DCS Wolrd-ben, mint pl. UB-13, UB-32 és B-20-as rakéta konténerek, mert az ED mái napig a lockon 1.0-s modelleket használja...szánalmas.

Kitartást és sok erőt kívánok neked!

59th_Wittman
  • InterC
    Remélem Laci válaszolhat, de félek hogy azzal a Q*va szerződéssel bebetonozták és befogták a száját 3 évre. Azért reménykedem, hogy mégis tévedek.
    ED részéről pozitívumként értékelném, ha felajánlanák megvételre Laci modelljeit és betennék a DCS-be - mármint azokat amikről nem volt kénytelen lemondani a MiG-21-vel együtt.
  • k53ta
    Laci, mi maradt meg neked?
    Mi történne, ha te is kiadnál egy „...x...” szintű Mig-21 a DCS world-hőz? Lehet, hogy nem az lenne, ami az eredeti terv volt, de mégis más lenne a te fejlesztésed, mint amit a „másik csapat fog kiadni fejleszteni. Aztán a felhasználók eldöntik melyikre van igényük.
    Lenne erre lehetőséged?
    Tényleg, van arra lehetőség, hogy akár két különböző fejlesztésű, de azonos típusú madár kerüljön a DCS-be?
  • InterC
    Találkoztam egy hozzászólással ED fórumon ahol azt írták, hogy a MiG-21 fegyverzetinek a 3D modelljei valószínűleg Laci tulajdonai (maradtak).
    Ez elég volt ahhoz, hogy a hozzászólás törölve legyen. Szerintem ezek a moderátorok ott már bizonyosan paranoiásak
    Erről volt szó:
    http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=2008769#post2008769
  • beci43
    Tegnap többször összerogyott a szerver.Random lépegetett ki,nem tudom hogy ez a mission hibája,vagy más egyéb.Nem kísérleteztem tovább,talán majd ma este jobb lesz.
  • InterC
    Az az érdekes, hogy amit Cobra és Rudel hozzátett a projectedhez, az ha úgy nézzük akkor szinte csak egy mod. Javítás. Ha jól rémlik a 3D modell megújítása a fülke mögötti gerinc-rész görbületének a javításával kezdődött és utána jött a többi részlet kidolgozása és a poligonszám növelése.
    Ha jól emlékszem ezt Te kezdted feljavítani majd Rudel az ex bőrnyakú tengerészgyalogos folytatta. Cobra, aki a legtöbbet hallatja a hangját, megint csak "művészkedéssel" emelte a színvonalat.
    Én úgy gondolom, hogy az alapokat Te szolgáltattad az FC2-ből átemelt fülkével és külső modellel. A repmodell biztos egy komoly rész a C++ dolgaival, (ugye ez FC2-ben csak lua és F-16-ra ráhúzott cucc volt), de az összes többi "Aztán majd amit nem tudnak megcsinálni" dolog sehol sem lenne a Te, FC2-ben már létező munkáid nélkül.
    Ők ketten, Rudel és Cobra, szerintem nem sok hozzáadott értéket képviselnek. Ha mindent a legelejéről kedték volna, mint Te, akkor még most is csak a "rajzolgatásnál" tartanának.
    Most szebb lett a 3D modell kívül és belül, de ha a régi FC2 fülkét és külső modellt egy az egyben "valakik" átültetnék DCSW/FC3 alapra, FC3-SFM repmodellel, akkor szerintem már attól sokan "elcsöppennének" :D Ráadásul kapásból tudnék 3-4 nevet akik ezt röpke 1-2 hét alatt produkálni tudnák. Persze nem lenne hozzá A-10C AFM szintű repmodell, de akkor is "élvezeti érték" növelő "mod" lenne.
    *
    *
    *
    De eszembe ötlött egy másik "hasonlat": nyílt titok, hogy Blaze és a VirtualThunderBirds csapata fogták az Aerosoft F-16 3D modelljét és fülkéjét, kiemelték az FSX-ből 3DMAX-ba, feltuningolták a poligonokat, hozzácsaptak létrát, hajtóműtakarót, fékernyőt, biztosító szalagokat wingflexet és minden mást mi szem-szájnak ingere, - és hiába mondják, hogy az már az Ő modelljük - a valóságban nagyon is jól tudják, hogy az sosem lesz az Övék. Az Aerosoft persze simán beperelhetné Őket, (pláne ha pénzt akarnának csinálni a "plágiumból" de mégsem annyira hülyék és pofátlanok, hogy tényleg kiadják azt amit csak maguknak hazudnak-hisznek, mert a a valóságban nagyon is jól tudják, hogy nem az Övék a dicsőség.
    Ezért többnyire csak "saját használatra" szánt cuccról beszélnek.
    Ez azért kísértetiesen emlékeztet a Te ügyedre Laci, azzal a különbséggel, hogy Neked még szerződésed is volt róla. - csak hogy tudják mihez tartani magukat :(
    Shifty-vel pedig nem értek egyet. Jó emberek és gazemberek a világ minden pontján léteznek. Viszont, ha csak magyar a csapat akkor sokkal egyszerűbben lehet rendezni a hasonló szerzői, jogi és tulajdoni ügyeket. Pláne, ha szerződés is van róla. Szerintem Laci sajnos ott vesztette el az ügyet, hogy valóban nincs értelme - anyagilag totális csőd lenne - egy nemzetközi jogi hercehurca, még akkor is ha szinte biztos, hogy az egész az Ő javára dőlt volna el.

Ja, Laci mikor jár le majd az NDA 3 éved ? Mostantól 3 évre?, vagy már 2015 nyarán letelik majd a 3 év ?
  • beczl
    - Mindenki, köztük Cobra is azt ír amit akar, de minden amit mond felhasználható későbbiekben a bíróságon. :-) Viccet félretéve, sajnos sok mindent nem lehet ezellen tenni, mivel mint már írtam az ED-vel kötött NDA értelmében a szerződés felbontása után még 3évig nem nyilatkozhatok semmi a projectel kapcsolatosat. Mivel ők már egy új, egyszerüsített szerződést írtak alá ED-vel (mikor én írtam alá ez még nem létezett), ez rájuk nem vonatkozik sajna. ED csak arra vár, hogy valami rosszat nyilatkozzak és már jogi utra is terelik az ügyet, ugyanis be szeretnék valahogy "hajtani" a $-t amit így a kiadás eltolása miatt buktak. ED-t szerintem nem kell bemutatni itt senkinek. Egy dolgot néznek a bevételt.... simán leráznak, ha úgy érzik máshonnan többet kasszírozhatnak. Ez van, ez a kapitalizmus...

kb. 1 hónapja már írtam, hogy nem sok választásom volt a 21-es jövőjét illetően.

A lehetőségek ezek voltak:

1.) Nem hagyom magam, kirugom az egész brigádot a francba, jogi útra terelem a dologt, de ekkor az eddigi munkáikat viszik magukkal. Igaz, sokmindent nem tudnak vele kezdeni, de nem akarnak engedni a "követeléseikből". Kereshetnék új embereket, de ekkor még legalább 1-1.5év kellene, hogy a jelenlegi szintet elérjük egy új csapattal, és még ekkor sem biztos a kiadás. Ha nincs kiadás akkor az indiegogos 15k$-n kívül az eddig pluszba ráfordított kb 9.5k$-t is bukom. + még legalább 10k$ kellene a további fejlesztésre. De ez valószínű annyira megemelné a DCS:MiG-21 kiadási árát, hogy nem venné senki. Hab a tortán, hogy emellett 2év meló, plusz rengeteg egyéb bevételi forrás és a jövőbeni projectek (MiG-23, Su-22) is mennek a levesbe.
    2.) Átadom nekik a projectet, jogokat, a kiadást, magyarul a céget nekik, ergo kivásárolnak és viszik tovább más névvel a projectet. De ehhez elég sok pénzt kellene nekik összeszedni... Ha csak azt számoljuk, hogy az én részemről kb 4800 munkaóra van benne, amit még ha a Magyar hasonló netto órabérrel szorzunk be elég tetemes pénz jön ki. Illetve hiába veszik meg a nevet, ez nem pótolja a DCS-ben megszerzett hosszú évek tapasztalatait, ED-s kapcsolatokat stb... Ekkor elég nagy esély van a DCS:MiG-21 kiadására, de ekkor is bukom az előzetesen tervezett bevételeket.
    3.) Bukom az eddigi 9.5k$-t, 2év melót stb... az Indigegogo's pre-orderesek visszakapják a pénzüket. De sajnos ezzel együtt nem lesz kiadva a '21-es, sem később a MiG-23, SZU-22 sem.

Mint láthatjátok én mindenképpen bukok rajta, de legalább a 21-es valamikor ki lesz adva. Aztán majd amit nem tudnak megcsinálni (szerintem sok ilyen rész lesz) majd "valaki, akit én nem is ismerek :-)" kiadja free modként.. :-)
    Másrészről szerintem a Leatherneck a kiadást mindenképpen el fogja tolni kb őszre, mert attól, hogy remek grafikus pld Cobra, halvány lila gőze nincs, hogy néz ki a DCS struktúrája, stb... Ugyanez igaz Novak-ra is. Attól hogy valaki az életben MiG-21-et repül nem biztos, hogy a DCS moddolásához, az egész kód, textura, 3D összerakását meg tudja valósítani... Jön még kutyára teherautó.

Most első sorban megvárom, hogy hogyan alakulnak a dolgaik, aztán ha nem nagyon megy nekik (50%-nál nagyobb az esély erre szerintem), keresek egy befektetőt és kivásárlom a részüket, aztán kiadom én...

"Azonnal ki kell vágni piratera! Még most ebben az állapotában is és később amikor megjelenik szintén."
    - Erre csak azt tudom mondani, hogy nem így müködik az egész. Ezt pld. Hungaro is meg tudja erősíteni. A 3rd party developereknek jelenleg kb 2-3 verzióval újabb DSCW alá fejlesztenek, ráadásul az adott modul pld. DSC:MiG-21 futatásához kell ED developer környezete ami online szerveren van. Ha nincs a szerverhez hozzáférésed, nem tudod futtatni a modult. Tehát maga a modul "mezei" publikus DCSW alatt el sem indul. Hiába kerülne ki a full mod, semmit nem tudnál vele kezdeni.
  • VO101 tvr
    Korrekt megoldásnak tűnik. Különösen, mert a majdani felhasználók jelentős része offline használgatná...
    Egy autófeltörést, laptop lopást kellene helyszíneltetni rendőrökkel és egy feljelentés ismeretlen tettes ellen...
  • Solt
    Ne már...
  • Shifty
    Ezzel a magyarokkal társulni, csak ott a baj, hogy a viccet ismerve, nem is vicc: A pokolban, miért csak a magyarok üstjét nem kell őrizni? :(
  • carlosfly
    Azonnal ki kell vágni piratera! Még most ebben az állapotában is és később amikor megjelenik szintén.
  • InterC
    Remélem Laci nem tűnsz el a DCS színpadáról :(
    Szeretném még látni a további szuper 3D modelljeidet a DCS-ben.
    Jó lenne, ha találnál egy újabb csapatot akikkel meg tudnád csinálni a MiG-23-at, Su-17/22-t, a II. VH-s dolgokat stb. vagy Egyedül esélytelen lenne ?
    Ha csak Magyarokkal társulnál akkor talán egyszerűbb és megbízhatóbb lenne a jogi dolgokat is lefektetni, hogy legközelebb ne kerülj még csak hasonló helyzetbe sem.
    Remélem lesz legközelebb, persze nem ilyen helyzettel, hanem csak a pozitív vonzataival.