37049
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Fürtös
    OFP-t meg ArmA2 őt játszottam 100+ résztvevővel.
    Mondjuk a fizika a fasorban sincs a DCS hez képest....
  • sirpalee
    Miért, a DCS jelenlegi formájában megy 100 gép?

Épp a virtual aerobatics szerveren repültem(ök) és kb 10 gép repült egymás mellett. Kb 10 fps-el futott az egész, miközben egy A-10C-vel mögöttük cirkáltam...
    Utoljára szerkesztette: sirpalee, 2015.01.17. 18:10:06
  • Molnibalage
    A FLIR-nek semmi közre a rakétaindítás érzékeléséhez. Az F-16C-hez a Sniper podnak sincs semmi ilyen funkciója.
  • Molnibalage
    Maxra húzva pont olyan diavetítésre képes, mint a DCS.
  • bgabor
    Radarvezérlésű rakétával is lehet helikopterre lőni ám. Nem árt ha van ilyen.
    A zoomolható hőkamera meg minden nyugati harci helikopteren alapfelszerelés a kilencvenes évek eleje óta. De nevezhetem FLIR-nek is ha az népszerűbb elnevezés.
  • Papa01 #12699
    Az, hogy a fák önálló objektumok legyenek, az persze, fontos.. de hogy rombolni lehessen őket szerintem kevésbé.
  • VO101Tom
    És az menne 100 géppel is? :)
  • VO101Tom
    Szia.

Szorri, most olvastam ezt. Ha még aktuális, felmehetek TS-re (MH59 vagy pumás)
  • sirpalee
    Szvsz ez fontos lenne. Tankoknak és helikoptereknek különösen.
  • Papa01 #12695
    Elég sok erőforrás igénye lenne szerintem, főleg online, és nem is biztos hogy valós igény ez egy szimulátorban (Szerintem!!).
  • Solt
    De ott meg "nincs" látótáv... A max 10km, de akkor gyakorlatilag diavetítés a játék... 2-3km esetén már oké, de multiban így is vannak fps gondok.

Nagy látótáv, részletes környezeti sérülés, sok földi egység, dinamikus hadjárat, 100 fős multi, plusz még a szép kinézet, egyelőre szerintem egyszerre nem igazán megvalósítható. Sajnos...
  • wittman
    Szia Tom!

A HDF 59th VAB szerverre be tudsz jönni?
  • Fürtös
    Arma széria? Részben már az OFP is tudta 2001 ben, igaz ott még csak a különáklló fákat lehetett döntögetni.
    ArmA óta meg simán lehet az erdőt tarolni tankokkal
    Utoljára szerkesztette: Fürtös, 2015.01.17. 15:58:38
  • sakkay
    Aztán a fórumon valaki írta, hogy a régi térképen is lehet meg tudják oldani.
  • sakkay
    Pl. itt is írják-More detailed tree models with collision for new maps.
  • sakkay
    Amikor megtaláltam valahol a fórumon, egyből beraktam ide. De ez már több mint egy hónapja volt. Megpróbálom megkeresni.
  • VO101Tom
    Nem feltétlen. Clodnál is volt erről szó, ott ugye vannak nagyon szép 3D-s fák, viszont nincs ütközésmodelljük. A fejlesztők az ezt firtató kérdésre azt mondták, hogy minden egyes fának azért nem tudnak sérülésmodellt adni, mert még a mai PC-ken is rengeteg erőforrás menne el arra, hogy ezt a rengeteg hitboxot kezelje. És itt ugye nem arra kell gondolni, hogy a mezei júzer offline egyetlen géppel szórakozgat azzal, hogy belerepül a fába, nekik a szélsőséges esetekre kell programot gyártani. Ha mondjuk egy 80-100 fős online szerveren egy bombázókötelék száll bele az erdőbe, és attól diavetítéssé lassulna a játék (vagy csak szimplán akadna egy qrvanagyot), az elfogadhatatlan. Így nem került bele ütközésmodell, még úgy sem, hogy pl. a vezethető tankokhoz eléggé fontos lenne.

Bos-ban valóban van, de ott sokkal kevesebb gépet, AI-t tud kezelni alapból a progi, nincsenek vezethető földi cuccok sem, CEM is egyszerűbb, gépek viselkedése is gáz, ott inkább a látványra, hangulatra mentek rá, amihez van egy részletesen kidolgozott légi és földi törésmodell is. Pl Sakkay mutatott egy videót régebben, kényszerleszállt gép épp egy tank elé került, aminek a szárnyát tök látványosan megviselte a tankkal való találkozás. Mondtam is neki, hogy hú, de kár, hogy a régi il-2-ben nem volt ilyen, akkor a 10+ éves il-2 karrierem alatt pontosan nulla alkalommal látthattam volna ugyanezt :)

Ami a blokkosított ütközésmodellt illeti, az azért nem járható út, mert akkor mi van a földi cuccokkal? DCS-ben van a CA, egyszerűen nem lehet az csinálni, hogy hopp, ott egy fasor, akkor tankkal nem mehetünk át köztük, csak ha megkerüljük az egészet. Erdőről nem is beszélve.

Sakkay. Ezekről a fákról te hol olvastál? Tudnál adni valami anyagot, fórum linket vagy dev updatet?
  • GaBika6
    Elvárnád csak nem érted, hogy lehet faszimulátort is készíteni, de ez a kevés fa is megfektetheti a játékot. És akkor még a füstről nem is beszélek. A falcon lehet tudja csak annak nem is nagy a gépigénye, mert grafikailag közel sincs a bos-hoz és a dcs-hez. Ha hasonló grafikát, látványt tudna az is szaggatna hidd el!!! Itt kompromisszumot kell tenni sajnos, mint jó példa sztem a cars vagy az assetto. A cars szebb az assetto meg jobban le van modellezve. A bos valahol elkezdte azt, amit tudni kéne a szimeknek, de téli sztálingrádi térképen, ahol nincs akkora erdőterület, erdős felület. A nevada ilyen lehet még sztem, de nem láttam még mondom. Dcs-nél azt kell tudni hogy hiszem ha látom, majd megtanulod ha komolyabban érdekel! Dcs-ben csak az a-10c több erőforrást eszik, mint a falcon egész programja, ezt jó ha tudod...
  • Molnibalage
    Az RWR a Stinger ellen hogyan segítene? Az infrakamera dettó.. Amire te gondolsz az MAWS és/vagy DIRCM.
  • bgabor
    KA-50en nincs radarbesugárzásjelző, ahogy infrakamera sem. Többek között ezért nem állná meg a helyét a mai harcmezőn. Egy csávó elbújik egy bokorban egy Stingerrel, megvárja amíg elrepül fölötte a Kamov, és segbelövi. Az meg az se tudja mi lőtte ki. :D
  • Szaggatos
    Így van, csak a lézert látod, passzív radarja nincs.
  • Molnibalage
    Csak azért nincs erdő a térképen, mert az objektumok száma van a térkép koordináta szerint limitálva. Az sem baj, ha egy fax hiboxa csak egy oszlop. A fáknak nem kell egyesével hitbox, egy csoportnak is lehet vagy egy hosszabb fasor elemnek. A gépágyú esetén lenne csak baj, de a bomák úgyis tüzet okoznak meg a HE bomba area effectes.

Én rohadtul elvárnám a fa pusztíthatóságot. Mai hardver mellett ennek mennie kellene... Mondom, ezt a Falcon 20 éves motorja is tudja...
  • Molnibalage
    Nem vagyok benne biztos. Az épületek is objektumok. Ha a fáknál LOS számítást akarnak, akkor annak is ilyen objektumnak kell lennie, fizikai mérettel, hogy a LOS számolható legyen. A kérdés azt, hogy a kiterjedés hogyan van definiálva. Viszont, ha objektum, akkor annak is lehet "HP"-t adni és akkor meg is semmisülhet. Vagy a DCS-ben egyik épület sem lőhető szét a városban? Vagy bármilyen objektum? Tudtommal minden híd, távvezeték, stb. szétlőhető.

A Falconban a nagy object-ek részei lehetnek a fák, önállóan nem. Viszont nekik is úgyanúgy hitbox-szal kell bírni és ugyanúgy van HP-ja, mert aminek 3D modellje van és nem talaj, annak kell lennie. Tehát, ha a jövőben a DCS-ben is a meglevő objektum kóddal csinálják, akkor sanszosan megsemmisíthetőnek illene lennie, különben elég vicces lenne. A facsoportok ezután minden jármű számára áthatolhatatlan fedézek jelentenének. Jön egy tank, beáll egy SAM a sérthetetlen fa mögés és csá...? Vicces lenne. :)

Én legalábbis elvárnám azt, hogy szétlőhető legyen. Ez egyáltalán nem túlzó, a Falcon 20 éves rendszere tudja. Ha lehetne abban X,Y térkép kooridinátálént egynél több objektum, akkor akármekkora erdőt lehete csinálni 3D-s fákkal.
  • beci43
    Minimum.Sőt,ha valaki MGTSZ szimulátort akar készíteni,kapálni és boronálni is lehessen.Bár lehet hogy ED előrukkol majd egy traktorral is...
  • GaBika6
    Sztem ha lesz ilyen dcs-ben, mert csak "betűkön" láttam eddig, akkor sem lehet elpusztítani. Kivitelezhetetlen ma még ez!!! Bőven elég egyébként hogy ha csak fizikailag léteznek a fák és nem fekteti meg a gépeket, mert utána meg azért megy majd a sírás megint! Jó példa a BOS, hogy létezik a fa és ha berepülsz az erdőbe, nekirepülsz a fának, akkor felrobban, sérül a repülő. Nekem részben ettől is nagyon tetszik a BOS még így is hogy van hibája. Gyakorlatilag forradalmasította a szimulátorokat ezzel valahol. A helikopterek miatt dcs-ben alap lenne a fa, de vadászoknál "szinte" nincs is jelentősége...

BOS video:

Utoljára szerkesztette: GaBika6, 2015.01.17. 12:55:24
  • Papa01 #12679
    Ez szerintem nagyon magas elvárás (?) egy mai szimtől.
  • sakkay
    Mondjuk azt nem hiszem. Nekem ez azért fontos, mert a dcs-ben helikoptereket repülök, és mivel a fákat sem a rakéták, sem az különböző felderítő rendszerek nem veszik figyelembe, harcra alig lehet használni a szitakötőket. Pl. simán átrepül egy rakéta egy 2 km erdőn, úgy , hogy én egy tisztáson lebegek, és azt sem tudom mi robbantott darabokra. Még vizuálisan' sem tudok elbújni, mert az AI átlát rajta. Én nem.
  • VO101Tom
    DCS szerverre nem enged be, belépéskor azt a hibaüzenetet kapom, hogy "connection interrupted". Van valakinek ötlete, hogy ezt miért adja, és hogyan lehet megoldani? A reinstallal várnék amíg más ötlet nem maradt...
  • Molnibalage
    Valaki írta, hogy a DCS 2.0-ban a fák már valódi objektumok lesznek. Ezek szerint akkor el is lehet pusztítani őket?
  • sakkay
    Ja azt gondoltam..de mondjuk akkor ha radarbesugárzás éri a gépet, leves?!
  • Fürtös
    Csak lézerre figyelmeztet, és csak ha reseteled minden riadó után.
    BMP-k lövöldöznek valami huzalvezérelt páncélelhárító rakétát,azt nem jelzi, ebbe szaladtam bele én is a multkor:D
    Azt hiszem AT-3.

Utoljára szerkesztette: Fürtös, 2015.01.17. 10:44:26
  • sakkay
    Az miért van, hogy a kamov bizonyos rakétákra abszolút nem figyelmeztet? Két napja, harcolgattam városba egy csapattal, és kb 30-35 rakétaindítást néztem meg míg kivégeztem a társaságot. Egyszer sem villan fel a jelző. Vagy csak és kizárólag a lézer besugárzást' jelzi?
  • sakkay
    Ugyanezt gondoltam én is. Mondjuk engem most a legjobban az foglalkoztat(azon kívül, hogy mikor adják ki), lesznek e fák fizikailag a régi térképen. Az, hogy lesz fizikailag fa, arra már találtam infót de, hogy ez megvalósítható-e visszamenőleg is na azt csak remélni merem. Mérget nem vennék rá.
  • beci43
    Igen,valószínű a vegetáció nem lesz olyan szegényes,mint most.Néztem az újabban kiadott videókat,nekem nagyon tetszik a 2.0.Mintha gyorsabb is lenne,nincs az az érzésem,mintha "akvarell" grafikát néznék.
  • sakkay

Mondjuk ezek a képek tuti nem Nevada...talán erre lehet számítani-grafikailag-az után javított' régi térképen?
    Régi amúgy.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.01.17. 09:30:48
  • sakkay
    Ez elég idétlen, de mondjuk a hajón nem is vágják le srácok fejét, vagy nem robban le a lábuk.
  • gsg16
    így kell toborozni!
  • gsg16
    naná
  • sakkay
    Gondolom érezted az iróniát..
  • Caterpillar
    Én már össze is csomagoltam!