37055
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • wittman
    Ne legyél már ennyire kocka...

Egészségedre neked is!

• molnibalage83
    Nem igaz, hogy egyeseknek nincs jobb szórakozása, de akkor leírom utoljára, hogy érthető legyen...

1. A DCS baszik használni a VGA-t. Normál teljesítményen és 50%-kal feljebb húzva 0 FPS változás volt. Az Alan Wake és más újabb játéknál burtálisan reagált az FPS. 50%-os húzásnál az AW cirka 30-40%-ot javult és ha poénból lejebb vettem az alap teljesítmény alá 50%-kal, akkor meg lassult, mint állat. Ezt várja az ember attól, ami használja a VGA-t.

2. A VGA hőmérője valószínűleg szar vagy szar helyen mér vagy maga a VGA szar már , mert 55 fokos hőmérséklet táján nem kellene elszállnia. Ebben mindenki egyetértett. Az automatika nem pörgeti fel 50% közelébe sem nagyon a ventit emiatt auto üzemmódban. Ezen hűtő cserével elvileg talán lehetne segíteni, de mivel a probléma "üzemvitellel" megoldható, ezért még ezzel sem fáradozom jelenleg.

3. A CPU-m tényleg gyenge, de valahogy minden más AAA játéknak elég fullra húzva, de legalább közepes felbontáson full HD-ben. (A gépen anno 1280x1024-es felbontáshoz vettem.) Igen, a DCS erőforrás igényesebb, de azért elvárnám, hogy minimum felbontás esetén ne képregény legyen miközben a kabint és a fákat leszámítva komolyan mondom, hogy a 3rd party Falcon helyszínek már majdnem szebbek nála. A CPU-t sem tudja kihasználni, más leírta, hogy miért.

1+2+3 = A DCS nem elég, hogy erőforrás igényes, de a meglevőket meg használni sem tudja. Remek...

4. A DCS jelen állapotában az itteni kommentek alaján ez borzalmasan rosszul összerakott valami. Ha kevésbé hízelgő akarnék lenni, akkor a rólam eddig lehúzott pénzhez képest meg egy szarkupac. Ez nem azért mondom, mert elvből utálom a sorozatot. Én lennék a legboldogabb, ha működne, a CA és az F-15C* modult is villámsebesen venném meg, ha működne a DCS úgy nagy átlagban. Ehhez képest miről volt szó, csak az elmúlt egy hónapban?

- Töröld manuálisan ezt és ezt és akkor FPS nő. Ja, hogy ilyen "űberjól" megcsináva. Anno a Lock On időkben meg magam - pontosabban asszem L_Viper átküldte - konvertálhattam alacsonyabb bitrátás hangot, hogy ne laggojon rádiózáskor. Valami örök, tényleg "remek munka"...
    - A Szu-25 fő egyik fő fegyvere hol jó hol nem. Próbálj így értelmesen játszani, lásd az érintett kommentjét, aki multis repülés közben tudta meg ezt...
    - A DCS update szétcseszte a MiG-21 modult és el sem inidul. Na, nem mintha nem lenne amúgy is atombugos az itteni kommentek szerint...
    - A mission editor guru is szenved, hogy olyan alap funkció működjön, hogy a kedves AWACS dolgozzon, amikor szeretné. Hát akkor én mire mennék ezzel?
    -Heti szinten GB-os patchek jönnek le, ez a "jól végzett munka" biztos jele...
    - stb...

Ezek összeségében nálam azt jelentik, hogy amíg a DCS ilyen, addig felesleges most új gépet venni, mert a DCS-en kívül minden működik ahogy azt én elvárom egy ilyen teljesítményű géptől. A DCS meg olyan állapotban van, hogy ezért meg minek...

Majd, ha lesz 2.0 és visszajelzés, hogy mi az amit XY konfiggal tud és egyálalán mennyire üzemképes, majd akkor. Maival azonos pénzmagból számottevően erősebb vas rakható majd össze. De majd csak akkor. Addig nézem a Ralfi féle videókat. Addig is leszakadhatnánk a témáról?

*Lehet AG fegyvereket pakolni és használni az F-15C-n? A valóságban tudom, hogy ezt nem csinálták élesben, a gép ettől még képes rá. Ezt modellezték? Ha legalább nincs F-16C, F-15E vagy Hornet, akkor legalább buta bombázni jó lenne egy erőteljes vassal.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.26. 10:55:08
  • pontijonny
    Elmondom én mi a baja szegény Molninak. Csak ,hogy a feszkót magasan tartsam.
    Az a VGA az a ratyion a baja neki. Ződ kell bele és lehet repkedni . Ez alaptétel minden szimulátor féleségnél.
    Uff beszéltem.
    Pálinkával 100% ig egyetértek.
  • JoeDestroy
    Hát egészségére mindenkinek :).
    Én holnap délután tartok némi evés ivást a munkatársakkal :)

Ga-Bika:
    Az egész Molniféle dologban csak annyi van, hogy vannak akik tudják hogy a vasuk hardweresen és szoftveresen mitől megy, vannak aki nem és nem is akarnak ezen változtatni, ismereteket szerezni a témában.

Nekem a 7. osztályos fiam Linux és Win párossal nyomul, megoldja a Routeren beállított rá vonatkozó korlátozások megkerülését, helyre tudta állítani a Grub2-t a beszart partícióján és rendberakta a bootolást. A vasakkal lassan jobban tisztában van mint én.
    De amit nem tud azt megkérdezi. Ja és minden "szar" fut nála normális játszható szinten az FPS játékoktól a BMS-en át DCS-ig, mert elolvassa megkérdezi és alkalmazza a gépéhez mérten ~optimális beállításokat (és szeret repülni...). Pedig az még egy P-45 lapra tett Q9650, 8GB rammal meg egy 9800GTX+ kártyával.

Egy szó mint száz, nemakarásnak nyögés a vége.
  • GaBika6
    Nem iszom ma, de holnap ígérem lenyomok egy laza hazait... Nem is voltam agresszív csak gyors és lényegre törő. Nem akartalak megbántani Balázs, csak hallok elég sírást és nem kell még ez is... Ha gondolod kihívhatsz párbajra!
  • macleody
    Azért van némi különbség a kettőtök gépe között. De majd jól lenyomlak az új gépemmel :)
  • Solt
    Egy kis páleszt én is kiírattam magamnak a házisárkánnyal, szóval ahogy kun béla mondta: Be a szervezetbe!
  • wittman
    Hát akkor egészségetekre!

Én le is gurítottam egy 3 centest JoeDestroy finom pálinkájából, kizárólag orvosi javaslatra!

Amúgy meg Gabi de egy Táltos-Sámán-Woodoo-DCS-Guru vagy, azért megy neked jól. Nálam is van FPS bőven, de a felsoroltak közül egyik sem vagyok, csak egy földet túró paraszt itt kelet-m.o.-n. Akkor én most örülök! Ja a BMS Falcon egyszer nem röccent meg multiban sem, vazze mekkora mákom van!
  • Solt
    Mostanában van valami a levegőben, megy a csörte mindenhol...

Én azt mondom Uraim, hogy igyunk... abból baj még nem nagyon volt... legalábbis olyan, amire emlékszem!
  • GaBika6
    Mert zöld! Ezt a fejlesztőknek miért nem írod meg? Komolyan mondom nemrég értem haza melóból és az állandó nyavalygásodat kell olvasnom! Miért nem fogadod el, amit mondanak a tapasztalt fórumtársak? Szidod a DCS-t, de játszanál vele. Aztán később leírod, hogy nem fogsz vele játszani, mert nincs még itt a DCS 2.0 írgum burgumm brumm brumm! Szinte mindenki megszidta a DCS-t már, de játszunk vele ha van rá időnk és nem fikázzuk minden nap. Mert ez baromira idegesítő ha nem tudnád! Demoralizáló és ragályos lehet!!! Ha nem fejezed ezt be nem tudom elkészíteni a majdnem csodálatos "modpackomat" és akkor egy-két ember szomorú lesz... Vagy nem! Mert nem lesz kedvem erre a szar játékra ilyet készíteni. Mert leírtad sokszor hogy szar és hiszek neked, ha már ennyi energiát itt hagysz! A gépedet meg pont magasról... Én vízilovat akarok venni, de most nem akarok és tudja meg a világ. A pénzem meg van rá, de nem veszek! Ha valami nem megy nem kell erőltetni én azt mondom! Láttad a képeimet, valami voodoo varázslat miatt "vagy nemtudom", de nálam fut. Kisebb- nagyobb problémám akad vele, de sose lesz tökéletes. Ámen!
  • repvez
    Gondolom programozási sajátosság, nem lehet máshogy megoldani csak ha folyamatosan jelen van .Mint ahogy az is, hogy miért van a fold alatt viz, mert igy tudták megoldani.
    Minden programnak megvannak az ilyen kis bónái. ARMA3ban például csak a nap tud árnyékot vetni, este ha zseblámpát használsz annak fénye van,de árnyékot nem vet a tárgyakról. PEdig ha belegondol az ember a valóságban a fény az árnyéktól nehezen elválasztható jelenség. épp ezért fura ha nincs valamelyik .
  • molnibalage83
    A mostani gépembe öltem 230k-t, de abban új SSD vinyó is volt. Ugyanekkora pénzmagból SSD nélkül mikor jön a DCS 2.0 és az eddigi tapasztalatok alapján nem egy bughalom lesz az mennyi? 2 év? A 2,5 éve 60k-s VGA-m ma 40-et sem ér újan.

Most sem én hoztam fel a témát. A téma az árnyék volt, erre ti rángattátok megint elő a gépemet. Én azt nem értem, ha kikapcsolható a kabin árnyék, akkor a másik shadow beállításnak miért nincs OFF állapota.
  • repvez
    Nem ilyen nehéz.Csak
    1. ha nem akarsz játszani vele akkor miért irod be n+1x , hogy milyen szar. sztem az emberek 90% tudja és mégis tudnak olyan kompromisszumokat tenni amivel ezen a szinten is játszhatnak. és évekkel ezelött is játszottak a tiednél gyengébb gépeken is.
    2. a DCS megjelenéséig nem hiszem, hogy olyan nagy változások lesznek harverfronton, hogy ahogy irtad egy 250k-s gép monitor nélkül, bármi problémát okozna a futtatásba, legyen az intel vagy AMD .

Azt meg már kitárgyaltuk, hogy a Te gépeddel vigan kéne játszanod vele , arról nem csak a program tehet.
  • beci43
    Teljesen igazad van.Azért egy ma erős hardver 2 év múlva is jól fog szolgálni.
  • molnibalage83
    Most nem akarok DCS-t tolni, mert ezzel a DCS-sel nincs értelme. Tehát ezért nem veszek most gépet. Tényleg ilyen nehéz a leírt szövge értelmezése? :(

Viszont, ha kijön a DCS 2.0, akkor mikor az már kint van és akarok is vele játszani, akkor

ad.1 Mástól lehet referencia, hogy min hogyan megy.
    ad.2 Akkor abból a pénzmagyból, amivel most vennék egy gépet olyan vehetek, amin jobban megy.

Akkor minek vegyek most? AAA-s játékok mennek fullra húzva full HD-n... Ja, hogy azok rendesen meg vannak csinálva*... :)

*Többnyire, de azért a színvonal csúszik ott is. Lásd RTW2, AcU, stb.
  • repvez
    bármilyen gép vagy PC alkatrészt meg szose szabad igy nézni, mert akkor semikor nem fogod fejeszteni,mert a megvétel utáni hónapokban kijön egy uj generáció ami többet fog tudni. Ha megveszel egy kocsit akkor is mondhatod, hogyha 2 év mulva vennél egyett akkor sokkal olcsobban tudnád megvenni vagy akár jobbat is.

A lényeg, hogy most mit akarsz csinálni és ahhoz mi szügséges. és hidd el amit ma megvehetsz gépet az nagy valószínüleg vinni fogja a DCSW2.0-át is a többiről nem is beszélve. ugyhoz ez a része a kifogásnak nem állja meg a helyét.
  • molnibalage83
    Az, hogy minek vegyek most gépet? Ha majd lesz jó és használható DCS 2.0, majd akkor veszek. Ma is indítanám poénból kicsit csak repkedni és szokni az egészet és megint GB-os javítás van. Amíg heti szinten ez megy addig hova vegyek ehhez gépet? 2 év múlva a mai 250ks konfigot megveszem 2/3-ért, vagyis még erősebb gépet vehetek. Addig meg hova rohanjak? Semmilyen más játékoz nem kell jelenleg új gép, csak ehhez kellene... Azt us tudjuk, hogy miért. Mert katasztrofálisan van megcsinálva.
  • beci43
    Inkább fejlesztenéd a gépedet,amit már pár hónapja itt pedzettél meg,hosszú oldalakon át.Azt mondtad az anyagi kereted megvan hozzá,akkor nem értem mi áll a fejlesztés útjába.Ha egy erős videókártyát és proci+alaplap párost összehozol,nem lesznek fps problémáid.
  • molnibalage83
    Az én bajom az, hogy a kabin árnyék kikapcsolható. Akkor a külső miért nem? Az árnyék kikapcsolhatatlansága meg más játékban is zavart.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.25. 20:34:30
  • repvez
    Hát akkor talán ugy ird le , hogy azt lehessen érteni amire gondolsz is, mert azt elég nehéz félreértelmezni, ha azt irod , hogy feleslegesek az árnyékok . ha nem lenne benn ,akkor most másra irnád, hogy felesleges mert zabálja az FPS-t. Pl. (fák, fények, HD textura stb..) tehát lényegébe a Pong szintre vissza lehet vezetni akkor az egészet, hogy ne essen az FPS.
    Sztem, meg meg lehet azt a kompromisszumos pontot találni, ahol minden maradhat.

Érdekes módon nálam a 4850essel (ami nem mai gyerek) játszadozok az ARMA3, DCS,BMS,CLod játékokkal. Nem multiban az igaz,de az árnyékok mindenhol bekapcsoltak.
  • molnibalage83
    Látom most sem értesz meg...
  • repvez
    Ha igy nézed akkor a Te felfogásod szerint még mindig a ACE szintű játékok lennének a PC-ken, mert annak idején azok is a hardverek teljesitményének a határait feszegették. Most lehet, hogy FPS esést eredményez,de egy idő után már nem fog gondot okozni, vagy a hardverek erősödése vagy a fejlesztők javitanak rajta.

Sőt én ha ED helyében lennék akkor inkább beválalnék, még 1 év csúszást, hogy az uj EDGE motor már DX12 támogatással jöjjön ki, minthogy egy elavult rendszerrel keljen még 5 évet szenvedni , mire ujra egy uj rendszert hoznak össze.
  • molnibalage83
    Csak éppen zabálja az FPS-t. A BMS4-ben is kurva jó, csak az FPS ára kicsit sok...
  • DonZorro
    Szerintem meg amikor benne vagy a "kávéban" marhára nem fogod az árnyékok játékát nézni a kapcsolók hajlatában... :$
  • repvez
    Ezzel a véleményedel sztem egyedül vagy , mert pont az ilyen apró részletek tesznek a játékélményhez elég sokat , hogy még élethűbb legyen, az más kérdés, hogy a fejleztők, hogy oldják meg a dolgot és esetleg jobban fogja a rendszert,de az, hogy felesleges lenne azt nem mondanám.
  • sakkay
    A kabin árnyék az egyik olyan dolog, ami hihetővé teszi a látványt. Szerintem. Meg olyan tízből nyolc szerint!
  • Borisz80
    Szerintem meg pont a kabin árnyékolása az ami kell a külsőt meg ki lehet kapcsolni. Annál feelingesebb nincs amikor a kabinban a manőverek közben a műszerfalon mozognak az árnyékok.
  • molnibalage83
    A kabin árnyék teljesen felesleges és zabálja az FPS-t. Az én legnagyobb problémám az sok mai játékkal, hogy nem engedi kikapcsolni az árnykot, csak butítani. Röhej...
  • Ludowik
    Az szép itt is vannak bajok:)
  • bgabor
    Tudod, a híres advanced flight model, az egyik ok állítólag, amiért ilyen brutális a DCS gépigénye.
  • z0ty4
  • Hecker007
    Köszönöm a választ!
    Nálam valami zabálja az FPS-t nagyon durván, úgyhogy újrarakom inkább az egészet és megvárom a modpackodat
  • gsg16
  • GaBika6
    I72600k-SSD-8gb ram-Gforce660Ti! Ez szimulátororozásra elég jó, DCS-re majdnem jó...
    Kiemelném, hogy az SSD a töltési idő lerövidülésén túl a játék "viszonylag" zökkenőmentes, majdnem akadás nélküli futásához is nagy mértékben hozzá járul. Nem gondoltam volna korábban hogy ennyit számít!

• macleody
    Hogyne repülne. Ruszki :)
  • gsg16
    és simán repül ebben a formájában a gép.akkor rázkódott kicsit,amikor egyszer letettem.de utána simán elemelkedett megint.azért lett ilyen,mert nem vettem észre a gép alatt egy ott parkoló uralt

Utoljára szerkesztette: gsg16, 2015.03.24. 20:43:47
  • bgabor
  • molnibalage83
    Én sem étrem, hogy mi értelme az összes ilyen prögőforgó izének, mikor a valósághoz közelítő elmozdulást és erőket sem adnak. Inkább zavaró lenne.
  • PhantomAss
    próbáltam a múltkor repszimet oculussal, mozgás nélkül, az bejött , semmi gond nem volt.
    Aztán próbáltam egy autós szimet oculussal, bedőlésekkel, mozgó üléssel, és 2 perc múlva majdnem elhánytam magam. Katasztrófa, nem lehet bírni, ebben a formában hülyeségnek tartom. Ismerősöm konkrétan fél óráig rosszul volt utána.
    Nekem nem hiányzik a mozgás az oculus mellé.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.03.24. 08:45:59
  • sakkay
    Pl.