37057

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az nem világítás, hanem egyfajta tűz...pár végiggurulás 120+ km/h sebességgel, és egy-két szeletnyi híd le is szakad -
Ezt fogom csak kiegészíteni néhány technikai részlettel. -
A hídon mitől olyan furcsa a világítás? -
nna meg is vettem a k4-es messzert végre
kiváncsi leszek mennyire gáz a fel/leszállás -
Érdekes,én nem kaptam hírlevelet, és csak a Mig-15-nél van ez az elírás,a többi modulnál,annyi ami a képen van! -
Solt #14989 Passz... de ez így szerintem elég gáz... -
77pxdumbo #14988 Az is lehet, hogy csak a nagyker miatt van más garancia idő, de mintha olyat hallottam volna valahol, hogy licenszben már mások is gyártják, vagy a gyártást helyezték ki máshová is. Utána kellene kicsit keresgélni. -
wittman #14987 Jobb oldalt a kis képen meg az e-mailben kapott hírlevélben is el van írva, mert 40%-os kedvezmény van, szóval a helyes összeg tényleg csak 29.99USD lenne. A DCS fórumán jól van írva a hírlevél topikjában.
Bár csak ennyi nyűgje lenne a DCS Worldnek...
Akkor MiG-21Bis most jöhet nekem is. -
Lysandus #14986 Én se. Mi lehet a különbség a kettő között? -
Solt #14985 Kétféle van belőle?? Na az szép... nem is értem basszus... :(( -
77pxdumbo #14984 Szia! Én innen rendeltem.
Azt hiszem, a drágább az eredeti TH gyártmány. Arra 2 év a gari, az olcsóbbikra viszont csak egy.
Én is a jobbikat vettem, eddig még nem volt vele gondom. Más üzletekben nem tudni, hogy az egy féle az milyen gyártású. Egyébként Iponon is 2 évet írnak rá, de most csak a joy van náluk.
Utoljára szerkesztette: 77pxdumbo, 2015.04.09. 11:58:31 -
-
Solt #14982 Vásárlók könyve, szép gyöngy betűkkel alapos leírása a történetnek! Nem nagyon szeretik odaadni, tehát valami negatív történet biztos éri őket a bejegyzések miatt... (én viszonylag nyugodt emberke vagyok, de ha valaki úgy szólogat be, hogy nekem van igazam... hááát...)
iPon... nekem jó tapasztalatom van velük, van garancia futár így nem neked kell rohangálnod ha valami gond van, és az áraik is elég jók. -
WARNING! Ez itt a negatív reklám helye!
Soha senki se vegyen a Win Investor-tól. Undorító a vevőkhöz való hozzáállásuk, speciel pont az üzletvezetőnek. Beszólogat meg még én vagyok a köcsög hogy nem kell egy szar Warthog. Fogyasztó védelemnél téjékozódtam, és ki kell cserélniük. Csakhogy nem hajlandóak. A stílust meg már írtam, pedig én aztán nem adtam rá okot hogy így viselkedjen velem.
Pénzemet visszaadják. Hurrá. Legalább ennyivel megúsztam.
Viszont a joy még mindig kellene. Tud valaki valami normális helyről egy TH Warthog-ot? -
Ezt most nem értem,a képen teljesen más az ár mint a kiírásban! -
Akkor a CA-t asszem most megveszem meg az FC3-at is. Nagyon remélem, hogy a DCS 2.0 alatt ezek használhatóak lesznek és nem lesz FC4...
-
ED Akcióóóóóóó!!!! :-) -
Hosszú ideje hiányzó feature végre bekerült! Édesvízben élő, sugaras szimmetriájú ragadozó életmódú állatok tartózkodási helye.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hídraszállás
Goldengate
-
-
A MiG-15-ös hajtóműve nem áll le hosszabb háton repüléskor sem, viszont ha alacsony fordulatról hirtelen koppig feltolja a gázt az ember, akkor egy puffanás, fordulatszám nem megy 8000 fölé, nincs tolóerő, hőmérséklet a piros mezőbe kúszik, de tulajdonképpen az üzemanyag fogytáig lehet így üzemeltetni, nem gyullad ki vagy áll le.
A Su-27-essel nem lehet sokáig háton repülni (adagolt kakaó függvénye), és néha olyankor is leállnak a hajtóművek, ha az ember óvatlanul veszi emelkedésből vízszintesbe, de amint visszaáll az 1+ G, újraindul.
Utoljára szerkesztette: sure, 2015.04.08. 20:04:12 -
Az orosz hidraulikának és vasnak nincs párja :) Nemhiába használták szinte változatlan formába az MTZ traktorokhoz is :)
Egyébként csak mint érdekességként, azok az egyszerünek tünő dolgok le vannak szimulálva, hogy melyik repülö mennyi időt képes háton repülni mielött leáll a hajtómü vagy, hogy a utánégető mire bekapcsol eltelik egy kis idő de a GSF kinyit közbe és ez lecsökkenti a tolóerőt?
Vagy a régi gépek közül némelyik nem szerette a fürészelést és kigyulladt a hajtómüve ? Vagy csak a hajtómü felpörgésideje a gázkar mozgásával ?
Nem teszteltem ilyen szinten és nincs is meg egy modul sem csak igy eszembe jutott most. -
MiG-15bis futómű. Masszív darab.
-
beci43 #14972 Nem,a BS már önálló szimulátor volt.A Lock-On mellé a Flaming Cliffs jött ki,mivel ED összeveszett a Ubisofttal.Az FC 1-FC 2-höz ha visszaemlékeztek,még kellett az eredeti Lock-On lemez a telepítéshez.A Black Shark már önálló játék volt,Kaukázussal.(az előző gameknél Krim volt) -
Kurfürst #14971
-
Azért majd kéretik lektorálni. ;) -
Kurfürst #14969
-
Valami összehozok majd akkor az Il-2-ről. -
Az EAW-hoz képest is :) -
Kurfürst #14966 A "generális" FM annyiban volt generális, hogy ugyanaz a fizika mozgatta a gépeket, de a gépek paraméterezése, viselkedése teljesen eltérő volt. Teljesen máshogy repült egy nagy kormányerőkkel, de végtelenül jóindulatú 109-es, mint egy mozgékony de átesésre hajlamos Yak 3-as, egy lomha, de alapvetően kezes P-47-es vagy az eszméletlen orsózásra képes, de robbanékonyanak dugózó 190-es, vagy a lassú de betonstabilan repülő Stuka.
Az EAW nekem kimaradt, de az összes korábbi propelleres szimhez képest hipertérugrás volt a lövészet (irgalmatlan nehéz votl eltalálni a gépeket, a hitbox ugyanis pontosan akkor volt mint a gép, nem volt elég a near miss) és a landolásnál is észnél kellett lenni.
Olyat se nagyon láttam addig, hogy a program teljesen eltérően kezelje a a robbanó és páncéltörő lőszereket, ráadásul történelemhű hevederezéssel, grafikai effektekkel. A földi egységek teljesen új minőségben kerültek modellezésre, mivel eredetileg csak az Il-2-t akarták modellezni, aztán még néhány szovjet vadászt AI luftwaffe vadászokkal, aztán már legyenek benne a LW vadászok is, végül ebből lett 100+ repülhető gép, gyakorlatilag a teljes II. vh-s palettát lefedve, azon belül is szinte minden altípust. Konkrétan az összes 1941 és utáni gép benne volt, meg néhány korábbi is, olyanok is, hogy lengyel PZL biplánok vagy 20/30-as évek beli, első világháborúra hajazó szovjet TB nehézbombázók, vagy olyan ritkaság, mint a Pe 8 nehézbombázó.
Saját nemzeti rádiózás finnül, magyarul, olaszul, oroszul, németül, angolul, usákul?
Alap dolgok? Ne viccelj. Azóta sem készült így, ilyen, valszeg nem is fog. :/ Utólag nézve egyetlen gyengéje volt, a fizikai modellezés, akkor viszont még nem volt divat, ebben a BoS jobb, de más szim továbbra se nagyon modellez ilyen dolgokat.
Lehet hogy mire te megláttad, jó későn, akkor már alap volt, meg az Il-2 megteremtett egy standarot ami alá nem lehetett menni. -
pontijonny #14965 Szerintem ne is erőltessük ezt az Il2 őt ,látszik,hogy lévén téged maga a korszak nem is érdekelt így nem is barátkoztál meg közelebbről a játékkal,ergo nem nagyon van fogalmad róla.
Persze ez nem baj:)
javallom ,hogy Kurfürst #14959 hozzászólását tedd be az írásodba az kb fedi a valóságot ,elég rövid is és akkor mindenki megkapja azt amit akar,persze csak akkor ha te is jónak látod:)
-
Az FM generálisan volt nagyon élethű és jó. A gépek pontosságában volt szórás, ami nem is csoda, hiszen ennyi géphez nincs ugyanolyan mennyiségű és minőségű adat - de azért nagyságrendileg rendben voltak. Viszont azok viselkedése a levegőben, az nagyon élethűre sikerült. Nem véletlen, Oleg aki az egész il2 franchise-t összerakta, 11 évig repülőmérnökként dolgozott a szovjet légierőben, repülőgépeket és elektronikákat tesztelt, ő értette azt is, hogy hogyan kell programozni, és azt is, hogy mitől repül a repülőgép :) A beta teszterek közé sok ismerősét meghívta, hivatásos pilóták, műrepülő pilóták, még a Russian Knights-ből is voltak akik teszteltek neki, szóval a háttér az elég masszív volt az il2 mögött.
Dinamikus online hadjárat nem volt az il2-höz, legalábbis nem olyan mint a Falconé. Volt viszont egy rendszer, ami logolta, hogy mi történik a küldetésen belül. Azokat az adatokat egy weblap kezelte, amiken eleinte csak nagyon részletes statisztikákat vezettek, és a küldetéseket is kézzel készítették )történelemhűre ugyan, de akkor is nagyon statikus volt). Később jelentek meg olyan weblapok, amik egy-egy térképen folyó háborút vezényeltek le, a háború menetét az onnan letöltött, lerepült majd visszatöltött online coop mission-okkal tudtad befolyásolni. Volt, hogy szó szerint hónapokig ment egy-egy térképért a csata. Hyperlobby-n nem egyszer 1000-nél is többen játszottak vele (onnan tudtuk, hogy 999 fő után a lobbyn keresztül már nem lehetett csatlakozni, akkor direct IP-vel kellett belépni). Nem volt full dinamikus, de nagyon addiktív volt akkoriban.
Sajnos nekem nincs időm arra, hogy erről ilyen hosszú és részletes összefoglalót írjak, talán Sanyót meg lehetne kérni.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.04.08. 00:06:46 -
2001-ben? Hát nem tudom, én nem láttam ilyen sérülésmodellt addig (dekkre fröccsenő olaj, kilyukadó szárny miatt erre-arra húzó gép, elhagyott kormányfelületek stb.) de fm-ből is ez volt az első, ami legalább távolról el tudta hitetni, hogy hasonlít egy valódi repülőgépére. Messze nem volt tökéletes persze, már a széria következő részei is generációs különbséget jelentettek (az 1946 telepítése után újra meg kellett tanulni felszállni a Messzerrel), de ezt megelőzően nem ismertem én sem jobbat. Szerintem valahogy az egész fizikai környezet amit megteremtett messze felülmúlt minden addigit, de emlékszünk pl. a kb 2 évvel későbbi Lock On-ban még a leszállásnál földhöz ragadó gépekre? Az IL-2-ben meg egy hasraszállásnál görbült a légcsavar, bucskázott a gép, volt hogy egy fél éjszakán át tartott a legszebb hasraszállás contest a haverokkal... más szimben ez anno elképzelhetetlen lett volna. -
Ezek akkor már alap dolognak számítottak. Egyébként meg senki ne képzelje azt, hogy az akkori FM pontossága olyan jó lett volna ennyi gép esetén. Nagy átlagban generális modelleket kalapálhattak ki.
A hitbox modell alap volt, ezért ebben semmi különös nincs. A földi egységek tulajdonságainak fontosságáról egy későbbi rész is elmítést tesz, hogy egy repszim annak ellenére, hogy repszim, valójában szárazföldi egység szimulátor is, csak kicsit más szinten.
A dinamikus online hadjáratokról semmit nem hallottam. Tehát csak ismételni tudom magam. A minta már megvan, nyugodtak ragadjon klaviatúrát bárki, én szívesen elolvasom és be is szerkesztem. -
pontijonny #14961
-
sok száz (ha nem ezer) órát beleöltem kb 10 év alatt
meghatározó élmény volt az életemben -
Kurfürst #14959 "Az IL-2 széria tényleg szép volt, de milyen olyan generálisan új modellezési dolgai vannak, amiről írhatnék 80-90 óra után? A féldinamukus hadjárat és az FB magyar rádiózását leszámítva semmi sem jutott eszembe. Emiatt csak említés szintjén lesz sokadig részben."
A maga idejében és talán ma is a Il-2 világverő volt, nem jókora, túlméretezett "htiboxokat" kellett eltalálni, hanem pontosan magát a gépet, és a sérülés is attól függőtt, hogy hol találtad el. A repmodell részletes volt, kezelt olyan finomságokat, mint pl. a hűtőzsaluk kinyitásával megnövekedett légellenállás, földközeli hatás stb. Teljesen 3d, körbeforgatható cocpit is talán csak a Janes féle WW2 Fightersben volt előtte.
Viszonylag pontosan modellezve voltak a lőszerek, a különböző hevederézések, bennük a robbanóanyagok, a gép motorja, hűtő és egyéb rendszerei, ezek egyenként is sérülhettek - nem egy ömlesztett hit pointja volt a gépeknek. A földi célpontok is reális páncéllal (vagy épp annak hiányával) páncélvédettséggel rendelkeztek, nem lehetett őket kellő mennyiségű kiskaliberrel, robbanólövedékkel szétlőni. Lehetett nagyon vicces csatákat csinálni egy darab Tigrissel és 100 apró T-70-es tankkal, a végén a Tigris győzőtt mert a páncélja megvédte.
A végére elképesztő mennyiségű (100+ emlékeim szerint) gép és ezeknek gyakorlatilag minden külső felfüggesztése került lemodellezésre, nagyjából helyesen, korhű dokumentumok alapján, az akkori pontos üzemeltetési adatok alapján, állítható volt a felvitt üzemanyag mennyisége, a fegyverek össztartása stb.
Az Il-2 motorjára szépen ráépültek teljesen dinamikus online multiplayer hadjáratok, ami előtte tudtommal nem volt jellemző, az eredeményeket és szépen ki lehetett nyerni belőle és online statisztikákat csinálni.
Egyszóval egy örök etalon, ma is. -
Az még a Lock On "mellé" jött ki asszem... :) -
Igen. A BS volt az első... :) -
wittman #14956 Ez jó kérdés, de azt hiszem az első a Black Shark KA-50-es volt, majd utána A-10C. Aki helizett a KA-50-el, szerintem megerősítik vagy cáfolják. -
A Lock On / DCS mikor kapta meg a 6DOF kabin támogatást?