37061

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
sakkay #24720 Huh. Inkább léghűtés lesz
-
Solt #24719 A vízhűtés elég macerás sztori... egy komplett rendszer (mert akkor már a VGA-ra is) bőven 100.000.-Ft felett van. Vegyél valami kompakt vizet ahogy beci is ajánlotta. ITT utána tudsz járni melyiket érdemes.
Viszont anélkül, hogy a kedvedet elakarnám venni, a 8700K-t továbbra is gondold át... egyrészt még mindig elég nagy felárral árulják, másrészt még szarabb a hűtési helyzet mint az előző szériát illetően. Itt ugye már 6 mag fűt a kupak alatt, a hőátadás pedig borzalmas. Van olyan, akinek a gyári alap feszen 90-95 fokosak a magok, a hűtője pedig bőven kéz meleg.
Ebből ugye az következik, hogy mindenki viszi delidre... na most, egy 130000.-Forintos CPU-t esetén ez elég meredek nekem, főleg, hogy ezzel ugrik róla a garancia!
Szóval amit javasolni tudok, ne kapkodj! :) -
Én sem, de mintha lett volna valami - persze lehet, hogy csak placebo.. -
sakkay #24717 HA alatta vennék, 2-3 év múlva úgyis lenne csere. Vsz buknék annyit a cserével mintha most megveszem ezt, aztán ö évig ez is marad.
Legalábbis ezt mantrázom magamnak
-
sakkay #24716 Köszi srácok. Mondjuk lehet nem a hűtővel kellene szaroznom-szóval már hajlok a vízhűtésre. -
beci43 #24715 Ezt tudom ajánlani.
Nekem is ez van 7700K-ra.60-65 fok terhelés alatt,4 (!) venti hűti a radit,mindezt úgy,hogy szinte semmi hangja.A pumpa is teljesen csendes.Több mint egy éve használom,ezért bátran ajánlom! -
srácok: black friday alatt volt tavaly vmi dcs akció? már nem emlékszem
-
levy668 #24713 Hmm i7 8700k , akkor láthatólag jófajta erőforrásokkal tudsz gazdálkodni:)
esetleg egy vízhűtés?
Van már faszán házba beépíthető: pl Thermaltake CLW0224-B Water 3.0 Extreme S vízhűtés
Thermaltake Water 3.0 Ultimate CL-W007-PL12BL-A vízhűtő (ez komoly)
Thermaltake Pacific RL240 CL-W063-CA00BL-A(God tier:))
És ezekkel szerintem kedved szerint húzhatod a cuccot:) -
sakkay #24712 Ide is..
Srácok javaslatokat kérnék. I7 8700k elvileg jövő héten tudok szerezni. Milyen alaplap-MSI z370 tomahawk-ban gondolkodom (50k körül), ja és milyen hűtő (max 15-20 k) között?! Ram 16gb-mi legyen??? -
wolfhgb #24711 Mi a tokot kell csinalni a 21 es modullal, h aktivalni tudja ujra, az aktivacios problemai ota most hasznalom eloszor a dcs t. -
LacAI #24710 Én egyszer egy kiszemelt leányzó ölébe hánytam. Nem direkt csak úgy jött.Rosszul voltam és megkértem had tegyem az ölébe a fejem,amit ő meg is engedett. Azóta sem láttam.:)Pedig egy papírzsepivel még le is akartam tisztogatni:) -
LacAI #24709 A zalaegerszegi határőrségnél pl szerintem egy darab tiszt sem volt aki az alant említett szpenzumot nem tudta volna röcc nélkül abszolválni.Hadműveleti tiszt ,tisztek szolgálatban is ! pl:) Volt egy krapek sose felejtem el,amikor hernyózott a járdán elért egy villanyoszlopig majd kb 20 perc kellett neki,hogy annak a segítségével feltápászkodjon.Végigvártuk mert kiváncsiak voltunk a végeredményre,aztán hazavittük a nejéhez,aki nem is lepődött meg. Szerintem sose volt józan. Vagy egy másik aki kiszállt az uazból,majd a felsorakozott állomány előtt a mezőn szónoklatba kezdett. Emígyen szólt. "Fiaim! Behugyoztam" és összeesett. Komoly hadfiak voltak ,"tiszteltük is őket :))) -
wolfhgb #24708 Neeee, ez mar kicsit sem ide valoooo! :) hogy fogunk igy aludni? :) -
Pláne, ha ő visz haza, és én kérdezem meg, hogy mi volt.. :D
#24700: :D Nekem a fősulin volt egy haverom, aki, miután érezte, hogy jön az anyag, a kezeit a szája elé tette mint egy oxigénmaszkot... az öklendezés után pedig lefetyelő hangot hallatott...
-
wolfhgb #24706 Fuuu, az tenyleg gaz, foleg masnap egy ilyen mellett felebredni, akkor mar inkabb armageddon! :) -
sakkay #24705
-
Solt #24704 Tudom fokozni... a tetőpont az, amikor rádöbbensz, hogy akasztják a hóhért! Tulajdonképpen ő itatott le téged azért, hogy megkapjon, mert józanon bottal sem piszkálnád! :D -
wolfhgb #24703 Az mondjuk tenyleg lelombozo, foleg, ha meg olben is viszi haza utana az embert, az ilyen csajt kell hivni legkozelebb disznovagasra! :) -
Ültek Egerszegen valami szálloda bárjában és a z.pk az ő tányérsapkájába okádott :D :D Meg volt, hogy felhajtotta az asztalterítőt és úgy az asztal alá :D -
Solt #24701 Az igazán szar érzés az, amikor nő ilyen szivacs... isztok, isztok, te kezdesz zsibbadni, ő meg ugyanabban az állapotban van mint 2 órával előtte! :D -
Ja. És egyébként egy könyveb is szerepel - név nélkül.
A Zalaegerszegi rendőrök panaszkodnak, hogy őket még a katonatisztek is utálják, leköpködik és megverik :D Ne ez volt ő... :D -
Nem tudom. Én 89-ben találkoztam vele utoljára. Akkor bukott egy szépet :D Ment volna haza, dácsiával. Persze be volt állva szokás szerint.
Iccaka felborult az autóval, nem lett semmi baja. Kiállt az útra, látta, hogy jön valami. Gondolta kér segícccssséget. Kért - rendőrök voltak.
De ez még nem lett volna baj, csak hát a dácsijja csomagtartója kinyílt és az abban tárolt motyó kiszóródott a földre - némi éles lőszer egy-két kézigránáttal karöltve :D :D Ekkor telt be a pohár - leszerelték. Hozzánk is már úgy került büntetésből, mert zászlóalj törzsfőnök volt, de a balhéi miatt visszavetették rendfokozatban és ugye más beosztást kapott.
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2017.11.16. 21:04:41 -
Akkor ez olyan volt mint a kollégám , ö is megkérdezte , hogy az aperitif előtt mit iszunk :) -
Egyébként nekem is volt egy ismim aki, úgy itta a konyakot az üvegből mint én a vizet. És kb, a hatása a annyi is volt rá.. :D
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2017.11.16. 20:59:59 -
wolfhgb #24696 En igen, csak hamar alulmaradtam volna! :) -
Solt #24695 Atyaég... :D
Ezzel fénykoromban sem tudtam volna felvenni a versenyt! :) -
Úristen... él még?? :)
Amúgy, nagyon szuper a pilótafülkéd! :) -
Hát... nekem volt egy főnököm. Anyai ágon kirgíz volt (komolyan).
19 (igen, tizenkilenc) sör és 10 feles szilva után még megkérdezte, hogy akkor mikor megyünk inni valamit, merthogy szomjan talál halni még a végén... -
Solt #24692 8 sör és 6 feles után fix, hogy másnap nem kelek fel... de lehet, hogy harmadnap sem! :) -
levy668 #24691 Szóval akkor a konklúzió: 4 üveg borsodi után már teljesen irreleváns a pixelsűrűség beállítás, minden értéknél kicsit elmosódik a tárgyak széle.
6 üveg borsodi után már nem kötelező a 45 fps, mivel a VR émelygés akár 90 fps-nél is létrejöhet, így annyi az fps amennyi, élsimítással még élesíthetőek a tárgyak.
6 borsodi+ 4 feles házipálinka után már 16x-os élsimításnál is nagyon elmosódott, ronda a grafika, és a sisak girója is kezd meghülyülni mert elkezd forogni a kép, FPS-t már ki számolja.VR émelygés valószínűsége 90%
8 Borsodi 6 feles:Garantált VR betegség, másnap egy búvárszemüvegben ébredsz, erős fejfájással:)
Az ember minden nap tanul valamit:) -
wolfhgb #24690 A lenyeg, h a gpu 45 ot szamol, de a megjeleniton 90 jelenik meg, minden masodik kepkockan egy uveg borsodival! Na fiuk, ezt is megbeszeltuk! :) -
Solt #24689 Igen, aztán ennek a 45 FPS-nek a kifejtésére írtam a #24683-t, de a lényeg, hogy most már helyben vagyunk. :)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.11.16. 20:04:44 -
Onnan indultunk, hogy te azt mondtad 45 fps-el jobb az 1.5, amit én úgy értettem, hogy tényleg 45 fps-el menne az OR ("magic" nélkül). Ami viszont tuti nem jó, hiszen már a 75 fps is kevés volt DK2-nél. Engem az zavart meg, hogy 45 fps-nek hívják, te is 45 fps-ként hivatkozol rá, de OR-nél ott van a "magic" – ahogy írtad –, de végeredményben az 90 fps. Ott elhiszem, hogy az 1.5 pixel density jobb mint az 1.0 ha egyébként frissítési frekiben különbség nincs, hogy a szellemkép mennyire zavaró, ez meg szituációtól függ.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.11.16. 20:00:41 -
Solt #24687 Szerintem elbeszélünk egymás mellett...
Tehát nem 45 fps-nyi képet látsz és nem 45 fps a kijelző frissítés sem.
Én ilyet nem is mondtam... még ki is hangsúlyoztam, hogy: tehát tulajdonképpen megkapod ugyanazt a folyamatosságot mintha 90 FPS-d lenne, csak nem 90 különböző képkockából, hanem 45 duplázott képkockából
Ezért is mondtam, hogy ez nem olyan mint a hagyományos monitoron. Amikor kikapcsolom az ASW-t és megkapom a "trükközés" nélküli 45 FPS-t, akkor pont ugyanaz a jelenség fogad, mintha a 60Hz-s monitoron játszanék 30-40 FPS-l. -
A GPU-tól lehet, hogy 45 fps-t kér, de amelyik linket írtad, ott írják, hogy az OR megjelenítési frekije 90 fps marad, és minden második képen ő tölti ki a mozgó részeket. Valahogy legenerálja, hogy melyik pixelek mennyit változtak korábban és azt interpolálja a következő képkockára. Tehát nem 45 fps-nyi képet látsz és nem 45 fps a kijelző frissítés sem.
-
Solt #24685 Bármilyen programmal is néztem eddig, mind 45 FPS-t írt, tehát valami azért lehet benne... ráadásul ugye ilyenkor a GPU kihasználtsága is leesik, tehát a szellemképet leszámítva hiába érzem 90-nek, a GPU csak 45 képkockát rajzol ki. Ebből a kirajzolt 45-ből csinál az ASW 90-t, de ugye ez már a magic része a sztorinak.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.11.16. 19:33:45 -
ASW-t nem ismertem, de a leírás szerint ez sem 45 fps azért, mert a kijelzőn 90 fps-t ad, a mozgó objektumokat meg valami algoritmus, vagy pixel eltolás alapján ő legenerálja a kieső kockák helyére, tehát az is kvázi 90 fps lesz. Hogy mennyire okos az algoritmus, mennyire lesz pontos a "kitalált" mozgás az más kérdés (valszeg ezért van a szellemkép), de ezt miért hívják 45 fps-nek? Csak mert a szemüveg annyiból generálja le? Oké, de a szemedre akkor is 90 fps jut... -
Solt #24683 Ne vitasd! :)) A lényeg, hogy amennyiben egy hagyományos monitorról lenne szó, teljes mértékben egyetértenék veled, mivel ott az a cél, hogy a frissítési frekvenciával azonos számú legyen az FPS, mert ha nem így van, akkor jön az akadozás és a kép közel sem lesz olyan folyamatos.
A VR viszont más! Itt az Asynchronous Spacewarp (ASW) amikor nincs meg a stabil 90 FPS, akkor lekorlátozza 45-re az FPS-t úgy, hogy ezzel párhuzamosan megduplázza a képkockákat, tehát tulajdonképpen megkapod ugyanazt a folyamatosságot mintha 90 FPS-d lenne, csak nem 90 különböző képkockából, hanem 45 duplázott képkockából. Ettől egyáltalán nem leszel rosszul! Az egyedüli és kizárólagos "mellékhatása" az, hogy a hozzád képest gyorsan mozgó "objektumok" szellemképesek lehetnek, de ennek a mértéke sok minden mástól is függ.
Az továbbra is érvényben van, hogy cél a fix 90 FPS, viszont a jelenlegi HMD-k kijelzőjének fizikai felbontásából adódóan az 1.0-s PD (vagy SS) beállítás mellett az élek remegni fognak, mert ahogy a lencsék felnagyítják a kapott képet, szembetűnő lesz az élsimítás hiánya. Ezt a standard élsimítási eljárásokkal nem tudod megszüntetni, kizárólag a Supersampling alkalmas erre. Az 1.5-s beállítás az, amire az Oculus főokosai azt mondják, hogy ennél feljebb már nem érdemes állítani, mert a kép minősége már nem javul, viszont a GPU-t nyírja becsülettel.
Emiatt alakult ki az, hogy az első amit belövünk az az 1.5-s PD/SS és ezután gazdálkodunk a maradékkal úgy, hogy meglegyen a 90 FPS. Amennyiben ez nem megy, akkor marad a fix 45 FPS a fentebb említett módon. Így szebb (élesebb, remegés mentesebb) képet lehet kapni, ami összességében jobb összhatást ad, mintha az 1.0-s beállítást használnánk 90 FPS-l.
Amire a rosszullét elkerülése végett hatványozottan figyelni kell az az, hogy a 45 és a 90-s érték között ne ugráljon az FPS érték, mert az instant rosszullét kb 10 perc után. Tipikus példa erre a DCS, ahol ha lenézel a földre akkor levágja az ASW az FPS-t 45-re, amikor meg elnézel az ég felé akkor meg elengedi 90-ig. Ilyenkor azt kell csinálni, hogy az ASW beállításait Auto-ról át kell állítani fix 45-re, és akkor nem ugrál az FPS a 45 és a 90-s érték között. Mivel a fix 45 FPS elérése nem akkora feladat a GPU-nak, ezért ilyenkor még lehet feljebb tolni pár beállítást, látványelemet, csak arra kell figyelni, hogy a fix 45 FPS minden körülmény között meglegyen.
Ellenpélda az Elite, ahol kint az űrben simán megvan a 90 FPS, viszont amikor bedokkolsz egy nagyobb bázisra, akkor lemegy 45-re. Itt ez nem zavaró, mert amikor beérsz akkor ledobja 45-re, amíg bent vagy annyin marad, amikor visszamész az űrbe akkor meg megint visszaáll 90-re, tehát itt lehet Auto-n hagyni, mert nem ugrálgat sűrűn a két érték között.
Természetesen a legoptimálisabb az, amikor az 1.5-s PD/SS mellett is megvan a fix 90 FPS, viszont erre pár autószimen kívül csak a kimondottan VR játékok képesek jelenleg.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.11.16. 18:59:25 -
wolfhgb #24682 Sajnos valos problema, nem tudtam annyira alacsonyra allitani a beallitasokat, h ne legyen kapcsolgatas a 90-45 kozott, nincs olyan, h minden esetben megvan a 90 feletti fps es nem a gpu oldalon van a problema ugyebar, hisz az alapon ketyeg szinte. Igy akkor mar inkabb 45 os mod, azt viszont lehet pakolni rogyasig, ez volt a lenyege annak amit irtam. -
Kössz srácok :) Az biztos, hogy nekem marhára tetszik ;)
Ja. Van nekem egy ThermalTake fejhallgatóm (qrva jól szól, viszont a mikrofonja egy ótvar... búg - kikapcsolt figyeléssel és kikapcsolt boosterrel is). Ehhez adtak gyárilag egy ilyen plüss vagy mi a bánat zsacsi9t, amibe bele lehet applikálni a fejhallgatót. Ennek szépen kibontottam az alját és rápakoltam a joyra, egyfajta porvédő gyanánt.