37061

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
wolfhgb #25040 Mert itt szoktam csak irkálni, ha meg oda irok a dcs vel kapcsolatos osszehasonlítást, akkor ide hajtanak biztos. :)
-
miért nem itt teszed fel a kérdést? -
wolfhgb #25038 Ja meg valami, oculussal vr ben hasznalhato? -
wolfhgb #25037 Egy kis off, de biztos itt is hasznalja valaki, ezert tudhat segiteni. A bms falcont meg nem hasznaltam, de gondoltam kiproszalom, sokan mindig azzal peldaloznak, h bezzeg annal. Na szoval, hol lehet beszerezni a progit, ott is vannak kulombozo gepek, amit ott is kulon kell megvasarolni, mint a dcs nel? Kb ennyi lenne a kerdesem, tovabba, a velemenyetek kernem ki, h miben ugyesebb es miben rosszabb esetleg a dcs nel, koszi elore is a valaszokat. -
Csak ilyenkor mindig azt nem tudom, hogy ha az A-10-el már lehet GBU-kat hajugálni akkor az F-18-al miért nem, vagy a Harrierrel?
Vagy ha sokkal fejlettebb lesz a Hornetben akkor az alapvetően ugyan arra az elven müködö többi gép ius megkapja e azt a fejlesztést vagy megint csak egy tipus lesz ?
Mert mint irtam igy mindig csak az a gép lesz a legjobb amivel utolsónak végeznek, a többit nem hozzák fel ugyan arra a szintre, elég csak a 3d kapcsolható kabinra vagy az FM-re gondolni. Minden ilyen eltérés kiegyenlitetlen helyzetet okoz a játékban.Mert mig az egyiknek csak két bill kombó valami addig a másiknak 8-10 kapcsoló vagy épp a jegesedés vagy egyéb környezeti dolgok is hátráltatják mert a későbbi modulban már azzal is számol.
A multkori videonál is erre akartam kilyukadni, hogy egy egységes modul rendszernek kéne lennie és nem gépekhez kötött tulajdonságoknak -
Ismerve EDét elég erősen meglepődnék, ha 2018 januárjában ebből lenne valami.
Megboldogult és nagyon imádott nagymamám mindig azt mondta, hogy a legszegényebb az, aki még ígérni sem tud...
Az F-18-at is úgy várják, mint a messiást (alapvetően én is), csak azt felejtik el sokan, hogy amikor kijön, akkor a butafegyvereken kívül semmi sem fog működni ergo egy ótvar lesz jó sokáig. -
Én csak azt látom amit Wags ír. A nyári térkép készen van, speedtree integrálás kell a többi évszakra (ami nagyon időigényes), és a játékban lévő több száz küldetést dolgozzák át, hogy az új fákkal hibamentes legyen. Textúrázást pl nem is említi.
Ahogy Solt mondja, szoftverfejlesztésben biztosat akkor lehet mondani, amikor az utolsó compile után sincs benne hiba. Addig max arról lehet beszélni, mit szeretnének vagy remélnek, hogy hogyan lesz. -
beci43 #25033 Megtaláltam,köszi! -
Solt #25032 Játékfejlesztésben dátumot ígérgetni szerintem is csak akkor lehet, ha már készen vannak... addig elég nagy öngól tud belőle eszkalálódni! :) -
Ja, de ha a nyári map kész, nem értem miért kéne a speedtree-t a többi maphoz külön, elég lenne csak a texturázást, esetleg akkor ha a nyári -téli fák különböznek pl nincs télen levél. -
Igen, és Speedtree integrálás, ami meg programozás meló és nagyon sok mindent jelenthet. Jelentheti a fák elosztását a térképen, melyik területekre pakolja be véletlenszerűen, hol legyenek fixen lerakott fák, jelentheti az ütközésmodell átdolgozását is, ami megint qrva nagy meló. A linkelt video is nagyon receg még, főleg ott látni ahol a kabin mellett közvetlen mennek a fák, hogy nem folyamatos, sima a mozgás még.
Ha csak textúrázás van, abban tényleg nincs sok hibalehetőség, az inkább csak időigényes. -
Fb-on olvastam, sajna mobilról nem tudok linkelni. Ha rákeresel tuti megtalálod. -
A facebookon irták.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
DCS World 2.5 News Update
Work is going well with the updated Caucasus map and the summer map is ready to go! However, there is still work to do on the Spring, Autumn, and Winter maps. Much of this revolves around integration of the new SpeedTree tech. This is a rather time consuming process and is not just a case of just dropping in new tech.
Additionally, a lot of work continues on updating the hundreds of missions and campaigns that need to be adjusted for the map changes. This primarily entails moving units and their routes out of the many new forested areas on the map. We want this move to DCS World 2.5 to be as bug-free as possible.
Finally, we have the holiday season fast approaching, and we need to give our staff time with their loved ones.
Given this, we will be releasing DCS World 2.5 by late-January 2018. This is not an estimate, this is a promise.
In order to avoid confusion and any update issues, DCS World 2.5 will be released as a new download. The current Open Beta will be updated to DCS World 2.5, the Open Alpha will be removed, and DCS World 1.5 will remain but be unsupported.
Movement of DCS World 2.5 would then soon follow to Steam.
Thanks,
Matt “Wags” Wagner
Eagle Dynamic SA, Senior Producer
VO101Tom azt irják a map nyári verziója kész a többi évszaknál kell már csak csinálni, gondolom ez már csak texturázást jelent, és már a többi évszakról is jelentek meg képek, ez a video is téli mapon jelent meg, ténleg nem lehet sok hátra. -
mintha ez szempont lenne ED-énél , hogy mennyire sikerül bugmentesen mikor simán kiadnak és pénzt kérnek el egy alfa stádiumba lévő progiért is -

Nem is lehet ezt így előre megmondani. Olyat lehet, hogy ahogy áll, úgy kiadják, de akkor meg bugos maradhat. -
beci43 #25025 Be tudnád linkelni?Nem találom. -
Solt #25024 This is not an estimate, this is a promise.
Térjünk erre vissza a nyár közepén! :D -
DCS hírek:
We will be releasing DCS World 2.5 by late-January 2018. This is not an estimate, this is a promise.
In order to avoid confusion and any update issues, DCS World 2.5 will be released as a new download. The current Open Beta will be updated to DCS World 2.5, the Open Alpha will be removed, and DCS World 1.5 will remain but be unsupported.
Szóval a 2.5 verzió 2108 január végén fog megjelenni. Ez nem becslés hanem ígéret :D
Ez a verzió külön letöltésként lesz elérhető.
-
wolfhgb #25022 Meglattam, update utan ivan mar tudja mennyi uzemanyaggal felszallokepes a madar a jobb palyarol! :) -
wolfhgb #25021 Meglatjuk! :) -
beci43 #25020 Javították.Ehun-e. -
wolfhgb #25019 Ah, vele nem basz ki ivan a tankolasnal! :) mondjuk, nem is ertem, o miert startol, miutan a vezergepe csobban! :) Csupa hiba ez a dcs. -
Egyáltalán nem láma megoldás, sőt, tetszik! (nem permanent fix, csak elegáns workaround ;) )
Amúgy ha AI-val vagy géppárban a decken, ő is csobban, vagy annyira nem kifinomult ez a javított FM, hogy az AI is észre vegye? -
wolfhgb #25017 Na jol van, tudom, h lama megoldas, de mennyivel volna jobb, ha szetlonem a balomon felszallasra varo wingmant, h elferjek? :) -
Ne fürgyé le! 

Utoljára szerkesztette: sure, 2017.12.14. 23:41:01 -
wolfhgb #25015 Na ja, csak mire rajottem, h nem en vagyok a bena, hanem valaki fasz forman elbaszott valamit, addigra kis hijjan szetvertem a gepem. Hozza teszem, feltalaltam magam, elorebb gurultam, vissza fordultam es athajtottam a mogottem felhajtott langterelon, persze az is bugos volt, nem jelentett akadalyt, tehat felszalltam hosszabb utrol! :) De mar milyen ez igy! :) -
Ó, Láttunk már ilyet (khmm, régi il2) amikor az istenbizonyaviláglegjobbFM-je szépen vízbe vezette az összes gépet hordozóról felszállásnál, mert olyan gyorsulással számolt korábban, amivel csak három, egymás mögé tett hordozóval lett volna csak elérhető a felszállási sebesség :) A Pacific Fightersre át kellett dolgozniuk az egész FM-et alapjaitól kezdve.
Aztán persze megjavították és onnantól B-29-essel is lehetett le és felszállni onnan. De arra meg azt mondták, aki ezzel szórakozik azt úgysem érdekli, hogy mi pontos és mi nem, az nem rendeltetésszerű használat, úgyhogy így marad
-
wolfhgb #25013 Sajna nem csak a feklap visszajelzo hibadzik, a sea dragon kampany is szopatja a felhasznalok egy reszet, ugyanis nehany emberkenel tele tankal inditja alapbol a missziokat, ami a javitott teljesitmenyu gepnel egyenes ut a vizbe a palya vegen! :) Erdekes, h nehany felhasznalonal ezzel szemben felig a tank, amivel meg abszorvalhato a felszallas, a jobb 1 rol, ahova betoltes utan teszi a gepet a program. -
Lehet, hogy a 33-as is AFM-et kapott nemrég, ezt nem tudom. -
A hullámzások a gépek mozgásában (ha ugyanarra a "vizuális effektre" gondolunk) szerintem inkább az online mód miatt vannak, és ha ebben javulás észlelhető, az talán inkább azért van, mert a játékosok netkapcsolata és egyáltalán, maga az átlagos sávszélesség is jobb lett a LOMAC/FC óta. -
A Su-33-ason mintha kalapáltak volna valamit mostanság, de pl. most nem műxik a törzsféklap nyitott helyzetét jelző lámpa, nem tudom, ez bug vagy feature akar lenni, de már vagy 2 update óta ilyen... -
azt tudom, hogy nincs köze a külső modellnek, csak arra gondoltam, hamár ahhoz vették a fáradságot , akkor talán belenyultak máshoz is.
DE a Te nézőpontod is igaz lehet és a minél egyszerübb annál jobb elvet is követhették. Nem tudhatjuk, a lényeg, hogy azért örülnék egy ilyen modulnak.
Annak viszont kevésbé, hogy ahány modul annyi féle fejettségi szint , mind FM terén mind a kinézet vagy a sérülés terén. ezek mind kiegyenlitetlenné teszi a párharcokat mégha lenne is olyan , hogy "pár" a DCS-ben. -
3D modellnek semmi köze az FM-hez. Azt bármikor lecserélheted bármire és a modell ugyanúgy repül.
A gáz és bot mozgás az nem a AFM or PFM része. Az egy alapvető dolog :) A különböző FM-nél az a kérdés, hogy mennyi dolgot számol realtime, és mi az ami előre eldöntött, scriptelt feltételek teljesülése után automatikusan meg történik.
Például a régi Il-2-ben tudni lehetett, ha a P-39-essel emelkedés közben túl sok pedállal léped be, és dugóba esik, akkor vagy kiveszed azonnal, vagy 2-3 pördület után lapos dugóba kerül, amit földig csinál, ott már ugrani kell akármilyen magasan vagy. Minden egyes alkalommal ugyanaz történt. Az például scriptelt FM volt. Egyenes repülésnél senki nem mondja meg, hogy az egyszerű, fejlett vagy professzionális FM-ként viselkedik a bonyolult helyzetekben.
Szerintem a VTB esetében nem kell nekik AFM, kötelékezni lehet egyszerűvel is. Ha csinálnának különösebb manővereket, átesés, nagy állásszögű kis sebességű manővereket, ott már inkább, bár bemutató repülésnél lehet, hogy pont az egyszerűsített FM a jobb, hiszen akkor minden gép nagyon hasonlóan fog viselkedni, nincs benne random faktor, vagy sok paramétertől függő nagyon változó helyzet. -
CSak abból, hogy valahol találtam egy oldalt , talán még ide is linkeltem, hogy teljesen uj 3d modellt készitettek a meglévő helyett és gondoltam, hogy azért finomitottak ha nem is cserélték ki az FM-et teljesen , de talán megprobálták jobban hozzáigazitani a valós értékekhez, hogy a gáz és bot mozgásokra ugy reagáljon ahogy kell.
Meg lehet csak az uj DCS verziónak köszönhető, de már nem látni, hogy olyan nagy hullámzások lennének a gépek mozgásában mint amikor még a VMH59 is szerepelt a VFAT-on. -
Mi alapján gondolod, hogy nem ugyanaz? Ránézésre én nem mondom meg, hogy egyszerűsített FM vagy sem, ha csak kötelékeznek, szoros formációban repkednek, ott ezt nem látni. FC3, Su-33, Mig-29 mind egyszerűsített FM-et használ a mai napig. F-15C és Su-27, A-10 és ezek meg sokkal jobbat. -
nem tudom, hogy vannak a jogi viszonyok, de sztem, a VTB-nek a TM a hivatalos támogatója és Matt Wagner valamelyik kiállitáson az Ő szineikben prezentálta a DCS-t, ugyhogy valami összefonódás csak van és ezek miatt talán valami belsős használatra van is engedélyük jobb FM-et használni és a segitséget is megkapják a változtatásokhoz , főleg ha pénzt is tolna a marketing miatt bele.
Mert ami a public F16 most a DCS be van meg amit a VTB használ sztem nem ugyan az. -
Én úgy tudom, hogy a nem szerződéses (fizetős) modulok csak egyszerűsített flight modellt használhatnak DCS alatt. Ha ez egy meglévő gép moddolása, akkor ráadásul az FM-je nem is F-16 paramétereivel számol (F-15 pl?)
Szerintem amíg a BMS létezik, ED-nél nem fognak F-16 modul készíteni. Már most is agyfaszt kapnak ha BMS-t valaki leírja a fórumban, képzeld mi lenne ha ennyire 1:1-ben összehasonlítható modul készülne? Mondjuk egy fasza Block 60-nak örülnék én is... -
Én inkább ww2-es vonalon vagyok/voltam aktív, legalábbis online (utóbbi hónapokban ott sem, nagyon nincs szabadidőm repkedni mostanában). Nem szoktam a fórumokat telespammelni a nyűgjeimmel, de ez az árkád rakéta és berendezés modellezés/paraméterezés nagyon elkedvetlenített DCS-től. A-10c-t akkor tettem félre amikor elkezdtünk csapatban PvP-t és házikampányokat repkedni BMS-el, egyszerűen akkora a kontraszt a kettő között, hogy a DCS üres térképei és manuálisan szerkesztett küldijei nem kötnek le. Az F-18-ast várom, hátha az hoz kis változást, de nekem nincs meg sem a Viggen, sem az F-5, sem a Mirage. Harrierre sem fizettem be, mondjuk ez még erősen WIP is ráadásul. -
VTB 2017
remélem ha kint lesz a Hornet akkor annak a fejlesztései elősegitik, hogy a F16 is megkapja a maga modulját.A VTB sztem elég sokat tesztelhette és finomithatta a FM-et meg a külső modellt is, márcsak a belsőséget kellene alátolni. -
A Viggen ezeket nem tudja? Szuperszonik is, nyugati is (ok, inkább északi), 80-as évek is?
Igen, ez beruházással jár, ha nincs meg a modul, az, hogy a kívánatos funkciói mennyire realisztikusak, valószínűleg kis netes utánajárással (vagy az itteni fórumtársak véleménye alapján) talán eldönthető - nekem nincs meg, sem ajánlani, sem ellenezni nem tudom. Hogy maga a DCS hogy fut a konfigodon, az a Su-25T-vel / P51-el is felmérhető. Igen, emlékszem amikor vetted a gépedet, nagyrészt ez a topik rakta össze (pár hétig napi 50-100 hozzászólást generálva), és mintha nem lett volna kielégítő a végeredmény, de lehet, rosszul emlékszem és nem a rosszul futás, hanem más miatt (a VO101Tom által is részletezett abszurditások miatt) raktad ismét félre. Bár látod, ő is néha ekézi, egészséges mértékben, de ezeknek tudatában azért játszik vele :)
És függetlenül attól, hogy néha b@szogatlak, mert bocsi, gyakran valóban erősen irritáló stílusban sikerül megnyilvánulni, a fanatizmusod, a témákba, részletekbe merülésed a repülés/haditechnika tekintetében abszolút tiszteletre méltó . Ha mégis megint elkezdesz DCS-ezni, szerintem igenis jó hasznodat tudná venni a közösség; megfelelő módon, formában előadott konstruktív javaslatokat hamarabb "meghallanának" a fejlesztők a hivatalos fórumokon is, annyi, hogy nem kell folyamatosan a BMS-hez hasonlítgatni ;)