23835
  • endy papp
    Mivel nyakunkon a szilveszter és az új év,gondoltam jól jöhet.
    Ha közel helyeztek el egymáshoz többet is nagyon hangulatos tud lenni.
    Tüzijáték szilveszterre....
  • zolcsika080104
    sziasztok !mindenkinek szép reggelt!

Megnéztem a mapot, hát eddig a Bjornholm New Disajn, mostmár a Vorksolm van az első helyen.Tényleg jó minden, és itt már van gyapjúkollektor is,szóval nagyon extra .Tesztelhetnétek srácok nagyon bejövős.Másik. Szerintem nagyon jó lenne az, hogy lenne olyan script + textúra zip amiket bele kellene tenni csak a modsba és az átírná a gépeket. Lenne pl. class zip akkor, minden class kombájn vágná azt a növényt ,amit ez a filter tartalmaz. Ilyen plenne pl.Class zab tönköly stb filter. Ez vonatkozna minden eszközre,mert kicsit gáz hogy szinte ahány map ,annyi külön mod kell rá
  • endy papp
    Ez a map nekem is megvan,de mivel mindig jön hozzá valami újítás így még nem kezdtem bele,no meg......
    Nagyon jó kis map.
    Ezt és azt amit írtál a Rverst,ez a 2 van fenn,nekem is.
    A lenti vidiben ,tulajdon kép miért is trágyázza a füvet?????
    Jobban és több fű nő????
  • dimre
    Ha már nyakig vagyunk benne
    Hose System and Liquid Manure
  • dimre
    Ezt nézted már?
    Az alap Bjornholm-ra épült, nagyon kelendő, és tele van extrákkal.
    Volksholm
  • zolcsika080104
    Igen én is végigjártam, közlekedés sincs benne . A Bjornholm új dizájn, és az ezelőtti amelyik a two rivers map. Ez a kettő a legjobbak eddig amit néztem.
  • endy papp
    Én is néztem vagyis körbe néztem,de míg csak a multi mapokat készítik és se kombájnt se a termény elhordásához pótot nem mellékelnek,vagy nincs külön hozzá addig teljesen értelmetlen .
    Na mind egy, előbb utóbb majd lesz hozzájuk.
    Mellesleg nem olyan nagy szám a Dimre által írt multi map,minden föld elvetve....stb ,stb,nekem annyira nem tetszik.
  • ximix #17379
    A videóban 0:25-től látható emelkedő mutató a szintjelző, épp emelkedik ahogy telik a tartály.
    G betűvel lehet váltani a munkagépre csatlakoztatott eszközök között jobb alul tudod követni épp melyik van kiválasztva.
    Ha megtörtént a kiválasztás, (pl front súly, traktor, hígtrágya tartály,hígtrágya injektáló kb a sorrend ) neked az kis traktor ábra után az jobbra az utolsónak kell lennie kijelölve X-el szétnyit, V-vel leereszt, majd B-vel elkezdi az injektálást.

http://guides.gamepressure.com/farmingsimulator2015/
  • ximix #17378
    Bemutatom új barátodat Drive Control-t.

Amit a következő hsz.-ben kérdeztél volna
    motor indítás= Enter
    kézifék= Ctrl+Space
    irányváltó= Space
    Irányváltó ki/be kapcsolása = nyomva tartott Space

első kerék hajtás be/ki=Shift+4
    első difizár be/ki=Shift+5
    hátsó difizár be/ki=Shift+6

motorfordulat szabályozása= Shift + fel/le nyíl
    sebesség szabályozása=Shift + jobbra/balra nyíl
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2014.12.26. 19:49:04
  • Gonosz Ördög
    Köszi a segítséget kiprobálom. Még egy kérdésem lenne ha nem gond, a Zunhammer híg trágya tartálynak a csapját hogyan lehet megnyitni? melyik gombbal? Mert azt írja hogy először töltsem fel, a B gombbal, de semmit nem reagál rá,hiába nyomom a gombot.
    Mellékelem a videót amit említek csapot a videóban 0:25-nél van,vagyis látható.
    A választ előre is köszönöm.
    https://www.youtube.com/watch?v=qVKHKb6Y9E0

Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2014.12.26. 19:39:54
  • zolcsika080104
    fenn van már több modder oldalon is de vajon az új növényekhez lesz eszköz is?
  • zolcsika080104
    OK persze én is letöltöttem mint Endy nekem is tetszik nagyon a map meg van már egy halas mapom is de ahhoz nincs halas utánfutóm.
  • dimre
    Ismét egy régi (13-as térkép) ismerős megújult formában, a leírás szerint szinte minden van rajta.
    Frankenland Map
  • dimre
    Az alaptérképeken nincs benne, ebbe a készítő beépítette.
    De nevezzük csak egyszerűen magyarul "szar" módnak.

Utoljára szerkesztette: dimre, 2014.12.26. 19:19:36
  • endy papp
    Én ezt használom fű nyírásra egyenlőre, míg nincs ennél jobb.
    Fűkaszáló.
  • Gonosz Ördög
    Nem tudd valaki ennél a géptől kicsit erősebbet ?
    Mert ez nem bír egy ici pici kis emelkedőn se felmenni a füvön,inkább megáll és csak pörög a kerék.
  • endy papp
    Nekem is tetszik ez a map .
    Letöltöttem ki is próbáltam,nagyon hangulatos,és szép.
    Igazából az eredetit használom még (B.H.) ,sajna azzal sem jutottam az utóbbi időben sokkal előbbre ,idő hiány...de ez is fenn van a gépen,lehet hogy valamikor belefogok ,de a dolgok jelen állása szerint pici rá az esély.
    Ami a Mix Stationt illeti szerintem is nagyon jó és hasznos segítség.
    Nem is tudom a 2000 tehént hogy látnám el elég takarmánnyal nélküle.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2014.12.26. 18:21:40
  • zolcsika080104
    Helló!

A gueelemiskalkmod azaz hogy a trágya folyékony trágya stb látszik szórás után neked hogyan működik?eredeti mapon is, vagy csak moddolt mapon pl a tieden?
  • dimre
    Gyárilag (Marhu) 100.000 l kevert tápot csinál. Én nem tudom nekem kettő van, az egyik közvetlen a bocietetőbe nyomja a cuccot, a másik amit kever megy a raktárba. Én nem unatkozom, a keverők inkább segítenek, nem könnyebb velük a játék, mert fel is kell tölteni őket, ahhoz meg le kell vágni a füvet, szecskát érlelni stb. A térképen (Two Rivers)amin játszom, még nem jutottam el a BGA-ig sem, pedig csak hat földem van, 200 tehén és 500 malac. Egyszerűen nem volt időm sem fölösleges terményem amit elvigyek, favágásra is egyszer volt időm, a tejet is manuális szállítom, próbálok reális körülmények között játszani. Nem egyszerű pálya, de nagyon szép és valósághoz közeli élményt nyújt, dimbes-dombos az egész térkép, meredek emelkedők, melyet a gépek csak araszolva tudnak megmászni, lehet a legnagyobb legerősebb, akkor is csak csiga tempóban halad. Van akinek ez nem jön be, nálam nyerő ez a térkép és mindig az elsők között van.
    Pár kép

• endy papp
    Ja igen a pda nem mutatja,de a leadó mutatja ha közel mész hozzá hogy mennyi a hely és menyit vittél oda.
    A cucumber és tomatora egy másik elhelyezhető objektum van az ide nem jó.
    Elvileg az üvegházakkal jön,kapod azt is csak el kell helyezi legalább is én úgy jutottam hozzá.
    Ezt a módot töltsd le és megoldódik, a pici stand ahova le tudod adni,persze vannak más lehetőségek is csak most hirtelen ebbe akadtam.
    Ezen az oldalon mindent megtalálsz,csak keresni kell.
    Cucumben tomato stand(leadó hely)
    Fontos!!!!!
    A alap mapban de a mod mapokon NINCS olyan hely ahol az ilyen jellegű terményeket átveszik .
    NE is keress,ezért a modokhoz vannak azok az elhelyezhető standok épületek ahol le tudod adni.
    A képeden látható objektum leadó háznál nálam elfogadja a narancsot és a többit is.
    Nyilván a bubit és a parcsit csak ott ahol írtam.
  • Gonosz Ördög
    Köszönöm szépen a választ, igen teljesen kielégitő választ adtál a kérdésre,igyekszem végig vizsgálni a játékban azokat a helyzeteket amiket leírtál.
    Átnéztem a i gombnál is a tárolást is,de ott sincs semmi jele az adatoknak. TÁROLÁS ADATOK Hogy én leadtam ennyit vagy annyit,sőt eddig elfogadta a narancsot de most meg nem,ugyan úgy a paradicsomot sem.ITT EZEN A HELYEN
    Pedig már végigjártam minden helyet,éttermet,akkor a képen látható leadó helyet stb...
    Na de mindegy majd meglátom hol lehet némely gyümölcs terményt leadni.

Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2014.12.26. 12:31:46
  • endy papp
    Jó hát persze sokkal könnyebb Mix stationnal ,de én nem veszkődöm a bálázással és egyébbel ,hogy kevert tápom legyen.
    Azért ugyan úgy füvet kell nyírni szalmát kell begyűjteni ,silót kell készíteni,max nem kell a keverőgéppel és a bálázóval vesződni.
    A 13-nál kiéltem ez irányú vágyaim,sőt már a vége felé ott is a M.S. használtam csak ,mivel annyi más egyéb 24 órás elfoglaltság volt a farmomon.
    Itt meg van favágás ,és jönnek sorba az egyéb új-régi modok,itt sem unatkozom.
    Nagy részbe majd minden mod meg van ilyen-olyanformában piszkálva,van amelyik el is van túlozva ,de aki nem akarja nem használja.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2014.12.26. 12:04:21
  • Sysfox
    Erősen gondolkodom, hogy leszedem a Marhu-féle Mix Station modot. Az ok: túl könnyű a játék vele, gyakorlatilag semmit sem kell csinálni, ezért unalmas.

Beletankolok az etetőbe 350.000 kevert tápot, aztán kész. Egyébként ennek mekkora a maximális kapacitása, mert gyanítom, hogy valamelyik mod ezt is megpiszkálta.
  • endy papp
    Ja köszi gondoltam hogy valami hasonló lehet.
    De igazából soha nem számoltam utána.
    Amikor még a 13-al toltam és már megengedhettem magamnak a szélkerekeket ,volt belőle 12-14 ,na akkor már elég szép pénzt hoztak ...
  • Sysfox
    Az alapjátékban lévő dolgok (üvegház, szélkerék) bevételeit óránként kapod meg, minden egész órakor.
  • endy papp
    Nos,ezek a modok már a 2013-nál is megvoltak és működtek.
    Onnan lettek konvertálva.
    Valószószínű hasonló a felállás itt is.
    Ott még volt egy szép leírás is hogy működik (már aki elolvasta),biztos itt is ugyan úgy működnek.
    Addig én is eljutottam(próba kép) a 2015-nél, hogy leadom,de azt már nem vártam meg mennyit ad ,de gondolom működik.
    Ha kíváncsi vagy akkor picit pörgess az időn és kiderül menyit.
    Nyilván minél több van mindenből annál többet kapsz majd érte.
    A lényeg hogy ,NEM egyszerre a leadás pillanatában adja a lóvét ,már pontosan nem tudom mennyi idő telik el a leadás és az értékesítés között,de valamennyi idő kell hozzá míg megjelenik a számládon,ha nagyon izgat hogy és mikor mennyi, mérd le.
    A saláta az más tészta mert ott alapból (nem tudom menyi idő alatt kapod a lóvét soha nem mértem,de nem sok,ha csak nem több tucat van belőle) nem kell leadni hanem automatikusan hozzá adja a pénzt talán a nap végén,ahogy a szélkeréknél is.
    Az epernél csak mellé állsz az üvegháznak ott ahol megjelennek a ládák, és automatikusan felszedi a pótra.
    Ugyan így cucumberés a tomatonál is.
    Ha nem adsz trágyát ahol kel műtrágyát,vizet,az üvegházaknál akkor nem is jelennek meg a ládák,vagyis a termény.
    Ja még annyit ami nem mod üveg ház,itt értem a salátára,paradicsomra,az alap játék tartalmazza,ott úgy működnek ahogy fentebb írtam a salátáról.
    Remélem kielégítő és érthető volt.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2014.12.26. 10:32:44
  • Gonosz Ördög
    Üdv!

Egy kérdésem lenne,mert egyszerűen nem tudok rájönni, hogy a multifruit modnál,ahol lehet cherry,orange,szilva,citrom,alma.
    Hogy leszedni le tudom,el is viszem a megfelelő helyre ahol le is lehet úgymond adni,de nem add semmi lóvét érte.
    Viszont az üvegházas eper-nél és a üvegházas salátánál,se tudok még semmi ötletet hogyan lehet felszedni és eladni persze azt is pénzért.
    És most kipróbáltam az üvegházas uborka és paradicsomot is,de annál is ugyan az a gond mint az eper és salátánál.

Ha valaki próbálta már mindezt,tudna kellő infóval szolgálni,előre megköszönöm a válaszokat .
  • Carl Davies
    Ezek mire jók?
    http://www.farming-simulator.com/mod.php?lang=en&mod_id=6766&title=fs2015
  • FrezeR
    Mindenkinek nagyon boldog, békés Karácsonyt kívánok! :)
  • jutiput
    Békés, Boldog Karácsonya Legyen Mindenkinek! Üdv.
  • zolcsika080104
    mindenkinek Boldog karácsonyt !

Boldog új Évet!
  • Sysfox
    Köszönöm, és viszont kívánom!
  • endy papp
    KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS EREDMÉNYEKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK.
  • ximix #17347
    Addig itt van ez a "tuningolt" Krone
    http://www.modhoster.com/mods/krone-bigx-1100-with-100k
  • ximix #17345
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Itt milyen vidám lehet mindenki betakarításkor :)

Szeretnék ilyen flexibilis lenni.

• TTSS
    Szükség van egy scriptre a működéséhez. Itt pl. megtalálható. Az infót innen bányásztam ki, szóval fogalmam sincs, hogy az eredeti linkeken vannak-e a dolgok. Miután mind a két mod a helyén volt, már le lehetett tenni mindent.

Örülök, hogy megnéztem, mert a script szerzőjének facebook oldalát meglátogatva ráakadtam a Placable heap módra, amit még hiányoltam az fs13 után. Imádom teleszórni a földet a terményeimmel :D
    Utoljára szerkesztette: TTSS, 2014.12.21. 18:00:51
  • Gonosz Ördög
    Valaki megnézné ezt a módot a játékában? MÓD mert addig eljutottam hogy benne van,ki lehet választani,de viszont mikor ráklikkelek a vásárlásra,nem jelenik egy sem,amikor le szeretném tenni egy bizonyos területen. Mi lehet a probléma ? Már próbáltam az alap játékkal is hogy nem-e a mentés zavar be,de nem, így sem jelenik meg. Ebben már van
    két új alma és citrom is,cherry,szilva,narancs,eper mellett.
    Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2014.12.21. 17:04:50
  • n0tr3adY
    Igen, vadásztam hasonlóakat, de ezek objectek. Azért köszönöm, közben már rájöttem mi volt a gond, hiányolta a .grle fileokat :)
  • ximix #17341
    Ezt nézted már ?
  • n0tr3adY
    Egész délelőtt ezt próbáltam. Hiába szedtem össze a fájlokat egy meglévő mapról, szedtem ki a hivatkozásokat (fileid, materialid, foliagesublayer) és ültettem át a saját mapba (átszámozva természetesen, elkerülendő az ütközést), akkor sem jelent meg a foliage listában.

Nem zöldség objektumokra gondoltam, azt simán lehet exportolni.