24056
  • endy papp
    Repair your vehicles v1.0
    Előre szólok nem biztos hogy rövid lesz....
    Én is végeztem teszteket ez irányba.
    Természetesen abban egyet értünk hogy a készítők itt is kicsit eldobták a kalapácsot ,negatív irányba.
    De ez már az elején bebizonyosodott, nem arról szól hogy 50 óra alatt felépíted a komplett gazdaságot,inkább 50 nap....
    Kell a sok funkció miegymás? tessék itt van ,majd a 300. óra körül már látni fogod az alagút elejét.....
    Szerintem az alap koncepció jó ,nem véletlen tudták a modderek egy moddal használhatóvá és élhetővé,ha tetszik gazdaságossá tenni ezen részét.
    Nos ha egy mondatban szeretném megfogalmazni,a Repair mod,amiből 2 fajta verzió is van már,mondhatni tökéletes.
    Működik ahogy kell ,"teszi a dolgát" erről majd bővebben.
    Teljes mértékben erre találták ki, csak gratulálni tudok a készítőjének.
    Nálam már van a mod mappában 70 elem 665mb így ha össze akadna már észre vettem volna.
    Nem tüntet el semmit sehonnan egyik se.
    Persze minden mod teszteken megy keresztül nálam ,a 15-nél is így volt de ott a végén már nem volt egyszerű a 10GB-ból szűrni, ha gond volt valamelyikkel.
    Pl :most találtam egy olyan pótot ami ,már mikor beleürítésnél nem lehetett látni a pótba a terményt ,majd ürítésnél még kilépni is csak a feladatkezelő segített,ez csak egy pót volt...
    Vissza kanyarodva ide.
    Ha korábbi verziót választja valaki (szerintem realisztikusabb,de ezt mindenki döntse el maga,picit még sanyargatod is magad,de ettől még életszerűbb) akkor saját magának kell javítani,nem kevés pénzért az elöregedett gépeket szerszámokat,természetesen a legelejéről beszélek a játéknak,nem nagy költség mivel gép se sok van.
    Az utóbbi repair mod verzió ,ezt automatice megcsinálja ezt, ahogy a mod mappába bele helyezed és kész,játékbeli költség nélkül .
    (De gondolom ezen már mindenki túl esett.)
    Igaz itt az üzem órát nem nullázza ,azt nem tudom miért,de ezeket már szerintem mindenki eladta.
    Elmagyaráznám a lényegét , mert nem biztos hogy a bemutató vidik alapján, mindenkinek tiszta minden.
    Nyilván itt nem rád gondolok "Dimre"
    Mindegyik verziónál a játék során neked kell az üzemóra függvényében javítanod költségért a gépeket.
    Az első és ,repair mod verzió az aktuális,pillanatnyi elhasználódott,gép árát növeli,de a napi fenn tartási költséget,csökkenti úgy hogy általában kb az akkori alacsony gép árának megfelelő összeget.,kell kifizetni javításra, (ami levonásra kerül).
    Elsőre húzósnak tűnik de nem , és utána számol ,én megtettem, akkor csak jól jár vele.
    Nem kell eladni mindet,ebben segít a mód.
    Az utóbbi verziónál már ezzel nem kell a legelején vacakolni.
    Nyilván ezután is növekszik a napi költség és értéktelenedik a gép de minimálisat.
    Mindegyik verzió innentől egyformán működik.
    Elpörgettem az időt 10 nap alatt ha állt a gép,mert azért azt nem tudtam szimulálni hogy közbe dolgozzon is.
    De ha valaki jó matekos üzemóra arányában kiszámolhatja...,
    De egy egy munka végeztével oda mész mellé és látod mekkora a javítási költséged,amit természetesen majd ha akarod bármikor elvégezheted.
    10 nap alatt olyan minimálisan növekedett a fenntartási költség,és keveset romlott a gép ára,hogy inkább ez mint a bérlés.
    Javítással az üzem óráját is lenullázod értelem szerűen a gépnek.
    Nyilván azt nem tudom mérni,hogy majd megint 50-70 nap múlva ha dolgozik menyire értéktelenedik el és nő a fenn tartási költsége, de gondolom hasonlóan.
    De ha közbe javítod ,(karba tartod)mint az életben is,nyilván kifizetődőbb lesz.
    Ha majd valaki hamarosan el jut oda szóljon....
    Természetesen ha dolgozik,mint a való életben majd megint javítani kell,de ezt bármikor megteheted ha van pénzed.
    Bocsi ha szájba rágós lett de ahogy olvasgatom a fórumot(és ez csak az aki beír) ennél egyszerűbb dolgokban is elakad,pedig csak rá kell szánni pici időt és ha akar rá jön mindenre.az ember.
    A lényeg, bátran használjátok ezt a modot ,még szimulátorosabb lesz tőle a játék,de ez csak saját vélemény,nem kötelező érvényű.
    Köszönöm hogy végig olvastátok.
    A legújabb verzió.
    Repair your vehicles v1.31
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.01. 23:04:55
  • SzocsA
    Hogyan kell pétisózni vagy permetezni? Nem csinálja automatán mikor nőtt egy ciklust az elvetett tábla. Rálehet menni és lehet pétisózni, mert látszik , hogy sötétedik tőle de nem!
    Azt írják, hogy 3 szor lehet, mindig mikor nőtt.
    Van olyan vetőgépem amibe pétisót is lehet tenni...
    aratás után lepétisózom majd szántom utána tárcsázom, majd vetés közben pétisó. utána mikor megnőtt egyet rámennék és mindig megáll a segítő.
    De ez a pétisózás és baromi drága, és még szórjam meg 3×
    És mi van azzal a gyomlálós géppel? csak az első növekedési ciklusban lehet rámenni.
    Elég keveset ad a napraforgó is meg a szójabab is meg a repce is...

Amúgy a silózást csinált valaki? futószalagokkal lehet automatán tölteni a gépet?
  • SzocsA
    Nekem a 15 ben az öcsém felülírta, törölte a mentésemet amivel már régóta játszottam.
    Amúgy van mentésről is backup file! automatikusan menti a mentéseket :D
  • dimre
    "Bosszantó, ha veszel egy gépet, alig érsz a farmodra, s már viheted vissza mert elöregedett."
    Nagyon hülyén van megoldva a gépek élettartama, fenntartása, durván 50 munkaóra után vegyél másikat, mert többe kerül megtartani, mint eladni. Nem tudom, hogy gondolták a fejlesztők, de ebben a formában arra kényszerít, hogy adj el mindent és béreld ki amire épp szükséged van(pedig már annyi garázsom, géptárolóm van, tátong az ürességtől mindegyik). Nem éppen ösztönző értékű dolog, mert ugye minden játékos szeretne legalább egy kisebb gépparkot. Nagyon hasznos lenne egy javítási opció, tudom van mod, de az még instabil, nálam a menü tartalmát eltüntette, szóval ezt inkább a fejlesztőknek kellene megcsinálni, és nem ártana az élettartamot is megnövelni. Jó lenne még ha nem két menüben kellene szörfözgetni egy gép adatai miatt, hanem egy átfogó információs ablakban lehetne látni mindent (alapadatok, érték, teljesített munkaóra stb.. pl. az élettartam sehol nincs feltüntetve csak a gép .xml-ben, pedig jó lenne tudni, hogy két óra alatt elöregszik a gép ).
    Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.11.01. 19:15:40
  • laca412
    Hello! Találkozott már valaki azzal,hogy eltüntek a gépek? Orosz mapon játszottam kb 40 örát. Aztán egyszer betöltés után az összes gépem meg az ültetett fáim is eltüntek. Semmilyen modot nem használok. Szétbasz az ideg!
  • dimre
    Egy jó nagy facsipsz tároló: Platzierbare Raufaser Lagerung

FSM Team Iveco-ja Iveco Strails LowCab
    Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.11.01. 18:03:58
  • Carl Davies
    Áh, akkor ez nem ér!
  • LeWyTy
    Tényleg gyorsan megvan
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

így kell felmászni a tetőre szakszerűen

A Sosnovka mapon nincs ilyen.
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2016.11.01. 17:39:31
  • endy papp
    Nem mondod hogy ezt nem tudtad....hogy nem tapossa le....
    Vártam én is hogy ,de semmi nem ugrott ki a bokorból...
    Mellesleg párat csak segítséggel lehet begyűjteni a tetőkről....
  • Carl Davies
    Amúgy szerintem a bérelt gépet sem éri meg vissza adni, hacsak nem olyanról van szó, amit ritkán használsz. Ugye bérlésnél "elég sokat" kell fizetni az elején, utána meg már csak akkor von le "többet" ha megy. (üzemóránként) Amúgy meg nem vesz le sokat. Ha meg mindig újra kibérled, szerintem az több pénz.

Ez az aranyrögös téma van Sosnovkán is?
  • dimre
    Jó-hogy nem kell bedobni valami barlangba, hogy kibújjon a maci
    Tanultam ma is valamit, használom a nővénytaposás modot, ha a telivérre ráhúzom a vékony gumicsizmát, akkor nem tapossa le a veteményt .

Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.11.01. 16:35:27
  • LeWyTy
    Jah hogy 10 darab megtalálása után a többi megjelenik a térképem? LOLMÁ
  • LeWyTy
    Jaja modal 1óra alatt megvan
  • SzocsA
    Köszönöm.
    Ebből már lehet venni földet meg traktort és el lehet kezdeni.
    Amúgy a magtár is csak 100 000ret bír :D Olyat is építeni kell..... :(
    Kíváncsi leszek milyen lesz pár év múlva a játék...
  • endy papp
    Igaz hogy nem épp föld túrás és ganézás,de játékban van így nem csalás ,egy kis plusz ajró jól jön így az elején,nem egyszerű annyira mint ahogy kinéz,de egy óra alatt bezsákoltam.
    Minden" arany ami fénylik"
  • endy papp
    Akkor vontasd ezekkel...
    Hard Working Horses v1.0 Lovasfogat a javából....
  • LeWyTy
    Ez így nem szabályos
  • dimre
    Nincs tárolója, oda öntöd ahova neked tetszik.
  • endy papp
    Itt nincs neki külön ,mivel amúgy is oda öntöd ahova szeretnéd ,de vannak modok rá ahol elhelyezheted,ha úgy tetszik.
    itt van egy parancsolj.
    Ide mást is lerakhatsz.
    MULTI STORAGE SHED V1.0
  • SzocsA
    Amúgy hol van a krumpli meg a cukorrépa tárolója? csinálni kell neki helyet futószalagokból?

bigmail

Melyikre gondolsz?
  • bigmail
    Az iszapoló tartályt hogy lehet feltölteni?
  • endy papp
    Köszi az infókat
    Amit írsz hibát az bug felsorolás közt szerepel majd javítják,a többi 30-40-el együtt,vagy ami még lesz.
    Gondolom össze várnak egy csomót és akkor.
    Igazából holnap lesz 1 hete hogy kijött....
    Én meg a fa ipart teszteltem.
    Szál fát semmilyen formában nem éri meg leadni sehova,max 1600 amit ad egybe érte igaz nem gallyaztam le hanem úgy ahogy volt bele dobtam a leadóba.(mindegyik kb ugyan azt a pénzt adja.
    Viszont ugyan ezt a fát ,ha forgácsot csinálsz belőle,majd 9000 ad így már jobb de ugye ezzel azért van némi munka mire a leadóba kerül.
    Igaz a lerakható hely ahova még le lehet adni az egy ezressel kevesebbet ad de úgy meg ne kell szállítani.
    Aszem ha megunom a küldiket tolom a faipart azt mindig is szerettem.
    Azt majd ha lesz elég alapanyag pénz,az állatokhoz akkor nekiesek azoknak.
  • SzocsA
    Hát a mostaninál ha megálsz a szántóföld közepén és abbahagyod beszántja azt ami már egyszer be volt szántva vagy vetve.

Kipróbáltam a malacokat, 100 dbnál 1:48 óra a szaporodás. Ehhez kell 6000 l víz, 12000 szalma, 6400 volt nekem a kukorica 1/4 3500 volt a búza ez is 1/4 be, a maradék kettő meg még nem volt! ez hat napig elég lesz azt írja! MEgéri akkor? elég sok termést elzabálnak :D

És 1200 ért lehet eladni őket :D a kétszáz csak akkor ha el is szállítod őket különben még azt is levonja....
  • endy papp
    Naná mégis hogy gondoltad....
    Ráereszted akárhová és tudni fogja kikerülni az akadályokat stb..,meg még meg is fordul
    Ez a 13 óta így működik....
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.01. 11:34:59
  • SzocsA
    Szántóföld helyén nyírod vele a füvet nem randomra akárhol! a képen a 24esen vagy! úgy még én nem próbáltam....

Szerintem annyit kapsz érte amennyiért veszed... mindjárt kipróbálom...
  • endy papp
    Állatokról nem tudok infókat,mivel csak a robot van bérbe,kell a mani...
    De ezek szerint a cocik jól hoznak a konyhára,de kérdés mennyit kapsz értük.

• endy papp

Na az nem kevés.
    Ki van ez találva, hogy ne gyorsan legyél milliomos....
    A bérletnek az a lényege szerintem ,én így csináltam csinálom ha nem kell a gép mert végeztem vele ,megyek vissza adom így nincs tovább költség.
    Vagy vegyél ,de mint tudjuk az sem olcsó...
    Nálam a fűnyírást tökéletesen csinálja a melós pedig nőből van.....
    "Punci nyírja a füvet"
    Szép munát végeztél...

• SzocsA
    36 malacom van és 5 óra a szaporodási ráta :D szerintem ezzel lehet majd a legjobban keresni, mivel ez az új fejlesztés ebben a játékban.... 62 juhom van és 15 óra a szaporodási rátám!
    Mennyi a szarvasmarhánál? nincs még silom....
    A termelékenység 78%, csak búza meg kukorica van nekik adva, ahhoz hogy 100% legyen a maradék kajákkal is fel kell tölteni amit írnak? kell neki még cukorrépa vagy burgonya, meg repce és napraforgó meg szójabab. Ha csak kukoricát adok nekik akkor nem lesz 100%os a termelékenységi rátám?
    Nincs még hozzá cuccom meg kevés kukoricám van...
    Ha majd lesz több termékem akkor adog nekik...
  • SzocsA
    Hát lizingelni sem éri meg a járműveket, vettem földet 2őt nekiálltam segítővel nyomatni, napi 150 000 elmegy erre :D

Nekem nem jó a kaszálás vagy a fűnyírás nem megy segítővel miért?
  • Hunter of Deer
    Ahol a kaját adod nekik ott kell "összelapátolni" a kiszórt kaját és visszaönteni az etetőbe.
  • tothg80
    Sziasztok! az lenne a kérdésem, hogy a tehén tenyésztésben nagyon csökken a tisztaságom, tudnátok segíteni hogy hogyan tudom azt növelni? elörre is köszönöm!
  • dimre
    Elállt az eső Angliában, és felébredtek :D, ez vlsz sok játékos életét megkönnyíti, elhelyezhető válaszfalak terményekhez
    (FS-UK) Grain barrier sections

Térképcsinosításhoz, elhelyezhető zászlók
    (FS-UK) Placeable Flags
  • dimre
    Készülő modok
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A minőség nem kétséges ("Modding Welt")

Fliegl Tandem HKL Pack
    Készitők: Crouwler / da-hoffi

Ha minden jól megy, ígéret van ennek az átkonvertálására is

BGA
    Készítő: Manuel

• Triantafillo
    Ez mondjuk eszembe sem jutott... Már nem az, hogy visszaolvassak, - na jó, az sem - hanem ez a Halloween dolog.
    Akkor bocs a fölösleges hsz-ért és köszi a választ.
  • endy papp
    Olvass vissza pár hsz.
    Mindenkinél halloween van-lesz
  • endy papp
    Persze persze ,már lehet erre is van csit....
    ÁÁÁÁÁ dehogy csak viccnek szántam,
    Nálam még csak a fele van meg ,így én még nagyon csóró vagyok,de te 0-24-be tolod így nem is csoda hogy ott tartasz,te egy "sztahanovista" vagy a szó jó értelmében,nem véletlen hogy a sosnovkán tolod...
    Én is így álltam neki ha kell 50 nap hogy meglegyenek a földek akkor annyi a játék a lényeg.....
    Így aztán nekünk eléggé időt álló befektetés lesz,ez,remélem mire kijön a 19 már meg lesz mindenem és milliomos leszek....,..ja a kezem meg bele ért a bilibe.
    Én órákat el töltök tesztekkel...jó móka
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.10.31. 20:42:39
  • Triantafillo
    Találkozott valaki olyannal, hogy a gyalogosok úgy mennek mint a zombik?

Utoljára szerkesztette: Triantafillo, 2016.10.31. 20:35:52
  • endy papp
    Ja ja az van .
    Azt még nem írtam hogy mikor belépsz a küldibe inaktívvá válik a növények fejlődése a menüben,még ha szeretnéd se tudod állítani,azt írja "nem",azért ezt kivehetnék mert ha akarom be kapcsolhatnám mint minden funkciót.
    Oké hogy a boltot is letiltja ez idő alatt(küldik)de had döntsem el én .
    De lehet programozás szempontjából ez is megvalósíthatatlan.....
    Permetezéssel már találkoztam permetezővel,alig fizet rá,a többit meg csak úgy mert miért is lenne oly bonyolult folyamatok...
    A lényeg nagy föld ,aratás-betakarítás,szántás,a többi lófütty...
    A permetet és hígtrágya kiszórást is alig látni este ha termény van rajt meg csak "repülő nézetből tudod rendesen.
    Az elmúlt pár évben előre léphettek volna ha már ennyire fontos lett a játékban de ez így elég gagyi.
  • dimre
    Zúg a traktor szánt az eke gyere elvtárs ....., nem a meggazdagodás a lényeg, a részvétel, mert eddig is mi volt, kinek nagyobb a gépparkja méregetés ment (persze csíten vette), a játék lényege meg nem érdekelte V. Pityuékat.
    Én belehúztam a bérmelókba (steames teljesítmény miatt, "segíts minden gazdának"), itt tartok :
  • endy papp
    Mindent ki kell próbálni tesztelni ,én is csak ezért tudom mert rászántam nem kevés idő....
    De hogy az első kérdésedre válaszoljak, nem számol időgyorsítást,szerintem az már programozói csoda lenne ha az ilyen tranzakciókat is tudná követni.
    Az állatokról nem tudok sokat ,mert még gépem is csak 2 van,nem hogy más.
    Asszem a kövi javítást fel sem rakom míg a küldiben benne van az okosság,vagyis a bug,most olvastam a hibasorolásba.
    Legalább ebben valami kis pénzt tudok gyűjteni,nem sok de valami,még csak nem is csalás.
    Tartok tőle ez nem az a farm szim lesz ahol pik-pak meggazdagodik a paraszt...
    Hogy ez jó vagy nem mindenki tegye ahova szeretné,nem véletlen írtam korábban,húsvétra már állataim és a hozzá való,földek gépek is lesznek...talán ....vagy nem