6707
mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • endy1967
    Kíváncsi leszek milyen kormány-vezérlő beállítási konfigurálási lehetőségekkel rendelkezik....
    Úgy is azt mondják majd a teljesben lesz az is ....ja igen kb olyan vagy olyan se mint az SR-ben....ami a mai napig minden csak nem jó...persze voltak jó pillanatok hónapok is az elmúlt időszakban ,de a készítők mindig szétbarmoltak valamit....
    Na ha más nem majd anno ha olcsó lesz és a sok bugot is kijavítják ,akkor xbox controllerrel elbohóckodok vele.
    De tuti csak jóval a megjelenés után veszem meg ha egyáltalán megveszem..de a látottak alapján kérdéses,de majd meglátjuk május után mit reszeltek össze....
  • RJoco
    És vajon meddig?
    Ez már megint hétfő.
    Ha lesz lehetőségem, biztos kipróbálom. Mondjuk szerintem a teljes verziót is ki lehet próbálni majd ingyen (virágboltból).
  • Jóózsf István #6145
    Ki is próbálhatjuk... (Mielőtt bárki egy petákot is kiadna érte.)
    Szerintem ez merész volt!
  • Jóózsf István #6144
    Gondolom modban volt...
    Tényleg! A Csúcsot ki sem próbáltam még.
  • RJoco
    Gyári fadaru, közepes rönk felépítménnyel?
    Azt csak a Csúcs tudja. Meg az Aramatsu.
  • Jóózsf István #6142
    4 tonna az alváz
    3 tonna a fülke, ami még feljebb is van súlyozva a közepénél
    Raktam rá egy gyári fadarut (Log Lift)
    közepes rönk felépítményt

Taymirban kifordultam a telephelyről jobbra, az még sima ügy volt az aszfalton. Aztán megint jobbra a rönkrakodóhelyre. Álomszépen borítottam be a paraszt udvarára! :-)
  • RJoco
    Nem tudom, hogyan akartál vele befordulni, nekem nem volt vele több gondom, mint más taligákkal. Nem csak 1 feladatot csináltam meg vele. Az AWD hiányzik, de azért egész tűrhetően használható még így is.
  • Jóózsf István #6140
    Mentem egy kört a Mekk Terrával. Két baj van vele. Nem lehet befordulni vele egy sarkon, mert szinte nulla a kormányszöge. És ha mégis sikerül, azonnal fel is borul.
    A kormányszöge nem kisebb mint a többi autóé gyárilag, de nagy a tengelytávja...
    Érdekes, hogy a Csúcsnak viszont nagyobb kormányszöge van.: 40 a 35-el szemben
  • RJoco
    Nagyon tudsz!
  • Jóózsf István #6138
    Egyetlen egy ordenáré nagy baj van ezzel a rönkös "MEGOLDÁSSAL!" Mégpedig az, hogy a modoknál többnyire úgy van megoldva, hogy a félpótkocsira és a simára is ugyanaz a rönk megy. A cél eszköz meghatározásában nem lehet többet megadni. Már próbáltam, nem működik. VISZONT, létre lehet hozni akármilyen névvel új rönköket, amiket lehet dedikálni a kívánt eszközre. Így tudok én (Egyedül a világon) égett rönköt szállítani a hármas pótokon.
  • Jóózsf István #6137
    Amúgy valószínűleg neked van igazad abban, hogy a fejlesztők is felépítményre gondoltak és nem pótkocsira. Csak hülyék voltak ahhoz, hogy értelmesen le is írják! :-)
  • RJoco
    A skandináv régió 100% lett.
    Ez egy nagyon kellemes terület volt. A renget aszfalt miatt néhol még én kerestem a földes utat. Illetve, ha földesen rövidebb volt, akkor arra mentem. Nem volt agyonerőszakolva a talaj sem, így azért volt izgalom és haladni is lehetett. Mondjuk ettől függetlenül a sípályát kegyetlenül kihasználtam. Nem tudom hányszor mentem fel és jöttem le rajta többféle járművel is. A Pinnacle is gond nélkül felment rajta egy adag fával. Ez volt az utolsó adag, úgyhogy a fatelepen kikértem a kirakóba a 3 szálat, majd felraktam a kocsira és rögzítettem.
    Végre nagyjából utolértem magam. Van még 1-2 régió, ahova vissza kellene menni, de azt majd ráérek a 15. régió után is.
  • Jóózsf István #6135
    A TRAILER szó PÓTKOCSIT jelent. A mondat szóról szóra: Rönkszállító pótkocsi a Mekk "CSÚCS"-hoz.

Más:
    Nem állítom, hogy egy kiba... zseni vagyok, (DE!!!!) és hogy már megint megoldottam azt, amivel a fejlesztők halálra szo...ttak, (DE IGEN!!!)
    De egy istenverte zseni vagyok, akin nem tudnak kifogni a túlképzett fejlesztőink!

Volt már olyan, hogy valamit mókoltak és onnantól kezdve a mod pótok és felépítmények nem fogadták a rönköket automatikusan. Korábban az volt a megoldás, hogy a rönkök fájljaiból törölni kellett azt a sort, ami a szükséges eszközt (pótkocsi, felépítmény) tartalmazta.
    Nem fogjátok kitalálni most mi volt a megoldás...
    Vissza kellett irogatni ezeket a sorokat. Azt gondolnátok, hogy ez kurva egyszerű volt. Egy frászt. Ha abból indulok ki, hogy korábban törölni kellett, akkor az jutna a leges-legutoljára eszembe, hogy vissza kell rakni.

Képzeljétek el, hogy totál be vagytok baszcsizva, (Szívva, lőve, tépve) kettőig nem tudtok számolni és összefüggést kell találni két - három - öt mod ixemeljeiben és rávilágítani, hogy igen ez az a szó - karakter - összeg, stb ami miatt nem működik ez a teleszexuált szar!
    Elsőre, amikor szembesültem a problémával, két - három óra alatt nem is sikerült. Zokogva rugdaltam porrá a számítógépemet és a környékemen mindenkiét.
    Ma hazajöttem, látom van béta frissítés. "Biztos kijavították!" Aha. Egy nagy lófaNTOMAszt! "Na megállj csak! Akkor is megoldalak, ha a fülemen is patakokban ömlik a vér a sorozatos agyvérzésektől."
    Röpke másfél órámba tellett csak és ripsz - ropsz már meg is volt a megoldás. De nem ám az egész játékra, hanem csak a dejóban látható felépítményre és pótra. Ugyanis ezt az összes modban és (Kapaszkodj meg!) a játék saját (Eredeti) közepes rönkjét szállító pótkocsinál is meg kellene csinálni! A 14 fázis traktor pótjaival nem próbáltam. Az vagy működik, vagy nem.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2025.02.13. 20:26:59
  • RJoco
    Ehhez a Pinnacle-hez nem lehet megvenni a Futom pótokat. Hozzákapcsolni nem próbáltam, mert épp nincs a közelben egy sem. A régi M-es pótot meg lehet venni.
    A nem lehet megvennit úgy értem, hogy fel sem ajánlja megvételre őket.
  • RJoco
    A felépítmény a log trailer. Én nem tudok másra gondolni.
  • Jóózsf István #6132
    Igen. Láttam, hogy pár dolog bekerült a bétából a rilízbe. Ha jól rémlik, akkor pótkocsi is. A Mekkhez biztosan jár valami... De annak meg semmi köze a bétához. NEM. Nem jár. De akkor mit olvastam? "Log Trailer for Mack Pinnacle" MÉGSEM VAGYOK TELJESEN HÜLYE! De nem a Mekkk fizetős déelcében van! Ha sikerül megértenem, akkor leírom...
  • RJoco
    Köszi!
    Kár, hogy nem váltottam nappalra. Játszva sokkal világosabb volt, mint így visszanézve.

Modoktól megszabadultam, nem is akarok egyelőre. Jó lenne, ha a fejlesztőktől kerülne be. Akár fizetős DLC formájában.

A Mack pakkal megvettem a Kenworth pakkot is. A nagy bicaj jól használható, de a kicsi nem annyira. Az is csak hátsókerekes. Gondoltam jó lesz hurcibálni vele a filmes lakókocsit, de nem.
    Először felraktam rá a hihgway gumit. Na ilyet sem csináltam még sosem, de mivel úgyis csak aszfalton kellett volna mennem, gondoltam jó lesz. Meg megkapta a nagy váltót, 8 fokozattal. 6 fölé nem tudott váltani szegény, mert már állt keresztbe, úgy csúszott. Ennyit az aszfaltos gumiról. Az óra úgy 40 körüli értéket mutatott. Hogy amcsi vagy eu-s mértékben, nem tudom, de ATS-ben is repesztettem már 90-nel és nem csúszkált így a verda.
    Eljutottam a lakókocsiig, aztán hirtelen ötlettől vezérelve gondoltam, hogy áthajtok a kis füves területen a síneken. Hát nem füves az a terület, el is akadtam, úgyhogy visszaállítás és kapott normális terepgumit. Ezzel sem csúszkált jobban az aszfalton, mint az aszfaltossal. A lakókocsit leszállítottam az első pontra, de a másodikra már nem jutottam el. Úgyhogy szépen elraktam a verdát.
    A nagyobbik Kenworth-re dobtam egy rövid fa felépítményt, meg hozzákötöttem egy rövid fa futót és így csináltam egy feladatot. Egész jó volt. Közel nem dülöngélt úgy, mint a Mack, amiről feltettem a videót.

Említetted korábban, hogy nálad úgy jelenik meg a trailer store-ban a pót, hogy ami rá van csatolva, az van legfelül. Nálam is ilyen. Úgy látszik ez nem a béta hozadéka. Bár arra már nem emlékszem, hogy direkt a bétához kötötted e vagy sem.
  • Jóózsf István #6130
    Ügyesen megoldottad 15:30-nál! :-)))
  • Jóózsf István #6129
    Moddal tudsz vinni hosszú rönköt olyan autóval, amire három helyes plató tehető. Lásd: Atom, vagy az öttengelyes wesztern.
    A baj csak az, hogy az egyik ilyen mod likvidálja a repi festéseket, mert a készítője szarik frissíteni. Tehát ikszemel szerkesztős, de van annak az embernek is ilyen felépítménye, akinek a hatos pótját imádod huzigálni! (Olson)
    NEM!
    Bocsánat nem abban van, hanem ebben.
    Az elsőből egy fájl törlésével meg lehet oldani, hogy csessze el a festéseket és abban vannak a három köteg rönköt szállító pótok. Én szeretem. Külön kihívás húzgálni őket! :-)
  • RJoco
    Azt hittem, hogy AWD nélkül nem fog menni, de egész használható. Leszámítva a súlypontot. De az kb. mindegyik faszállítónál ilyen.

A TerraPro-n sincs AWD. De az is egész jó lett. Azzal vittem a két vasgurigát.
    Aztán visszamentem vele megcsinálni az időfutamot, de a hegy lábánál valamiért nagyon elakadt. Pont, mielőtt belehajthattam volna a mocsárba, hogy kimenjek az útra.

Remélem egyszer eszükbe jut rászerkeszteni az AWD-t. Sokkal, de sokkal jobbak lennének.
    Amur-ban és Kola-ban szerintem használhatatlanok lennének.
  • RJoco
    Ez így viszont kicseszés, mert nincs a faszállítón AWD.
  • RJoco
    A napikban úgyis azon gondolkodtam magamban, hogy az Aramatsu-n kívül nincs semmi olyan, ami egyszerre tudna pakolni és szállítani fát utánfutó nélkül. Erre most itt van. Ezt muszáj most megvennem. Remélem tud rövidet és közepest is.
    A másik, ami eszembe szokott jutni, hogy a hosszú fa szállításához sem ártana valami új. Még mindig az az ócska, csúszkálós pót van, kocsira sem lehet feltenni.
  • Jóózsf István #6125
    Megjelent a MEKK déelcé a rilízre.
  • Jóózsf István #6124
    Erről a játékról inkább ne, mert nem ér annyit.
  • RJoco
    Úgysincs jobb dolgom, vitatkozzunk!
    Csak áruld el nekem is, hogy pontosan miről is akarsz vitatkozni ;)
  • Jóózsf István #6122
    Ha gondolod vitatkozhatunk, hogy a szálanként, vagy a moddal kötegelve a kevésbé cigány.
  • RJoco
    Legálisan? Mármint két adagos felépítménnyel és két adagos póttal? Ha működne a mosoly funkció, akkor ide most egy olyat tennék, amin a földön fetrengve röhög az emberke.
  • Jóózsf István #6120
    Igen. Eszembe is jutott, hogy inkább egy sima oldalfalassal megyek és szálanként telerakom, de volt bennem annyi jóindulat, hogy elhozom legálisan.
    Ha van isten, akkor a fűrész telepen egy szálból készül egy adag deszka. Elmentem két nagyobb autóval, amire két adagos felépítményt tettem és egy olyan pótot választottam, amire szintén kettő fér. Az hat. Hatszor három tizennyolc. Így még maradt volna két szál. Ééééés valahol kell két adag konkrét rönk rakomány. Egyben azt is letudtam volna valamelyik bicajjal. Hát, egyelőre parkoló pályán van a játék, mert nincs értelme tovább csinálni. Volna mit, de az csak maszatolás lenne a közepes deszkák nélkül.
    Addig osztom a fejlövéseket az ellenállásban.
  • RJoco
    Megint új rönkös pót?
    Ez érdekes lesz!
    Amúgy nem értem, hogy mi a bajod.
    Az Aramatsu tud közepest vagy rövidet szállítani. Vannak az "új" pótok, asszem Futom-S és Futom-M. Meg ugye a régi Log Trailer vagy mi a neve.
    És emellett több járműre is feltehető a közepes rönk felépítmény. A rövid viszont kérdéses, nem tudom, hogy abból van e.

Az a művelet, amit megnéztél a videómon, pont ugyan úgy kivitelezhető közepes rönkkel is, csak bővíteni kell a felépítményt és a másik utánfutót venni a store-ból.
  • Jóózsf István #6118
    És még van egy érdekesség. Van agy mod Kraz felépítmény, amin megjelenik a köteg rönk. De nem látom, hogy mi a búbánatos fenén múlik.
  • Jóózsf István #6117
    Megint volt egy zseniális húzása a fejlesztő csapatnak.
    Van egy új rönkös pótkocsi. (MESÉS!) A baj csak az, hogy most per pillanat CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az tud automatikusan rönköt rakodni. SEMMI MÁS!!!! :-D
    "Endi nagy örömére" A kézi rakodás működik, de az csak akkor, ha nem többhelyes felépítményre, vagy pótkocsira rakodunk. Mert a második - harmadik köteg már nem jön létre. De ez eddig is így volt. Ezért nem szabadott (Csipesz ide, vagy oda) felborulni a multikkal, mert elveszett a rakomány fele - kétharmada.
    Sajnos emiatt nem tudok tovább haladni, pedig már kezdtem megkedvelni ezt a galád régiót. Kész vagyok az utakkal. Illetve ponthogy a legutolsó javításhoz közepes deszka kell. Ahhoz meg közepes rönk. Csak reménykedni tudok benne, hogy a fűrész üzem SZÁLANKÉNT számolja a hozzávalókat és nem KÖTEGENKÉNT, mert akkor csúnya világ lesz. Ugyanis (rontásocskácska) 16 (TIZENHAT) közepes deszka kell szerte a régióban!!! :-)
    Most így hirtelen nem is tudom, hogy lehet-e mod nélkül közepes rönköt rakni teherautóra. De ha nem, akkor az egy szem közepes rönkös póttal... (Itt most megint jönne egy rontás, de kibírom, hogy nem ugatom el!)
  • RJoco
    Nem találtam beállítási lehetőséget, hogy a képernyő mely területét vegye fel. Szóval ez ilyen marad, ha a steam-et használom.
  • RJoco
    Ja, ezek az új rönkös pótok nagyon tutik. Főleg, hogy van S-es, nem csak M-es. Nem is értem, hogy miért nem csinálták meg, hogy ajándékba ilyet kapja, ne régi vackot. Mert ezen a régión pont el kellett vinnem egy régi rönkös pótot a fatelepre és meg is kaptam. Lecserélhették volna, ha már van új.

Nem az én formátumommal van a bibi, neked kellene dupláznod és akkor 32:9 lenne. Mindjárt nem lenne gond a mérettel ;)
    Amúgy nem lehet az egyharmad, mivel csak két monitor széles, nem három. Szóval inkább a felét kellene kitennie. Lehet, hogy a hiba nálad van.
    Majd megnézem, hogy steam-en állítható e terület. Bár szerintem nem. Azt nem tudom, hogy az nvidia tudja e. Korábban bandicam-ot használtam, az tudta fixen, meg tudta azt, hogy a kurzor a közepe egy FHD felbontásnyi területnek. Egypár X4-es felvétel így készült. Bár itt elég lenne a fix QHD terület is.
  • Jóózsf István #6114
    Megnéztem hogyan sumákolod el a rönközést.
    Ezt az új pótkocsit neked találták fel.

Amúgy csak érdekességképp: Ezzel a formátummal az a bibi, hogy 16:9-ben nézve elvész a lényeg. Amire fókuszál a videó az a képnek maximum az egyharmadát teszi ki. Hiába van középen, annyira "lekicsinyül", hogy szinte elvész. Értsd jól!
  • RJoco
    Egy kis fapakolás.
  • RJoco
    Na jó, de alacsonyabb fokozaton meg elindul. A nagyobbik Pacific szokta csinálni, hogy nem megy, de 20L/min-t megzabál. És meg sem moccan. Meg a PLAD 450 is képes erre. Más kocsiknál eddig nem nagyon volt jellemző. Eddig. És ennél a kettőnél mindegy volt, hogy melyik fokozatba kapcsoltam. Ilyen szempontból a Tatra 813 a legjobb. Annak szépen kiforognak a kerekei. Sokszor előny volt, mikor kicsit csökkent a sebesség, de nem váltott vissza 5-ből, mert a kerekek meg forogtak, ahogy kell. Vagyis a kerekek sebessége megvolt.

Közben itt egy érdekesség:

Csak úgy véletlen így szedtem fel a pótról. Legalább nem kellett sokat szórakoznom vele.
  • Jóózsf István #6111
    A motor teljesítményeket veszegetik vissza, de nem konkrétan a motor teljesítményt, mert az ugye le van írva a zikszemel fájlban. Valahol valamit máshol csesztetnek. Én konkrétan érzem, hogy egyre gyengébbek a kocsik. MÉG AZ ENYÉMEK IS!!! Ebből gondolom, hogy ott nyúlnak bele, ahol én nem látom.
    Az a jelenség, amit mondasz, hogy az autó egyszerűen nem indul el, az PONTOSAN azért van ebben a játékban, mert a kerekek tapadása jobb - több, mint a motorból kinyerhető erő. Ezt azért tudom, mert amikor én túlságosan nagy értéket állítok be tapadásnak, akkor ezt tapasztalom. Sőt! Van, hogy hátra felé indul el!!! :-)
  • RJoco
    Valamit mókoltak a váltóval is.
    Először a lakókocsiknál vettem észre, hogy "L+"ban nem akar elindulni. Beteszem "L"be és elindul. De most a Taygáknál is ez van. Meg más kocsiknál is. Korábban sosem volt gond elindulni "L+"ban.
    Viszont ahogy néztem, "L-"ban képes nagy sárban is haladni, vagyis nem akad el, hanem lassan kikecmereg.
  • RJoco
    Pedig tutira kizárta az egyik a másikat ennél a kocsinál. Nem is értettem. Mivel két egyedi festés van, így legalább két kocsim van 1-1 festéssel és mind a kettő nyereggel volt szerelve, daru nélkül. Volt idő, mikor mind a két verda a pályán volt. Ha tudtam volna rá darut tenni, akkor teszek, mert amúgy mindenre az 5 tengelyes (Azov?) kocsit használtam (miután meglett), de annak az eleje szeret fennakadni mindenhol.

Na olyat írok most, hogy remélem nem néztem be. Erre a Tayga-ra engedte a vizes félpótot felakasztani. A daru ellenére.
    Az üzemanyagost nem tudom. Az lehet, hogy meg sem jelent.
  • Jóózsf István #6108
    Nincs külön pálya multira. Egyáltalán semmire sincs külön pálya! A fázisok a pályákról szólnak. Hogy mellé még dobnak csontnak egy-egy bicajt, az csak hab a tortán. Vagy inkább csak a befőtt.

A daru és a nyereg... most azt mondanám, hogy sosem kizáró ok. Olyanokról tudok, hogy ha van darud és nyerged, akkor nem vontathatod a tartányos félpótot. Nem csak álmodtad? :-)