81
  • sigmavirus1
    #81
    Hát én inkább a Markos-Nádast nézem ezredszerre is.:)
  • analfa
    #80
    Mindenhol sok a reklám ezen nem kell meglepődni hiszen ebből élnek.
  • Tsol
    #79
    #9-re válasz. -.-
  • Tsol
    #78
    100% progresszív.
  • JL666
    #77
    hogy nem a hitgyülit nézik legtöbben?
  • winnie
    #76
    a discovery valóságshow-i valóban jók, csak az a sok reklám...
  • krysz89
    #75
    Szerintem a VB után megint a kutyát sem fogja érdekelni az MTV... Mondjuk én csak Discoveryt nézek, ott van egy két jo műsor este...
  • willcox
    #74
    Ugyanez elmondható a többi sorozatról is.
  • Crampus
    #73
    Szánalmas, hogy ezt a Barátok köztet ennyien nézik... ez jellemzi egész magyarország értelmi szinvonalát... elkeserítő!
  • willcox
    #72
    A KSH (remélem, tudod, hogy mi az) valószínűleg tökön szúrja magát minden olyan "statisztikai adat" láttán, amik itt le lettek írva. A statisztika konkrétumokra épül, nem pedig ilyen meghasalt számokra. Ez sima szélhámosság, még becslésnek is nagyon gyenge.
    Az a baj, hogy a ratyi sorozatoktól (amiket állandóan lesel), és a behazudott USD millióktól a józan itélőkészséged teljesen elveszett (ha volt is egyáltalán). Szállj le a földre.
  • willcox
    #71
    1000-nél is kevesebb mérőkészülék van. Milyen tízezerről írsz?
  • ata4100
    #70
    úgy, hogy valószínűleg, annak a 10.000 embernek mérik a nézettségét, akik szappanopera függők, és általában csak rtl-t néznek.
  • winnie
    #69
    nem is ezzel vitatkozom, csak azzal, amit írt, mert azzal csak azt jelzi, hogy nem tudja, hogy mi az. (más kérdés, hogy a statisztika az élet rengeteg területén használható és jól használható, mint azt megannyi példa, mérhető példa is mutatja.)
  • Tikal #68
    Az a baj a közszolgálatival hogy ellopják a pénzt, ezért nem veheti fel a versenyt a kereskedelmi csatornákkal, kérdem én, minek m2, duna meg duna II? Nem lenne elég m1 meg max duna? szórják a pénzt a semmire..
  • supi007
    #67
    Ezt nem lehet megunni. Ez a nézettségadat hülyeség akkora hülyeség, hogy ekkora nincs még egy! Kiborító ez alapján következtetéseket levonni.
    Viszont van benne valami, hogy valahogy mérniük kell mit mennyien néznek...
  • willcox
    #66
    Én tanultam, de ez akkor is szélhámosság. Köze nincs a valósághoz.
  • winnie
    #65
    huhh, akkor te nagyon nem érted a statisztika alapjait:)) ha még nem tanultad sehol, akkor a net tele van szakirodalommal.
  • Komolytalan
    #64
    Teljesen hazug extrapoláció. Ha múlt héten megettél 2 BigMacet, és 70 évig (3640 hétig) élsz összesen, akkor te pontosan 7280 Bigmacet eszel meg életedben, se többet, se kevesebbet. Ez a műsörmérő garázscég érvelése kb.
  • Komolytalan
    #63
    A digitális áttéréstől nem lesz 2 irányú kommunikáció, így pontos mérés sem lesz. Az az ip tv-től lenne, de azt senki se nagyon erőltetni, vajon miért?
  • Zoliz
    #62
    Az RTL Klubot és a Tv2-őt már réges rég be kellett volna zárni.

    Ha így lett volna produktívabbak lennénk az ipari termelésben mint a kommunista Kina. Ezek a csatornák elzüllesztik és lustává teszik a bambulóikat
  • nextman
    #61
    Érdekes statisztikák, de szerintem sem mérvadóak. Másrészt ha igazak is, akkor is egy közszolgálati tv-nek nem feladata, hogy nézettségi versenyt nyerjen. Azért jó egy közszolgálati tv, mert olyan műsorokat is lead, amiknek a kereskedelmi csatornákon nem lenne esélye.
  • narumon
    #60
    Szóval a lényeg az, hogy néhányan itt összekeverik a digitális átállást valami mással, főleg, hogy az ország legnagyobb része már jelenleg is digitális adást néz.
  • narumon
    #59
    "A földfelszíni talán kétirányú?
    IP TV esetén valóban lehet jól mérni. De más esetben nem."

    Hát nem erről beszélek?
  • WoodrowWilson
    #58
    Igazából az iptv se tökéletes nézettségmérésre, mert azt nem mondja meg, hányan nézik épp a műsort.
  • willcox
    #57
    Mondok jobbat. Usákiában az első HD adások analóg módon mentek.
  • willcox
    #56
    A földfelszíni talán kétirányú?
    IP TV esetén valóban lehet jól mérni. De más esetben nem.
  • narumon
    #55
    "Nem kötelező elhinni, mégis így működik a rendszer. 2012 után majd lehet pontosabban mérni a digitális átállással, addig ez van."

    Ezt nem értem, hogy akkort mitől lehetne jobban mérni. Szerintem semmivel sem lesz jobban mérhető, mert akkor is lesz az országban párszázezer ember aki műholdról néz tévét (mint ahogy most is). Az meg ugye szigorúan egyirányú kapcsolat.
  • narumon
    #54
    "Majd lesz pofára esés amikor jövőre egyik pillanatról a másikra kell átállniuk mert megszűnik az analóg sugárzás. "

    Annak semmi köze ahhoz hogy valami HD vagy nem.
  • willcox
    #53
    "ez a normális. a tévén a műsorok közben reklámok vannak." - én úgy látom, hogy a reklámok között vannak műsordarabok. Aki meg ezt normálisnak tartja, az tényleg igazi konzumidióta.
    "sok mindent fel lehet hozni a ker. csatornák ellen, de a reklámot, ami szükséges, ami természetes kell, hogy legyen, azt nem." - neked valók azok a csatornák. Bámuld csak az idióta reklámokat.
    PS: ezt is kitörlöd?
  • bippo
    #52
    Látom, csak nem akarod megérteni.
    Ez a módszer van, és kész. Az összes tévécsatorna elhiszi, és ad rá, TE nem. (nyilván nem azt kell elhinni, hogy pontosan 1.145.634 ember nézte, de arányokat, tendenciákat le lehet vonni belőle.)
    Nem kötelező elhinni, mégis így működik a rendszer. 2012 után majd lehet pontosabban mérni a digitális átállással, addig ez van.

    Ha Neked úgy jobban tetszik, akkor úgy mondom, hogy a TE, csak a TE véleményed nem érdekel. (Na jó, ez nem igaz, a véleményed még érdekelne is, a rinyálásod az már tényleg nem.) A többség meg csak megérti, mit akartam ezzel mondani.
    Szóval tök mindegy, mennyire pontatlannak állítod be a rendszert, jelenleg nincs jobb, a tévécsatornák pedig ezt használják.

    Amúgy örülök neki, hogy normális tévéadókat nézel, én is próbálok így tenni. DE sajnos el kell fogadni, hogy a nagy átlag nem ez. A nagy átlag tényleg Barátok köztöt néz meg Mónika show-t, és Blikket olvas. Ha tetszik nekünk, ha nem.
  • liberty2
    #51
    Hát tudjátok én az MTV1-et úgy másfél - két éve nézem rendszeresen és tudjátok sokkal értelmesebb mint a kereskedelmi TV-k. Csak röviden leírom a véleményem.

    Az MTV az konkrétan informál és nem hülyeségekkel tömi a fejem. Kedvenc műsoraim ( !!!Este!!!, Híradó, Panoráma, Delta, Üdítő és még az internetes videótáruk is kifejezetten TÁGAS ( kb 10.000 műsor, bármikor megnézhető )

    Az RTL meg a TV2 az semmi más csak búlvár TV. A sok hülye embernek akiknek kisebbségi komplexusuk van, hogy talán nem elég okosak, azok nézik a tipikis ...-ke meg ...-ka műsorokat, hogy azt higyjék, mégsem olyan hülyék. Közben ezáltal lesznek szellemileg lejebb maradva. Az ottani híradók pedig elég gyengék, habrá a Tények még néhol e-el megy. Amiket nézek rajtuk az a HetiHetes, Monk, 1-1 jó film, de azt az M1-en is lehet mert van és néha, ha van valami jó film amit nem láttam már minimum 20X.

    Értelmiszint függő, hogy ki melyik TV2-t nézi. Aki kicsit is jobban kinyitja a csipáját a világra az az MTV1-et, a selejt pedig az RTL-t meg a TV2-t.

    Emellett amit nézek az NGC, Dicovery, Comedy Central, Bumerang néha és kész. Nincs is több.
  • winnie
    #50
    "Amit még imádok, hogy ha fél évente egyszer véletlenül elkapok egy érdekes filmet este valamelyik kereskedelmi csatornán majd 5 perc múlva jön a reklámblokk, lekapcsolom a fenébe és inkább alszom."

    ezt felhozni? nem is értem. ez a normális. a tévén a műsorok közben reklámok vannak. az már a mi szoc problemünk, hogy 1-2 csatornás világban nőttünk fel és pár éve rácsodálkoztunk, hogy "jé, van hamburger, kokakóla meg reklám".

    sok mindent fel lehet hozni a ker. csatornák ellen, de a reklámot, ami szükséges, ami természetes kell, hogy legyen, azt nem.

    "Na ilyen legalább nincs a közszolgálatin... "

    pénz sincs. meg épp ezért műsor sincs.
  • BaLeeX
    #49
    Nem nézek túl sokat TV-t de az m1-en (most már az m2-n is) a foci VB meccsei HD-ben igazi kuriózumnak számítanak. Igaz, hogy kell hozzá egy tuner-e, de akinek van hozzá TV-je (egyre többeknek lesz...) ott ég és föld a különbség.
    A mostani nézettséget kellene kihasználniuk és felhívni a nézők figyelmét arra, hogy van élet az rtl meg a tv2 meg a többi szennycsatornán kívül is.
    Forma1et is jó lenne HDben nézni bár az rtl-nek luxus fizetni a sávszélességért így még mindig 576-os felbontású a digitális jelük szemben az 1080-as mtv-vel.
    Majd lesz pofára esés amikor jövőre egyik pillanatról a másikra kell átállniuk mert megszűnik az analóg sugárzás.

    Amit még imádok, hogy ha fél évente egyszer véletlenül elkapok egy érdekes filmet este valamelyik kereskedelmi csatornán majd 5 perc múlva jön a reklámblokk, lekapcsolom a fenébe és inkább alszom.
    Na ilyen legalább nincs a közszolgálatin...
  • Csakezmaradt
    #48
    ...mérések szerint "nincs" (kimaradt).
  • Csakezmaradt
    #47
    Én például rendszeresen nézem a Discovery-t (Channel, Science, Travel&Living, I.D., World, a Travel Channel és az Animal Planet is ide tartozik, mert azok is a Discoveryhez tartoznak), a National Geographic Channelt, a Nat Geo Wild-ot, a Viasat-ot (History, Explorer, 3 és 6), AXN-t, Hallmark Cahnnelt... Vagyis van bőven választék. De érdekes módon a mérések szerint.

    Magyarázza már meg valaki, hogy lehet az, hogy a Barátok Közt - amit ha 2 hétig nem néz az ember, akkor is tudja mi történik - nézettségben ver egy Foci VB-t, mindig az élen végez - pedig Tilda nem is vetkőzik. Ráadásul érdekes módon a 30 műsorból ~15-20 mindig RTL-es...
  • Csakezmaradt
    #46
    Lehet téged nem érdekel, de másokat igen. És a mások többen vannak, mint te, vagyis a többség nem fog egy emberhez - ebben az esetben hozzád - igazodni.
  • Gascan #45
    Azért azt hozzá kell tenni, hogy nagyon nem mindegy hogy KI nézi az RTL klubbot, meg KI nézi a MTV-t.
  • blessyou
    #44
    Arról nem is beszélve, amit négy évvel ezelőtt műveltek a foci vb-vel, hát az valami botrány volt.
  • opeca
    #43
    Mintha nem ez lenne a paprforma. Persze, hogy Magyarországon nagyon sokan szeretik a focit, a VB-t meg még azok is sokan megnézik, akik amúgy nem néznének meg egy mérkőzést, mert annyira nem érdekli őket a dolog.

    De hát valljuk be, ez nem az M1 érdeme:)

    Szóval semmiféle gyomrosról nincs szó, egyszerűen azt történt, amire számitani lehetett.

    A buzi M1 meg még ugyebár a közvetitési jogokat is már adta volna el, csak aztán megtiltották neki.
  • winnie
    #42
    ez a lényeg. és innentől kezdve minden tévének az a célja, hogy az adatokból kikövetkeztesse, hogy mi kell a nézőknek, s a múltbeli adatok elemzését követően azoknak megfelelően készítse el a programját. irreleváns, hogy jó-e vagy sem (bár minden kritikus elköveti azt a buta hibát, hogy azt hiszi, hogy ami neki nem tetszik, az felül van mérve, ami pedig tetszik neki, az alul). adott a módszer és, ha valaki bukást hoz, az azt jelenti, hogy nem jól mérte fel az igényeket.