81
  • bippo
    Nem érdekel, kinek nem tetszik ez a mérési módszer. Ez van, és évek óta így mérnek. Statisztikusok kitalálták, hogy ez így elég reprezentatív, és ennek még ésszerű a költsége. Aki ennél pontosabbat akar, az vagy fizesse nekik a mérést a saját pénzéből, vagy bírja már ki 2012-ig, de addig ne szemetelje tele az összes nézettségi hírt azzal, hogy 'milyen szar már'. Elég unalmas.
  • Ferrer
    "Amiket viszont rendszeresen nézek, azok a következők: Echo, HírTV.."

Kultúra megvan..
  • brueni
    tudja ezt az rtl és a tv2, kalkuláltak is vele. az m1 viszont ebben az időben tudna szakítani. most kell erőlködni és telerakni minden jóval a műsort, hadd szokja a nép, aztán focivb után is maradnának páran, hisz: jé nem is rossz ez a csatorna....
  • bippo
    Tessék utánaolvasni. De ne ezen pörögjünk már minden egyes tévés nézettségi adatot közlő hírnél, könyörgöm.
    Google első 2 találata:

• madar111
    Engem az érdekelne, hogy honnan tudják olyan pontosan hogy hányan nézik a Tv-t?
    Honnan tudják, hogy hány TV van bekapcsolva és hogy milyen adást néz?
    Vagy ha ezt tudják is, akkor honnan tudják, hogy hányan vannak a bekapcsolt TV előtt?
  • Csakezmaradt
    Azért akarták eladni, mert nem volt (most sincs, részletekben fizetnek) pénzük fizetni az Európai TV akárminek. Ha hasznuk lesz, az is azért van, mert a jogokat megvette a DIGI Sport, így ismétléseket adnak, plusz a kerti kivetítők a rendezvényeken, meg a megnövekedett reklámozási kedv.
    Csak megjegyzésképp, az MTV-n 6perc reklám van óránként.
  • Csakezmaradt
    "Csak egy nagy sportesemény kellett és máris kiderült, hogy az m1 igenis be van hangolva a magyar családok zöménél"

És ezt egy nézettségi adat alapján írták?
    Be lehetne fejezni az ilyen baromságokat! Persze, hogy be van hangolva!
    Komolyan, nem használják az agyukat? Egy ilyen statisztika alapján írnak ilyen baromságokat? Aki elhiszi, hogy pl. 100 háztartás alapján lehet 3.600.000 háztartásra, 10.000.000 lakosra számolni, az HÜLYE!
  • bippo
    Amikor majd úgy gondolják,hogy megéri nekik (magyarul ha már nagyon muszáj lesz).
    F1 HD-nek én is tök örülnék.
  • Remetix
    De szép is lenne. Akkor lehetne F1 közvetítés HD-ben.. Amúgy mikor akarnak végre a kertévék haladni a korral és HD-ben adni?
  • kanduhr
    Tipikus SG válasz.
  • Narxis
    igen
  • Balintos
    OLASZ bajnok. Ki néz olasz bajnokit? A Juve a Milan meg az Inter drukkerek egy része. Senki más.
  • Balintos
    Megtartani a most szerzett plusz nézettséget? Az m1 már ezt a plusz nézettséget sem akarta, igyekezett eladni a közvetítési jogokat. Eszük ágában nincs nézetté tenni a csatornát.
  • HeavyDee
    Nemrég, valamelyik vasárnap megnzétem a Sólyom végveszélyben überfilmet az m1-en.
    Hihetetlen, hogy egy nem prémium csatornán vágatlanul, reklámok nélkül végig lehet nézni egy filmet.

A nyomorult retekklub meg szépen adja csak vissza az F1 közvetítési jogát az m1-nek, mert amit művelnek F1 közvetítésnél az a gusztustalanság netovábbja.
  • kanduhr
    Tehát valaki szereti a focit, és sokat nézi (vagy maga is játszik) az már focibuzi?
  • narumon
    Ezt én is mindig mondom....
  • CzGobe
    azzal vajon számoltak, h focis adást 1 TVn többen néznek (baráti társaság, kocsma...), míg valszeg BKöt 1 TVn ~1 ember néz? :)
  • Mat666
    Érdekes de valaki meg tudnál mondani hogy honnan vannak ilyen pontos adataik?
  • sanyicks
    igen full magyar, még a pénzben is. Ott is úgy szórják az állami pénzt, úgy mutyiznak, mint a kormányok :DD
  • bippo
    "Lehet, hogy valakinek jó megmaradni a csimpánzok szintjén, de szerintem attól vagyunk Homo Sapiensek, hogy használjuk az agyunkat."
    Én sem azt mondtam, hogy ez jó. Hanem hogy ez a nagy átlag.
    Bár ez nem feltéltenül az agyhasználat hiánya, hanem lustaság/kényelmesség.
    Itt az a lényeg, hogy nem kell görcsölni vele. Elédtolják, de meg eldöntöd, hogy nézed-e vagy nem.

"Egyébként szerintem sokkal nagyobb kihívás az ajánlók után fejben tartani, hogy mikor lesz olyan film amit érdemes megnézni."
    Gondolom ezért nem is tartják nagyon fejben, hanem leül, megnézi, hogy aznap mi van. Ha meg tényleg kinézel valamit előre, kicsit jó érzés várni rá. Mintha programot szerveznél magadnak :)

"Sokkal egyszerűbb letölteni és azonnal megnézni, vagy a már vinyón és lemezeken meglévő gyűjteményből kiválasztani egy filmet."
    Erre mondtam, hogy az új generáció már így gondolkodik. Eszébe jut, letölti, megnézi.
    De amíg ez illegálisan (mondjuk torrenttel keresztül) oldható csak meg kényelmesen és olcsón, és a legális módja nagyságrendekkel drágább, mint a tévé, addig nem sok esély van rá, hogy igazán elterjedjen a kitalálom/kiválasztom + megnézem módszer.
  • Gerygrey
    A legtöbb ember, a napi munka után nem akar azzal foglalkozni, hogy mit szeretne igazán. Azt akarja, hogy ne kelljen már gondolkodni.

Lehet, hogy valakinek jó megmaradni a csimpánzok szintjén, de szerintem attól vagyunk Homo Sapiensek, hogy használjuk az agyunkat.

Egyébként szerintem sokkal nagyobb kihívás az ajánlók után fejben tartani, hogy mikor lesz olyan film amit érdemes megnézni. Sokkal egyszerűbb letölteni és azonnal megnézni, vagy a már vinyón és lemezeken meglévő gyűjteményből kiválasztani egy filmet.

Ráadásul én úgy vagyok vele, hogy munka után nem akarok éjfélig fennmaradni, hogy filmet nézzek, hiszen másnap is dolgozni kell. Híradó után van 2 óra üresjárat a tévében, amíg nincs semmi nézhető, én olyankor akarok filmet.
  • willcox
    HBO-n (és a többi adón) maximum akkor nézek meg egy filmet, ha valamelyik kedvencem megy éppen, vagy ha olyat adnak, amit még nem láttam.
  • willcox
    Nekem sem más osztja be az időmet. De pl. egy sporteseményt élő adásban szeretek megnézni, nem felvételről, amikor már tudom az eredményt.
    Hazai focit nem nézek, azt utálom. Van pár kedvenc külföldi focicsapatom, azoknak a meccseit mindig megnézem. De nem vagyok focibuzi.
  • willcox
    ???
  • Molnibalage
    Na ezzel egyetértek. Én akarom beosztani az időmet. Már HBO-n sem nézem meg a filmeket...
  • Molnibalage
    Egy hazai Zalaegerszeg - Diósgyőr meccs a sportcsatornán nézettebb, mint egy olasz bajnoki, s a hazai válogatott meccseket is természetesen majdnem kétszer annyian figyelik, mint a BL nagy meccseit vagy a jelenlegi vébé csoportmérkőzéseit

Ez komoly? Már általános iskolás koromban sem néztem magyar bajnokit. Most már BL meccseet sem nagyon...
  • passatgt
  • willcox
    Az a baj ezekkel a felmérésekkel, hogy a valóságot egyáltalán nem tükrözik.
    Ezernél is kevesebb mérőeszköz van csak, ez alapján kivetíteni a teljes lakosságra, kifejezetten szélhámosság.
    "Érdekes módon hét közben épp azt a Brazília - KNDK összecsapást nézték legtöbben (1 110 344-en" - ???? Még azt sem tudják, hogy mennyi tévé van összesen, és egyáltalán, akik tehetnék, néznek-e egyáltalán tévét, de van pofájuk egy ilyen konkrét számot leírni. Nem kb, hanem konkrétan 1 110 344. Az eszem megáll!
    Egyáltalán mit mérnek ezek? Az m1, m2, csiga és retek, aztán mást nem? Mert itthon kb. 100 TV csatornát tudok nézni. A csigán csak a BL meccseket néztem, a retken a F1-et és a Fábri show elejét, semmi mást. Amiket viszont rendszeresen nézek, azok a következők: Echo, HírTV, Sport1, Sport2, Sport Klub, Eurosport HD, Eurosport2, HBO HD, HBO2, Cinemax, Cinemax2, Filmbox HD, Hallmark, Nat Geo, Nat Geo HD, History HD, m1 HD, m2 HD, Duna, Life Network, Ozone Network, Discovery, Spektrum, Travel. Nem rendszeresen, de időnként belenézek más csatornák műsorába is, de pl. az ATV-be soha, a csigába és a retekbe sem (a fentebb említett műsorokat leszámítva).
    Tegyük hozzá, hogy tévét interneten keresztül is lehet nézni, van egy csomó külföldi adó, ami Magyarországon csak így nézhető.
  • bippo
    Annyi még: Remélem 2012 után a digitális átállással javul a helyzet.
    (kétirányú kommunikáció, pontos nézettségmérés -> hatékonyabb műsorszerkezet, digitális műsorújság stb.)
  • bippo
    Még a jelen is.
    A legtöbb ember, a napi munka után nem akar azzal foglalkozni, hogy mit szeretne igazán. Azt akarja, hogy ne kelljen már gondolkodni. Leül a tévé elé, elég leterhelés neki abból a néhány adóból kiválasztani, mit nem akar nézni, mi az, ami épp elég. És azt megnézi.

A tudatos műsörválasztás, keresés, önálló kultúrálódás valóban a jövő, de még nem jött el sajnos. Az affinitás megvan a fiatalokban, de a technikai háttere még annyira nincs meg. Mert mondjuk ott a torrent, amiről filmeket, sorozatokat leszed, de ez akárhogyis nézzük illegális formában történik. (ebbe ne menjünk bele, nem ez itt a lényeg.)
    Az kéne hogy a csatornáknak legyen végre normális tematikus videoportáljuk (a saját műsorokhoz), a filmekhez, sorozatokhoz meg kiépüljön végre valami normális video-on-demand rendszer, stb.
    Ha ezek meglesznek, az emberek is válogatósabbak és önállóbbak lesznek.
    (tévés videoportálok vannak most is már, ebből az m1/m2 a legjobb,azt rendszeresen nézem is, online élő adás is van, utána talán az rtl, majd lemaradva a tv2, és ami katasztrófa, az a viasat3. Többiről nem tudok, bár ha van, mondjátok, mert engem érdekel)

IMYke: én is bírom az m1-et, elég korrekt műsorok vannak. Amúgy a kultúrális műsorok készítése közszolgálati feladatuk is egyben, míg a kereskedelmi adókon azért nincs, mert nem éri meg nekik. Nem nézik elegen. Egy beszélgetős műsort olcsó megcsinálni, de még így is drágább, mint egy Mónika vagy Joshi, a normálisan megcsinált kultúrális műsor meg drága, mert utána kell járni, meg szakmai hozzáértés is kell.
  • passatgt
    faszér nem lehet egy nyomi táblázatot beszúrni a cikkbe
  • Tinman #9
    Nem nézek tv-t. Nem azért mert divat ezt mondani, közben meg Győzikét nézni, hanem azért, mert egy technikai dinoszaurusznak tartom. Ez nem a jövő, ez a múlt.

Az a tv elfogadható számomra, ahol kategóriákra felosztva megtalálom azt, amit nézni szeretnék, kiválasztom és nézem lehetőleg full hd-ben.

Őskövület felfogás, hogy este 20:00-kor kezdődik egy film, addig lekő' fürdenyi' /opcionális!/, meg kő' vacsorázni, meg nem árt előtte lerendezni az asszonyt is, nehogy közbe támadjon kedve huncutkodni. Ez a múlt.

Amíg ebben nem lesz gyökeres változás és azt akarják nézetni velem, amit egy maréknyi ember kitalál, addig nem érdekel a tv... olyan szinten nem, hogy nincs is olyan készülék a tv-mre kötve, amivel bármilyen tv adás bejönne.
  • IMYke2.0.0.0
    Az m1 sokkal magyarabb - minden értelemben -, mint a két kereskedelmi csatorna [ahol szinte nincs is kulturális műsor...].
  • Ferrer
    Én sokkal többet nézem az mtv-t, mint a 2 szennyadót. Sőt, ha belegondolok, nem is szoktam nézni őket. Az RTL még hagyján, de a TV2 azzal a sok bódiguszti-féle "celebbel", áá, nagyon gáz már.
  • emile zola
    "Az persze más kérdés, hogy az m1 miért nem képes olyan filmet vagy sorozatot adni, ami sok nézőt érdekel, hiszen nem egyszer előfordult, hogy kereskedelmi csatornán sikeres filmek a közszolgálati főműsoridőben, reklámszünetek nélkül, a közszolgálatin adva csak töredékét teljesítették az RTL-es és TV2-es nézőszámnak - és viszont."
    ennek a mondatnak így semmi értelme, mert nem arról van szó hogy ne adnának jó filmeket az m1-en is, hanem hogy eme csatornát sokan akkor sem nézik, ennek pedig egészen egyszerű okai vannak: 1, sokan nem is tudják hogy milyen műsorokat sugároznak, nem is érdekli őket hogy mi megy rajta, nyilván régi beidegződés

"Egy hazai Zalaegerszeg - Diósgyőr meccs a sportcsatornán nézettebb, mint egy olasz bajnoki"
    mindig is sejtettem hogy sok a hülye
  • TothLaci
    Állapodjunk meg abban, hogy aki 2 csatornát bámulja egész nap, az is kretén. :)
    (Enyhe túlzással, de lehet benne valami)
  • csuszi
    2évente, le merem fogadni, hogy az eb ugyanilyen nézettséget hoz.
    az mtv-nek inkább felvezetésre kellene használnia a vb-ét, hogy utána is versenyben maradjon. pl. egész jó filmek szoktak rajta lenni, csak a kutya se tud róla, imdb top 250-es filmeket láttam már rajta párszor, VÉLETLENÜL, mert nem reklámozták. és természetesen éjjel, nem 8-tól. igaz, nem is vagdossák mint a 2 kretén, leadták 18+ :)
  • bnfront
    Nem sok értelme van a cikknek, vb alatt jóhogy sokan nézik, de csak 4 évente van az RTL-t, TV2-őt meg nem hinném hogy meghatja ez a pár hét.
    Egyébként meg mind x*r műsorokat ad, egyik-másik véglet.
  • TothLaci
    TV2, RTL Klub elavult... M1-nél pedig tök jó, hogy HD-ben (is) sugároznak főleg érdekesebb focimeccseket.
  • bippo
    És a nagy meccsek még csak ezután jönnek. Igaz, majd ritkábban is.