12
 • fergusonpapa
  #12
  eről a meegoo-ról még nem hallotam.
 • Sir Ny
  #11
  Nem is rossz ötlet. Szabadalmaztatnod kéne szerintem
 • vjanika
  #10
  Abszolút egyetértek, és én is az Android vs. MeeGoo "csatájára" leszek kíváncsi.
 • gemihu
  #9
  Az se lenne rossz,ha valaki két táblagépet vesz,azt összekapcsolva is tudná használni végulis az egyik monitárrá a másik bevitelli felületté alakulna,amin bill is megjeleníthető lenne akár.Természetesen, hogy ennek a módnak + haszna is legyen a két gép erőforrásai összeadódnának.

 • Exen
  #8
  Én ennél picit összetettebben gondolkodom. Mint ahogy most is van desktop PC, netbook és notebook, a táblák sem tudnak majd egyértelműen nyerni a hordozható gépek piacán.

  Az, hogy mit is vásárolunk jó esetben attól függ, hogy mire is akarjuk használni. Egyelőre egy tablet böngészésre, olvasásra, filmnézésre és pár egyéb feladatra jó, ahogy JTBM is mondta, bár én kiegészíteném annyival, hogy jegyzetelésre is kiválóan alkalmas lehet, valamint remote desktop üzemmódban sok egyéb másra is. (az csak az én kis jövőképem, hogy van egy nagytelejítményű gép otthon, meg pár tábla PC és minden működik ahogy kell).

  Hogy a tabletek mennyire tudják majd kiváltani a netbook notebook párost (és akkor még hozzáteszem a convertable, azaz rendes netbook/notebook csak épp érintőkijelzős, amit le is lehet venni -- és a sima tablet amihez külön van esetleg egy billentyűzet), mivel nagyobb teljesítmény esetén egyértelműen kell a notebook, de egy netbook esetében már elgondkodtató lesz nagyon. Még egy notebook estében is érdemes megfontolni, ha van külön egy desktop PC otthon, vagy nem kell különösebben számításigényes feladatokra.

  Szóval a helyzet azért elég árnyékolt, és a hw-k fejlődése azért sokat fog nyomni a latba.

  Az iPad-ról annyit, hogy talán majd a 4. generáció már használható lesz, nagyon "hájpolt", nagoyn menő, igaz, van is amiben kimagaslóan jó, de hiányzik belőle egy pár annyira filléres és alap funkció ami már-már szégyen, azaz egy nagyon jó üzletpolitika része.

  Szerintem is az Android - Meego páros lesz a nyerő, hiszen nyílforráskódúak, és nagyon jók, sajnos a Windows úgy látszik egyelőre képtelen levetkőzni robosztus és helyenként nagyon régi elgondolású felépítését, ami dektopon még előnyös, de egy tablet esetében már nem. Az iOS pedig egy külön saját felhasználói táború oprendszer, de szeritem akkor is Andorid és Meego, főleg az utóbbi (mondom ezt a Maemora és az első videókra alapozva).

  ui.: végre egy aktuális, és viszonylag egész jó (nah nem tökéletes) cikk itt az SG.hu-n
 • gemihu
  #7
  Szerintem a notebookoknak vége lesz,ha az ár kellően alacsony lesz a táblagépeknél. Szerintem hosszú távon az androidosak fognak a leginkább elterjedni. Hihetlen mértékbe nyomatja a google. A nyílt szabványokba fektetett idő és energia most fog megtérülni, hiszen a fejlesztők tömege lesz képes alkalmazásokat írni.

 • hdo
  #6
  Ott a pont. Desktop PC-n Linuxot látni se akarok, de hordozható gépeken tökéletes megoldás!

  Nekem netbookon is gyönyörűen bevált! (Amelyik Windows vérfanboy bele akar kötni, azzal kezdje hogy tud-e notepadban írni egy 3 soros batch fájlt ami minden loginkor végrehajtódik, azt ellenőrzi hogy be van-e dugva a táp, és van-e aktív internet kapcsolat, és ezután indít csak el bizonyos programokat.)
 • JTBM
  #5
  A tábla PC-t a következő feladatokra fogják használni:

  - Böngészés
  - Ebook
  - Film nézés
  - Egyszerű játékok
  - Egyéb, pl. napló, ébresztő, stb.

  Ebből a nehezebb a böngészés és a film nézés. Ezeket már a legtöbb HW támogatja, a SW oldal szintén.

  Emiatt a legolcsóbb SW fog nyerni, amiben minden benne van alapból, nem kell hozzá installálgatni semmit.

  Valószínűleg ez egy Linux alapú megoldás lesz.

  A HW az ár és fogyasztás terén fog versenyezni, mert a teljesítmény, amire szükség van, eléggé adott.
 • Andr0
  #4
  az iPad majd jó lesz ha kijön a 2G:D
 • farxis
  #3
  az ipad os a legjobb bárki bármit mond! nekem van én már csak tudom!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Ferrer
  #2
  Csak az Apple.
 • fergusonpapa
  #1
  sztem felfogja váltania laptopot..ha nem is teljesen de kiszoritja majd.bár nme tudom elképzenia hétköznapokban de hát..maradi vok.