303
  • Laox
    Nem csak a törvényekre, hanem az erkölcsre is, ami talán az emberek 5%-ban van meg...
  • dilofekete
    a törvények is bugosak
    hiányzik pár kerekük
  • Laox
    @214:

DeviloftheHell, és a hozzád hasonló rendkívül idős és komoly kisgyerekek nagyon nagy tévedésben vannak. A letöltögetés illegális, és ha a szüleid megtanítottak volna, már ennyi is elég lenne arra, hogy ne csináld. Attól, hogy rajtad kívül sokan teszik, nem jogosít fel arra, hogy te is folytasd. Vagy persze birka módjára beállhatsz a tömegbe, hiszen úgysem téged szúrnak ki. Remélem majd lesz egy több éves munkával kifejlesztett terméked, amiért szinte mindened feláldozod, és a hozzád hasonló taknyok majd töltögetik orrba-szájba, te meg tönkremész.
    Sajnos rengetegen gondolkodnak így, mint te, ezért van az, hogy bárkit le lehet fizetni, bárkit meg lehet venni, bármit el lehet érni pénzzel, mert nagy ívben tojtok a törvényekre.
  • Skynet85
    Többen is írták már és most én is, nem a sünök a felelősek a tracker bezárásokért, ők csak az eszközzök, kapják az utasítást a jogvédőktől...
  • Cat #218
  • DeviloftheHell
    jogvédök és kedves rendörbarátainknak meg bejelentés nélküli házkutatást kéne végrehajtani és ha bármit is találnak a nagypofáju tetüknél ott helyben kivégezni csak ugy példa statuálás érdekében az egy rohadt szot ne emeljen az ellen hogy más mit csinál ha ö is csinálja és itt teszem le az esküt hogy legtöbbnél egyetlen eredeti lemezt nem fognak találni
  • DeviloftheHell
    mikor lesz olyan hogy regisztráciohoz személyi azonositot kér amit a rendörség adatbázisával vet össze és igy igazolja az életkort hogy ilyen idiota 12 éves kis pöcsök ne tudjanak baromságokat irni anélkül hogy tudnának bármit is......

azt eddig sem értettem a trackereket minek viszik el az nem tárol semmiféle informáciot csak létrehozza és közvetiti az adatforgalmat két-vagy több felhasználo közt... a fizetös ftp és fizetös warez szervert vigyék is el szépen azok élösködnek mások "szellemi" "tulajdonábol" a többi csak másolás se haszna nem származik senkinek belöle se kára hisz azt egyszer már megvették onnantol ugyanaz a példány másrészröl tized ennyiért és legalább kétszer vagy többször jobb minöségü és tartalmu játékot, zenét és egyebet forgalmaznának lehet megvennék amelyik méltó arra de amig ingyenélö tehetségtelen "zenészek" "filmesek" csinálják a sok szart és a programozok a tartalom nélküli játékokat ami 1 ora elfoglaltságot jelent összesen és a programot ami ugymegfogja a 4+magos gépeket 8 giga rammal ellátva hogy öröm nézni azért egy mocsok fillért nem fogok kiadni az életbe..... másrészröl külföldi torrentoldalakról külömb dolgokat lehet leszedni ja hogy nem szinkronos a film nem magyar nyelvü a program/játék? nagy cucc tanulj meg angolul legalább vmi hasznát veszed késöbb igaz ott nem serverröl tolják viszont több tizezren
  • rTp
    Betennék itt egy-két nagyszájút minimálbérér dolgozni, aztán akkor mondjon olyat, hogy ne töltsé le, hanem vedd meg eredetiben, azt ha nem tudod, menjél sétálni a parkba... Szánalom, menjél politikusnak, pajtás, szívesen látják az efféle hozzáállásokat.
  • kozik
    dilofekete
  • aaaaa
    Bármennyire is makacs módon próbálsz csúsztatni (gondolom abba az érdekkörbe tatozol, akinek ez az feladata), jelenleg itt Magyarországon LEGÁLISAN tölthet le bárki magán célra filmet és zenét. Ezt a szerzői jogi törvény is kimondja. Elhiszem, hogy a szerzők, kiadók, jogvédők és ezek emberei mást szeretnének, de ettől még az általad kioktatott "csóró" nem követ el jogsértést, főleg nem lopást, ha magán célra másol, vagy letölt filmet, vagy zeneművet. De ezt már szerintem rengetegen leírták, csak jó szajkózni a hazug dumát, mert ha sokat mondjátok, hátha kevesebbet tölt néhány ember, és az is milyen jó...
  • hopp
    Ha elveszett, akkor bizony a "ha a kacsa nem tud úszni, akkor nem a víz a hülye" esete forog fenn. :D
  • hopp
    A legtöbb cég küld új lemezt, ha elküldöd a sérült eredetit. Csak utána kell járni.
  • zoliapu
    Amúgy én egyetértek a hasonló akciókkal, csak nem ekkorával vannak 1000x fontosabb dolgok is. Nehogymár olyan húzzon hasznot ezekből az anyagokból, akik semmit nem jutattnak vissza a szerzőknek, ezek így működnek.
  • hopp
    Minden digitális adathordozó árának van jogdíjtartalma, sőt még a fénymásolók és nyomtatók ára is tartalmaz jogdíjat. Lényegében bármi, amin adatot lehet tárolni vagy bármi, amivel sokszorosítani lehet digitális vagy analóg tartalmat, annak árában van jogdíj, nem is kevés. Ezzel összhangban amúgy Magyarországon - ha még meg nem változtatták a törvényt - kép- és hanganyagot letölteni szabad, csak megosztani nem. Szoftvert letölteni sem.

Eddig az volt a gyakorlat, hogy csak azokat a szervereket foglalták le, amin fizetős FTP is volt. Ez változott volna? :D
  • morden
    Saját meglátásom szerint ahol sikerült lepacsizni a vezetőkkel ott van artistjust klón ( pl spanyoba is van ilyen) ahol nem sikerült ott nincs ilyen szervezet merőben érdekes, kíváncsi lennék a zenészek véleményére is az ilyen alapítnyokról
  • kanduhr
    NE a saját hozzászólásod moderáld, hanem foglald össze magadban mit is akarsz mondani, és azután írd le.
  • kanduhr
    A "szabály" nem pontos "j". Nem kell hozzá semmilyen program, csak oda kellett volna figyelni az általános iskola első osztályában.
  • kisjozsi
    Nem vagyok oda a torrentekért, de tényleg - magyarországon akkor minek kell artis jus vagy mi, jogdíjat fizetni minden egyes eladott cd/dvd-ert? vagy mar memory stick/card-ert is kell? RO-ban ilyen dij nincs... szerencsere..
  • laziga
    A lopás az, amikor valakinek a tulajdonát elveszed és onnantól te birtoklod. Nos ilyenről szó sincs, attól, hogy Te letöltesz valamit, az még a szerzőé marad, nem tudod tőle eltulajdonítani. Tehát lopásnak nem nevezhető, jogtalan felhasználásnak már igen. Te nem lopsz ilyenkor, hanem Szerzői jogot sértesz. A kettő között hatalmas eltérés van
  • TreDoR
    Vazzeh, az Steam és nem stream. Ha csak félre írtad volna, de ez már minimum a 2.
  • TreDoR
    Én ilyet nem írtam, lehetőleg ne keverd a nickeket.
  • morden
    Félreértés ne essék nekem is b_ssza a szemem a sok sok botrány, és én is elitélném sok-sok év letöltendőre a korrput urakat!! de bízok benne , hogy azért a többség nem korrupt .
  • RiSeForMuSiC
    Dehogynem... minden hatékony, ami a rendszer haszonélvezőinek érdekeit szolgálja. :D Hatékony jogi kiskapuk, hatékony 'pályáztatási' rendszer...
  • RiSeForMuSiC
    Benne vagyunk az első 'legtisztább' ötvenben, de ha azt vesszük, hogy egy 'banánköztársaság' - Costa Rica - megelőz minket... PricewaterhouseCoopers szerint a magáncégek 62 százaléka esik üzleti bűncselekmény áldozatául, a bűncselekményekből 17% a korrupció és vesztegetés. De elég csak azt nézni, hogy Németországban kb. 1,5 - 1,6 milliárd forint egy kilométer autópálya, nálunk meg 3-3,5 milliárd... vajon hova megy az a pénz, ennyi zsé-ért az aszfaltnak űrállónak kellene lennie, nem pedig felfagynia a második tél után.

• morden
    Be vagy szívva, vagy mi :D ?
  • zoliapu
    Én elhiszem neked, csak a korrupcióról nehéz adatokat gyüjteni mivel ki tudja mennyi marad felderítetlen és sokmindennel összefügg. Akkor úgy mondom az igazságszolgáltatás/törvények rosszak valamint a rendőrség sem elég hatékony.
  • morden
    Diófeket nem a "mehet" gomb az enter... kb 3 mondatba le lehetett volna írni azt amit 40hszben nyomtál ...
    Zoliapu: nézed meg kérlek a tegnap esti hozzászólásokat, Nálunk relatíve kicsit a korrupció benne vagyunk az első 50 legbecsületesebb országba..

Aldaris: Te is olvas el a hszeket mielőtt beírod a gondolataidat, már tökéletesen kiveséztük a ház, kocsi, program összefüggést...
  • Unreal1942
    Azért egy statisztikára kíváncsi lennék, hogy a a rendőr állományba és a jogvédők között. Otthon mi van a gépen? Vajon hányan torrenteznek vagy szereznek be innen-onnan warez terméket? Hány otthoni gépen eredeti minden program? Melyikük gyermekének van meg az összes játék eredetiben amivel játszik? Vagy a mese dvd-n? Esetleg az Alkonyat az asszonynak?

Konkrétan van zeneszerző ismerősöm. Több ismert előadó lemezére is dolgozott már. Ő is torrentezik. És azt mondja, hogy nem fog ennyit kiadni egy cd lemezért amennyi. Inkább leszedi...

Nem is egy eredeti játékom van. Meg lehet oldani, hogy eredetit kelljen venni belőle, ha pl multizni akarsz. És azokat amik "jól" sikerülnek, vagy legalább várható, hogy jó lesz. Azt bizony meg veszik sokan.
    Minőséget is kell csinálni. Nem csak háborúzni, hogy nem veszik az emberek a szart...

Moziban 5-6 filmből 1 jó kb. A többi csak becsalogatott a szereposztással. A rendezővel. A reklám előzetessel.

Véleményem szerint. Lehet, hogy nem szép dolog más munkáját úgy használni, hogy nem fizettük meg. viszont én se kérhetem vissza a pénzem, ha nem váltotta be a hozzá fűzött reményt az adott program, játék, film.

Amit pedig beépítettek egy fifikás ötlettel az adathordozókba. Na kérem szépen az az igazi központi rablás.
  • Freddycom
    Mondd csak, mi a faszért szemeteled tele a hsz-eiddel ezt? Foglald össze, amit akarsz és írd le rendesen.
  • zoliapu
    Ekkora korrupció ami nálunk van ritka, miért nem foglalkoznak azzal. Esetleg a nagyobb városokba bpre balatonra sem ártana rendőr mert sok a lopás, turizmusnak nem tesz jót enyhén szólva.
  • vg
    "Egy film ára majdnem egy napi keresetem.Nekem senki ne mondja azt, hoyg ha csak ennyit keresek akkor nekem már nem is jár szórakozás."

Ezt nem mondta senki. Lehet rejtvényt fejteni, rajzolgatni, esetleg kimenni sétálni, ilyesmik. Látom te is úgy gondolod, hogy neked alanyi jogon jár a lopás, mert keveset keresel. Vicces emberke vagy.
  • kapos
    Pár éve vettem a gyerekemnek hivatalos cd-t játékok voltak a tartalom résznél leírva apró vacakok de a gyereknak tetszettek igaz demok DE otthon gyerek játszik 30perc mulva vége ÉS ITT JÖN A DE MERT SEHOL NEM TÜNTETTÉK FEL hogy csak 30 percet játszhat a paraszt vele utánna vedd meg, EZ NEM LOPÁS???
    Akkor mérgemben jött a crack minden játékra , és akkor kezdtem torrentezni.
    Ilyenért miért nem büntet a jogvédő????
  • tmisi
    Hát gyerekek ez örök vita marad. :)

Amúgy a zenében működhetne az, hogyha egy biz. példányszám után - ami behozza az album gyártási költségeket - ingyen lenne a zene (persze a rendes szerzői jog maradna, plágiumot elkerülvén), és a KONCERTEK-ből élnének meg. Így minden fellépésnél megdolgoznának a pénzért, nem csak úgy hozná Sting-nek a postás a 30 éve elkészített lemezért a jogdíjat. Én sem kapok további pénzt az egyszer ledolgozott havi munkáért a cégnél, még szép is lenne.
    Ez azért is lenne fontos, mert pl. Michael Jackson bár nagy művész volt, mégis meghalt és innentől kezdve miért kell a lemezeiért fizetni? Hogy a gyerekei/barátai/akárkik (kivéve a szerzőtársak!) kapják a jogdíjat? Mit dolgoztak azok az albumain? SEMMIT! Ingyen pénz nekik. Faxa világ ez.
  • Aldaris
    Bírom, hogy a sok okos rögtön magáravesz mindent és nyafog, hogy a letöltésével nem károsít meg senkit.

Vegyük már észre, hogy itt a warez SZERVEREKET foglalták le, akik illegális tartalmat TERJESZTETTEK.

Kedvencem TreDor hozzászólása, hogy ha keveset keres, akkor ő nem mehet moziba vagy nem vehet zenét? Bocs, de NEM. Mint ahogy jó lakás és jó autó se. Az élet ilyen kegyetlen. Ja és nekem is kb akkora a fizetésem így se autóm se saját lakásom nincs. Letöltök, és nem érdekel, mert itthon legális.
  • Vidra52
    Az a baj, hogy a túlzott média védelem miatt kevés film készül, mert a régiek jogdíjaiból is sokáig jól meglehet élni. Egy amerikai professzor tanulmánya szerint amikor a törvények nem annyira védték a szerzői jogokat, akkor sokkal több siker film készült a világban. Csak a heti premiert nézzük! Négy új film került a mozikba és egy sem az én érdeklődési körömbe tartozik, hogy a mozi, DVD/CD árakról ne is beszéljünk. Már torrentezni sem érdemes, mert ott sem találok semmi újat. A programoknál is ugyan ez a helyzet! Drágák és félév múlva elavultak és az új verziókra nem frissíthetőek. Vegyük példának a Windows 7 Ultimate-t! A dobozos 99.000ft. Kinek van erre pénze amikor az emberek többsége ennyit visz haza netto-ba. Ha olcsóbb lenne egy-egy film, játék, op- rendszer lemez, akkor az emberek sokkal több jogtiszta cuccot vásárolnának az üzletekben. Az a baj, hogy a gyártók és a kiadók is harácsolnak és a politikusok megvédik őket, mert pártadományként kapnak a harácsból!!!!
  • atomjani
    Néhány gondolat:
    1. A torrent esetén bőven elég csak legális dolgokat seedelni. Ezért nem büntetnek, mert amúgyis lehet ingyenes dolgokat megosztani.
    2. Szar cuccot senki nem vesz meg. Mégha ingyenes lenne, akkor sem kellene. Azért nincs akkora eladás, mert senki sem mondja, hogy milyen jó.
    3. Igaz az, hogy az ingyen letöltött dolgokért később van aki fizet, azaz megveszi rendesen.
    4. Az is igaz, hogy a letöltött cuccot nem mindenki veszi meg. Pedig így lehetne támogatni a készítőket, hogy újabb jó dolgokat csináljanak. Bár egy kisebb csoport tudja, hogy egy jó cucc után nem mindig dob ki a készítő újabb jó cuccot.
    5. Az is igaz, hogy drága már minden és mindent nem tudunk megvenni. Ezt úgy lehet megoldani, hogy mindenki kipróbálhatja és annyit ad érte, amennyit szerinte ér és amennyit szeretne. Csak egy minimum ár lenne, ami legalább a cd, csomagolási és szállítási költség benne lenne és mondjuk 100 Ft. Esetleg egy ajánlott ár is fel lenne tüntetve, ami jelzi azt, hogy a készítők mennyivel elégednének meg. Akinek tetszik a cucc, az lehet hogy ad is annyit vagy többet is.
    6. A másik megoldás lehet, hogy minél többet fizet az ember, annál jobb és színvonalasabb szolgáltatást kap. Ezt lehet globálisan és lehet egy készítő szolgáltatásainál is kialakítani.
    6. Megoldható az is, hogy a készítő a legszarabb cuccot ingyen elérhetővé teszi és azt mondja, hogy ennél sokkal jobbak vannak. Akinek már ez tetszik, annak a többi is tetszeni fog.

Szerintem a fő probléma a magas ár és a warez jelenléte. Az árakat csökkenteni kell, aminek hatására a warez se lesz olyan népszerű. Sőt senkit se izgatna az, hogy be lenne zárva.
  • T0nk
    Vissza kéne kicsit hozni azokat az időket, amikor a színész csepürágó volt (nézz utána miért, és mit jelent), a zenész max kapott egy kis pénzt ha bazsevált a kocsmában, és jól megverték ha rosszul játszott, a producer/kiadó/stb-t pedig úgy hívták közönséges gazdasági csaló, és a börtönben szövögette a szabadulása utáni következő nagy húzásának terveit...
  • caprocorno
    Szerintetek melyik érdekvédelmi egyesületnél kellene kopogtatnom azzal a panaszommal, hogy engem a színészek, zenészek és a stúdiók meglopnak?!? Igen meglopnak, mert én idő és érdeklődés hiányában nem töltök le sem zenét, sem filmet, ellenben a rengeteg adathordozóra (munkámból kifolyólag egy csomót használok archiválásra) kifizetem azt a jogdíjat, amit ők úgy raknak zsebre, hogy nekem semmit nem adtak érte. Na akkor hogy is van ez? Mikor hallom majd, hogy szervezett akció keretében foglalták le a stúdió egyik bankszámláját, amely az archiválásra használt adathordozók árába beépített jogdíjat tartalmazta? Na ugye! Nem kell itt védeni őket. Akinek egyébként is jól megy a szekere, azt mindig megvédte az állam és a törvény.
  • USAMEN POWER
    Fölösleges... külföldön is erősen fellépnek / tek ezek a taplók a fájlcserélés ellen, híreket figyeld csak.
  • USAMEN POWER
    Te meg tanulj meg írni mielött véleményt fejtesz ki egy fórumon, nálad ez a "képesség" nem valami stabil. Viszont ha majd perfektül vágod a Magyart utána oszthatod az "észt", de arra nem jogosít fel hogy bárkit is akárminek nevezzél.