Ötven szervert foglalt le a rendőrség Budapesten
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az hogy most etikus e vagy sem, nem kérdés.. nem lenne szabad letölteni, de attól hogy letöltöm még nem károsítom meg.. Ami megtetszett azt megvettem. Ami meg nem tetszett meg letöltés után, amúgy sem venném meg a boltban, szóval nem okozok bevételkiesést. Azért meg nem fogok fizetni hogy kipróbáljak egy agyonhypeolt valamit.. amirõl mndenki azt mondja hogy jó, és végül kiderül hogy egy hulladék az egész.. és tele van hibákkal.
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
\"A képzelőerő fontosabb, mint az ismeret.\" (Albert Einstein)
😄
De közelítsük a másik oldalról. Letölti a filmet, azt mondja hogy ez tuti, elmegy mégis, kiadom rá a pénzt és megnézem moziban, majd megveszi DVD-n, mert megéri. Ha szar a film akkor minek erõlködjön, legalább nem érzi a film után becsapva magát. (sajnos volt jónéhány film, amire nagyon kár volt egy fillért is kiadni mozira) Ha úgy vesszük, a torrent egy mások által önzetlenül közzé tett média, amin megnézhetõ az épp aktuális mozi, vagy zenei mû, és az egyén könnyen eldönti, hogy érdemes-e arra, hoy pénzt áldozzon rá, avagy sem. Egy mozi elõzetes mindíg a film csillivilli oldalát mutatja, lehet, hogy az elõzetesben már benne van az összes értékelhetõ részlet is, maga a film egy rakás szar.
Persze a szoftverek letöltése egy egész más téma.
De bárki, aki már készített fotót életében, az szintén jogtulajdonos és jogosult a részére a bevételbõl!!! Vagy nem?
Take care to get what you like - or you will be forced to like what you get!
De ha már sokan úgy gondolják hogy ez lopás, akkor legyen, nevezhetjük akárhogy a lényegen mit sem változtat. Fájlcserélõk szídják a jogvédõket, és fordítva. Átvitt értelemben én ezt úgy nevezném hogy az autótolvaj szídja a lótolvajt és fordítva.
Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
A logikád akkor lenne helyes ha a boltok mellett lennének olyan helyek is mint a torrent oldalak, ahova bemész, és kihozol egy Lamborghinit, vagy élelmiszert, ingyen. (Igazad amúgy ez esetben se lenne.) Ha lenne ilyen, az biztos hogy én ígénybe venném ezt a "szolgáltatást" mert miért ne ?
És ez most részemrõl lopás ? Elérhetõvé tették számomra, ingyen. (Nem mentem be a boltba zsebre vágni semmit, nem kergetett meg az eladó, nem köröznek a rendõrök se rablásért, se lopásért.) Akkor most mirõl beszélünk ?
Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
De szoftvereknél más a helyzet.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
lehet a rendõröktõl kéne megvenni hivatalos cd-re kiírva nem?😊
Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4
Te is kibaszottul örülnél ha mindened elveszne
Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4
Hozzáteszem az utolsó játék amit megvettem az a COD6 volt, letöltöttem megtetszett ,megvettem. Ha nincs warez nem töltöm le és valószinû meg se veszem.
A lakbér késik, a wécépapir is elfogyott, de a polc televan tápkieggel! Szaros seggel mész edzeni... Ez az áldozat...ez az Animal...Vállalod?
Esetleg megkockáztatom, ha el is olvastad és meg is akarod érteni, akkor ott néma értõ olvasási gondok vannak.
Egyébként én soha életemben még egy cukorkát se loptam el, és a jövöben sem áll szándékomban ilyet tenni, de filmet,zenét,játékot igenis töltöttem már le,ha ezért szerinted egy szar erkölcstelen bünözö vagyok akkor legyen, de az vesse rám az elsö követ aki soha életében még egy filmet sem töltött le.
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
Az autós példára fordítva: ha mindenki lop magának BMW-t, akkor a Suzuki csõdbe megy.
Tisztellek és sajnállak, hogy ennyit dolgozol és ennyit keresel. Ez nem jó, ez a rendszer hibája. Ez ellen tenni kell.
De ha nincs pénzed nem létfontosságú dolgokra (pl játékok), akkor ellopod? Innentõl ld többi HSZ-em.
Shodan: nem, nem okozol bizonyítottan bevétel kiesést. De ha nem lenne warez, tedd a kezedet a szívedre: nem néznél filmet és nem lenne a gépeden semmi? Még OS se? Ezt majd a te lelkiismereted eldönti!
TreDoR: Nem azt mondtam hogy el kell fogadni, hogy szarul élünk, a politikusok ott csalnak és lopnak ahol tudnak. Ezt nem kell elfogadni.
DE! Az igénybe vett szolgáltatásért és áruért, legyen az szoftver, film vagy egy luxus autó pénzt kell fizetni. A másik ezért dolgozott, most az mindegy, hogy programozó, aki éveket fáradozott azért, hogy neked legyen szimulátorod, robotmunkás aki gürcölt a te pólódért vagy dizájner, aki a kocsit tervezte. És ezt neked ki kell fizetned.
De azt hiszem, ez csak ebben a khm országban furcsa.
Én 4 mûszakban dolgozom és alig 90e forintott keresek. Néhány itteni ember - akinek nem inge ne vegye magára, akinek inge az hordja - véleménye szerint én már nem is vagyok kis ember. Pedig nekem sincs 4-5-6 ezer forintom egy filmre, vagy arra ,hogy 2-3 ezer forintért elmenjük a párommal a moziba megnézni egy filmet. Egy film ára majdnem egy napi keresetem.Nekem senki ne mondja azt, hoyg ha csak ennyit keresek akkor nekem már nem is jár szórakozás.Szerintem a gond az, hogy a sok szinész, zenész, kiadó és manager túl sokat akar akasztani egy lemezen. A másik pedig az, ha már egyszer veszek egy irható dvd vagy pendrive-t aminek az árában benne van a jogdij, akkor elvileg amit letöltök - legyen az film vagy zene vayg akármi - annak a jogdiját már megfizettem, innentõl kezdve nem illegális. Ez persze csak az én véleményem.
Remetix: ezt kifejtenéd jobban, szóval nem a készítõknek esik ki a bevétel hanem azoknak akinek semmi közük az egészhez vagy mi ?
( bocsi lehet én vagyok az értetlen )
Plussz szerintem nézz egy picit utána mert kis hazánkban a filmek,zenék magán célú letöltése legális, itt az sg-n is volt már errõl cikk...
A lakbér késik, a wécépapir is elfogyott, de a polc televan tápkieggel! Szaros seggel mész edzeni... Ez az áldozat...ez az Animal...Vállalod?
Szóval szerintem Te vagy eltévedve Császár ...
Amire van pénzed megveszed, amire nincs, azt NEM. Ez ilyen egyszerû. Felesleges pedáloznod, hogy valaki lop meg csal. És akkor ez feljogosít téged arra hogy te is? A jegybank elnök összecsalta a pénzét. És akkor te most ezért warezolhatsz?
El vagy tévedve ember.
Komoly... és még komolyan is gondolja... 😊