52658
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • tutuhawer #39565
    Én elolvastam, nagyon jól jött.
  • metaxx
    - Töröld a megkezdett online profilt!
    - Hozz létre egy új profilt, és NE MENJ ONLINE!
    - Az első 3-4-5 fuvart csináld OFFLINE, amíg a bank nem ad pénzt
    - Vegyél saját kamiont hitelre, és már lesznek is fuvarok, de csak vállalkozói.
  • nono28
    Jó estét!

Multinál miért van az hogy a legelső fuvarnál már azt irja hogy késve?Utána nem ad gyors fuvarokat.Tud valaki ebben segiteni?Nagyon megköszönném.
  • Szabi #39562
  • Gyurma77
    [IMG][/IMG]
    Jó gépek/képek!
  • Misuka963
    Helyes,szép gép volt nagyon,ha jól emlékszem mega Schwarzmüller volt utána :)
  • danyr
    Sajnos nincsen, de majd újra legyártom. :)
  • Misuka963
    A Mega XF DAF-od meg van még ? :)
  • 0ppika
    Üdv!

Eddig egy Volvo FH Sleepert használtam 6x4-es alvázzal, most újítottam egy Globetrotter XL fülkét és teljesen instabil lett a masina, viszonylag alacsony sebességnél folyton megcsúszik, kitörik.
    Szerintetek lehet hogy fülke cserétől van?
  • danyr
  • Misuka963
    :D

Bazsio : Azt a morcosítást inkább egy Skyline-nak kellene meghagyni,Scanianak nem :)
  • Bazsio
    Jó estét!
    Drága Scania-m elment de az helyett itt van ez!!
    Megyek fuvarért Budapestre!(még lesz modósítás a kamionon!)

Manchester az úti cél több mint 2000 Km!

De én pont ezekért a dolgokért szeretem ezt a életmodót!

Leipzig-be pihenünk!

Mandoki
    Botto
  • Mandoki72
    Hali, sikerült letölteni? Vagy piros szöveg van és nem engedi?
  • botto0604
    Nem fogsz benne csalódni.
  • Misuka963
    Elhiszem :)
    Lehet ETS 1-ben leutánozlak :D
  • botto0604
    Köszönöm És jobban is megy.
  • Misuka963
    Nincs mit koma,nagyon szép lett a szerelvény

botto : Ez nagyon szép,szebb sokkal mint a Daf :)
  • Mandoki72
    Nem, csak tuningolt.

http://data.hu/get/7699682/INTER-man_tgx_H.rar
  • Dévid112
    Az interior privát? :)
  • botto0604
    Jó szerencsét!

Wien-t hagyom el az új Iveco Hi-Way-emmel.

Szép képek/gépek
  • 94Patrik94
    Bocsi, mar nem kell :)
  • 94Patrik94
    Szia, nekem eltudnad kuldeni (1.9.x), Nekem nagyon kellene, Elore is koszi :)
  • Ulvar
    Persze, hiszen szerver idő számolja a fuvarodat, tehát ha kilépsz miközben van fuvarod akkor az óra pörög tovább nem úgy mint singleben.
  • dutchvictor
    Sziasztok!

A MP-be ha fuvarral mentek és másnap fejezem be akkor létezik, hogy mindig késés lesz a fuvarból és nulla zseton? :S
  • Bazsio
    Nekem bevált!
  • zorba3333
    Ez is lehet egy alternatíva. Szerencsés esetben valóban orvosolhatja a problémát, főleg akkor, ha az utolsó telepítés óta számtalan beállítást használt már a játékos anélkül, hogy magát a fájlt a játékkal újrageneráltatta volna.

Amennyiben Dokumentumok mappából törlöd a config.cfg fájlt, akkor a játékra vonatkozó paramétereket törlöd.
    Gyakorlatilag egy reset funkció.

Viszont ha a profilodban lévő config.cfg fájllal teszed ugyanezt, akkor az csak a profilbeállításaidra vonatkozó adataidat törli. Ez nem biztos, hogy elegendő a probléma megoldásához.

Mindenesetre köszönjük a tapasztalatod megosztását, ezáltal is segítve azoknak, akinek a tiédhez hasonló problémájuk van. +1
  • zorba3333
    Gondoltam... :D :D

Sorry a "regényért", de akik kevésbé ismerik a játék működését, azoknak segítség lehet a részletes leírás.

Megelőzve a sok hasonló, de zömében ismétlődő kérdést a témában, inkább egyben, és egyszer írtam le, de hosszabban, mint napokon keresztül kisebb-nagyobb részletekben, zömében ugyanazokra a kérdésekre válaszolva. :)
  • Bazsio
    Én csak annyit csináltam, hogy a config fájlt kitöröltem és beléptem azóta semmi baj!Szerintem probáljétok meg nem baj az, ha kitörlitek mert a játék generál újat a beállításoknak megfelelően!
  • sure
    Ezt szinte kizártnak tartom, legfeljebb más beállításokkal megy a Windows-od (valami process használ el értékes CPU-RAM-HDD erőforrást), igaz, érzékelhető előnyt sem biztos, hogy hoz a 64 bitre váltás, de pusztán az, hogy 4 gigánál több RAM-ot lehet használni, már magában egy nagy előny.
  • Szabi #39535
  • zorba3333
    Többen írjátok, hogy eredeti játék esetén, módok nélkül különböző kameranézetekben szaggat, akad a játék.
    Nos, az 1.9.x frissítés a látható látványelemek mellett a háttérben is hozott némi változást, ami a memóriakezelést is érinti.

Alapesetben az autosave készítése esetén fordul(hat) elő szaggatás. Ez ciklikus, és a gyári beállítás szerint 5 percenként történik.
    Amennyiben a szaggatás nem ciklikus, vagy nem az előbb említett időközönként történik, akkor az 1.9.x által hozott újítások állhatnak a háttérben.

Eddigi tesztek alapján az 1.8.2.5, és az 1.9.22 játékverziók közötti memóriafelhasználás különbsége bármilyen memóriafelhasználást mérő segédprogrammal kimutatható, és sajnos nem az 1.9.22 lesz a felhasznált memóriakészlet szemszögéből nézett győztes.
    Pontosabban nem sajnos, mert sokkal többet ki lehet így hozni a játékból, csak pusztán némi beállítás, finomhangolás kérdése, és jelentősen javítható az eddigi állapot, de sajnos korántsem biztos, hogy minden konfiguráció esetén (főleg kisebb teljesítményű gépekre igaz) teljes mértékben kiküszöbölhető lesz a probléma.

Mivel szemmel láthatóan rohamosan nő az igény a felhasználók részéről a minél szebb, és részletgazdagabb textúrák, illetve megjelenítési környezet, valamint bővítmények iránt, ezért a játék eddigi memóriafelhasználási protokollja már valószínű, hogy nem tudta kiszolgálni kellően a megnövekedett igényeket, és ezért kellett némileg változtatni rajta.
    (Pontosabban azt is elképzelhetőnek tartom, hogy nem szándékosan történt a módosítás, hanem az újítások hozadékaként kell megbarátkoznunk vele. )

Ezért az eddigi szisztémával szakítva a tesztek alapján, jelenleg csak az épp aktuális nézetet szolgálja ki az aktív memóriablokk, a többi folyamat (prefabok, tile-ok előtöltése, AI generálás előtöltése, stb) pedig egy az egyben a virtuális memória dolga lett.

Minél több az előtöltendő dolog, vagy minél részletgazdagabb egy adott tile, annál több memóriát igényel a kezelése. Sajnos az új AI sem lett memória barátabb az elődjénél, ezért ez is plusz memóriát emészt fel az eddigiekhez képest.

A memóriafelhasználás mértéke gyönyörűen látszik a game.txt, valamint a game.log.txt fájlokban, így mindenki megnézheti magának, hogy a rendelkezésre álló memóriából mennyit használ a játék aktív/fizikai memóriaként, és mennyit virtuálisként.

A lényeg a game.txt fájl esetében következő sorokban van:
    physical memory detected: (Itt látod azt a memóriaértéket, amit a játék fizikálisan érzékel a gépedben. Amennyiben több memóriamodul van a gépedben, akkor perjelekkel elválasztva külön-külön jeleníti meg az értékeket.)

virtual memory detected: (Itt látod azt az értéket, hogy a rendelkezésre álló fizikai memóriából a jelenlegi beállításaiddal mennyit tud használni virtuális memóriaként. Több memóriamodul használata esetén itt is perjelekkel elválasztva látod az értékeket.)

Trying to allocate memory pool: (Itt látod azt az értéket, amit megkísérel pluszban hozzárendelni a játék a jelenlegi értékhez.)

A game.log.txt esetén pedig ezek a sorok a lényegesek:

physical total: Itt látod összesítve a rendelkezésre álló fizikai memória értékét.
    physical avail: Itt látod, hogy a teljes fizikai memóriából mennyit használ jelenleg fizikai memóriaként a játék
    virtual total: Itt látod, hogy a felhasznált értékből mennyit köthet le virtuális memóriaként
    virtual avail: Itt pedig azt látod, hogy a felhasználható mennyiségből mennyi hasznosul jelenleg.

Nos, a beállításokat úgy kell optimalizálni, hogy a felhasznált fizikai, illetve virtuális memória értéke az mindig alacsonyabb legyen, mint a rendelkezésre álló mennyiség, hiszen, ha többet szeretne felhasználni a játék, mint ami van, akkor jön a "kényszerítés", ami akadáshoz, fagyáshoz, vagy más módon jelentkező random anomáliákhoz vezet(het).

Felmerülhet a kérdés, hogy mi a teendő abban az esetben, ha kevesebb memóriát használ a játék, mint amit felhasználhatna?!
    Nos, ebben az esetben megoldási javaslat: (Gyári dobozos, vagy szintén eredeti Steam-es verziók esetén)
    - A játék által használt memóriakészlethez további memóriát kell hozzárendelni. Akinek szaggat, akad a játék, és a memória hozzárendelést még nem tette meg, annak célszerű elvégeznie.
    Aki nem tudja hogyan kell, annak itt egy kis segítség:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jobb klikk az indítóikonon, tulajdonságok, majd a felugró ablakban a Cél: mezőben lévő elérési útvonal végén nyomj egy spce-t, majd másold be eszt a kiegészítést 6Gb RAM-ig:
    -mm_pool_size 400
    Amennyiben 6GB+ RAM van a gépedben akkor a 400 helyett 1200-at írj.
    Ezután Alkalmaz, majd Ok.
    MULTI ESETÉN NEM TUDOM, HOGY HASZNÁLHATÓ-E A MEMÓRIA HOZZÁRENDELÉS, EZÉRT AKI MULTIZIK, AZ SZÁMOLJON AZZAL AZ ESHETŐSÉGGEL IS, HOGY NEM FOG MŰKÖDNI A JÁTÉK.
    Ekkor sincs tragédia, csak az előbbiekben említett indítási parancs végéről a memória hozzárendelést elvégző kiegészítést törölni kell, és minden visszaáll a gyári állapotra.

FONTOS!!
    Rendszergazdaként kell a műveletet elvégezni.

Amennyiben annak ellenére sem javul a teljesítmény, hogy az előbb leírtakat figyelembe véve megtörtént a hozzárendelés, akkor "vissza kell menni a kályhához" vagyis a következőket javaslom.
    (A módszer szintén módok nélkül, alaptérképet használva értendő.)

- A memória hozzárendelést töröld!
    - A megjelenítési beállításokat vissza kell állítani gyári alapértelmezettre, majd a render %-át levenni minimumra.
    - Felbontást le kell venni annyira, hogy minimum a 60Hz-es képfrissítést tudja.
    - Ezt követően el kell indítani a játékot, és megnézni szaggat-e.
    (Minimum értéken még akkor sem szabad neki szaggatnia, ha a memória hozzárendelés nincs elvégezve, kivéve, ha a minimális rendszerkövetelményeket sem tudja maradéktalanul teljesíteni a gép.)

Amennyiben simán fut, eggyel feljebb kell emelni a render %-ot, és ismét elindítani a játékot, majd megnézni szaggat-e.
    Érdemes közben figyelni a game.txt, és a game.log.txt fájlokat, hogy miként kezeli a játék a memóriát.
    (Normál esetben túl nagy különbség nem lehet!)

Egészen addig kell emelni a %-os értéket, amíg el nem kezd szaggatni a játék a teszt során.
    Amikor elérted azt az állapotot, hogy beszaggat a program, akkor érted el a rendszered által nyújtani tudott "nyers" maximumot.
    Ezt kell a továbbiakban finomhangolni. Most következhet ismét a memória hozzárendelése a játékhoz.
    Amennyiben megszűnik a szaggatás, akkor ismét emelheted a %-os értéket a beállítások menüben,
    egészen addig, amíg ismét el nem kezd akadni.
    Ez lesz a maximum amit elbír a géped!

Ezt azért jó tudnod, mert ha a későbbiekben akár több komolyabb módot is bepakolsz, ami zabálja a memóriát (ezek jellemzően térképek, illetve járműpakkok), akkor már tudni fogod, hogy hol vannak a gépednek a fizikális határai, és könnyen optimalizálhatod a felmerült igényeidhez mérten.
    Ezáltal elkerülhető, hogy telepakolt mod mappa mellett szenvedni kellejen a beállítgatásokkal, és kísérletezgetésekkel.

Mivel nagy valószínűséggel módokkal fogsz játszani, ezért célszerű az előzőekben tesztelt, és beállított értékeket (%) egy szinttel lejjebb venni, hiszen azok az alapra lettek behangolva, és csak a géped korlátainak megismerése volt a cél.

Amennyiben még ez sem segít, akkor valószínű, hogy korábban valamilyen móddal sikeresen felülírtál egy olyan fájlt, ami a mód törlése után nem állt vissza a gyári értékre.
    (Ez leginkább akkor fordul elő, ha olyan kiegészítőt használsz, ami a gyári cuccot módosítja, és nem kiegészíti, vagy helyettesíti, és úgy törlöd, hogy előtte nem veszed le/ki stb pl.: a kamionodról, hanem csak simán törlöd a mod mappából.)

Ilyen kiegészítők törlése esetén a helyes sorrend:
    - Kamionról való le/ki vétel
    - Profilban a jelölőnégyzetből a pipát kivenni.
    - Visszalépni a játékba, vezetni egy kicsit, hogy a játék érzékelje, hogy le/ki lett szedve egy-két kiegészítő.
    - Kilépni, majd ezután a mod mappából törölni a megunt kiegészítőt.

Ebben az esetben célszerű egy reinstall, majd az előbb említett lépéseket megismételve beállítani a játékot.
  • Szabi #39533
    wrong topik plusz én csak 6 tól leszek ma is :D
  • Bazsio
    De ez csak a tegnap óta csinálja a feszültséget!
  • Gilb3rto
    16:15 kor indul a fuvar kedves MSzM tagok:)
  • Mandoki72
  • Mandoki72
    Köszi
  • Axtros
    Én azt innen szedtem le, ez most sem jelszavas.
  • Mandoki72
    Majd megfigyelem köszi.

Jó a garázsod Majd én is nézek már valamilyet magamnak.
    csak amiket találtam azok jelszavasak (esetleg ha tudod a jelszót,megadnád nekem?)
    vagy olyat amelyik nem kéri, ha ki akarom csomagolni, hogy szerkeszthessem
  • orixon
    Koszi szepen.:)
  • Gyurma77
    Nagyon ott van! Szép szerelvény.