A VP8 ugyanolyan jó, mint a H.264

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát hogy a jövõ mit hoz, azt nem tudhassa kérem 😊

igen videora, és ez így is marad. Csak videora kapott gyorsítást, és nem is fog kapni másra... azt is csak néhány kártyánál.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

java-ra egyáltalán nem nehéz programozni, csak a java applet egy fos. kb olyan feeling 2010-ben, mint egy animált gifekkel teletûzdelt weboldal. aztán vannak persze a javanak más alkalmazásai, de az applet szerintem egy halott dolog.

a flashnek meg amúgy az egyetlen problémája a flash player maga. ettõl eltekintve egy nagyon jó kis robosztus nyelv van hozzá, jó IDE-k, és hatalmas tudásbázis. csak kicsit optimalizálni kéne a virtuális gépen, egybõl mindenki számára barátságosabbá válna.

„A H.264 élesebb, de a színtelített területeken szar, a VP8 pedig kicsit blurred, de a színtelített területeken jobb és a színhûsége is korrektebb.”

A VP8 nem kicsit, hanem sokkal elmosotabb, konkrétan (ebbõl a szempontból) egy fos a H.264-hez képest.
A színhûség azért nem túl jó érv, mert utólag módosíthatod azt, megközelítve az eredeti árnyalatokat. Színtelitettség szintén.
Egyébként az ipari tömeggyártású filmek 99%-a utólag módosítva is van sok tekintetben, pl. színhûség.

Nono. Nem írhatod azt, hogy hájfejû bügös zsidó, mert beköpnek a moderátoros topicban.
Írd inkább azt, hogy hájfejû büdös keresztény, azt szabad.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Nem éppen. A html 5 az nem más, hogy eddig amikor olyan oldalra értél, ahol <embed>videó</embed> -val volt beágyazva a videó, akkor a windowsmediaplájer beépülõ modulja játszotta le a videót, most meg meg fogják kérni a böngészõket ( illetve a böngészõk fogják maguk, hisz kell nekik a html5 plecsni ), hogy építsenek be egy videólejátszót.

A flash nem jó, viszont a legjobb. Mármint nem jó, hanem szar, de mégis a legjobb, mivel nincs nála jobb. Nincs konkurenciája az onlájn programok terén. A Shockwave jó, csak nem fut linux alatt, a Java is jó csak ( állítólag, én nem értek hozzá ) nehéz rá programozni, az ezüstfény meg szintén nincs linux alatt. Egyszerûen nincs más a flashen kívül.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Igen fog mûködni, viszont akkor olyan mintha kalózmásolatot használnál, mert hiába van meg a program, ha nincs rá jogod hogy használd.
"viszont a flash is gpu gyorsítást kap/fog kapni"

ezt úgy értettem, hogy részlegesen már kapott is.

Gerygrey
1: Kifizeted a csillagászati árat érte?

Nem én, hanem a cég, ahol munkaeszköz 😊

2: Szerintem úgy értette, hogy bármikor úgy dönthet, hogy x összegért adja és holnaptól nem használhatod.

És azt hogy oldja meg? Ha én 2010-ben feltelepítek egy Premiere-t, ami tartalmazza a h.264 enkódert, az ugyanazon a gépen 2035-ben is ugyanúgy mûködni fog, és ugyanúgy enkódol majd h.264-be...
Penge4
"Én egyelõre maradok a jól bevált h.264-nél (leszarom, hogy zsidók csinálták vagy nem)"

Nem az az érdekes, hogy kik csinálták. A fejlesztõk jó munkát végeztek. Csak az az MPEG-LA-nek nevezett gennyes rákos daganat ne kebelezte volna be õket.

A vallásuk és a nemzetiségük másodlagos.

A legjobb az lenne, ha megnyitnák a H.264-et, de mivel ugyanolyan begyepesedett állatokkal van tele az MPEG-LA, mint Rupert Murdoch, így még a mai napig az 50 évvel ezelõtti szabadalmi hülyeségüket nyomatják.

"majd ha látok egy VP8-as kódolású videót, és ugyanakkora bitrátán ugyanolyan felbontásban ugyanazt a videót H.264 tömörítéssel, majd eldöntöm melyik a jobb."

A H.264 élesebb, de a színtelített területeken szar, a VP8 pedig kicsit blurred, de a színtelített területeken jobb és a színhûsége is korrektebb.

"Megveszed az Adobe Premiere-t, az Adobe pedig kifizette a licenszdíjat azért, hogy beépíthesse az enkódert a termékbe, hogy a Premiere tudjon h.264-be kódolni."

1: Kifizeted a csillagászati árat érte?
2: Szerintem úgy értette, hogy bármikor úgy dönthet, hogy x összegért adja és holnaptól nem használhatod. Légy nyugodt, a versenyhivatalok csak akkor fognak szólni, ha érdekük fûzõdik hozzá.

Justil: Le vagy maradva. Már kapott a 10.1 érkezésével. És itt a támogatott kártyák listája: http://www.nvidia.com/object/gpus_supporting_adobeflash.html

Elég soványnak érzem.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

jó, nyilván nem ezerszer, de jóval gyorsabb 😊

ha egy kicsit utánaolvasnál, tudnád, hogy a canvas teljesítménye jelentõsen elmarad a flash-éhez képest. a hardveres renderelés egy dolog, viszont a flash is gpu gyorsítást kap/fog kapni. tehát valszeg ugyanott leszünk, mint most, vagyis a flash animációra ezerszer gyorsabb lesz, mint a javascript.

hiftu
Már csak egy Orbán - Földanya - Genyó kinaiak tengely mentén felépített hozzászólás kellene.... Ja és felpezsditve egy kis lufihámozással.

hehe, már a számítástechnikai szlengbe is betröt a zsidó-náci ellentét?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Gerygrey
Szóval fasisztáknak jó, mert igazi árja kodek, egy zsidó se gányolt bele a kódba. Értem én...

Én egyelõre maradok a jól bevált h.264-nél (leszarom, hogy zsidók csinálták vagy nem) majd ha látok egy VP8-as kódolású videót, és ugyanakkora bitrátán ugyanolyan felbontásban ugyanazt a videót H.264 tömörítéssel, majd eldöntöm melyik a jobb.

Egyébként miért kellene fizetõs oldalon regisztrálni? Megveszed az Adobe Premiere-t, az Adobe pedig kifizette a licenszdíjat azért, hogy beépíthesse az enkódert a termékbe, hogy a Premiere tudjon h.264-be kódolni.
Penge4
Játékokra ott a JavaScript és a Canvas 3D
Ha a böngészõk hardveresen renderelnek, akkor ezek sokkal alacsonyabb CPU használattal fognak menni, mint a Flash és a támogatott videokártyák listája is hosszabb lesz.

Ez így igaz, ezek nem azért vannak, hogy a flash eltûnjön. Csak videókhoz való, maga a Flash játékokhoz és sok egyébhez még megmarad. Csak a youtube, vimeo és társaiknak fontos. Kisebb sávszélességen, jobb minõségû, akadás mentes videók. Ez az egyetlen amiért ki lettek fejlesztve. Ezek mellett a flash ugyanúgy virulni fog mint eddig.
farxis
a h264 és a html5 a legjobb!!! stevejobs tudja mi a jó meg a mac!!

apple az isten! csaak irigykedik a sok scsoro és azért! iMac 27\", MacBook, iPad3G, iPhone 4 nekem van ti csorok meg megelegszetek a recsegos gagyi mianyag gagyikal!!

Ami viszont tény, az az, hogy a flash nem való arra - jelenlegi formájában legalábis - hogy komplett weboldalakat építsenek benne. Alkalmasnak alkalmas rá, de nem való.

ez egy újabb tévedés, bár a valósághoz 1 fokkal közelebb áll.

Narxis
Valóban, az a HTML5 feladata lesz.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Egyetértek.
😊 Mindig jót mosolygok az ilyen naiv embereken, akik azt hiszik, hogy ez a kodek-választás most arról szól, hogy mivel kéne helyettesítenünk a flash-t. El kell hogy keserítselek, de a cikkben említettek közül egyik sem hivatott pótolni. Nem ez a dolguk, tudniillik.

Nagyon nehéz lenne két kodeket beépíteni xD Vagy akkor bökjenek egyet aztá jóvan, itt szaroznak má 100 éve. Flessnek vesznie kell de mire ezek lépnek kihalunk.

(max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

Mi az összefüggés ?

az hogy nem kell majd egyszercsak valami fizetõs oldalon regisztránunk a további használathoz, és hízlalni valami hájfejû büdös zsidót, csak ennyi.
Theora kodek is nyílt, mégis messze van a h264/x264 párostól.

fergusonpapa
szegény nem tudja holvan...Vb lázban ég..beszél összevisza.dúlbene az optimizmus és a vuvuzela káros hatása.

www.icewebhu

Gerygrey
Mivel nyílt, ezért eleve jobb

Mi az összefüggés?
"A VP8 egy szabad videokodek, semmivel sem rosszabb, mint a konkurensének számító H.264."

Ennyi? Ha egy elfogult termékmanager azt mondja, hogy az enyém márpedig jobb, mint a konkurenciáé, akkor az tényleg úgy van? Ez volt az összes szakmai érv amit fel tudott hozni?

Ki a tökömet érdekel egyáltalán, hogy mint mond egy termékmanager? Az általam látott összehasonlításokból egyáltalán nem az jön le, hogy a VP8 jobb mint a H.264, az pedig hogy a VP8 teljesen nyílt, neme gészen igaz, hiszen több iparági szakértõ is egyetért abban, hogy egyes részei pontosan ugyan úgy mûködnek, mint a H.264-nek, és emiatt borzasztó gyorsan összeállhat egy az MPEG LA-hez hasonló patent pool, és aztán ugyanúgy nem lesz ingyenes ez sem. A VP8 nem találta fel a spanyol viaszt, ne egy forradalmian új videó kódoló eljárás, ahogyan a H.264-sem.

Dchard
Penge4
"A VP8 egy szabad videokodek, semmivel sem rosszabb, mint a konkurensének számító H.264."

Mivel nyílt, ezért eleve jobb. Hogy a multiknak és a jogtulajdonosoknak miért sír a szájuk az már részletkérdés.<#eplus2>

"VP8-at egyébként eredetileg az Android operációs rendszerhez fejlesztette ki a vállalat."
Fenéket. ON2-tõl szerezte. link

Ezzel sok szakember szembeszállna.
link link2