253
-
#212 Vuu-vuu-vuzellááááá as:DAS:SA -
Permissive #211 22 millió darab az eladási előrejelzés:)))
nem fogják kitiltani!:( -
#210 "Vuvuzelákkal nehezített edzést tartott együttesének kedden Ottmar Hitzfeld, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon részt vevő svájci válogatott szövetségi kapitánya. A német szakember beiktatott a felkészülésbe egy extra tréninget, amelyre helybéli szurkolókat hívott meg - tudván, hogy azok magukkal hozzák hangos trombitáikat is.
„Így gyakorolhattuk a pályán való kommunikációt olyan körülmények között is, amikor mindent elnyom a nézőtéri monoton zúgás” - nyilatkozta Hitzfeld. A svájciak szerdán az Európa-bajnok spanyolok ellen mutatkoznak be, akiknek nem lesz újdonság a műanyag tölcsérekből áradó ricsaj, mivel hozzászokhattak már a tavalyi - szintén Dél-Afrikában rendezett - Konföderációs Kupán."
index.hu
Azért ez mégiscsak elég durva. -
#209 szerintem halkult azert a zummoges. eddig semmi mast nem lehetett hallani, most meg neha mas hangszerek hangja is atjon. jobban hallani a birok sipjat is...de a legjobban annak orulnek ha kibasznak az osszes szart. igazan felaldozhatna magat par ember es bedobalhatnak a palyara, egybol betiltanak :)
-
#208 már létezik filter ami kiszűri a hangját, aki akarja alkalmazza -
#207 nekem a kedvencem, hogy 2 himnusz között is belefér még egy kis vuvuzás :D -
xido #206 "A hangos bemondón megkérték a nézőket,ne nagyon fújják..viszonylag most csendes is"..mondja a kommentátor...a fülén ül?:) -
xido #205 A csapatok himnusza alatt miért nem nyomják,ha már ennyire tapintatlan köcsögök?:D
Utána rögtön elkezdték -
#204 Elvileg ha szűrve lenne a jel akkor ilyen lenne http://soundcloud.com/user7421656 -
Permissive #203
nem lehet hogy náluk ez a helyi mobil?:) és nem is zümmögnek hanem folyamatosan telefonálnak?:)
én a "zajszűrést" sajna nem vettem észre.
csak sikeűlt elbaszni pár millió embernek a szórakozását, a helyi "tradiciónális" "hangszerrel". már ezek a szavak is nem kicsit, nagyon túlzások.
hogy nőne kaktusz a seggébe az összes tülkölő baromnak. -
#202 HOLNAP A NAGY SZAVAZO TOPIKBA VUVUZELAS KERDES!!!
menjetek majd ti is szavazni :P -
#201 @Gladiator: Ez amúgy valóban érdekes, hogy más országokban furcsamód megtudták oldani, hogy mindenből a legjobbat nyújtsák, itt meg csak botrányok vannak, komolyan mintha valami vicc lenne... -
#200 igen, ez a vuvzela őrület ez most indult be valamiért, de komolyan néha már olyan érzésem van, hogy csak azért csinálják, hogy idegeljék vele az egész világot akik meccset akarnának nézni, ők meg jól érzik magukat tőle... és ha valami nem úgy történik akkor ráragasztják a fajgyűlölő jelzőt... -
#199 Nem vettem észre, hogy lenne szűrés, csak most kevesebb a néző ezért néha behallatszik egy kis óóóóóóóóóó, úúúúúúúú is, nem csak a zümmögés. -
#198 Ja de pár éve találta ki ezt a szart valami barom. Azóta fújják. -
#197 Ja, amúgy nézi valaki a meccset? Ér valamit a zajszűrés? -
#196 Hát jah, mostantól minden versenyt Kínában kell rendezni. Ők mindenből presztízs kérdést csinálnak és próbálják a legjobbat nyújtani. Amit az olimpiával is csináltak olyan volt, hogy azt túlszárnyalni szerintem csak ők tudják majd. A másik, hogy ők is leszoktak a köpdösésről, nyilvános helyen nem cigiztek, nem szemeteltek, megtanultak sorban állni és tömegközlekedni, meg ment az angol óra minden nap a tévében.
Afrikaik meg? Azt hiszik, hogy felhúznak 3 stadiont, azt meg van szervezve a VB. Azt kéne csinálni, hogy mondjuk az 5-6 legfontosabb csapat összefog, azt azt mondják, hogy nem hajlandóak játszani vuvuzela mellett. Így csökkenne a nézettség meg a bevétel, és azért a VB is csak a pénzről szól és nem a kultúráról, úgyhogy a FIFA tuti beadná a derekát... -
#195 Dél-Afrika rendezett már Afrika kupát és nem emlékszem, hogy ezt a szart fújták volna.. -
#194 Azért az ne feledjük ,hogy ez csak Dél-Afrikára jellemző a többi afrikai országban normális szurkolás van. -
#193 azt ne felejtsd el,hogy csak a vb miatt/ideje alatt leszoktak a köpdösésről. A koreaiakra erősen jellemző volt az,hogy az utcán csak kedvtelésből csuláztak össze-vissza. Lehet náluk a társadalmon belül egy tradíció ahogyan az afrikaiaknál a vuvuzela. Ez egy oltári nagy marhaság,hogy ezzel védekeznek,hogy ez a 2010-es vb védjegye....arra nem gondoltak,hogy ez a védjegy nem sok pozitív töltetet hordoz!?
biztos vagyok benne,hogy ha majd kijön a fifának ez a verziója abban se lesz vuvuzela....szerintem minden olyan tartalmat amiben továbbélhetne hanyagolni fogják belőle. -
n3whous3 #192 -
Hajnalcat #191 Mi lehalkítva nézzük a barátommal a tv-t. Kibírhatatlan, ha van rajta hang. Csak így meg nincs hangulata az egésznek. Az meg plussz rossz, hogy az eddigi focicsapatok nagyon unalmas meccseket játszottak. Mondjuk egy jó volt benne, hogy legalább a németek tudtak focizni, egyedül ők. Büszke vagyok rájuk. Amúgyis a kedvenceim, de így méginkább nagyot nőttek a szememben, hogy nem azt a lagymatag focit mutatták, mint a többiek.
"Bubuzela" meg egy nagy kaki. Fújják máshol a fujókájukat, de ne vb-n. Ezzel örökre elásták az afrikaiak magukat a világ előtt. Annyit elértek legalább vele, hogy soha többet nem fognak ott semmit rendezni ezentúl(legalábbis remélem ezek után). Én ha afrikai lennék, lesülne a képemről a bőr, hogy ilyen helyen élek, ahol nem tisztelik a vendégeket, hanem csak magukkal vannak elfoglalva, az a fontos nekik, hogy ők jól érezzék magukat a bubuzelájukkal, a többi ember meg le van kakilva. Amikor Koreában volt a vb, akkor annyira megtisztelték a koreaiak a többi embert, hogy arra az egy hónapra levették az étlapról a kutyahúst. Minimum azt elvárja az ember, ha már egy hónapig egy bizonyos helyen van a vb, hogy az ottani dolgokat, ami a többi nép számára felháborító vagy zavaró, eltüntessék egy hónapra. De az afrikaiak sajnos annál egoistábbak, hogy ezt megtegyék. Elég szomorú. Az meg a másik szomorú dolog, hogy egyáltalán nem is tíltják be, mert ha betíltanák, akkor egyből azt mondják rá az afrikaiak, hogy fajgyűlölő a FIFA. Mint a cigányoknál. Nekik is mindent lehet. Afrikaiaknak is sajnos mindent lehet emiatt. A fajgyűlölő szlogen mindig beválik védekezésképpen. -
#190 Az a gáz, hogy igazából nem is hangszer, csak egy szar cső ami ugyanazt a hangot adja ki. Ettől még a nigériaiak trombitás bandája is jobb, akik 90 percen keresztül ugyanazt a dallamot trombitálják, de az legalább nem nyom el mindent. -
#189 Mert ide a többség nem szurkolni megy ki, hanem fújni azt a szart. Nekik mindegy mi történik a pályán, ha hímnusz megy, ha gólt rúg valaki, még ha kinyírnának valakit, akkor is fújnák tovább..
Hangulatos döntők elé nézünk :( -
#188 Jó füled lehet, ha amúgy se szoktál semmit se hallani tvn keresztül.. -
#187 fizika 5ös -
#186 Az a golyó amit felfelé a levegőbe lőnek, egy idő után visszajön.... -
#185 siman betolnam mideggyik seggebe es ranyomnam a 8bar nyomast... -
#184 Hímnuszok alatt sem hagyják abba...lófaszt nekik nem tiszteletet.. -
#183 Majd ha az apartheidből vizsgázom a vuvuzelát is leírom kiváltó oknak. -
Grenzjager #182 ha már itt tartunk, én inkább Afganisztánnak adtam volna a VB rendezési jogot.
1, Afganisztánban kevesebben halnak meg egy évben erőszakos cselekmények által mint Dél-Afrikában (ez azért durva)
2, Afganisztánban ha gól van, akkor mindenki elő a kalasnyikovot és jó esetben a levegőbe lőnek... ott ez a szokás, ha ünnep van, buli van, akkor a levegőbe lőnek. Mégis csak jobb lett volna az hallgatni :)))) -
#181 Te értelmezed is amit olvasol? Ugyanis azt írtam ,hogy engem nem a zümmögés zavar. -
#180 Mert nincs semmi sem csak egy oriasi legy repked a stadionban..:D -
#179 Ez a lenyeg ez nem szurkolas hanem egy kurva nagy alapzaj!!!! meg ez a hagyjuk ok igy szurkolnak dumat felejtsuk mar el , erosen libsi....
Akkor ne akarjanak vb rendezni ha nincs agyuk!!! majd rendezunk mi is egy vb-t es mivel azt csinalunk amit akarunk 80 tekerjuk a kereploket meg karikasostorral csapkodunk(bazze)
Nem tom mit szolnanak a parsztok ha valahol meg 80e trombitat tolnanak..... de oket nem zavarna mert nincs tv amin neznek... -
#178 engem nem idegesít annyira. inkább annak a hiánya hogy egy egy gólnál nem hallom hogy felrobban a stadion az ovációtól , meg nagy helyzeteknél a felhördüléseket :| -
#177 ezt max csak a méhészek szokják meg...nem stadionba való ez a szar...kész -
ronesz #176 haggyátok már ezt a szar érvet
meccsnek hangulata élőben van, szart nem lehet hallani vuvuzela nélkül sem abból TVn keresztül
ha nem azzal lennétek elfoglalva, hogy mekkora szar és non-stop csak arra figyelnétek, már rég megszoktátok volna -
#175 Nekem is pont ez a bajom, nem a zümmögés zavar, hanem ,hogy rohadtul nincs semmi hangulata a meccseknek, pedig az eddigi Afrika Kupa meccseken (követtem már jó pár éve) teljesen jó afrikai hangulat volt, itt meg ez a rakás szar, még egy viszonylag jó meccset is teljesen lenulláz. -
#174 Vuvuzelaszűrőt tesztel az MTV -
A hangmérnökök kedden indítják be a trombiták zümmögését tompító rendszert. -
Grenzjager #173 problémám, hogy tök mindegy milyen meccs van, hogy a címvédő, a házigazda, európai, latin, ázsiai vagy afrikai csapat játszik, mindegyik egyforma, semmi szurkolás (illetve nem hallani sehol, tehát nincs), semmi extra, semmi különbségek a meccsek hangulata körül, mindegyik egyforma, sallang, s lehet hogy egyeseknek nem zavaró, nem irritáló a "darázs téma", de egy idő után unalmas, minden meccs egy kaptafa (most nem a játék menetére gondolok)...
Dél-Afrikában amúgy a "darázs téma" klub szinten (pl Kaizer Chiefs vagy Ajax CT) is megvan, de ez csak a gólhelyzetnél és a gólörömnél van.... itt a VBén meg onnantól hogy betették a lábukat a stadionba, egészen odáig amíg ki nem tették a lábukat....