Egy 22 éves katona játszotta át a Wikileaksnek a bagdadi felvételt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://img28.imageshack.us/img28/2808/rpg1.jpg
http://img404.imageshack.us/img404/6672/1270671438794.gif
http://img249.imageshack.us/img249/3105/rpgrr.jpg
"Házi feladat ( mert én megyek aludni) hány civilre halottra jut egy terrorista? "
Valamit keversz. Te allitasz valamit, neked kell bizonyitani. Tudod, burden of proof?!
Ideznel, hogy en hol probaltam meg barmi tenyszerut is ad hominem tamadassal cafolni? Tudod egyaltalan, hogy mit jelent ez?
Itt is latszik, hogy egyszeruen fogalmad sincs a tenyekrol. Igenis Saddam Hussein tobb, mint 1m ember halalert felelos kozvetve vagy kozvetlenul: http://www.iraqfoundation.org/news/2003/ajan/27_saddam.html
Hol voltak hasonlo verengzesek Del-Amerikaban? Millios nepirtasok? Tudnal errol meselni vagy megint a seggedbol beszelsz?
btw: minden arrol szol, hogy az erosebb kutya baszik
Az iraki civil áldozatok pontos száma nem ismert, az IBC szerint 73390-79999 fõ.
Az iraki hadsereg áldozatainak pontos száma nem ismert, közelítõ értéke a Pentagon szerint 30000 fõ. ( forrás wikipédia, tökéletesen egyenértékû véleményem szerint az usa army hivatalos jeletések valóságtartalmával)
Kemény tény: akinek köszönhetjük, hogy kiderült ez a terrorista tett most börtönben ücsücsül, aki megölt 12 embert mert úgy érezte hogy esetleg valami történhet, szabadon kószál, a világban, remélem ha viszem a tollasütõt hazafelé a metron nem jön velem szembe és nem végzi ki a komplett metrószerelvényt😛
Házi feladat ( mert én megyek aludni) hány civilre halottra jut egy terrorista?
Amúgy Te is elkövetted a legalapvetõbb Argumentum ad personam hibát diszkvalifikálva lettél ezállta, hogy érvelés technikai hibákra figyelmeztess bárkit is ...
gosub: Irak 10 év alatt 3 országot támadott meg, határain belüli népirtás, és persze az olaj. Persze ott lehetne hagyni az országot, de abban a pillanatban kitör egy polgárháború, ami sokkal több civil áldozattal járna.
Ahány ház, annyi baj legyen.
Jogod van ugy latni a dolgokat, ahogy akarod, de ezt senki sem fogja elfogadni, anelkul, hogy alatamasztanad valamivel. A altalatok megvetett USA-ban van egy olyan tantargy, hogy debating. Ez a kulturalt, ervekkel alatamasztott vitatkozasrol szol. Sajnos ez MO-n ismeretlen koncepcio es ezert fajulnak el ilyen szintre a vitak, mint itt vagy pedig egyszeruen a semmibe vezet a diskurzus. Attol, hogy demagog szovegeket ismetelgetnek itt emberek, meg nem lesz igazuk. Tenyeket meg sajnos nem latok...
Nekem csak egyetlen kérdésem van mindenkihez:
Mit kerestek és keresnek ott az Ami katonák?
Ez itt nem a Call Of Duty X része amiben szintén a levegõbõl kell lemészárolni a pixel katonákat, hanem hús vér emberek egy csoportját ölte meg büntetlenül a helikpoterben ülõ terrorista ... és az FBI a szivárogtatót veszi elõ ahelyett hogy a tömeggyilkos usa katonát csesztetné...
Ugy latom erre a threadre raferne mar egy kis moderalas...
Nagyon elcsusztunk a kulturalt, erzelemmentes vitatol...
Sajnalatos...
Szívesen bemutatnálak a török kollégámnak, õ tudna veled mit kezdeni, a múltheti török hajós dolog után...
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.
Hogy zsidó vagy már nem is kérdés számomra, õket meg eltaposni való féregnek tartom...
Megnéztem a videót, rpg-t nem láttam, én vagyok vak biztos, de a két gyereket láttam...
Azt nem értem, hogy a csávó felismeri a 10 akkora tárgyat, mint egy gyerek, de a gyereket nem...
Ezzel mit akarsz mondani?
"Ezek nem rendorok, itt nincs figyelmezteto loves, nem is erre kepzik ki oket, ezek katonak, shoot to kill. Lehet ezzel nem egyeterteni, de ez a valosag."
Most arról beszélünk, ami van, vagy arról, aminek lennie kellene? Abban egyetértünk, hogy nem adtak le, és még, ha el is fogadnám, hogy nem szoktak figyelmeztetéseket adni, mielõtt gyakorlatilag lesbõl, védtelen formán agyon lõnek egy rakat veszélytelen civilt, az, hogy ez elítélendõ, vagy sem, az nem függ attól, hogy ezt hányan, hányszor, milyen bevett szabályként kezelik.
Azért mert valamit valahogy sokan csinálnak, az még nem legitimálja az adott cselekvést. Gondolom a te logikád szerint a pedofíliának és a terror cselekményeknek is van létjogosultsága, mert azt is relatív sokan hajtják végre. Ugye? Ne vicceljünk. Húzzál haza a májusi regisztrációddal, bûzlesz a Szabadság térrõl!
Õ mondta, hogy a tárban az elsõ töltény vak, és ha valakit meglát fel kell szólítani, ha nem reagál le kell adni a figyelmeztetõ lövést, majd, felhúzni újra a puskát, ha esetleg az illetõ nem venné a lapot, de testre nem lõhetett ekkor sem...
De valószínûleg én se lõnnék bele a tömegbe...de hát ez én vagyok...
Felfogtad, hogy egy AH64-es helikopter 30mm-es autocannon-jarol beszelunk? Figyelmezteto lovest? Az nem tavcsoves puska! Es mi van ha a figyelmezteto loves hatasara inditjak az RPG-t, majd szetrohannak? Ezek nem rendorok, itt nincs figyelmezteto loves, nem is erre kepzik ki oket, ezek katonak, shoot to kill. Lehet ezzel nem egyeterteni, de ez a valosag. Ezek az ujsagirok nem racionalisan cselekedtek, meghaltak miatta. Mit kepzel egy olyan ember aki fegyveresekkel, gyanusan szedeleg egy harci ovezetben katonak utan leskelodve??? Gondolom neked nagyobb harcteri tapasztalataid vannak, mint a teljes NATO haderonek. Csodalom, hogy nem hozzad jonnek tanacsert.
Komolyan, az emberek realitaserzeke ezen a forumon...
Nem vetted még észre, hogy eddig mindenki normálisan érvelt, vitázott, csak te nyomatod itt a hülyeséget?
Biztos hogy nem nyitok tüzet egy tucat gyanus emberre, mert nem soha senkit nem akarnék megölni, ellemben figyelmeztetõ tüzet adtam volna le hogy aki akarja az most feladhatja.
Tudom zavart emberre utal hogy nem akar mindenáron ölni sok-sok embert ....
Én nem voltam és te se, akik meg igen azok azt mondanak, amit akarnak...
Legalább békében élhetnénk fenyegetések nélkül!
A Genfi egyezmény pedig mond valamit, pl az elsõ cikket sikerült megsérteni a helikopteresnek "1. Azokat a személyeket, akik az ellenségeskedésekben nem vesznek közvetlenül részt.. emberséges bánásmódban kell részesíteni." namost a levegõbõl való legéépuskázás véleményem szerint nem az, vagy szerinted mégis ?
Amugy a sarkon allo 12 emberre gondolsz? Akik elotte fegyverrel masiroztak? Azokra akik a kamerat ugy dugjak ki a sarkon, mint egy RPG inditot? Egyenesen a kozelben allo amerikai katonak fele? Azok fele a katonak fele, akik elotte tuzharcban voltak felkelokkel? Na azoknak a katonaknak eshetett volna bantodasa. Szeretned latni az utolso felvetelt, amit a sajtosok szamara kotelezo lathatosagi melleny nelkuli fotos keszitett, ime: http://i43.tinypic.com/5qpeg.jpg
Ezert volt agitalt a helikopter pilotaja. Ezen katonak fele lengette az RPG-nek latszo kamerat az ujsagiro. Itt hallhato is, hogy az aldozatok kozeleben talaltak RPG-ket: http://img25.imageshack.us/img25/603/rpgjg.jpg
Amugy megtisztelhetnenek a hozzamszolok, ha legalabb az elozo irasaimat elolvasnak es nem kene mindent tobbszor leirnom, koszonom.
Ha mondjuk egy független, vegyes összetételû(nemzetiség) csoport jelentett volna, akkor talán hihetõ lenne 😊
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
A helikopter személyzete azt tette ami a dolga. Az hogy a felvételen nem látsz mást, nem jelenti azt hogy olyan nagy béke volt a környéken. kb 800m –re fegyveres harcok folytak. Mit tenne egy katona? Az hogy rájuk a helikopterben nem jelent veszélyt, csendben nézze végig, hogy a gyalogosok közt aratnak?
3. igen mert háborús helyzetben okos ember szambázva járál az utcán, és üvöltözik közben, hátha eltalálják...
4. az ártatlan civiliek pl hogy tudják bejelenteni?
és a ráadás: a heli lövésze simán vaksi volt 😊
"Igen, latok. Amugy talaltak fegyvereket a helyszinre erkezo amerikai katonak is. Mind autamata puskakat, mind RPG-ket. Eleg sok helyen ki lett vesezve a video es minden a dologhoz kicsit is erto szemely, egyetertett ebben, fuggetlen attol, hogy jogosnak vagy jogtalannak itelte a tamadast."
Aham találtak fegyvereket... onnan több száz méterre. Amikor ezeket agyonlövi a heli csak próbálja bemesélni a többieknek hogy ott egy fegyvert lát, hogy igazolja magát. De akinek van szeme már a videon is tisztán kiveszi hogy ott sem rpg sem egy ak nincs.
Ahol láttam ezt kivesézve, pont a hozzá nem értõ emberek láttak mindenhol fegyvereket 😊 bár azt sem tudták milyen típus, de látták 😄
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Aperot: Ártatlanokat szimplán lemészároltak az usa katonái, semmivel se jobbak azoknál akik a buszon felrobbantják magukat, egyszóval TERRORSITÁK mivel civileket ölnek, nézed meg a http://www.collateralmurder.com/ elsõ videó 4:45 ott áll 12 ember, sehol egy amerikai katona akinek bántódása esehet vagy fegyvereket se látni, egyszerûen hidegvérrel lemészárolták az embereket, a sérülteket is még jól megsorozták biztos ami biztos, mint amikor a terroristák a mentõk kiérkezésénél is robbantanak egyet még ...
Bevallom nem csapom ki az F skálát, mint ti ketten ...
Az ad hominem tamadasaid semmivel sem erositk poziciodat, sot gyengitik azt, bizonyitjak, hogy semmi massal nem tudsz ervelni. Semmit sem tudsz rolam, de megis kovetkezteteseket vonsz le szemelyemrol. Patetikus...
Ha meg nem tudsz semmi kezzelfoghatot vagy tenyszerut a temahoz hozzatenni, akkor ne probalj meg okosnak latszani, nem latszol annak. Ahogy a "gyerekgyilkos" gringok mondjak: Put up or shut up.
" A Saddam rezsim megdontesere, melyert felszabidotekent unnepeltek oket..."
No comment...
Meg hogy
" Aki meg mindig kenyszert erez, hogy kommentalja az esetet, az olvassa el a hivatalos jelentest es annak tukreben konkret allitasokkal tegye azt."
Hat 1 hivatalos jelentesnel meg a Monika show is megbizhatobb forras..
De a fodijat ez nyerte (hacsak nem ironizalas..)
"Persze, persze... biztos valami nácigárdista szeánszon hallottál ilyet. És 9/11? Merénylet volt a civilizáció és emberiség ellen! Ott hatalmas elnyomás van, mint Irakban volt. Ha majd megteremtik a demokráciát talán a terrorizmus is lecsitul és nem kell félelemben élnie a nyugati világnak és nekik is jobb lesz."
Hat gyerekek..nem csoda hogy akkora szarban van Mo.....ilyen kepessegu emberekkel...
Szegény ember vízzel főz! Persze ha van mit a tejbe aprítania... :)
Szánlak, hogy ilyen együgyû vagy és még hirdeted is.
Kérdez öregebb "kollégákat", akár a családodból, hogy tisztábban láss.
Tanuld meg, hogy az amit a bulvársajtó felnagyít, annak a tizede sem igaz, amit, pedig a tudományos, vagy a jelenlegi történelmi-politikai sajtó, annak a 10-ede is kevés a valóságból - de azt nem hiszed el, mert nem reális. (hát öcsém, a világ nem az)
Off: soha senkit nem szoktam osztani itt, mert nem gondolom, hogy kellene, vagy illene - neki muszáj volt hogy szóljak - és leszarom a reakcióját, csak hátha kinyílik a szeme (ez meg már legyen az én álmatlan éjszakám)
Szegény ember vízzel főz! Persze ha van mit a tejbe aprítania... :)
Aki meg mindig kenyszert erez, hogy kommentalja az esetet, az olvassa el a hivatalos jelentest es annak tukreben konkret allitasokkal tegye azt.
iSS!
Az iraki ellenallok azok, akik mindent bevetnek a kormany ellen es meg a civilek statusa sem szent nekik. Nyilvan, ha mindig is egyenruhaban es a torvenyeknek megfeleloen harcolnak, akkor sokkal kevesebb civil halt volna meg. Igy sajnos bizonyos esetekben nagyon nehez hirtelen dontest hozni ilyen esetekben es ez neha a civilek halalahoz vezet. Sajnalatos, de ez a helyzet...
Igen, de ez miért jelenti még mindig azt, hogy minden iraki terrorista? <#conf>#conf>
Most oszinten, milyen szulo hajt be egy haborus zonaba a gyerekeivel es all meg egy csata kozepen? Elismerem, ez meg a legmegkerdojelezhetobb mozzanata az akcionak, de epeszu ember amugy nem csinalna ilyet. Nem hiaba kotelezo minden egeszsegugyi szemelyt/technikat megkulonbozteto jelzessel, mint peldaul a voros kereszt/felhold ellatni. Azokat nem tamadhatjak!
Btw: az "artatlan" irakiak eddig is hasznaltak gyerekeket az amerikaiak ellen, tehat jol jelzi, hogy ok mennyire feltik oket:
"MAJ. GEN. MICHAEL BARBERO, JOINT CHIEFS OF STAFF, OPERATIONS: We saw a vehicle with two children in the backseat. Come up to one of out checkpoints, get stopped by our folks, children in the backseat lowers suspicion. We let it moved through. They park the vehicle. The adults run out, and detonate it with the children in the back."
http://transcripts.cnn.com/TRANSCRIPTS/0703/25/tww.01.html