132
  • who am I 7
    "En azt allitom, hogy a filmen lathato akcioban resztvevo amerikai katonak cselekedetei teljes mertekben igazolhatoak.
    Az informaciokat kiado katona viszont megerdemli a maximalis buntetest, mivel katonai titkokat juttatott ki, mely semmilyen formaban nem vedheto"

Ez száraz, tipikus ügyvédi hozzáállás.Akiket én az társadalom aljának tartok, emberileg.Ha ezzel a szemmel nézem, akkor igen, igazolhatóak, és büntetés jár a "titok" kiszivárogtatásáért.Ellenben ezt próbálnám magyarázni, h egy intelligensebb társadalmat kellene formálni.Mert ez sokmindennek mondható, csak ANNAK NEM.Magyarul, az okokat keressük, a gyökereknél nézelődjük, és abból probáljunk tanulni, kialakítani a jövőt megismerni magunkat és hibáinkat, majd cselekedni.
  • Papichulo
    Ne menjunk bele ebbe a haborut ki kezdte es mikor es miert dologba. Termeszetesen a haboru nem jo dolog, nem is probalom nepszerusiteni azt.
    Maradjunk ennel az egyetlen izolalt esetnel, melynek merteke meg a rendelkezesunk allo analitikus eszkozok kepessegein belul van.
    En azt allitom, hogy a filmen lathato akcioban resztvevo amerikai katonak cselekedetei teljes mertekben igazolhatoak.
    Az informaciokat kiado katona viszont megerdemli a maximalis buntetest, mivel katonai titkokat juttatott ki, mely semmilyen formaban nem vedheto. Akar sok ember halalat is okozhatta volna. Ha valaki ugy erzi, hogy vegso esetben nem inkabb egy szenatorhoz vagy kepviselohoz kellett volna fordulnia az informaciokkal, akiben megbizik, annak ajanlom, hogy ejszakara huzza fel az alufolia sisakjat, mivel nagy veszelyben van.
  • Papichulo
    Melyik gyerekeket nem latta? Akik a minivan-ben voltak? Oda tenyleg nem latott be a kamera. Csak az lattak, hogy egy jeloletlen auto elkezd serult lazadokat menteni. Ez ellenseges tevekenysegnek minosul. Nem szerencses, hagyhattak volna futni oket is, de az ROE alapjan valid celpontok voltak. Ennyi erovel ezek a lazadok egy masik nap ujra harcba szallhattak volna a koalicios katona ellen. Ezt akartak megakadalyozni.
    Amugy a ket gyereket egybol korhazba szalitottak es tuleltek az incidenst.
  • Papichulo
    A pilota a bajtarsait vedte, akik szerinte veszelyben voltak. A fegyveres lazadok meg semmmikeppen sem nevezheto artatlannak. Ugyanigy nem, az ilyen esetekre rendszeresitett mellenyet nem viselo ujsagiro. Honnan tudhatta barki is azt, hogy o az?
    Termeszesetsen az artatlan eletek kioltasa nem elfogadhato szamomra sem. Erre az esetre nem ez vonatkozik. Miert tartunk meg mindig ott, hogy ugyanazokat a koroket futjuk. Belinkeltem tobb kepet is, ahol tisztan latszanak a fegyverek. Ezeket te nem fogadod el? Nem hiszel a sajat szemednek?
  • who am I 7
    Neked nagyon javallot Vorpal mondókája :

"Az elgondolásodban az a hibás, hogy ez a háború nem a terror és a terroristák ellen folyik, hanem a nyugati életmódért és a profitért"

pixx is ezt mondta közvetetten és pongyolán..csak, ha már nem tudtad értelmezni, és átlátni :) fegyvergyártók,olajcégek,politikusok,bankok.Mindenek nagyon nagyon jó kis üzlet háborúzgatni.Ha nem jöttél volna rá magadtól eddig.és az usa bizony nagyon sáros..csakhát, ki szolgáltat rájuk igazságot?Azt csinálnak szinte, amit akarnak.
  • who am I 7
    Jajj...essetek már egymásnak, h melyik terrorista banda a bűnös(ebb) és miért.A visszamaradott kúlturájú, felhergelt buta keletiek, vagy a mondva csinált okokra hivatkozó gyilkolni induló nyugat (usa).
    Én csak a katonákat nem értem, h miért ilyen hülyék?Korrupt,tolvaj politikusok parancsára intézkednek/ölnek/csicskulnak stb.Ennyire kell nekik a pénz?vagy ilyen beállítottságúak?Na nem mondom, egyébként a világon minden a tolvaj tőke körül forog, és akik a háttérből irányítanak azok sem sokkal különbek egy visszamaradott terroristától (legalábbis emberileg).
    De már igazán eljuthatna társadalmilag olyan szintre az emberiség, ahol együtt dolgoznak a népek, a környezetük és jövőjük érdekében.Nem pedig egymást ölik, pár kiválasztott parancsára/kénye-kedve szerint...

Teoriám pedig az, h nem lennének halott katonák, és nem lennének halott civilek, ha az usa nem pampogna mindig..
  • pixx
    Tények? Az rpg látta, ami csak néhány ami másodpercere tűnt fel, de a 2 gyereket nem, akiket 15 másodpercig nézett nem...tények.
  • morden
    A saját meglátásom: én nem tartom semilyen helyzetben elfogadhatónak, hogy ártatlanokat öljenek meg, főleg nem a világ elvileg legfejletebb hadseregétől nem várom el, hogy 1 rpg szerűség miatt 12 embert köztük újságírókat mészároljanak le a levegőből és a pilóta ugyanolyan embertelen tettet hajtot végre, mint bármelyik terrorista.
    Ezzel szemben neked az a véleményed ( legalábbis az jött át ), hogy bizonyos nem egyértelmű körülmények mellett is simán mehet a gépágyúzás, mert háborús zóna.
    ( ez az érveléstechnikai kis kitérő arra volt jó számomra, hogy még véletlenül se vegyelek komolyan, sry )
  • Papichulo
    Es ismet itt vagy te a rengeteg cafolattal.
    Bocs, ha szerinted a forrasmegjeloles gaz, a seggedbol elohuzott informaciok, o mennyivel is tobbet ernek...
    Lassunk akkor egy becslest toled is a Saddam Hussein altali aldozatok szamarol. De ovatosan, mivel : "Az áldozatok száma ezeknek a jótéteményeknek köszönhetően egymillió fölé rúg. Sokszorosa mint amit az iraki diktátor parancsára valaha is elkövettek."
    Amugy elismeresre melto, hogy a tobbi pontra is milyen frappansan valaszoltal.
  • morden
    A katonák általi válogatás nélküli gyilkolászás azzal mi újság ?
    Amúgy ez a honlaplinkelgetés olyan gáz, mintha bármit is jelentene.
    Pl amit legutóbb linkeltél abban az 1 millás népírtásos anegdótában ez áll:
    "Mr. Hussein's has been a tale of terror that scholars have compared to that of Stalin... Stalin killed 20 million of his own people," naaa... ezért nem olvastam el az összes hozzászólásod, nem vagyok nagyon kívácsi a lassan 1 évtizeddel ezelőtti propaganda dumára..
    ( ej de késő van, jóéjt)
  • Papichulo
    Ismet akkor par kep a "fegyvertelen" civilekrol:
    http://img28.imageshack.us/img28/2808/rpg1.jpg
    http://img404.imageshack.us/img404/6672/1270671438794.gif
    http://img249.imageshack.us/img249/3105/rpgrr.jpg

"Házi feladat ( mert én megyek aludni) hány civilre halottra jut egy terrorista? "
    Valamit keversz. Te allitasz valamit, neked kell bizonyitani. Tudod, burden of proof?!

Ideznel, hogy en hol probaltam meg barmi tenyszerut is ad hominem tamadassal cafolni? Tudod egyaltalan, hogy mit jelent ez?
  • Papichulo
    Nem erzem ugy, hogy az en feladatom lenne az iraki muveletekrol valo felvilagositasod. Nem akarom vedeni eromon felul az Egyesult Allamokat, mivel sok dologban nem ertek egyet a motivacioival. Amugy a 2005-ben megvalasztott iraki kormany keri meg mindig a koalicios eroket, hogy maradjanak az orszagban. Szerintem is mar ideje lett volna kivonulniuk, de igazan jo megoldast nem latok. A lazadok altali valogatas nelkuli gyilkolas, civilek es katonak ellen, semmikeppen sem az. A legtobb aldozatot amugy a "szabadsagharcosok" termelik, teny.
    Itt is latszik, hogy egyszeruen fogalmad sincs a tenyekrol. Igenis Saddam Hussein tobb, mint 1m ember halalert felelos kozvetve vagy kozvetlenul: http://www.iraqfoundation.org/news/2003/ajan/27_saddam.html

Hol voltak hasonlo verengzesek Del-Amerikaban? Millios nepirtasok? Tudnal errol meselni vagy megint a seggedbol beszelsz?

btw: minden arrol szol, hogy az erosebb kutya baszik
  • morden
    Tények amikkel vitatkozhatsz,
    Az iraki civil áldozatok pontos száma nem ismert, az IBC szerint 73390-79999 fő.
    Az iraki hadsereg áldozatainak pontos száma nem ismert, közelítő értéke a Pentagon szerint 30000 fő. ( forrás wikipédia, tökéletesen egyenértékű véleményem szerint az usa army hivatalos jeletések valóságtartalmával)

Kemény tény: akinek köszönhetjük, hogy kiderült ez a terrorista tett most börtönben ücsücsül, aki megölt 12 embert mert úgy érezte hogy esetleg valami történhet, szabadon kószál, a világban, remélem ha viszem a tollasütőt hazafelé a metron nem jön velem szembe és nem végzi ki a komplett metrószerelvényt:P
    Házi feladat ( mert én megyek aludni) hány civilre halottra jut egy terrorista?

Amúgy Te is elkövetted a legalapvetőbb Argumentum ad personam hibát diszkvalifikálva lettél ezállta, hogy érvelés technikai hibákra figyelmeztess bárkit is ...
  • gosub
    Hány főtől számolsz népirtást? Milyen kitétele van? Ruandánál hol voltak az igazság harcosai? Sok százezer ember bozótvágó késsel halálra csonkítva, láttál róla képeket, videókat? hát valami iszonyat. Ha ez a kitételed, hogy 10 év alatt 3 ország meg népirtás azt biztosan sok ország teljesíti. De ott van a lényeg a végén a mondatodnak, az olaj, vagyis a pénz a profit. A többi csak maszlag. Ha nem lenne Iraknak könnyen kinyerhető és elszállítható olaja és semmiféle ásványkincse értéke, akkor akár Szaddam Husszein személyesen is kiirthatta volna mind a 29 millió lakosát. Persze sok ejnyebejnye közepette.
  • gosub
    Akkor tényleg ha már tényeket kérsz számon, milyen érv szól az amerikai-brit hadsereg általi Irak lerohanása és megszállása mellett? Annak idején a tömegpusztító fegyverek voltak a slágerek, aztán meg, hogy véget vetnek a diktatúrának, aztán meg hogy demokráciát csinálnak. Az áldozatok száma ezeknek a jótéteményeknek köszönhetően egymillió fölé rúg. Sokszorosa mint amit az iraki diktátor parancsára valaha is elkövettek. Ő meglakolt érte, ezért az egymillióért ki fog? Ezen az alapon fél Afrikát le lehetne rohanni, de akár fél dél-Amerikát is. Vagy ez csak arról az egyszerű dologról szól, hogy az erősebb kutya b@szik?
  • Asperot
    Ha általános jelenséggé válik hogy a civilek közé vegyülve, azokat álcának használva támadnak, akkor a katonák viselkedése, érthetővé, és sajnos „normálissá” válik. Ez persze szörnyű, de megérne egy vitát hogy a kialakult helyzet kinek a felelősége.
    gosub: Irak 10 év alatt 3 országot támadott meg, határain belüli népirtás, és persze az olaj. Persze ott lehetne hagyni az országot, de abban a pillanatban kitör egy polgárháború, ami sokkal több civil áldozattal járna.
  • Papichulo
    Szerintem meg meg mindig nem olvastad el a hozzaszolasaimat es nem nezted meg a linkelt kepeimet. Ezekbol vilagosan kiderul, hogy mi miert tortent. En sajnos ugy nem tudok vitatkozni, hogy valaki nem forrasokkal vagy tenyekre tamaszkodik, hanem a sajat erzeseire. Ez a birosagon sem igy mukodik. En prezentaltam a buzonyitekokat, fenykepeket, jelenteseket, te pedig a nagy semmit.
    Jogod van ugy latni a dolgokat, ahogy akarod, de ezt senki sem fogja elfogadni, anelkul, hogy alatamasztanad valamivel. A altalatok megvetett USA-ban van egy olyan tantargy, hogy debating. Ez a kulturalt, ervekkel alatamasztott vitatkozasrol szol. Sajnos ez MO-n ismeretlen koncepcio es ezert fajulnak el ilyen szintre a vitak, mint itt vagy pedig egyszeruen a semmibe vezet a diskurzus. Attol, hogy demagog szovegeket ismetelgetnek itt emberek, meg nem lesz igazuk. Tenyeket meg sajnos nem latok...
  • morden
    lol, bár kicsit átlátszó volt, mindjárt jön papichulo és asperot is hogy csak paprikázni jöttek, amúgy a Helsinki bizottság képviselői :D
  • gosub
    Jól van csak felpaprikáztam kicsit a hangulatot :)) Ami sikerült is:) Azt írtam amit a hülye csürhének okosan gondolni kéne. Szándékosan kb. az ellenkezőjét írtam mint amit egy normális ember gondol.
    Nekem csak egyetlen kérdésem van mindenkihez:

Mit kerestek és keresnek ott az Ami katonák?

• morden
    Papichulo:"Az elso muveletnel viszont velemenyem szerint minden rendben volt." szerintem meg a helikpoteres egyszerűen lemészárolta az embereket fittyet hányvan bármilyen egyezményre, erkölcsre. Sikerült ezzel elérnie, hogy még néhány százezren csatalkozzanak azokhoz akik az usa hadseregét barbároknak nézik...
    Ez itt nem a Call Of Duty X része amiben szintén a levegőből kell lemészárolni a pixel katonákat, hanem hús vér emberek egy csoportját ölte meg büntetlenül a helikpoterben ülő terrorista ... és az FBI a szivárogtatót veszi elő ahelyett hogy a tömeggyilkos usa katonát csesztetné...
  • Papichulo
    @pixx, @okosan gyerekek

Ugy latom erre a threadre raferne mar egy kis moderalas...
    Nagyon elcsusztunk a kulturalt, erzelemmentes vitatol...
    Sajnalatos...
  • pixx
    Mondjuk egy férget nem taposnék össze, mivel az olyan, amilyen, nem tehet róla, a zsidó meg inkább...

Szívesen bemutatnálak a török kollégámnak, ő tudna veled mit kezdeni, a múltheti török hajós dolog után...
  • pixx
    Papa Izraelt odarakták az USA, meg Anglia a 2. világháború után. Bementek a Palesztinokhoz, azt mondták mától eddig tart az országotok, és berakták oda a zsidókat...
    Hogy zsidó vagy már nem is kérdés számomra, őket meg eltaposni való féregnek tartom...
  • pixx
    Azért ezt tudod, hogy az Irakos dologért, tavaly előtt már az USA elnőke,meg az Angol miniszter elnök is bocsánatot kért, mivel túl becsülték a helyzetet és kiderült, hogy még klórgázt se tudtak volna csinálni (I.Világháborúban használt harcigáz), nemhogy atom fegyvert.
    Megnéztem a videót, rpg-t nem láttam, én vagyok vak biztos, de a két gyereket láttam...
    Azt nem értem, hogy a csávó felismeri a 10 akkora tárgyat, mint egy gyerek, de a gyereket nem...
  • okosan gyerekek
    Nem szégyenled magad? Hogy fekszel le, mielőtt elalszol? Gyanús, meg veszélyes? Nézzed már meg, amikor 5 perc/méter sebességgel vonszolja magát az egyik félig széjjel lőtt szerencsétlen, akit aztán agyon lőnek, meg amikor rakodják be a SZINTÉN (ÉS NE HAZUDOZZÁL!) fegyvertelen civilek a sérülteket a furgonba, ez a fäsz meg szärrá lövi az egész kocsit.

Ezzel mit akarsz mondani?

"Ezek nem rendorok, itt nincs figyelmezteto loves, nem is erre kepzik ki oket, ezek katonak, shoot to kill. Lehet ezzel nem egyeterteni, de ez a valosag."

Most arról beszélünk, ami van, vagy arról, aminek lennie kellene? Abban egyetértünk, hogy nem adtak le, és még, ha el is fogadnám, hogy nem szoktak figyelmeztetéseket adni, mielőtt gyakorlatilag lesből, védtelen formán agyon lőnek egy rakat veszélytelen civilt, az, hogy ez elítélendő, vagy sem, az nem függ attól, hogy ezt hányan, hányszor, milyen bevett szabályként kezelik.

Azért mert valamit valahogy sokan csinálnak, az még nem legitimálja az adott cselekvést. Gondolom a te logikád szerint a pedofíliának és a terror cselekményeknek is van létjogosultsága, mert azt is relatív sokan hajtják végre. Ugye? Ne vicceljünk. Húzzál haza a májusi regisztrációddal, bűzlesz a Szabadság térről!
  • gosub
    Akik félelemben tartják a világ civilizált részét és ártatlan embereket gyilkolnak azok terroristák. Az amerikai katonák pedig a végtelen igazság nevű hadművelet keretében megvédenek minket tőlük. Kiderítették, hogy akár készíthettek is volna Irakban tömegpusztító fegyvereket, Afganisztánból pedig folyamatosan terrortámadásokat készítenek elő a nyugati világ ellen élükön Oszama Bin Ladennel. Azon kívül Gázában pedig másfél millió terrorista, vagy lehetséges terrorista tartja félelemben Izraelt akik pedig rengeteg engedménnyel békében szeretnének élni.
  • Papichulo
    Amugy csodalom, hogy senki sem hozta fel a masodik cselekmenyt a filmen, ahol gondolkodas nelkul bekuldik az AGM-114-eket egy hazba, ugy, hogy kozben civilek setalnak az utcan es egyikuket lathatoan el is kaszaljak. Na, az mar szerintem is nehezen magyarazhato ki es eleg aggalyos, bar az akkori ROE alapjan meg technikailag vedheto, moralisan mar kevesbe... az elso muveletnel viszont velemenyem szerint minden rendben volt.
  • pixx
    Nekem egy haverom őr volt a seregben a Tiszti parancsnokság kocsijaira figyelt, mivel azok mindig nyitva voltak, és legtöbbször a kulcs is bennük volt.
    Ő mondta, hogy a tárban az első töltény vak, és ha valakit meglát fel kell szólítani, ha nem reagál le kell adni a figyelmeztető lövést, majd, felhúzni újra a puskát, ha esetleg az illető nem venné a lapot, de testre nem lőhetett ekkor sem...
    De valószínűleg én se lőnnék bele a tömegbe...de hát ez én vagyok...
  • Papichulo
    Megnezted azt az atkozot kepet amit linkeltem (http://i43.tinypic.com/5qpeg.jpg)? Na annyi meterre, nekem olyan 100-nak tunik, de lehet, hogy 200, biztosan nem 800.
    Felfogtad, hogy egy AH64-es helikopter 30mm-es autocannon-jarol beszelunk? Figyelmezteto lovest? Az nem tavcsoves puska! Es mi van ha a figyelmezteto loves hatasara inditjak az RPG-t, majd szetrohannak? Ezek nem rendorok, itt nincs figyelmezteto loves, nem is erre kepzik ki oket, ezek katonak, shoot to kill. Lehet ezzel nem egyeterteni, de ez a valosag. Ezek az ujsagirok nem racionalisan cselekedtek, meghaltak miatta. Mit kepzel egy olyan ember aki fegyveresekkel, gyanusan szedeleg egy harci ovezetben katonak utan leskelodve??? Gondolom neked nagyobb harcteri tapasztalataid vannak, mint a teljes NATO haderonek. Csodalom, hogy nem hozzad jonnek tanacsert.
    Komolyan, az emberek realitaserzeke ezen a forumon...
  • lako
    gosub

Nem vetted még észre, hogy eddig mindenki normálisan érvelt, vitázott, csak te nyomatod itt a hülyeséget?
  • morden
    "mert nem soha senkit nem akarné"= Soha senkit nem akarnék, csak megzavartak írás közben
  • morden
    Idézet asperottol "kb 800m –re fegyveres harcok folytak" mostmár 100 méter még 2 poszt és ökölharc lesz :D
    Biztos hogy nem nyitok tüzet egy tucat gyanus emberre, mert nem soha senkit nem akarnék megölni, ellemben figyelmeztető tüzet adtam volna le hogy aki akarja az most feladhatja.
    Tudom zavart emberre utal hogy nem akar mindenáron ölni sok-sok embert ....
  • gosub
    Ja igazad van, Magyarország is háborús zóna volt annó 44-45-ben, nemtom miért is rinyálnak egyesek.
  • pixx
    Ha lenne fogalmad az atom bombáról és a hatásairól nem írnál ilyen hülyeségeket, ha ezeket az országokat kiirtanák a te módszereddel, mi is mehetnénk a levesbe, mert a szél elviszi mindenhova...nem tudom Csernobil ismerős-e?
  • Papichulo
    Tudod, hogy akar 1 RPG-vel is hany embert meg lehet olni? Ha a te bajtarsaid lettek volna 100 meternyire ezektol az emberektol es te ultel volna a helikopterben, kivancsi vagyok, hogy hezitaltal volna-e vagy esetleg hagytad volna, hogy megoljenek kozuluk parat a lathatoan gyanusan es fegyverrel mozgo felkelok? Ha nem ugy cselekedtel volna, mint a katona a filmen, akkor nagyon zavart ember lehetsz...
  • pixx
    Megfogalmazod nekem mit jelent a terrorista szó? Persze a wiki-t hagyjd ki belőle...

Én nem voltam és te se, akik meg igen azok azt mondanak, amit akarnak...
  • morden
    Bele se merek gondolni ha előkerült volna még 2 kalasnyikov akkor már csak a szőnyegbombázás segített volna :P
  • morden
    12 halott ember 1 rpg a skalp a világ legfejlettebb hadseregének aránya csodaszép
  • gosub
    De az a gyanús ember Angliában akár terrorista is lehetett volna.
  • gosub
    Sok civilruhás, meg gyereknek álcázott terrorista! Atomot kéne dobni egész Irakra oszt kész. Aztán jöhet Afganisztán meg Irán. Mit kell itt lacafacázni. Az egész térséget meg kéne szórni. Aztán jöhet Gáza meg Jordánia Szíriával együtt. Líbiát se felejtsük ki.
    Legalább békében élhetnénk fenyegetések nélkül!