Egy 22 éves katona játszotta át a Wikileaksnek a bagdadi felvételt
← ElőzőOldal 3 / 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudom kire gondolsz, linket vagy screenshot-ot legyszives.
Igen, latok. Amugy talaltak fegyvereket a helyszinre erkezo amerikai katonak is. Mind autamata puskakat, mind RPG-ket. Eleg sok helyen ki lett vesezve a video es minden a dologhoz kicsit is erto szemely, egyetertett ebben, fuggetlen attol, hogy jogosnak vagy jogtalannak itelte a tamadast.
"A riporterek fegyveres irakiakkal mozogtak egy haborus ovezetben."
Látsz te a kérdéses videon fegyvert?
Látsz te a kérdéses videon fegyvert?
Igazabol ossze-vissza beszeltek errol a konkret esetrol.
Tenyek:
1. A riporterek nem viseltek a sajtonak kiosztott lathatosagi mellenyeket!
2. A riporterek fegyveres irakiakkal mozogtak egy haborus ovezetben.
3. A riporterek gyanus mozdulatokat vegeztek, peldaul a kamerajukat, alcazott helyzetbol, akar egy fegyverrel szokas, a nem messze levo katonakra iranyitottak.
4. Elore nem jelentettek be a hatosagoknak szandekaikat, eppen ellenkezoleg, a szovetseges csapatok kozoltek, hogy arra a teruletre muveleteket terveznek.
Hirtelen ennyi, ha jol emlekszem csinaltak mas hulyeseget is, de ennyi eppen eleg.
Tenyek:
1. A riporterek nem viseltek a sajtonak kiosztott lathatosagi mellenyeket!
2. A riporterek fegyveres irakiakkal mozogtak egy haborus ovezetben.
3. A riporterek gyanus mozdulatokat vegeztek, peldaul a kamerajukat, alcazott helyzetbol, akar egy fegyverrel szokas, a nem messze levo katonakra iranyitottak.
4. Elore nem jelentettek be a hatosagoknak szandekaikat, eppen ellenkezoleg, a szovetseges csapatok kozoltek, hogy arra a teruletre muveleteket terveznek.
Hirtelen ennyi, ha jol emlekszem csinaltak mas hulyeseget is, de ennyi eppen eleg.
Amúgy ajánlom, hogy olvass utána 9/11-nek, ugyanis az Afganisztánból indult. Ahol jelenpillanatban egy barátom "békefentart".
Miert mentek Irakba? A Saddam rezsim megdontesere, melyert felszabidotekent unnepeltek oket...
"Amúgy vegyél elõ egy töri könyvet, és lapozgasd át...érdekes dolgok lesznek benne számodra..."
Kosz, szerintem en tisztaban vagyok a tortenelemmel, de a "legtöbbször az USA kezd el okoskodni" kijelentes enyhen szolva is retardalt. Ugy latom most sem tudtad alatamasztani.
"Amúgy vegyél elõ egy töri könyvet, és lapozgasd át...érdekes dolgok lesznek benne számodra..."
Kosz, szerintem en tisztaban vagyok a tortenelemmel, de a "legtöbbször az USA kezd el okoskodni" kijelentes enyhen szolva is retardalt. Ugy latom most sem tudtad alatamasztani.
"A közelmúltban elsõsorban a Pentagon által támadott oldal szerkesztõi egy olyan felvételt mutattak be, amelyen egy amerikai AH-64 Apache harci helikopter személyzete civileket lõ le 2007-ben Bagdadban."
"A 2007. július 12-i támadás 12 áldozata között megtalálható a Reuters nemzetközi hírügynökség helyszínen dolgozó két munkatársa is."
Olvass már b+.
Papichulo-tol pedig elnézést kell kérnem, nem neki szántam az elözö kommentem hanem neked kedves gosub, hogy ugyanolyan stilusban válaszoljak mint te.
"A 2007. július 12-i támadás 12 áldozata között megtalálható a Reuters nemzetközi hírügynökség helyszínen dolgozó két munkatársa is."
Olvass már b+.
Papichulo-tol pedig elnézést kell kérnem, nem neki szántam az elözö kommentem hanem neked kedves gosub, hogy ugyanolyan stilusban válaszoljak mint te.
Miért, szerinted nem terroristák voltak?
Papichulo, remélem az amerikai barátaid halomra gyilkolják "véletlenül" a családtagjaidat/barátaidat. Nem a terroristákat védem, hanem az ártatlan embereket.
Egy riporter valóban tisztában a kockázattal, de egy helyi lakosnak miért is kéne?
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.
Amúgy vegyél elõ egy töri könyvet, és lapozgasd át...érdekes dolgok lesznek benne számodra...
Ja, háborús területre mentek a tudósítók, ez a baleset benne van a pakliban. Szegény ami katonák életveszélyben voltak, hisz bármelyik tag elõkaphatott egy fegyvert vagy kamerának álcázott fegyvert és máris kész a baj.
Irak? Miért is mentek most oda? Ha elmesélnéd...
Amugy a cikkben emlitett esetben a helikopterek tevekenysege teljes mertekben igazolhato volt es semmilyen szabalyt nem sertettek meg a katonak.
Aki veszi a faradtsagot, hogy kideritse, hogy hogyan zajlott az akcio az ugyanerre a kovetkeztetesre jut.
Hadititkokat kiadni barmilyen okbol is a legsulyosabb torvenysertesek egyike. Mas uton is el lehetett volna indulni.
Aki veszi a faradtsagot, hogy kideritse, hogy hogyan zajlott az akcio az ugyanerre a kovetkeztetesre jut.
Hadititkokat kiadni barmilyen okbol is a legsulyosabb torvenysertesek egyike. Mas uton is el lehetett volna indulni.
Latom a demagogia az megy, de a tenyekkel hadilabon allsz.
"de a legtöbbször az USA kezd el okoskodni, meg odamennek fegyverekkel rendet tenni. "
Ezt peldaul ki tudnad fejteni? Mert ez igy semmit sem jelent, csak buta embereknek jol hangzo szoveg.
"de a legtöbbször az USA kezd el okoskodni, meg odamennek fegyverekkel rendet tenni. "
Ezt peldaul ki tudnad fejteni? Mert ez igy semmit sem jelent, csak buta embereknek jol hangzo szoveg.
Én most dolgozók együtt két Arab sráccal, meg egy Törökkel...nagyon jó fejek, ha megkedvelnek nagyon barátságosak...mindig mikor találkozunk a melóhelyen, van egy kedves szavuk, megkérdezik, hogy vagyok stb. akár napjában 10x is...ha idegesek nem nagyon szoktak kiabálni, csak elmondják mi van. Nagyon más fájták, mint mi...
Maradjunk annyiban, hülye emberek mindenhol vannak, és azért, mert valahol van 100 vagy 1000 hülye ember nem feltétlen mindegyik hülye az adott országon.
Most gondold el, ha Magyarországot Gyõzike, meg a Kiszel Tünde után ítélnék meg...te se lennél boldog...
Maradjunk annyiban, hülye emberek mindenhol vannak, és azért, mert valahol van 100 vagy 1000 hülye ember nem feltétlen mindegyik hülye az adott országon.
Most gondold el, ha Magyarországot Gyõzike, meg a Kiszel Tünde után ítélnék meg...te se lennél boldog...
Javaslom neked a Charlie Wilson háborúját, AK-47-esre van több milliárd dollár, de nincs 1 millió egy iskolára...nézd meg, és döntsd el...
Senki nem örül, ha felrobbantják, vagy terror cselekmény áldozata lesz...de a legtöbbször az USA kezd el okoskodni, meg odamennek fegyverekkel rendet tenni.
Irak Szaddam idejében is szegény ország volt, mostanra, meg nem ország, hanem egy szemét halom, rengeteg bosszúszomjas emberrel. Gondolom ok nélkül ilyenek senki se érti miért...nincsenek munkahelyek, iskolák, óvodák, kormány is csak olyan van, amit az USA enged. Én is kurva dühös lennék, ha lerombolnák az országot, ahol születtem, és élek, elveszteném a munkahelyem, és segélyszállítmányokból kéne tengõdni, és közben a megszálló katonák százasával ölnék az embereket. Plusz hülyére kínoznának, a semmiért, vagy egy másik országba küldenének börtönbe...
Van is egy olyan mondás, hogy "cinkos az aki bûnösök közt néma", ez alapján ha te meghalnál egy metro robbantásban valószínûleg nem tudnálak sajnálni, mert te is egy háború járulékos áldozata lennél...
Senki nem örül, ha felrobbantják, vagy terror cselekmény áldozata lesz...de a legtöbbször az USA kezd el okoskodni, meg odamennek fegyverekkel rendet tenni.
Irak Szaddam idejében is szegény ország volt, mostanra, meg nem ország, hanem egy szemét halom, rengeteg bosszúszomjas emberrel. Gondolom ok nélkül ilyenek senki se érti miért...nincsenek munkahelyek, iskolák, óvodák, kormány is csak olyan van, amit az USA enged. Én is kurva dühös lennék, ha lerombolnák az országot, ahol születtem, és élek, elveszteném a munkahelyem, és segélyszállítmányokból kéne tengõdni, és közben a megszálló katonák százasával ölnék az embereket. Plusz hülyére kínoznának, a semmiért, vagy egy másik országba küldenének börtönbe...
Van is egy olyan mondás, hogy "cinkos az aki bûnösök közt néma", ez alapján ha te meghalnál egy metro robbantásban valószínûleg nem tudnálak sajnálni, mert te is egy háború járulékos áldozata lennél...
Persze, persze... biztos valami nácigárdista szeánszon hallottál ilyet. És 9/11? Merénylet volt a civilizáció és emberiség ellen! Ott hatalmas elnyomás van, mint Irakban volt. Ha majd megteremtik a demokráciát talán a terrorizmus is lecsitul és nem kell félelemben élnie a nyugati világnak és nekik is jobb lesz.
Az elgondolásodban az a hibás, hogy ez a háború nem a terror és a terroristák ellen folyik, hanem a nyugati életmódért és a profitért.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Miért? Szeretnéd, hogy felnõve idejöjjenek és egy londoni nyaralásodon a metróban meggyilkoljanak? Vannak háborúban véletlen áldozatok, le kell nyelni. Ha meg problémát szül meg kell oldani, mivel õk nem hajlandóak letenni a terrorizmusról...
Ja, azokat is ki kéne irtani, rohadt fanatikus terroristák! Akár még ártatlan embereket is félelemben tarthatnak. Esetleg merényletet is csinálhatnak. Hiába várjuk, nincs bennük egy fikarcnyi megbocsátás.
Mindegy, a lényeg hogy elpusztítottak közel 100 leendõ terroristát.
Mindig kell egy balek kire mutogatni kell!!!
Azért vannak még naív emberek, ha a vezetés hibázik egy háborús környezetben és azt vki megszellõzteti vajon ki lesz a bünbak ?? 😄 lehet találgatni... (ami titkos az titkos függetlenûl annak morális tartalmától)
Igazságot keresni a háboruban vicces mind ezt Iraqban az még viccesebb.
Felhõrdül a világ a videót látva jham és sokan azt hiszek, hogy a világ megváltó hõbõrgésük majd el is ér vmit. Vajon hány ilyen incides történt a háború alatt és történik nap mint nap? 😄
A pilóta csávó jó példája, hogy mien emberek szolgálnak az Armyban ráadásúl õ pilóta szóval még csak nem is a mezei golyó fogó még is mintha az ölés lenne számára a drog ,,let me shoot"... (mint vmi kívánság mûsor 😄)
A hab a tortán pedig a ,,rescue" csapat kivégzése, ott a pilotánk már vszeg az orgazmus határán volt.
A fotós csávó meg tudta mit vállal háboruban akartalanúl is fejbe verhet egy kósza golyó aki ezt máshogy látja hülye😄 Egy presses sajtós kártya senkibõl nem csinál golyó álló super hõst.
Igazságot keresni a háboruban vicces mind ezt Iraqban az még viccesebb.
Felhõrdül a világ a videót látva jham és sokan azt hiszek, hogy a világ megváltó hõbõrgésük majd el is ér vmit. Vajon hány ilyen incides történt a háború alatt és történik nap mint nap? 😄
A pilóta csávó jó példája, hogy mien emberek szolgálnak az Armyban ráadásúl õ pilóta szóval még csak nem is a mezei golyó fogó még is mintha az ölés lenne számára a drog ,,let me shoot"... (mint vmi kívánság mûsor 😄)
A hab a tortán pedig a ,,rescue" csapat kivégzése, ott a pilotánk már vszeg az orgazmus határán volt.
A fotós csávó meg tudta mit vállal háboruban akartalanúl is fejbe verhet egy kósza golyó aki ezt máshogy látja hülye😄 Egy presses sajtós kártya senkibõl nem csinál golyó álló super hõst.
Undorito az egesz. Katonakat kuldenek oda, hogy megszerezek az olajat, hogy utanna a kornyezetet szennyezve azt elegesuk, es kozben meg szorakozasbol emberekre lovoldoznek. Orulet, embereket gyilkolunk, hogy akadalytalanul pusztithasuk a foldet.
Nem az a fontos mit tettek,hanem ,hogy ki szivárogtatta ki. Csodás
← ElőzőOldal 3 / 3