12301
banner

Fear the walking dead
- TWD testvérsorozata
  • Pares
    30?
  • bega82
    Daryl volt a legkeményebb a lánccal!
  • BoneDragon
    Akkor ezt inkább Kelly Bundy szindrómának nevezném.
    Utoljára szerkesztette: BoneDragon, 2015.04.04. 10:20:34
  • grebber
    Az ember memóriája már csak ilyen a "szerinte" lényegtelen infokat "törli" ,hogy új kerülhessen a helyére!
    Van amikor egy nap film "maratont" tartok és ledarálok 5-6 filmet egymás után. Másnap haver kérdi mik voltak azok és kb 2-nek a címét meg is tudom mondani.Melóba leteszek valamit és fél napot azt keresem stb stb.
  • BoneDragon
    Én ezt inkább memóriagondnak nevezném.
  • grebber
    Ezt bírom amikor valakit emiatt leugatnak!

Képzeld én is egyszerre nézek vagy 30 sorozatot és nem mindig tudom ,hogy 1-2 résznél mi folyik a sorozatban rá kell kérdeznem fórumon hogy mik ezek a részek ilyen volt-e egyáltalán stb.

Utoljára szerkesztette: grebber, 2015.04.04. 10:07:45
  • BoneDragon
    Akkor te is nagyon odafigyelhetsz a sorozatra. Néha felébredsz, mikor leölnek 1-2 zombit, mi?
  • Systore #9044
    több mint a felére nem emlékszem
  • RatBaG #9043
  • kissssss
    mi ez a.... áhh hadijuk.
  • Pares
    Az más volt, akkor Lori már halottnak számított, azért lőtte le, hogy ne jöjjön vissza...
  • stargatelost
    Fasza film, érdemes megnézni.
  • Grove4
    Carl ölte meg az anyját, Lorit is, nem?
  • Tikal #9038
    oké, beszédes a film címe, de mintha egy helyszín lenne az egész filmben, vagyis egy teherautó körül játszódik az egész egy erdőben.. amúgy vicces :D
  • G_ArchAngel #9037
    Valaki latta mar ezt?
  • MoRT2195
    Egy senki volt. Még amikor a Kormányzó és csapata támadta a börtönt, akkor egy fiatal srácot, aki menekülni akart, azt lepuffantotta. Hershelnek nem is tetszett, pont vele volt Carl.
  • SzinesGeza
    Ezeknek a vicceskedő videóknak akkor lesz alkonya, ha egyszer majd valaki annyira megijed, hogy fejbe lövi az egyik ilyen Humor Herold-ot.
  • G_ArchAngel #9034
    Rosita
  • sata75
    ki volt a human akit Carl ölt meg? nem emlékszem:(
  • BoneDragon
  • Gatti
    http://www.hir24.hu/light/2015/04/02/ez-minden-idok-legdurvabb-aprilisi-szivatasa/
  • DasIsFuck
    Mi ez a 0 a nem kétjegyű számok mellett?:D

• desigo

Mini Walking Dead-nap: Ki a legvérszomjasabb?
  • Pares
    Belenéztem a s2e1-be, tényleg van néhány (3-4) hulla az autókban, abból kettőt mutatnak közelről, egyiknek pár másodpercig mutatják a fejét az egyik oldalról, szóval nem sok mindent lehet megállapítani róla, a másik mumifikálódott hullát, amit Carl talál, mutatják kicsit többet. Hogy mibe és miért halt bele, és hogy miért maradt az autóban, csak találgatni lehet, lehet, hogy a történet és a dráma miatt tették oda, lehet, hogy a forró nyári napon, bezárva az autóba, még ha át is alakult, egyszerűen megfőtt az agya? Valószínűleg még az elején, a járvány kitörésekor halt meg, arról meg szinte semmit nem tudunk, hogy hogyan történt. Mindenesetre a zombivá válás alapkoncepcióján 1-2 vélt vagy valós kivétel nem változtat.
  • DasIsFuck
    Szerintem nincs azon semmi érdekes, kitört egy vírus és utána meg láthatjuk azt amit már ezerszer bemutattak filmeken keresztül.
    Elcsépelt,unalmas,fantáziátlan ez a három jelző szerintem jól leírná, hogy milyen lenne ennek a bemutatása.
  • precision
    ezt ki kéne rakni felülre, hogy akinek spriccelő vér és kiforduló bél hiánya van akármelyik rész után az ki tudja elégíteni a perverzióját :P
  • RatBaG #9025
    na aki még mindig nem tudja megemészteni, hogy ez egy dráma, az most kap egy kis koncentrátumot:

• Zenszkij
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hatalmas szezonzáró volt. Amilyen okádék retek volt az első pár rész olyannyira belendült a sorozat, legnagyobb örömömre. Ilyenkor örülök, hogy nem hagytam félbe. Már már az első szezont idéző izgalom jött belőlem elő. A pap meg Sasha borzalmasan irritáló, remélem hamar hullanak, de ezt leszámítva óriási rész volt! Morgan nagyon kellett, az a belépő a végén! Csalódottság volt az arcán, azért kereste Ricket, mert ő az egyetlen akiben bízott, hogy emberséges, erre pont olyan pillanatban érkezik, mikor a volt Seriff, a törvény őre gyilkossá válik. Döbbenetesen nagyot dobott az a jelenet Rick karakterén, többet mint több szezonnyi drámai töketlenség. Az a pillanat már már Game of Thrones szintű volt. Carol meg végig irritált engem a legelejétől a sorozatnak, de most valami olyan átalakuláson ment keresztül, ami borzasztóan megdobta a karakterét, rettenetesen tetszik. Igazi pszichopata lett, de ne ítéljünk addig, míg be nem váltja bármelyik kis gonosz ígéretét. Nem akarok tökéletesen jó karaktereket látni, embereket akarok látni, akik hibáznak, esékenyek. Ma ezt megkaptam a Walking Deadtől. Az évadzáró 10/10.
  • Prof William
    De pl a 2-ik évadban amikor elakadnak az úton jó pár utas látványosan halottan még mindig ott üldögél a kocsikban és semmi nyoma annak, hogy mozogni próbálnának.
  • Quantumleap
    Már sehogy sem keletkeznek, a sorozat jelenében csak a halál után változik át az ember. De hogy a legelsők hogy lettek, az szerintem nem csak engem érdekelne. De mondom, ha már a spinoff a járvány kezdetén játszódik, talán választ ad majd erre a dologra.
  • Pares
    "Ami viszont igaz: A sorozat elején láthattunk hullákat, akiken nem volt fejlövés, és egyértelműen napok óta halottak voltak."

A kedvedért (meg csak úgy) újra megnéztem az első epizódot, nem mutálódott semmi, ugyan úgy működött minden az elején is:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

2:15-nél látunk egy hullát pár másodpercig, semmi különös, vagy már kiiktatták (fején mintha lenne egy seb), vagy csak "alszik".
    17:31-nél van egy félig felzabált, de ezt is csak távolról figyeli meg Rick, valószínűleg ez is "alszik", ha közelebb menne hozzá, ez is aktivizálódna.
    20:52-től látunk egy csomó becsomagolt hullát, ezeket nagy valószínűséggel (ahogy később Morgan is megjegyzi), már kiiktatták.
    23:00-nál látható, ahogy egy "alvó" felébred...
    31:08-tól jön az érdekes rész, itt mondja Morgan, hogy amiket látott hullákat, azokat már "kinyírták"... Itt mondja azt is, hogy ne engedje, hogy megharapják, mert a (fertőzés okozta) láz megöli, de egy idő után "visszajön"... Persze itt még nem tudták, hogy tök mindegy, hogy a harapásba, vagy valami másba halnak bele...
    55:20-tól látni még két hullát, de ők fejbe lőtték magukat...
    59:24-nál látni még két alvót amik felébrednek...
    1:03:00-nál végül ott az utolsó alvó is, ami felébred...

Szóval semmi következetlenséget nem vettem észre, ilyen alvó zombik minden évadban voltak. Talán ami azóta változott, az a zombik viselkedése, mint amikor a zombikislány felvette a macit, vagy amikor Morgan felesége ki akarta nyitni az ajtót... Bár én ezeket azzal "magyaráznám", hogy még az elején történt, lehet akkor még maradt bennük valami minimális az előző életükből? Emlékek? Mindegy, ez lehetett akár filmes húzás is hogy drámaibbnak hasson a jelenet. A többi epizódot még nem néztem meg (ellenőriztem le), lehet hogy majd nekifogok, de kétlem, hogy bármi ordító ellentmondás lett volna bennük...
  • DasIsFuck
    Ezen felesleges rágódni vagy agyalni, sőt még logikát keresni is, mert nem a zombikról szól a sorozat, azok csak ott vannak mert kellenek, az hogy ezek hogy keletkeznek vagy hogy köpik szembe magukat évadról-évadra az írók ezzel magukat láthatóan őket sem nagyon érdekli.
  • DasIsFuck
    Szerintem feldobná, hisz ezzel változatosan és izgalmasan lehetne tartani a zombi akciókat is, hisz már elég régóta látjuk, hogy a zombik mint veszélyforrás nem igazán tudják elvinni a hátukon a sorozatot, kellenek az emberi főellenségek.
    Na ezzel a módszerrel nagyon jól új színt lehetne vinni a sorozatba.
    De úgyse lesz ilyen soha, már akkor kell ujjongani, ha az évad fele nem nézhetetlen moslék sajnos:(
  • MoRT2195
    Ezen már én is sokat töprengtem, hogy egész jó lenne, ha valami komolyabb zombi szörny is jönne néha-néha, de aztán utána mindig úgy gondolom, hogy ez lehet tönkre vágná az egész sorozatot.
  • Rita79
    Ha már mutálódás, akkor "keményebb" zombik. Pl. mint az I am Legend-ben lévők. Na az elég durvává tenné a sorozatot szvsz.
  • Quantumleap
    Ami viszont igaz: A sorozat elején láthattunk hullákat, akiken nem volt fejlövés, és egyértelműen napok óta halottak voltak. Persze mondhatjuk, hogy a vírus a második évad végére mutálódott ily módon, hogy mindegy hogy halsz meg, mindenképp átváltozol. De akkor nem áll fent az esély, hogy tovább is mutálódik? Teszem azt, hogy előbb-utóbb mindenki átváltozik menthetetlenül? Mennyi idő is telt el a sorozat eleje óta a sztori szerint?
    Ja, és akkor azok a dolgok, amiken alkalomadtán még mindig rágom magamat: Az első zombik hogy keletkeztek? A járvány miután kitört (a hogyan tört ki csakugyan nem érdekes), megtámadta az emberek egy részét, azok megmurdéltak, majd újraéledtek? És akikből nem lett zombi, azokból miért nem? Őket miért nem támadta meg? Ez annak fényében is érdekes, hogy családok is maradtak életben. Remélem, hogy a spinoff valamiképp választ ad majd ezekre a dolgokra.
  • DasIsFuck
    Mivel a farkasok képregényben is szerepet játszanak szerintem egészen biztos, hogy nem jutnak a Terminus sorsára.
  • Pares
    Nyilvánvaló :)
  • Pares
    #9008 #9009

Gondolná az ember, hogy 5 évad után mindenki ismeri az alapkoncepciót, de akkor n+1-szer is:
    Halál -> zombi. Kivéve ha súlyosan megrongálják az agyat. Ezen kívül tök mindegy, mibe hal bele az ember. Megharapnak, de túléled a fertőzést, nem leszel zombi. Megharapnak, de belehalsz a fertőzésbe, zombi leszel. Éhen halsz, zombi leszel. Természetes halált halsz, zombi leszel. Szíven lőnek, belehalsz, zombi leszel. Fejbe lőnek, belehalsz, nem leszel zombi. Értem?

Egyébként nem emlékszem egy esetre sem, amikor ezzel szembe mentek volna...
  • Dagohun74
    Már foglalt Rick-é. :)