12301
banner

Fear the walking dead
- TWD testvérsorozata
  • Kaplan
    Miért lenne az? Alapvető különbség, hogy az egyik film, a másik sorozat. Ezen túllépve biztosan találunk olyan filmet/sorozatot régebbről ami bemutatja - még ha csak részben is - a járvány kitörésének idején történteket. Nem érzem, hogy bárminemű koppintás lenne benne.

Ha a családi vonalra gondolsz, akkor azt tudnod kell, hogy a WWZ könyvben nincs semmiféle ilyenről szó. Ezt a modellt csak azért alkalmazták, hogy drámaibb legyen a filmnézőknek.
  • SzinesGeza
    Ez viszont eléggé World War Z koppintás. :)
  • Quantumleap
    Akkor elég hamar dobni fogod, valószínű hat rész után.
  • Kongy
    Neked mindenki szimpatikus, csak walking dead-ről legyen szó :P
  • kissssss
    mehh én inkább maradok Rick papánál.
  • mono01
    A FTWD karakterei nekem is szimpatikusak, remélem nem lesz csalódás.
  • Kaplan
    A FTWD trailere az elképesztően izgalmas. Eddig is vártam a sorozatot, de most már inkább lehibernálom magam augusztus 23-ig! Iszonyat pofás, a színészi játék is korrektnek tűnik egyelőre.

A TWD egyelőre csak a 'szokásos'. Az előző évad első része igen keményen nyitott és volt néhány olyan momentum a későbbiekben is ami tetszett. Jót tett a sorozatnak, hogy elvitték egy kicsit sötétebb irányba. Viszont remélem, hogy tudnak valami újat mutatni a hatodik évadban, mert a Terminus kannibáljai méltatlan rövidséggel le lettek rendezve a maguk 2-3 részével.
  • mono01
    Nekem is az az érzésem már 1-2 évad óta, hogy a WD ellaposodott... az új évadoknál reménykedek, főleg egy izgalmasabbnak tűnő előzetes után, de valószínűleg nem lesz már a régi a sorozat
  • Prof William
    Nekem is.

A Walking lassan már minden évadban ugyanaz itt meg legalább próbálják bemutatni a kezdeteket. De amint teljesen kihal világ és mégis fojtani akarják, akkor valószínűleg dobni fogom...
  • MAstudioHD
    Öszintén, nekem a Fear előzetese jobban bejön :D
  • Prof William
    Na végre kijött az első trailer a Fear the Walking Dead-hoz!

Egész pofásan néz ki.

És persze itt a trailer a Walking Dead 6-ik évadához.

• MAstudioHD
  • mono01
    Látom nem csak én játszottam el többször is ezzel a gondolattal, hogy mi történt amikor elkezdődött a járvány? Hogy viselkedtek az emberek, hogy reagálták le az egészet? Nyilván 1-2 órába ezt nem egyszerű bemutatni, ezért is inkább a járvány utáni dolgokról készítenek filmeket, de egy sorozat elég jó lehetőség, véleményem szerint, egy ilyen helyzet bemutatására. Optimistaként állok a sorozathoz, remélem élvezhető és izgalmas lesz.

A WD-t pedig szintén izgatottan várom, nekem tetszett az előzetes, örülnék ha az egész évad hasonlóan pörgős, eseménydús lenne, tele zombikkal.
  • Prof William
    Keblemre! Én is hasonlóan érzem. :) Egy 2-3 hetes járvány lazán beleférne akár 2-3 évadba is, főleg amikor még ilyen sűrűn történnek a dolgok. Ugrálnánk a szereplők a helyszínek a nézőpontok között... lazán kitelne belőle min 2 évad...

A zombis filmek/soroztok 99%-a úgy kezdődik "X hónappal a járvány után." amit már nagyon unok. Én a kezdeti pánikot akarom látni amikor még a rendőrség/hadsereg aktív, evakuálás stb...

Ezért tetszett a World War Z köny és persze a film is...

Remélem itt jól megoldják és nem kenik el a dolgokat... végtére azért ez egy viszonylag nagy költségvetésű sorozat lenne.
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2015.07.10. 21:31:06
  • Kaplan
    Igen, szerintem egy két-három hetes periódust is elő lehet adni 2-3 évadon keresztül. Ha van elég ötlet, de tény, hogy régóta várok egy ilyen minőségű, koncepciózus zombis sorozatra. Rendőrök, mentők, tűzoltók, részletes pánik, ez mindig igazán érdekes a filmekben is. Csak sajnos ott rettentő tömören van előadva a véges játékidő miatt.

Például nekem a World War Z is tetszett.
  • Prof William
    Pont erre gondolok én is. Volt valami riport hogy a 6-ik részre érik el azt az időpontot amikor Rick felébred... De utána? Átmegy az egész Walking Dead 2: The New York version-ba?

Mert ebben az esetben én nem nézem tovább. Már 5 évad óta látjuk hogy milyen az élet a világvége után Rick és kis csapatával... Engem viszont az ELEJE érdekel! Érdekelne a káosz amikor még viszonylag sok ember van...
  • DasIsFuck
    Viszont onnantól, hogy kitört a vírus meg nem igen van létjogosultsága a sorozatnak.
    Drasztikusan más stílusba kellene már azt előadni, mert ha hasonló lesz a twd-hez akkor a második évadtól már szerintem nem lesz túl érdekes.
  • Prof William
    Azt nem tudom de ne 6! részen át hanem minimum 12 részig. :)

A trailer meg... ne ezt mutogassák, hanem az egy hónap múlva érkező Fear trailerét végre! :)
  • Rita79
    Miért ugyan hány évadon keresztül mutassák azt a 1,5-2 hetes időszakot?
  • Quantumleap
    Ha így gondolkodunk, akkor talán Észak-Korea hátha nem kapta meg a vírust.
  • Jim Morrison
    http://sg.hu/cikkek/113486/18-kiszivargott-a-the-walking-dead-6-evadanak-3-perces-elozetese
  • Darthmushroom
    Resident evil zenéje valami mixbe alatta nem? :D
  • MAstudioHD
    Sorry a minőségért, de már ez is valami :)
  • Prof William
    Max Brooks is pont ezt írja Zombie Túlélő kézikönyvben. :)

Jelenleg a világunk már "kicsi" ilyen szempontból. Egy 1-2-3 nap alatt ölő kór simán elterjedhet és viszonylag hamar kialakulhat több gócpont...
  • UUUU
    Lehetséges, már nem emlékszem, oda akartam csak ezzel kilyukadni, hogy keleten a fertőzés után felszáll mondjuk a repülőre és már 2500km-re arrébb fertőzötten élheti az életét, ha elég hosszú a lappangási idő, hogy a távolság a gócponttól gyakorlatilag lényegtelen.
    Más kevésbé fejlett civilizációnál, teszem azt a történelmünkre visszatekintve is például a középkorban, ahol a távolság leküzdése sok idöt vett igénybe, előfordulhatott volna a lassú fertőzés, mint az amerikai és európai betegségek behordozása másik kontinensre. Viszont a Walking Dead korában játszodó korra, ez már nem lehetne jellemző a kezdeti fertőzés kialakulásakor, szerintem.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.07.09. 20:21:38
  • Prof William
    Még a Walking első évadában volt az a fazon akit megharaptak (amikor a tábort támadták a zombik) és ha jól rémlik ő jó pár napig beteg volt, és még az átváltozás előtt otthagyták valahol.

Szerintem testalkattól függő de minimum 2-3-nap. Persze ha valaki meghal a támadás következtében akkor sokkal hamarabb "feléled" mert a betegség fázis kimarad.
  • UUUU
    Max akkor amikor meg nem volt ilyen fejlett civilizáció.Manapság pedig pár óra egy ilyen távú utazás.Ráadásul arról se tudunk semmit, hogy mekkora lappangási ideje ennek a vírusnak.
  • tigeroo
    ha a vírus kelet felől terjed akkor simán lehet akár több hetes, hónapos "késés" is a nyugati és keleti parti káosz között. gondolj a tegnapi, országon átvonuló viharra, a keleti régióba hajnalban csak ért oda, pedig 400km az egész ország kb...
    itt meg 2500km a távolság

gondolom az első pár részben még csak hírek lesznek "furán viselkedő, beteg" emberekről
  • Prof William
    Én is NAGYON remélem hogy tényleg a kezdeti káosz lesz bemutatva, sok meneküléssel, rendőrökkel, katonákkal, égen elhúzó helikopterekkel stb...

Csak az a riport aggaszt (ne, tudom mennyire volt igaz) amiben úgy nyilatkoztak, hogy a 6-ik részre eljutnak arra az időpontra amikor Rick felébred a kórházban.
    Ha ez igaz akkor onnantól már ki is van herélve a sorozat mert én -és szerintem még sokan mások- NEM egy "Walking Dead 2: Fear in Los Angeles" lenne kíváncsi hanem tényleg a zombiapokalipszis kezdetéről, majd elhatalmasodássásról szóló sorozatot szeretne látni. Első jelek stb... Ha Ezt lezavarják 6 részben az elég furán adná ki magát, főleg a klippekben belebegtetett sejtelmes lassú hangulattal.

Ha 12 részes lenne az évad engem az se zavarna ha a 6-7-ik részben szabadulna el a pokol. ha addig jól fel van építve...
  • DasIsFuck
    Hát ebben kételkedem, vagyis a trancsíros,véres lightos részek lehet, de a többit kétlem:D
  • Prof William
    Ja majd átmegy az egész Highschool of the Dead - ba. :)
  • MAstudioHD
    Köszi, a Trailert én csináltam csak mert már sokan azután nyavajognak :D
    A sztori elsőre érdekesnek tűnik, mert sulis tanárok (és gondolom diákok is) a főszereplők, így remélem nem egy iskolás bújócskába torkollik a történet...:D
  • Prof William
    Na ez viszont már pofásabb trailernek tűnik. végre.

Remélem jól bemutatják majd kezdeti káoszt és nem az lesz hogy hőseink berohannak egy házba majd rádión keresztül hallgatják az eseményeket.
  • Prof William
    Ez a kettő sztem nem lesz benne a sorozatban. Nagyon úgy tűnik, hogy csak a promó kedvéért forgatták le.
  • MAstudioHD
    Összeszedtem pár anyagot az új sorozatról egész pofásra sikeredett :)
  • MAstudioHD
    vagy itt van egy frissebb
  • MAstudioHD
    Itt egy "videó" ha még nem láttad volna, bár sok minden nem derül ki csak az, hogy Nálam nagyon várólistán van D
  • MAstudioHD
    Mivel kb 1 hónap van a premierig szerintem 1-2 héten belül várható, de ha figyeled a sorozattal kapcsolatos "híreket" már csöpögtetnek ki pár másodperces trailereket...
  • Jim Morrison
  • Prof William
    A Fear the Walking Deadnak mikor jön ki egy rendesebb trailere? Lehet tudni valamit?