The Walking Dead (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jim Morrison
Ez?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Volt egyszer egy videó, hogy a fejre mért ütés következtében, hogyan "remeg" meg csapódik ide-oda odabent az agy.

Ez alapján egy komoly fejre mért ütés -még ha nem is töri be a koponyát- roncsolhatja az agyat.

A zombik agya meg már alapból nem lehet jó állapotban. Valószínűleg sokkal könnyebben sérül.
böröczk
6 évad óta rohad már némelyik.

(és igen, ahogy fejütésbe bele lehet halni, úgy fejbe vágás valami jó keménnyel szétroncsolhatja az agyat 😊
Utoljára szerkesztette: böröczk, 2016.03.30. 00:01:07

Kumiho #2179

SötétBarom

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

SötétBarom
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Valaki megdobna egy torrentlinkkel az aktuális epizódhoz, öböl nem adja... :|

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Jim Morrison

böröczk
a zombik nem ájulnak el, hiszen már halottak. 😄 Morgan úgy vágja őket fejbe, hogy az agyuk károsodjon. Még az első évad ikszedik részében volt erről szó, hogyan lehet likvidálni a walkereket, és a hangsúly az agy megsemmisítésén van, lövés, döfködés, szúrás, fejbevágás, tökmindegy hogyan érik el.

Kumiho #2179

Mondjuk arra is jó esély van hogy Mr. Minden Élet Fontos fog távozni, már úgy is szépen elköszönt. <#fejvakaras>

...vagy, mivel vállon lőtték neki már úgyis annyi, kifelé menet még magával ránt pár ellent (égetfej pl) és végül "valaki" szétcsapja baseball-ütővel.

tigeroo
ha glenn nem halt meg a zombisereg közé esve, akkor itt se lesz semmi baj, kicsit bibis lesz a válla, és kész.
MAstudioHD
Nem fog meghalni, én sem ölném meg az aranytojást tojó tyúkot, lehet itt növelni a feszültséget, hogy jaj kapott egy golyót, kapott már nyilat a seggébe, vagy Andrea is majdnem fejbe nyomta, amíg pénzt hoz a házhoz a karakter addig életben tartják, esélyesebb egy Morgan vagy Glenn. Glenn karakterét elég csúnyán leépítették az utsó 2 évadban sajnos.

#Life is Racing

tigeroo
omg micsoda... spoiler...
MAstudioHD
Szerintem ha vállba lőnek, az is okozhat olyan maradandó sérülést ami miatt mondjuk a későbbiekben nem tudja megemelni a fegyvert stb...arról nem beszélve hogy kurva hamar elfertőződhet

#Life is Racing

Tikal
Mondtam, hogy nem okoz sérülést? Nem. Szóval kérlek mesélj még mit olvastál ki ebből: "vállon lőni valakit az olyan semmilyen.." Ez annyit jelent, hogy nem sok értelme van, mert ugyan okoz fájdalmat és okoz károsodást, de mondjuk ha szarrá lövik a kezed, és utána nem tudod majd használni a fegyvered annak egy ilyen világban nagyobb jelentősége van nem? Meg úgy máskor is, más helyzetekben is... vagy milyen filmben szoktak váll lövéssel fenyegetni valakit? 😄 Nem mindig térd, láb, kéz lecsapás stb? Nem mondom, a váll lövés is kurva szar lehet, lehet tényleg vállon lőtték Darylt, csak azt mondom, hogy ez elég súlytalan szerintem...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

MAstudioHD
Ja tényleg, semmiféle károsodást nem vállt ki egy vállon lövés....mesélj még 😄

#Life is Racing

szabii98
Igaz, de mondta a 14. részben, hogy nem tud lőni az íjjal sem, mert nagyot rúg, és a pisztolyt is hülyén fogta. Simán lehet hogy rossz helyen lőtte le 20 centiről is 😄

I met God. She's black

Tikal
mivel feltartott kézzel állt ott Daryl, gondolnám, hogy Kétarc átlőtte a kézfejét, hogy ne tudja használni... vállon lőni valakit az olyan semmilyen..

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Igen a másik ami zavart, hogy egyáltalán nem készültek a jövőre nem gondolkoztak előre. Én pl. ha tudnám hogy ilyen apokalipszis van megpróbálnék a lehető legtöbb kaját,piát lehető legtöbb gyógyszert lehető legtöbb fegyvert és benzint összegyűjteni vennék egy lakókocsit bepakolnék és neki indulnék erre engem az baszott fel hogy a szőke csajszi ott volt a sulis menzán és nem hozta el az összes kaját csak néhányat meg ugyanez a gyógyszereknél. Komolyan ő nem gondolkozik előre? Oké hogy 1-2 hétre megvan a kajája de egy ilyen helyzetben 1-2 évre kell, hogy meglegyen előre a kajád nem 1-2 hétre... Semmi túlélőösztön nincs bennük semmi gondolkodás. Arról már nem beszélve amikor kiment a városba valami idióta okkal... komolyan mondom engem szabályosan felbasz, hogy nem csak a való életben találkozok sok retardálttal, hanem már a TV képernyőjén is. Jó oké szükség van néhány ilyen szereplőre, de azért az is túlzás, hogy egy pattanásos dagadt gyerek okosabb mint a tanárai... (bicskás srác akitől elkobozták a suliban arra gondolok talán Tobias volt a neve)

The Walking Deadben is úgy mennek le ide-oda mintha csak a sarki közértbe mennének. Nem figyelnek semerre, útközepén neki állnak monológot tartani leszarnak mindent... zombik már nem is jelentenek nekik problémát már lassan a 2 éves Judith is fél kézzel elbánik velük...
Engem az dühített a legjobban hogy hónapok óta nyomták marketinget hogy a Zombiapokalipszis KEZDETEIT mutatják meg meg hogy az "Első évadban még nem is tör ki teljesen a kór" és én is azt vártam, amit te írtál és erre volt pofájuk a lehető legklisésebb "9 nappal később" dumával PONT AZT A RÉSZT KIHAGYNI amit a legtöbb ember várt.

Komolyan mintha valami filléres szxr sufnisorozat lenne nem pedig az egyik leghíresebb sorozat spinofja.

Ha én lettem volna a rendező én így vittem volna a sztorit...

A 3-ik részig nagyjából OK. Nick hazatér Madisonhoz majd együttes erővel kinyírják a szomszédzombit majd bezárolnak éjszakára + még a másnap reggel is jó. Az a kukás jelenet jó volt...

4-ik rész

Ezt követően begubóznak a házba. Nézik a TV-t/rádiót ahol beszámolnak most már hivatalosan hogy valami nagyon nem stimmel. A fiatalok ráfüggenek a netre ahol szintén láthatnak (és így mi is) pár érdekes dolgot.
Csakis a legszükségesebb dolgokért mennének ki.
Odakint még viszonylag kevés a zombi. Látják ahogy a helyi rendőrség elintéz egy kisebb járványkitörést. Nick kérdezi őket hogy mi van mire mondják hogy egyre sűrűbben fordul elő ez amit láttak.
Másnap el akarnak menni kaját vásárolni de bolt már majdnem üres. Mindenki vásárol és utánpótlás nem jön a városból.
Madison ötletére elmennének a suliba kajáért. Ekkor történne meg néger fazonos támadás.

Hoznak haza kaját de nem eleget.

1-2 zombi feltűnik a de a zsaruk elintézik őket. Most jöhetne a szomszéd nő zombiként + a férje de katonák nélkül intéznék el őt.

Némi gyors pillanatkép a szomszédokról mindenki aggódik, senki sem tudja mi van stb...

Szóval a 4-ik részben megtudjuk hogy a kertváros hogyan reagál.

5-ik rész

Nick és Madison a tök üres boltoz nézi. Csak 1-2 vevő bóklászik ott. Nem jön az árú.

Hiába hoztak akját a suliból nem elég. Visszamennek de látják hogy a suli 1. Kiégett vagy 2. a rendőrség/polgárőrség ott rendezkedett be.

Salazarnak ötlete van. Ő elég sok kaját meg mindent halmozott fel a házában (vagy máshol) vagy esetleg tud valami jó kis helyet ahol szerezhetnek. Csak ez a városban van.
Némi lelkizés után Nick+fia (vagy Madison) és Salazar mennek a városba.

A városból kivezető utak dugig vannak autókkal. Dugó van sőt még 1-2 zombi is van a kocsik között/kocsikban. A város elég rossz bőrben van. Épületek égnek, az ég tele van helikopterekkel az utcákon egymást érik a rendőrök és már a katonák is fel-fel tűnnek.

Életképek. Mindenki menekül, katonák éppen kipucolnak egy házat, egy nagyobb csapat zombit lőnek stb. Látszik hogy a közrend kezd összeomlani. A rész folyamán hőseink megszerzik a cuccot majd lelépnek az egyre kaotikusabb városból.

6-ik rész

A kisváros utcájával nyitunk valami zenére. Látjuk ahogy 3-4 zombi végigslattyog az úton. eltelt 1 v 2 nap az előző rész óta és már kertvárosban is egyre több a zombi.
A rendőrök egyre ritkábbak vagy esetleg zombiként tér vissza pár.

Pár szomszéd valamiféle "Utcai védelmet" szervezne és kérik Nicket hogy csatlakozzon de ő még mindig túlságosan pacifista.

A hírek egyre aggasztóbbak az elnök bevezeti a szükségállapotot.

A drogos srácnak már nagyon hiányzik az anyag ezért ellóg valami ismerőséhez miközben rajta keresztül szembesülünk a kertvárosban zajló állapotokkal.
Egyre sűrűbben tűnnek fel zombik és láthatjuk ahogy az "Utcai védelem" csapat csúnyán felsül.

Végük már viszonylag "sok" (20-25) van az utcákon és az emberek nem mernek kimenni.
Most kezdene el végre szakadozni az áramszolgáltatás és nem a 2-3 részben.
Aztán a 6-ik rész utolsó 10-15 percében megjön a sereg. Kitakarítják az utcákat + pár hazából zombikat. Mindenki örül örömbódogság mindenfele és katonák elkezdik építeni a kerítést.

Mindenki örül de Salazar sötéten megjegyzi hogy "ehhez már késő".

És vége az évadnak.

Az az egész kerítéses-katonás-cobaltos mizéria meg mehetne a 2-ik évadba és második évad vége lenne az ami most itt
ennek az évadnak a végén volt.

Ez persze csak egy váz amire még rengeteg dolgot fel lehetne fűzni, de szerintem így sokkal jobb lett volna.

Hangulati elemek:
- Éjszakánként egyre jobban égne a város az ég alján.
- Egyre több helikopter és rendőr az utakon.
- Hőseink láthatnak lezuhanni egy utasszállító repülőgépet.
- TV/rádió/internet hírek....

Szerintem sokkal jobb lett volna így...
Fúú ne is mondd... azt vártam, hogy végre meg tudjuk, hogy történt az egész, hogy omlott össze a társadalom miket jelentett be a kormány stb. stb.
erre csak egy retardált család kalandjait figyeltük ahol a legokosabb egy drogos munkanélküli huszonéves...

Ha már emberekre fókuszál a sorozat akkor legalább olyan emberekre fókuszálna akik érdekesek mint pl. BB-ben Walter White, Better Call Saulban Saul Goodman, Mentalistában Patrick Jane, Prison Breakben is annyi érdekes karakter volt(T-bag,Scoefield,C-note) mai napig emlékszek a nevükre ebben a Fear the Walking Deadben meg már egyiknek sem ugrik be a neve...

De nem is ez a legnagyobb probléma, hogy a Walking Dead olyan amilyen, hanem azzal, hogy ezzel együtt is ez a legnépszerűbb sorozat ennek pl. már megjelenés napján kint van a felirat más sorozatoknál meg 2-3 napot minimum várni kell pl.

És nem vagyok egy Walking Dead hater az első évad zseniális volt, de azóta folyamatos mélyrepülés. Mintha az egész sorozatot gondolkodni nem tudó buta embereknek készítenék(amerikaiaknak? jó mindegy nem akarok általánosítani). Meg sem lepődök, hogy rengeteg ismerősöm hagyta abba, de én nekem nem szokásom sorozatokat kaszálni amit egyszer elkezdek azt be is fejezem.
Utoljára szerkesztette: Kamionsofőr123, 2016.03.29. 09:15:19
Akkor a Fear the Walking Dead- ba bele se kezdj. Ott te megad ölnél meg mindenkit. :9
MoRT2195
Kinek a minek a tenyerét? 😄
Engem Daryl halála egyáltalán nem izgatna... nem is értem miért rajonganak érte ennyire. Pont ez a bajom a Walking Dead-del nincs egy karakter sem akivel tudnék azonosulni... a legtöbb karakter eszméletlenül ostoba a másik fele meg egy badass gyilkológép. A többi pedig jellegtelen...
Tikal
jaja, sok töltelék rész... az elején legyilkolnak mindenkit, aztán néhányukat elkapja pár nindzsa... repeat...

Tikal
tenyerét? ...

Nagyon látszott ezen a részen is az hogy csak húzzuk ki már valahogy az évadzáróig ahol aztán jöhet Negan
kb. 3 mondatban össze lehetne foglalni a cselekményt...
ez a cliffhanger meg már kurva idegesítő minden résznek a 90%-a tömény unalom aztán az utolsó pár perc izgalmas... érdekes más sorozat képes izgalmas maradni ezek nélkül is... pl: Breaking Bad, Better Call Saul, Gotham stb.
MoRT2195
Senki nem lőtte le. Szerinted hogy beszélt volna akkor utána még? 😄 Szerintem Darylt lőtte meg vállon, azt ennyi.
grebber
Ti kire tippeltek ki lőtte széjjel a égett pofájú faszt? Carol vagy Morgan? Más nem igen volt a környéken (azt lehet teljesen másvalaki<#idiota>) Mert nem Darylt lőtték le az egyértelmű..

Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.03.28. 22:28:27

Next PC upgrade: 2022

Amúgy ja, tényleg... <#confused>
Tikal
Már nem egyszer lepik meg Darylt, a nagy vadászt... már kicsit idegesítő...

Dynamic
Comic spoiler
Én még csak most olvasgatom, de azt mondjuk nem igazán értem, mert való igaz, hogy van benne ilyen jelenet (csak a google-on láttam, ott még nem járok), ám a legutóbbi füzetekben még mindig szerepel (ezt meg a wikiből tudom 😉)

Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2016.03.28. 21:11:58
Tikal
mit keresel itt ha nem láttad még az aktuális részt? 😊

Devv
Nem az van, hogy (képregény spoiler):
Negannak elvágja a torkát Rick?

szabii98
Hát majd meglátjuk 😄
comic spoiler
elvileg ugyanúgy bezárják majd Negan-t, ahogy anno Morgant, és "átnevelik"

I met God. She's black

böröczk
O, mi lesz a cella sorsa? 😄

Kumiho #2179

szabii98
Emlékszel a Morgan által épített cellára?😊)

I met God. She's black

böröczk
Mar baromira varom Negant a szinesz miatt, akarmennyire is gyulolt karaktert fog jatszani, akarhany kedvencemet fogja kinyirni, akkor is imadni fofjuk 😄 Vegre a Governor utan (aki szinten zsenialisan jatszott) egy igazi villain boss 😄

Btw a kepregeny szerint,bar mar nem kovetem, Negan meg eletben van, szoval remelem a sorozatban is hosszutavra tervezik 😊

Kumiho #2179

Ja tényleg mindenki már évadok óta lövöldözik fülvédő nélkül. 😊
Darthmushroom
Te mit nézel? 😄

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Húsvét: vajon a Walking Dead univerzumában a Golf II-IV is Rabbit néven fut Amerikában? <#idiota>

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

RatBaG
múltkor olvastam erre egy találó kommentet...
azért vannak a semmiből előugró zombik/emberek, mert mindenki süket, nem hallják őket. a sok zárt térben lövöldözéstől olyan halláskárosodásuk van, hogy ihaj. 😄DD

Per Aspera Ad Inferi.

Amúgy meg ez már inkább a The Walking Ninjas, egyre gyakoribb a semmiből előbukkanó lopakodó akármi

<#wilting>

Szabi
<#idiota>

"Nulla tenaci invia est via"

Seth
Na akkor most ez volt a spoiler 😄 ?

PSN ID.: Beegabor

Csacsi
Nem spoiler mert nem igaz egyaltalan

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

TDC Geronimo
Köszi a spoilert

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

MoRT2195
???

Darylt meg szerintem csak vállon lőtte Dwight.
grebber
Azt hittem Carollal újfent eljátsszák, hogy majd egyszer valahol megint felbukkan erre most kinyirták, elmennek a p-ba 😞

Next PC upgrade: 2022