The Walking Dead (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Ez alapján egy komoly fejre mért ütés -még ha nem is töri be a koponyát- roncsolhatja az agyat.
A zombik agya meg már alapból nem lehet jó állapotban. Valószínűleg sokkal könnyebben sérül.
(és igen, ahogy fejütésbe bele lehet halni, úgy fejbe vágás valami jó keménnyel szétroncsolhatja az agyat 😊
Utoljára szerkesztette: böröczk, 2016.03.30. 00:01:07
Kumiho #2179

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Kumiho #2179
#Life is Racing
#Life is Racing
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
I met God. She's black
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
The Walking Deadben is úgy mennek le ide-oda mintha csak a sarki közértbe mennének. Nem figyelnek semerre, útközepén neki állnak monológot tartani leszarnak mindent... zombik már nem is jelentenek nekik problémát már lassan a 2 éves Judith is fél kézzel elbánik velük...
Komolyan mintha valami filléres szxr sufnisorozat lenne nem pedig az egyik leghíresebb sorozat spinofja.
Ha én lettem volna a rendező én így vittem volna a sztorit...
A 3-ik részig nagyjából OK. Nick hazatér Madisonhoz majd együttes erővel kinyírják a szomszédzombit majd bezárolnak éjszakára + még a másnap reggel is jó. Az a kukás jelenet jó volt...
4-ik rész
Ezt követően begubóznak a házba. Nézik a TV-t/rádiót ahol beszámolnak most már hivatalosan hogy valami nagyon nem stimmel. A fiatalok ráfüggenek a netre ahol szintén láthatnak (és így mi is) pár érdekes dolgot.
Csakis a legszükségesebb dolgokért mennének ki.
Odakint még viszonylag kevés a zombi. Látják ahogy a helyi rendőrség elintéz egy kisebb járványkitörést. Nick kérdezi őket hogy mi van mire mondják hogy egyre sűrűbben fordul elő ez amit láttak.
Másnap el akarnak menni kaját vásárolni de bolt már majdnem üres. Mindenki vásárol és utánpótlás nem jön a városból.
Madison ötletére elmennének a suliba kajáért. Ekkor történne meg néger fazonos támadás.
Hoznak haza kaját de nem eleget.
1-2 zombi feltűnik a de a zsaruk elintézik őket. Most jöhetne a szomszéd nő zombiként + a férje de katonák nélkül intéznék el őt.
Némi gyors pillanatkép a szomszédokról mindenki aggódik, senki sem tudja mi van stb...
Szóval a 4-ik részben megtudjuk hogy a kertváros hogyan reagál.
5-ik rész
Nick és Madison a tök üres boltoz nézi. Csak 1-2 vevő bóklászik ott. Nem jön az árú.
Hiába hoztak akját a suliból nem elég. Visszamennek de látják hogy a suli 1. Kiégett vagy 2. a rendőrség/polgárőrség ott rendezkedett be.
Salazarnak ötlete van. Ő elég sok kaját meg mindent halmozott fel a házában (vagy máshol) vagy esetleg tud valami jó kis helyet ahol szerezhetnek. Csak ez a városban van.
Némi lelkizés után Nick+fia (vagy Madison) és Salazar mennek a városba.
A városból kivezető utak dugig vannak autókkal. Dugó van sőt még 1-2 zombi is van a kocsik között/kocsikban. A város elég rossz bőrben van. Épületek égnek, az ég tele van helikopterekkel az utcákon egymást érik a rendőrök és már a katonák is fel-fel tűnnek.
Életképek. Mindenki menekül, katonák éppen kipucolnak egy házat, egy nagyobb csapat zombit lőnek stb. Látszik hogy a közrend kezd összeomlani. A rész folyamán hőseink megszerzik a cuccot majd lelépnek az egyre kaotikusabb városból.
6-ik rész
A kisváros utcájával nyitunk valami zenére. Látjuk ahogy 3-4 zombi végigslattyog az úton. eltelt 1 v 2 nap az előző rész óta és már kertvárosban is egyre több a zombi.
A rendőrök egyre ritkábbak vagy esetleg zombiként tér vissza pár.
Pár szomszéd valamiféle "Utcai védelmet" szervezne és kérik Nicket hogy csatlakozzon de ő még mindig túlságosan pacifista.
A hírek egyre aggasztóbbak az elnök bevezeti a szükségállapotot.
A drogos srácnak már nagyon hiányzik az anyag ezért ellóg valami ismerőséhez miközben rajta keresztül szembesülünk a kertvárosban zajló állapotokkal.
Egyre sűrűbben tűnnek fel zombik és láthatjuk ahogy az "Utcai védelem" csapat csúnyán felsül.
Végük már viszonylag "sok" (20-25) van az utcákon és az emberek nem mernek kimenni.
Most kezdene el végre szakadozni az áramszolgáltatás és nem a 2-3 részben.
Aztán a 6-ik rész utolsó 10-15 percében megjön a sereg. Kitakarítják az utcákat + pár hazából zombikat. Mindenki örül örömbódogság mindenfele és katonák elkezdik építeni a kerítést.
Mindenki örül de Salazar sötéten megjegyzi hogy "ehhez már késő".
És vége az évadnak.
Az az egész kerítéses-katonás-cobaltos mizéria meg mehetne a 2-ik évadba és második évad vége lenne az ami most itt
ennek az évadnak a végén volt.
Ez persze csak egy váz amire még rengeteg dolgot fel lehetne fűzni, de szerintem így sokkal jobb lett volna.
Hangulati elemek:
- Éjszakánként egyre jobban égne a város az ég alján.
- Egyre több helikopter és rendőr az utakon.
- Hőseink láthatnak lezuhanni egy utasszállító repülőgépet.
- TV/rádió/internet hírek....
Szerintem sokkal jobb lett volna így...
erre csak egy retardált család kalandjait figyeltük ahol a legokosabb egy drogos munkanélküli huszonéves...
Ha már emberekre fókuszál a sorozat akkor legalább olyan emberekre fókuszálna akik érdekesek mint pl. BB-ben Walter White, Better Call Saulban Saul Goodman, Mentalistában Patrick Jane, Prison Breakben is annyi érdekes karakter volt(T-bag,Scoefield,C-note) mai napig emlékszek a nevükre ebben a Fear the Walking Deadben meg már egyiknek sem ugrik be a neve...
De nem is ez a legnagyobb probléma, hogy a Walking Dead olyan amilyen, hanem azzal, hogy ezzel együtt is ez a legnépszerűbb sorozat ennek pl. már megjelenés napján kint van a felirat más sorozatoknál meg 2-3 napot minimum várni kell pl.
És nem vagyok egy Walking Dead hater az első évad zseniális volt, de azóta folyamatos mélyrepülés. Mintha az egész sorozatot gondolkodni nem tudó buta embereknek készítenék(amerikaiaknak? jó mindegy nem akarok általánosítani). Meg sem lepődök, hogy rengeteg ismerősöm hagyta abba, de én nekem nem szokásom sorozatokat kaszálni amit egyszer elkezdek azt be is fejezem.
Utoljára szerkesztette: Kamionsofőr123, 2016.03.29. 09:15:19
kb. 3 mondatban össze lehetne foglalni a cselekményt...
ez a cliffhanger meg már kurva idegesítő minden résznek a 90%-a tömény unalom aztán az utolsó pár perc izgalmas... érdekes más sorozat képes izgalmas maradni ezek nélkül is... pl: Breaking Bad, Better Call Saul, Gotham stb.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.03.28. 22:28:27
Next PC upgrade: 2022
Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2016.03.28. 21:11:58
comic spoiler
I met God. She's black
Btw a kepregeny szerint,bar mar nem kovetem, Negan meg eletben van, szoval remelem a sorozatban is hosszutavra tervezik 😊
Kumiho #2179
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
azért vannak a semmiből előugró zombik/emberek, mert mindenki süket, nem hallják őket. a sok zárt térben lövöldözéstől olyan halláskárosodásuk van, hogy ihaj. 😄DD
Per Aspera Ad Inferi.
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.