12301
banner

Fear the walking dead
- TWD testvérsorozata
  • RedRiot
    Kijárogatnak azért. A táblákat/térképeket csak kiraktál több mérföldre is Terminustól, a rajzszakkör is épp új útbaigazító táblákat készített mikor Rickék rájuk nyitottak. Mellesleg tele vannak automata fegyverrel és skuló is van elég.

"Ha arról lenne szó, hogy nem bíznak senkiben" - mégiscsak felmázolták a gyertyás szoba falára hogy NEVER TRUST.
  • böröczk
    Szerintem csak simán nem járnak ki (vadászni, gyűjtögetni például), mert félnek, hogy zombimartalékká válnak.
    Ez vitte őket a kannibalizmusra, véleményem szerint nem lesz belemagyarázva semmi komplikált dolog :P

Bár a gyertyás terem valóban valami szektás cuccra utal.

Ha arról lenne szó, hogy nem bíznak senkiben, nem csalogatnák oda az embereket. Ők nem a véletlen betévedő embereket rántják ki, hanem szándékosan "vadásznak" rájuk.
  • Gatti
    érdekes rész volt.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    De a következő évad szerintem nagyon arra hajaz hogy majd kiszabadulnak lehet Carolék lesznek akik kiszabadítják őket hiszen ők még nincsenek ott, majd kinyírnak mindenkit és elfoglalják a Terminust és szerintem az egész köv évad arról fog szólni hogy ott hogyan élnek.

• jugen
    És most megint lehet várni fél évet...
  • RedRiot
    Azért a srácnak aki körbevezette őket Terminuson volt egy vicces mondata:
    "The more people become a part of us, we get stronger."
    Azért ezt többféleképpen lehet értelmezni. :)

OK, tehát kannibálok. A kérdés hogy milyen okból. Erről a gyertyás szoba árulkodik szerintem. "Never again" "Never trust" "We always first" és egy rakás név a padlón gyertyákkal. Szerintem Terminus annak indult aminek most is hazudták magukat: nyitott menedék minden jó szándékú ember számára. Csakhogy történhetett valami gikszer, valakik kihasználták őket és sokukat megölték, nagyon brutálisan elbántak velük (talán épp Joe-ék). Ezért már nem bíznak senkiben, csak a saját életben maradásuk számít, mindenki más mehet a levesbe. (és tényleg! :)

A gyertyás szobát azért csinálhatták hogy egyikük se felejtse el hogy mi történt velük. Hogy ne feledjék az áldozataikat, hogy ne érezzenek könyörületet mások felé.

Az emberpörköltben pedig - amivel kínálták őket - valószínűleg lett volna vmi drog vagy altató. Talán Glennék is így kerültek a vagonba.
  • bega82
    The That
  • bega82

- They're going to feel pretty stupid when they find out...
    - When they find out what?
    - The we're the main characters.
  • Kongy
    Amekkora elmebeteg volt az utolsó részben, szerintem simán elképzelhető :D
  • tigeroo
    a gyertyás terem falain lévő feliratokból ítélve valami übermensch képzetük lehet, hogy ők előbbre valók a túlélés miatt (és megtehetik hogy embert egyenek)
  • bega82
    Igen, szerintem is inkább az volt a lényeg a végén, hogy már teljesen más ember lett, kicsit tényleg "beleőrült" ebbe, hogy bárhogy igyekeznek, teljesen kilátástalan most már, hogy normális életet éljenek, és csak aljas módon lehet érvényesülni meg túlélni, úgyhogy majd ő megmutatja ezeknek, hogy ki a faszagyerek. :D
    Mondjuk valóban nem igazán "adta", ahogy egy tehervagonba bezárt fegyvertelen társaság vezérét játszva keménykedik, miután elég komoly túlerővel szembesültek egy perccel azelőtt. :D LOL
  • Konyigery
    Ez inkább az őrület egyik jele nála, de valószínű hogy majd kiszabadulnak valahogy, max egykét emberélet árán, csak a fegyverekig kell eljutniuk valahogy.
    Ésszerűbb szerintem a kannibálos magyarázat, vagy épp mindkettő egyszerre. Áldoznak, meg meg is eszik őket.
  • tigeroo
    októberben már a vagon oldalát fogja kirágni, van ideje fogra gyúrni őszig
  • precision
    én azért még nem könyvelem el a kannibálos dolgot... valóban mutatták a véres emberi maradványokat, de a gyertyás szoba valami mást sejtet... az is lehet, hogy valami elborult vallási szekta, ember áldozatokat mutatnak be az istenüknek, hogy szűnjön meg a járvány :D

Rick utolsó mondata tényleg nem ütött... egyszerűen fegyvertelenek, be vannak zárva, a többiek túlerőben vannak, fegyverekkel... Michonne is értetlenül néz rá :) akárhogy gondolkodom semmi dugi terve nem lehet, Carolról és Tyrese -ről nem tud, meg amúgy is kevesek lennének, hogy megmentsék őket, Beth szintén ki tudja hol van, lehet be van zárva, de ő is gyenge mint a lepkefing... szóval nem értem Rick magabiztosságát :) vagy csak erőt akart mutatni még ebben a helyzetben is a többiek felé?
  • tigeroo
    szerintem a flashback csak párhuzam volt a mostani helyzetükkel, hogy lehetett volna békés életük harmóniában még a kerítéseken belül, carlnak is inkább a kapálást választaná rick mint a fegyverforgatást, de az élet nem csak tőlük függ. mondja carl hogy ő is egy szörnyeteg lett, kíváncsi leszek olyan tökös-e mint az apja a húzós helyzetekben mostmár.

többi hsz: egyértelmű hogy kannibálok. a nő a kurvanagy húsdarabokat forgatja a steaken, emberi bordák meg csontok hevertek az egyik helységnél ahol elfutottak...
  • böröczk
    Az egyik részben, amikor ugyanabba a házba mentek, ahol ők is időztek pár napot, ha emlékszel még:
    Rick amikor az ágy alá bújt, a főmufti meg összeverte az egyik tagot, ő látta Ricket, csak nem tudott szóhoz jutni...

Daryl dehogy köpött. "You are my brother"
  • alfa73
    Jó kis angol nyelvű review a fináléról: link Kannibálok a Terminus lakói.
  • Austin Bailey
    és akkor a következő évad folyamatosan a sötét vagonban fog játszódni
  • Austin Bailey
    ha jól értettem az a poén, hogy ezek emberevők.
  • Conqvistador
    Hát nekem se tetszett a befejezés. Ez van.

A Lizzie Mica sztori akkorát ütött, hogy borítékolható volt a csalódás a végére. Pedig valahol azt olvastam, hogy a rendezők szerint annyira izgalmas és megdöbbentő lesz az évadzáró, hogy nem győzzük kivárni az őszt.
    Hát nem volt semekkora. Annak örülök, hogy az alapcsapatból és a Maggie-s csapatból se halt meg senki most de ez elég bárgyú befejezés volt.
  • IXEMGabeo
    nem hiányzott ott volt a háttérben...így ő tuti nem beépített
  • IXEMGabeo
    ez így logikusabb lenne...mindenesetre így értelmet nyert legalább a visszatekerés...
  • ForzaInter
    Fasza volt az évadzáró. Rick végre visszatért!
  • IXEMGabeo
    Nahát Joe és bandája rögtön az elején elvéreztek:D, érdekelne, hogy tudta meg, hogy Rick ölte meg az egyik emberét...netán Daryl köpött? Mindenesetre gyorsan történt...nagyon nagy volt mikor Rick bedühödött és leharapta Joe nyakát:DDD kemény volt.

Az epizód nem volt rossz, de kicsit latymagat évadzárónak..., borítékolható volt, hogy Glennékkel összefutnak, és hiába mentek be a hátsó bejáraton így is a végén elkapták őket. Vajon ki ez a Gareth és mit akarnak ezek az emberek. Az emberi maradványokból, csontokból ítélve tényleg kannibálok lehetnek...

Flashbackes jeleneteket nem értettem mi közük volt a cselekményekhez mindenesetre Beth-et mutatták a végén "új sheriff érkezett a városba"..vajon őt akarják valamiféle vezetővé tenni ezért rabolták el? ha egyáltalán Terminus lakói voltak?
    Vajon mi lesz Tyreesekkal?
  • Tikal #7452
    ezen ne gondolkodj sokat, mert azért céloztak a földre, hogy tereljék őket....
  • Kongy
    Mert pedofil, és a gyerekekre bukik?
  • tigeroo
    én meg azt nem értem hogy miért carlt akarta seggberakni a bandita, mikor ott volt michonne vaginája is :D
  • Kongy
    Én még arra is gondoltam
    hogy azért célozták a földet, hogy csak max megsebezzék őket, de ne váljanak zombivá, mert úgy nem finomak :D
  • DasIsFuck
    deryl-beth részektől unalmasabbakat nem hozott fel ez az évad, főleg ami csak róluk szólt.
    Az a rész az évad mélypontja.
  • Tikal #7447
    amúgy meg ezek sose tanulnak semmiből...mi a faszért mentek be oda egyáltalán? megfigyelés, felderítés stb... egy kormányzós szopás után ennyi eszük csak lehetett volna...
  • Tikal #7446
    földet lőtték, jól láttad. terelés.
  • szabii98
    gondolom arra gondoltak, hogy terelték őket, mint a libákat. láthatóan melléjük lőttek folyton :)
  • precision
    lábon akarták őket lőni? akkor én láttam csak úgy, hogy direkt zártak el előlük részeket azzal, hogy a földet lövik, hogy arra ne tudjanak tovább menni?
  • böröczk
    Nem vétettek Glennék semmit.

Szimplán kaját jelentenek a terminusos társaság számára.
    Nekem speciel logikusabb volt így lerendezni, mint várni, mégis mire? Hogy tőrbe csalják őket? :) Bár mint kiderült, így is ugyanaz lett a végkimenetel, mégis több esélyt adtak ezzel az akcióval maguknak.
    Nekem egyedül a "csattanó" mondat nem tetszett.
  • Kongy
    A maradványok, meg a gyertyák is valami kannibál szektára utalnak amúgy, ez szinte biztos. Meg hogy lábon akarták lőni őket.
  • Kongy
    Azt én vágom, hogy azok az ő cuccaik voltak.
    De a józan ész azt diktálta volna, hogy hagyjuk, hogy körbevezessenek, majd aztán elgondolkodunk, hogy mennyire tetszik a dolog. Meg ha már rajtuk voltak a cuccaik, akkor igazán megmagyarázhatták volna, hogy Glennék mit vétettek... Nem tudom, nekem ez így erőltetett volt, és a cliffhanger is gyenge
  • böröczk
    Kicsit ellentmondásos, amiket írsz :D
    Úgy tűnik, fogalmad se volt a részről, vagy az eddig történtekről.

Azért fogtak fegyvert rájuk, mert rajtuk voltak azok a cuccok, amiket korábban Maggie-ék viseltek (pl Maggie poncsója, vagy az óra), és Rickék nem voltak annyira idióták vagy naivak, hogy ne sejtsenek a "mindenkit tárt karokkal várunk, bárki bejöhet (az persze nem számít, hogy épp pszichopata vagy sorozatgyilkos az illető, mert hát ki tudja)" mögött valamit.
    Azért zárták őket a vagonba, hogy később meghamizzák őket.
  • Kongy
    Ez a rész wattafuck volt??

Nem adtak választ arra, hogy mi a fenéért zárták be a csapat egyik részét... Mert azt totál megértem, hogy Rick-éket bezárták, mert fegyvert fogtak a csávóra.... nem volt túl diplomatikus húzás tőlük, annyi szent.... Azért annyi magyarázatot adhattak volna, hogy megtudjuk Glennéket miért zárták oda be....

Amúgy meg nagyon kiszámítható volt ez az évad. Teljesen biztos voltam benne, hogy valahogy így ér véget.
  • bcrics
    Sztem a szöszit csak az utóbbi pár rész tette fel a térképre, -amíg Daryllel bóklásztak.
    Addig teljesen felesleges töltelék karakter volt, valszeg ezután is az lesz.
    Sokkal érdekesebb volt a pszicho kiscsaj, akit sajnos eltettek láb alól.

És hoppá:
  • böröczk
    Szerintem lőtt ő is.
    Nyilván azért hadonászik karddal, mert baromi jó vele. :D
  • Monoton
    A szöszi szerintem még él, több konténer is volt amiből jöttek segélykiáltások csak ott van :D Sajnálnám ha kiírnák, nekem szimpatikus a szerepe :P