44
  • Caro
    Szerintem ez egy nagyon nagy lépés volt, nem számítottam a sikerre. Igaz, létező technológiákból építkezik a Falcon, de pl. a folyékony hajtóanyagú gyorsítók elég merészek szerintem (pozitív értelemben, igaz, ezen a teszten nem voltak gyorsítók).
    Egy fajta hajtóművet használ (mindkét fokozatban), ami nyilván olcsóbbá teszi az előállítást. Ha sikerül megoldani az első fokozat visszaszerzését, akkor lényegesen olcsóbbá is válhat, bár így is egy nagyságrenddel olcsóbb az űrsiklónál. Azt sem kellene elfelejteni, hogy a nagyobb változat a jelenleg üzemelő rakéták közül az egyik legnagyobb kapacitással rendelkezne. A kapszulát tekintve pedig szintén csak azt tudom mondani, hogy rohamléptekkel haladnak. Pár év alatt megvalósítják azt, amihez a NASA-nak egy évtized kellett. Csak így tovább!
  • T0nk
    "szerette volna begyűjteni és újra felhasználni az óceánba zuhant első fokozatot, amit ejtőernyők tartottak volna a felszínen"

WTF? Az ejtőernyő nem tart semmit semminek a felszínén.

Kicsit olyan érzésem van ezzel a spacekszel, mint ami a szilikonvölgyes filmben volt a Xerox munkatársai, meg a Microsoft és az Apple között. Tipikusan amikor bementek a laborba mindent körbetapiztak, hogy utána megcsinálják a silány másolataikat (pl Windóz 1.0). Itt most a Xerox=Nasa SpaceX=Microsoft.

Azaz úgy tűnik kell majd 30 év, hogy a kereskedelmi űrhajózás elérje azt a szintet, amit a jelenleg "elavult" űrsiklóflotta felmutat.

És hogy miért gondolom ezt? Hasonlítsátok össze az űrsikló hajtóművének csóváját azzal ami ebből előhányódik...

• endrev
    Csak azt nem értem, hogy miért pazarolja a Musk a milliárdjait rakétatechnológiára...
  • gombabácsi
    úúúú végre! az ember kirajzhat az űrbe!!!
    :)
    eljön végre a BSG, Startrek, Halo, Mass Effect stb szabad és csodálatos világa az emberiség számára