2869
Shogun 2 Total War
  • Yag
    Nem, marad a régi.
  • Yag
    Olvasni is érdemes :) Sokkal több háttér infó, gondolatok, magyarázatok előkerül ... prc, mobi, pdf formátumban tudok szolgálni :)
  • Hypo #1467
    Tegnap bekezdtem ujra megnezni a shogun sorozatot....jo kis hatter a jatekohoz aki teheti nezze:)
  • Slewy
    Még nem próbáltam ki, csak felraktam... 12 hónap 1 év modnál az építkezési idő is egyenesarányban nő ezzel, vagy az marad a standard?
  • Yag
    Ezt az átírás részét kifejthetnéd bővebben. Eddig nem nagyon érdekelt a dolog, ezek a .pack fájlok nekem kínaiak így ha "pár" szóban akár szájbarágósan is elmagyaráznád akár itt akár privátban mit honnan hova és mivel lehet kicsomagolni akkor lehet én is piszkálgatnám az adatokat. Már ha nem annyira bonyolult.
  • Djuree
    letöltesz egy esf editort és átírod a savegame-ben 8 körre az alap 4-et, vagy amennyire akarod. 6-ra nem lehet, csak a 4 többszörösére. mivel 4 hónap van, ha 6 kör lenne akkor 1 hónap másfél kör lenne, az meg nem jó...
  • Prof William
    Csak 12 turn / kör mod van? Az építkezési idő tényleg sok de ez már egy kicsit túl sok sztem. ennél kisebb 6-8 nincsen?
  • Yag
    Főként Multihoz van mint javítás és egy-két single player dolog.
  • Yag
    Álmomban nem gondoltam volna, hogy egy ilyen selyem Horo képes kivédeni a nyílvesszőket. De még is. Szép. Ügyes, okos.
  • rexortom
    Kösuzi Yag épp néztem mi az a lufi az embereim hátán erre most rájöttem nagyon nagy érdekesek ezek a japok ^^
  • Medwyn
    Úgy tűnik, csak technikai jellegű változások vannak benne...
  • Edorn
    Total War: SHOGUN 2 Update Released - 2011.04.12., 10:17
  • Yag
    "Fröcsög" a vér, jó látvány mi ? :D)
  • Slewy
    Felraktam egy pár modot, így már van kedvem játszani. Még blood modot is találtam a missile weaponokhoz :D
  • Yag
    Megint megtaláltam, azt a filmet amiben a Horo-t bemutatják történészek, miért is volt és mi célt szolgált a Horo:) Természetesen íjászok ellen :)

• Yag
    No, ez már összepakol pár érdekességet.
    Fincsi kis MODnak tűnik :)

Shogun 2: All In One Mod - Available for Vanilla, Darth Mod 2.2.1 & Shogun Realism 1.1
  • Slewy
    Yag, megkérhetném hogy küldd el a linkeket a modokhoz?

Vagy gugli jóbarát hamar talál egy "download shogun 2 mod" kereséssel?
  • Slewy
    jah, sorry :) valóban 1575, összekevertem Vietnámmal :)
  • sakkay
    Köszönöm.
    Amúgy, igazán választhatónak állíthatnák be az év\kört az alapjátékban is. Nem lenne egy nagy dolog.
  • Edorn
    Ha gésát szeretnék az intrikázós klánnal kiképezni, akkor meg se forduljon a fejemben a rövid hadjárat?
  • Yag
    1975re tényleg gáz ha nem volt még Monkod :) Persze ha ez 1575 akkor az más :)))
  • Yag
    Persze. Itt nem nagyon kell finomkodni. Ez Japán. Nem nagy ország. 60+x tartomány mindösszesen. Itt a Daimjok ismerik egymást, rendszeresen be vannak házasodva egymás családjába az alább említett túsz kérdés miatt.
    Ezekkel tartották egymást sakkban, hogy ne vághassák el egymás torkát titokban vagy nyíltan. Legyen valami visszatartó erő, hogy ne essenek egymásnak. Olvasva róluk az nekik teljesen természetes volt, hogy ha egy Daimyót megsértettek szóban vagy tettel, mondjuk egy udvariassági protokolt nem tartottak be vele szemben, simán berághattak a Daimjo Hatamotói (kötelessége is megvédeni becsületét és élete árán is revansot venni). Akár kardot rántva nyissz-nyissz ott helyben. Ezt elkerülve csak a Daimjo tudta visszatartani a Hatamotóit attól hogy ne vágják ketté a másik de tiszteletlen Daimjot. Nem lacafacáztak ám :) Nagyon komoly viselkedési protokoljuk van amit kő keményen be is tartanak még a mai napig is. Persze talán ez már kopott és alakult a XXI. századosodott de a középkori japánban azért ez nagyon komoly kihívás volt még a japánoknak is "rendesen" viselkedni.

Éppen ezért nem akarnak puszipajtáskodni egy idő után senkivel. Ezt a részt így vagy úgy de bele kell kalkulálni a stratégiába.
  • Slewy
    Igen, az a baj a játékkal, hogy nem lenne gond, hogy egy év 4 kör, csak az épületek elkészülése rengeteg idő, pl nekem 1975-ben nem volt se monk harcosom és siege equipment se, ami persze betudható a bénaságomnak is, bár én inkább azt vettem észre, hogy a gazdaság és a sereg mellett nem nagyon volt időm és pénzem rá. Olyan nagyon futós az egész játék patch nélkül.
  • Yag
    Ezt a részét nem számoltam, de nem találtam benne irreálisan nagy köridő igényes építkezést. Pl. a Land Consolidation 8 körös építkezés mint ahogy elötte is. Gondolom egy következő verzió vagy más 1 év akárhány kör MOD majd esetleg ezekkel a változókkal is számol. Több köridő az épületek építkezéséhez és kiesebb vagy nagyobb költség vagy bevétel. Ezt a MODot is kiváncsiságból és tesztből raktam fel. Ha beválik megtartom ha nem akkor majd változtatok rajta.
  • rexortom
    a szomszédokkal nem de a szigetország másik felén lévö unknow néppel én szivesen lebékélnék hiszen nekem onnan nem kell semi és ö is csak azért támadod meg hogy a barátját ne árulja de itt ha valakivel háboru tör ki akkor az addig meg amig vagy végleg kiirt engem vagy én irtom ki öt mondjuk már kezdem megszokni a dolgot ez nem eu3 hogy pátyolgatni kell a népeket és joban lenni mindenkivel itt ki kell irtani minden szomszédot és a diplomácia kimerül abban hogy elodázod a háborut az elején meg hogy tradet kötsz mássokal akik egyáltalán hajlandoak szobaálni veled...
  • Prof William
    Kérdés...

Az 1 év 8/12 kör modban is 4-5-6 kör alatt készülnek el az épületek vagy ezzel arányosan nőtt az építési idő és csökkent a bevétel?
  • Prof William
    Úttanná nézve igazad van. Tulajdonképpen a Shógunbeli háborús időszak után ezzel betonozta be magát a nyertes daymo családja pár száz évre. Ha még nem is dívott a Shógun2 jelenében de azért meg kell hagyni jól kitalálták.
  • Hypo #1442
  • Slewy
    Sziasztok!

Köszi Yag a beszámolót, meg a "tippeket". Szóval én is úgy gondoltam, hogy azzal nincsen baj, hogy a végén mindenki megtámad, viszont sajnos a játékidővel van gond. Egész egyszerűen nem lehet normálisan felkészülni rá ennyi idő alatt. Viszont ezekkel a modokkal már reálisnak tűnik. Hazamegyek fel is rakom őket.

• sakkay
    Ja , és az elején, a Mikawa család szamurájaként, kezdett akiket aztán szépen eltaposott. Érdekes adalék, hogy ha jól emlékszem Oda N. kényszerítette őt a 80 évek elején, hogy adjon parancsot az 1. felesége, és az első szülött!!!fia számára öngyilkosságra. Megtette. Na ezért nyert ő a végén, nem semmi faszi volt. Hogy klasszikust idézzek úgy jött fel, mint a ki*aszott higany! Nekem mondjuk nem szimpi.
  • sakkay
    Pl Iejaszu volt Oda embere is , majd Hideyoshi embere is(sokszor harcolt ellenük is mellesleg) majd tagja volt az 5 régensnek, aztán szépen átvette a hatalmat ,és szegigharánál megverte az amúgy jogosan ellene vonuló Hideyoshi gyerekének hatalomba helyezését követelő,(most csak egyszerűen) Főurakat. Mint ahogyan biztos mindenki látta , az utolsó pillanatban átálló 2. főúr döntötte el a csatát(demó), Tokugawa javára. Ennyit a "nem volt diplomácia" állításról.
  • sakkay
    Kicsit kevered az időszakot. A kötelező túsz küldést a tokugawa sógunátus vezette be. Túsz küldés előtte is nagy divat volt, de mondjuk a Ashikaga sógun(ok)az utolsók ezt márt csak szerették volna.
  • sakkay
    Csak sajnos ez nem így működött. Még az utolsó pillanatban is őrületesen pörgött a diplomácia. Szóval azzal nincsen gond , hogy a többség neked megy, de , hogy megszűnik a diplomácia az fa*ság.
  • Prof William
    Ráadásul akkoriban az volt a szokás hogy minden daymo küldött jó pár rokont (van hogy az egész családot) a Kyotóba akik szép fényűző lakokban éltek viszont a földesúr lázadása esetén szépen ki lettek irtva. Ezért ha a Kyotoi Shóun valakire kimondja hogy ellenség a földesurak egymást sarkát taposva rohannak kinyírni mert szeretik a családjukat.
    De ha esetleg van 1-2 vagy akár 4-5 földesúr akik az EGÉSZ CSALÁDJUK elvesztése árán is fellázadnak akkor is lesz 1000 másik földesúr akik viszont ezt nem kockáztatják és a shóguni parancsnak engedelmeskedve szépen bedarálják a lázongókat.
  • Prof William
    Ha már elértél egy szintet nem kegyelmeznek. A diplomácia szép dolog de békét kötni az egyik legnagyobb daymoval (veled) aki már tanújelét adta hogy japán ura akar lenni? Kizárt. Egyszerűen nem hagyhatják hogy béke esetén pl 10 év erőgyűjtés után újrakezd. Egyszerűbb ha szépen a férfiági rokonaiddal együtt feltűzik a fejed egy jó magas lándzsára és akkor béke lessz. Valamint mindenki láthatja hogy "így jár aki Shogun akar lenni."
  • sakkay
    A vazallus jó dolog(lesz ha finomítják)de még nincsen kiforrva. Én általában arra használom,ha egy nagy ellenséggel harcolok, és nincsen erőm megtartani, vagy le akarom zárni, a határt mert máshol van dolgom'. Arra is jó ha történetesen teli van a tartomány az ellen seregeivel. Orvul megszerzed a tart. városát, vazallussá alakítod, és az összes ellenséges sereg vissza lesz rakva a határ mögé. A baj az, hogy 20 tartomány után pár kör és elárul. Ha létrehozol újakat , azok is.
  • Yag
    A diplomáciában van olyan opció, hogy túsz küldése, a még nem nagykorú gyerekeid elküldheted neki, hogy biztosítsd hűségedről. Pénz "adományozás" kereskedelmi ajánlat, Katonai szövetség 5-10-15-20körre-folyamatosan. Te döntöd el, mekkora az az áldozat ami megér neked egy békét. Valamit valamiért ... már persze ha elfogadják, ami nem kötelező nekik sem. Persze "udvarias" lenne ha elfogadná, meg jófejség de nem biztos, hogy mi ugyan ezt megtennénk. Vagyis Te. Vagy igen ?
  • Yag
    Akkor neked elég sok vazallusod vagy szövetségesed lehet, mert amikor megtámadtad a szomszédot (vagy visszatámadtad) és fölénybe kerültél békét kötöttél vele és kiegyeztetek !? .... Ha nem, mert úgy gondolod kiírtod mert kell a területe, semmi gond, az ellenfeleidnek is "csak" ennyi a bűne. Nem kell a béke veled mert már le vagy gyengűlve, le vagy győzve és kell a területed, nekik. A hűségedről nincsenek megbizonyosodva mert bosszút állhatsz. Nagyobb "biztonságban" vannak ha már nem vagy ... persze ez ránk nézve nem vlami biztató mert végül vége a játékmenetnek, de fordított esetben pont ugyan ez lenne a végeredmény. Nem ?
  • rexortom
    Én csak anyit kértem volna hogy ha már egyszer levertek tárgyaljanak velem a békéröl és ne adig verjenek amig tudnak. ebben a játékban csak akkor lehet békét kötni ha én nyertem és ez elég rosz dolog sztm
  • Yag
    Igen, a vazallus menti a bőrét. Nem rántja magával mert ugye HA Japánban ha egy Daimjonak harakirit kell hogy elkövessen, könnyen az is előfordulhat, hogy a vazallusait is utána küldik és esetleg családját (ha nagy bűnt követett el) mert engedetlen volt.