86
  • zombeeka
    #86
    Ezt a sorozatot kb a 2. évad feléig bírtam aztán elfogyott a türelmem a nézéséhez!
    "Se füle se farka!" -hogy ezzel a régi ámde találó szólással éljek!
  • Laza
    #85
    Ízlések és pofonok ... mindkettőből rád férne ezek után :D
  • montressor
    #84
    Mindig a kerdes a lenyeg...
  • Justil
    #83
    "Mellesleg szerintem egy NCIS is odaveri a Lost-ot"

  • bippo
    #82
    Én nem minden fűszálra vártam választ, de azért volt pár nagyobb horderejű kérdés, ami kapcsán a végén hiányérzetem marad.
  • BlackRose
    #81
    Szerintem egyáltalán nem abban van a LOST érdekessége, hogy "mi rejlik a sziget mögött", inkább abban van az ÁSZ, hogy igen jól feldolgozza a különböző embereket karakterét és azok közötti érdekvezérelt kapcsolatot egy olyan szemszögből, amikor nagyon sok az ismeretlen a kihívás. Egyébként az élet is ilyen, csak azt gondoljuk, hogy minden ismerős (ezért is tévedünk olyan sokat, mint a LOST szereplői is).
    A sziget mögötti rejtelmek csak egy jó téma, amelyben ezt extra ki lehetett rajzolni, de nem a lényeg (ezért is nem kaptunk mindenre választ). Egy közösség, amely az elején idegenekből dobódott össze, összefog (mindenki a maga módján) egy közös cél érdekében (túlélés) és érdekes problémákat oldanak meg. Egy életből merített mese csak fantáziabeli világba emelve.
    Nekem a vége OK volt, de azért mondtam, hogy jobban is el tudtam volna képzelni, mert a végén egy kicsit hiányzott a kihívás, ugyanis kb. 10 perccel a vége ellőttig még OK volt és aztán megszűnt a kihívás, az emberek között ilyen nem létezik, és ezért ez nincs a sorozat szellemében.
    Szóval mondom nekem tetszett és nem bántam meg egy percet, sem amit ráfordítottam, ritka jó sorozat az biztos.

    Na, remélem 5 ad a tanító néni az ellenzésre. :)
  • winnie
    #80
    "Egyetlen vonzerej volt a Lost-nak, hogy mindenkit érdekelt, hogy miről szólhat vajon ez az egész, mi rejlik a sziget mögött??? "

    abban nincs semmi vonzerő, hogy a szóbajövő 10-50-100 válasz közül az egyikre ráböknek a végén a készítők. aki csak erre volt kíváncsi, az nem nézte a sorozatot, hanem a finálé után elolvasta, hogy "mi rejlik a sziget mögött."

    nem mellesleg kiderült, hogy miről szólt ez az egész.

    "Az Invasion (Rejtelmek szigete..városa, vagy mi a magyar cím) volt még hasonló, csak azt időben befejezték. "

    sok hasonló sorozat van és volt, de az invasiont nem "időben befejezték", hanem "idő előtt levették a műsorról" nézettség híján.

    "Mellesleg szerintem egy NCIS is odaveri a Lost-ot, egy Californication-ről nem is beszélve. "

    ez bizony meglehet, de most kezdjem el sorolni, hogy mi veri oda az ncis-t és a californicationt?:) az végtelen körforgást váltana ki, mert jönne valaki, aki szerint más sorozatok verik oda az ncis-verőt. (ezt szerintem elírtad, mert eddig ilyet nem olvastam. mármint, hogy az ncis odaver valaminek:)
  • culas25hc
    #79
    JMátéval értek egyet. Egyetlen vonzerej volt a Lost-nak, hogy mindenkit érdekelt, hogy miről szólhat vajon ez az egész, mi rejlik a sziget mögött??? Csakhogy erre nincs válasz, mert az alkotók is csak a kérdésekig jutottak el. Én nem tudom, hogy mi lett a vége, de az várható volt, hogy választ nem foga adni...mert nincs válasz. Az Invasion (Rejtelmek szigete..városa, vagy mi a magyar cím) volt még hasonló, csak azt időben befejezték.

    Mellesleg szerintem egy NCIS is odaveri a Lost-ot, egy Californication-ről nem is beszélve.

  • Justil
    #78
    "De azért az nem értem,hiogy tényleg volt aki olyan fináléra számított hogy mindenre választ kap?"

    volt
  • Chrisss
    #77
    az második mondatból mondatból kimaradt egy NEM. :-) szóval nem megyek szídni semelyik sorozat topicjába ha nem tetszik.
  • Chrisss
    #76
    Aki nem szereti a Lost-ot az miért jár ide szidni azt? Én nem nézek sok máe sorozatot, van amelyikbe belenéztem és nem tetszik, de megyek a topic-jába szídni azt. Mi a baja egyeseknek a Lost-al? Nekem pl rengeteg kellemes percet okozott és jó volt hogy van min gondolkodni, hogy vajon most mi lesz vagy mit is láttunk. A 24 is pl. okozott kellemes perceket mert zseniális volt az első 3-4 évada, a többi nekem szenvedés volt. De azért nem járok a topic-jába szídni az utolsó évadokat. Szóval sztem a Lost a maga nemében zseniális, akinek meg nem tetszik az ne nézze. De azért az nem értem, hiogy tényleg volt aki olyan fináléra számított hogy mindenre választ kap? Akkor lehetett volna kb. egy talk-shjow Jacobbal, mondjuk Jack-ék ülnek bal oldalon Jacob velük szembe és kérdezgetik őt. "A 3. évad akárhányadik részében az a falevél miért pont ott volt ahol volt?" Kb. ilyennek kellett volna lennie?
  • Justil
    #75
    agreed.
  • BlackRose
    #74
    Na most nekem tetszett a LOST de azért elmondanám, hogy szerintem két LOST sorozat létezik, az 1, 2, 3 és a 4, 5, 6. Vagyis az 1, 2, 3 érezhetően minőségesebb és dinamikusabb mint a 4, 5, 6. Most nem szeretném egyenként rangsorolni őket, de a különbség nagyon is érezhető. Mindenesetre a 4, 5, 6 rontott a sorozaton de nem tette tönkre, de mondjuk a végét el tudtam volna jobban is képzelni...
  • Reg5
    #73
    Azért a 24-et se kell túlértékelni. Jó sorozat volt, de egy Losttal vagy BSG-vel nincs egy szinten akármit csinálnak vele, szerintem.
  • Remetix
    #72
    Shield, Wire, Band of Brothers, Generation Kill, Rome, BSG.. Túl könnű olyan sorozatokat mondani, amik nekem jobban tetszettek.
  • JMáté
    #71
    Ez igaz. A Lost-ot nem lehet 70-es IQ-val megérteni. De az a baj, hogy 170-essel se. Mivel egyáltalán nincs is értelme. Milyen furcsa dolog lehet olyan "rejtélyeken" töprengeni, amiknek a megoldását az alkotók se döntötték el. Vagy eldöntötték, csak aztán később meggondolták magukat.
  • Justil
    #70
    ízlések és ficamok.
  • Oláh Herkules
    #69
    legjobb sorozat? heh kb annyira mint a csí: összes város...
    24, sopranos, róma, dexter, californication ezeket egy "csöppet" jobbnak érzem :)
  • Commandante
    #68
    Amúgy a Lost története sokban hasonlít a Twin Peaks-ére. Ott is adott volt egy ötlet, amiböl összehoztak egy korszakalkotó one-shot sorozatot, majd látva, hogy mennyire sikeres, úrrá lett rajtuk a pénzéhség, és a helyett, hogy lezárták és befejezték volna, folytatták. Majd kapott egy kurta-furcsa befejezést, mert már a kutyát sem érdekelte.

    A Lost esetében is adott volt egy jó ötlet (pl: tényleg lehettek volna halottak, a sziget a purgatórium, ahol a nyughatatlan lelkeknek meg kell tisztulniuk -> volt is mindegyiküknek elintézetlen múltbéli ügye), és befejezhették volna közvetlenül az 1. évad után. De a nézettségi adatok meg az internetes hype láttán a folytatása mellett döntöttek, és így hozták össze ezt a sorozat-torzszülöttet, ahol a tetszöleges évad tetszöleges része legalább 5 helyen ellent mond az elözö résznek, megválaszol egy kérdést és felvet két újabbat.
  • Commandante
    #67
    Az a gyanúm, hogy a Lost forgatókönyve egy kínai forgatókönyvíró müve, amit költséghatékinysági okokból a google-lel fordítottak angolra. A Lost-ot nézni és a misztikus köntösbe bújtatott hülye kérdéseken agyalni (amit maguk a forgatókönyvírók sem tudtak értelmesen megválaszolni), na ennek pont annyi értelme van, mint a "jó és ócó" hajszárító használati útmutatóját elolvasva azon elgondolkodni, hogy a "te ülni kád forró vízben hajadat szárít lenni boldog" sorokat komolyan gondolták-e. Hát nem. Egyszerüen csak maguk sem tudták, hogy mi a bánatot írkálnak össze.
  • G_ArchAngel #66
    Dexter-hez kepest ez egy tropusi Baratok Kozt..., de ott a Wire, Shield, Life, OZ...
  • supi007
    #65
    szigorúan a részemről.
    teljesen hülye vége lett. fel vagyok dúlva miatta.
    hálivúd, boldogvég és hülye magyarázat.
    most akkor mi volt a sziget? milyen fontosabb szimbólumok voltak és azoknak mi a magyarázata? füst, kövek, világítótorony, jacob, többiek, időugrás, atombomba.
    erre ilyen hülyeséggel lezárni.
    nekem azért nem volt nagy sorozat a lost mert soxor éreztem ürességet a megmagyarázatlan dolgok miatt.
    nekem az ilyenek nem jönnek be.
    ezt a befejezés be is tetőzte.
    így gondolom.
  • Justil
    #64
    én 1 szóval sem mondtam, hogy abból, hogy egy sorozat rétegsorozat, következik az, hogy jobb egy másiknál, ami esetleg nem az.

    te voltál az, aki azzal érvelt, hogy mit ér a lost a jóbarátokhoz képest, hiszen az megélt 10 évadot...
  • MolniGee
    #63
    Lost pólók és bögrék a www.polo16.hu webshopjában!
  • KicsiNika
    #61
    Aha, szóval most a meg nem értett rétegműsorok nóta jön.
    Végigmegyünk a teljes albumon?

    Mondok valamit. A kedvenc sci-fi sorozatom a Firefly volt. Rétegsorozat, egy évad után leállították (a Serenityt nem számolom), de talán a legeredetibb volt mind közül. Mégsem mondom róla, hogy a legjobb sorozat, mert nem volt az, ezt el kell ismerni és kész. Büszkeség és rajongás ide, vagy oda.
    Részemről itt a pont.
  • Justil
    #60
    jah, a tucatslágereket is sokkal többen hallgatják, és több elismerést kapnak, mint a rétegzenék. aztán meg vannak emberek, akiknek az effajta dolgok nem kellenek.
  • KicsiNika
    #59
    Azért ne legyen minden sci-fi rajongó szemellenzős élharcosa a Lost státuszának!
    1. A cikk azt állította, hogy: "minden idők legjobb sorozata". Ezzel van nekem bajom! Egy szóval sem mondta, hogy minden idők legjobb sci-fiféleségrétegpresztizsénláttammindenrésztmertvégigszenvedtem sorozata. Mivel a nagyobb kategóriát nevezte még, még a Marimarral is összehasonlíthatnám! (Persze azzal szenben nyerne, de ez már egy másik topic tárgya lenne ;) )
    2. Nem azt mondtam, hogy a Jóbarátok a legjobb, de sokkal több eredményt ért el és többekhez szólt, mint a Lost.

    Gondolom, így már érthető...
  • Justil
    #58
    én is ezt mondom.
    hogy messzire ne is menjünk, Spartacus: Blood and Sand. eddig összvissz 1 évad, és messze az egyik legjobb sorozat szvsz.
  • Reg5
    #57
    Évadok számtól függ a minőség? Azért ne már...
  • bwooy
    #56
    ja..bocs hypno,kicsinikára reagáltam
  • 1Obi1
    #55
    Ne légy már ennyire együgyü. Ezek szerint a Law&Order a kedvenc sorozatod a maga 20 évadjával, ugye?
  • bwooy
    #54
    ez még viccnek is vicc:D hagyjuk már a jóbarátokat mint összehasonlítási alapot... az egyik egy sci-fi féleség sorozat , a másik(Jóbarátok) pedig egy sitcom.távolról sincs közük egymáshoz:D jóhogy nem Barátok közt..mert annak má van vagy 5000része...FAIl
  • ddt500
    #53
    Az első pár részt néztem aztán nem bírtam türelemmel. Mi lett a vége? Mér kerültek a szigetre? Volt értelme? Kik álltak a háttérben?
  • Justil
    #52
    ezt te sem gondolhattad komolyan. egy sorozat nem attól jó, vagy rossz, hogy hány évadot él meg. az pusztán nézettség függvénye.
  • bippo
    #51
    Jó volt, jó volt, de szerintem is túlzás, hogy a legjobb. Voltak nagyon jó megoldásai, de a végére kifulladt szegényke. Túlcsavargatták a dolgokat a végére, és ha mindent meg akartak volna magyarázni (amit nem bántam volna), kellett volna még egy fél szezon.
  • KicsiNika
    #50
    "minden idők legjobb sorozata" nevetséges. Megélt 10 évadot, mint a Jóbarátok?!
  • hypno
    #49
    Ez egy Twin Peaks típusú soha véget nem érő, menet közben változtatjuk a szabályokat típusú sorozat, ahol már a forgatókönyvíró és a rendező sem tudja hogy honnan indult és hol tart most.
  • Adam II
    #48
    "minden idők legjobb sorozata"

    HAHAHAHAHAHA Jó vicc.
  • Etinger
    #47
    "jómagam eléggé kielégületlen maradtam" --> szerintem csajozz be :D

    Amúgy én évek óta próbálom elkezdeni, de gondoltam most már kivárok, van-e rendes befejezés, mert anélkül nem érdemes szerintem végigszenvednem az éveket, ha az írók se tudják mit akarnak...

    Mert milyen az, hogy mennek az évadok, egyre a több a rejtély, az egész egy nagy WTF???? és a legvégén meglenne az esély, hogy kibukjon belőle a wáááááá... már érteeeeeeeeeeeeeeeem!!!!!... és a összeáll a kép... de ezek szerint semmi.... vagyis szinte semmi.
  • Justil
    #46
    Abszolute nem vágytam volna arra, hogy mindent a számba rágjanak, az gagyi lett volna. Azonban ami volt, az meg szerintem pont a másik véglet, nagyon ködös maradt minden. Itt meg a másik topicban sok okos vagy magát okosnak hívő emberke sokféle módon magyarázza a végkifejletet, de jómagam eléggé kielégületlen maradtam.

    Valahogy az arany középutat kellett volna megtalálni szvsz :)