83
-
#43 Úgye nem haragszol meg ha ezt nem veszem reprezentatív mérésnek? De Magyarországot nagyon nem kellene összehasonlítani a világ többi részével, nagyon különbözik a felfogás meg minden úgy általában. -
opeca #42 Fenét van igaza. Csak magyarázkodni próbál, hogy a gyenge játékait védje.
Mert valljuk be, a nagy sikersorozatát, a GoW-ot kb. minden téren legyalázza a Rouge Trooper, max. grafikailag nem.
Egyben van igaza,h ogy egy sima hack 'n slash játékkal lehet keresnivalója a konzolpiacon, a pécén viszont nem.
Ebből a szempontból valóban előnyösebb konzolra fejleszteni mert ott az iylent ucatjátékokat is zabálják. -
#41 Jó de végülis azok is konzolportok (az oblivion egyike azon kevés játéknak ami eredetiben van meg ... XBox360ra). -
#40 őszintén szólva, pont ezt nem igazán lehet érzékelni. éppen hogy mintha egyre inkább törődnének a pc-vel, olyan hozzáadott értékekkel, amik túlmutatnak egy sima porton. -
Skyline #39 Elfelejti,de igaza van.És ezt a pc le van tojva tendenciát egyre több játékfejlesztő követi....
-
#38 ...vagy a bethesda oblivionja: a mai napig játszom
...a bf2-őt megjelenés napján megvettem: több évig játszottam
...bf bc2-őt megjelenés napján megvettem: majdnem 100 órát játszottam (de eladtam, mert túlságosan rákattantam)
szóval az ár-érték arányt az elfelejti az epic megmondóembere... -
#37 igazad van. de nézd meg pl. amit jimmyke írt illetve linkelt ([URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1274247655&no=27]#27[/URL])...a bethesda, a bioware, a cdprojekt nem aggódik...ők olyan játékokat csinálnak/adnak el amiket szinte bekötött szemmel érdemes megvenni, igen-igen ritkán okoznak csalódást, ráadásul a sokat emlegetett újrajátszhatóság és a kellően hosszú játékidő is megvan...
de persze a többiek erőltessék csak az alibiből összedobott single-t, szinte már végletekig leegyszerűsített játékmenettel, és a nyomorékabbnál nyomorékabb, vagy csak szimplán elcseszett multiplayert, valamint fektessenek többmillió dollárt marketingeb, vesztegessék meg tesztmagazinokat és site-okat...aztán meg szidjanak mindenkit, aki nem hajlandó megvenni a "nagyszerű" játékukat.
csak egy példa: igen, a MW2 single-jét én is warez-ben vittem végig...nem óhajtottam azért a nettó kb. 7 óráért 12k-t fizetni, bár elismerem, szórakoztató volt...a stalker clear sky-t annak idején megvettem teljes áron 8k-ért (!), és kb. 3 hónapnyi játékidővel, és fenomenális atmoszférával ajándékozott meg (most ne kezdjünk ízlésekről és pofonokról vitatkozni)....gondolkozom, melyik volt a jobb befektetés... -
#36 Na igen, de az eladásokat elnézve nem sokan tesznek így... -
#35 No, pont ezért csinálom azt, hogy XBOX-on csak WAREZ jöhet szóba, PC-n viszont a nekem tetsző címeket meg is veszem!
Sőt, volt olyanra példa is, hogy egy multiplatform játékot (Batman) szépen végigvittem BOX-on, majd mikor megjelent PC-re megvettem arra. PONT! :D -
Skyline #34 Soksok hőbörgő emberke...A legnagyobb problémájuk hogy egy kiadó megmondta a frankót: a warez miatt pc-n lófarok a bevétel a konzolokhoz képest. Ezzel lehet vitatkozni,ezt lehet szidni,de ettől még tény marad.
Majd ha a nagy mutlineveknél amiknél nincs semmi extrább védelem nem lesz másfélszer annyi warezjátékos,mint origi (pl Cod 4), akkor lehet kiről vitatkozni. Addig viszont csak fröcsögtök feleslegesen.:) -
Indigo #33 Te nem cinikus vagy. Te egy szerencsétlen balfasz vagy, aki azt hiszi magáról, hogy cinikus, sőt mi több humoros... De a humor is olyan távol áll tőled, mint ide Tokió...
És hát igen, az ilyen fogyatékosokat csak fikázni tudom. -
Loverman #32 felőlem nyugodtan tapsolgass, balfasz ;) igazad van, én csak cinikus vagyok, te viszont fikázol mindig ahogy az igazi internetes tajparasztok, az kell a népnek -
#31 ... amik közül sokkal jobban el lehet lenni mint a 12ezer forints dobozos cuccokkal. -
#30 Igen, de az szintén ugyanugy megvan konzolon is, ott vannak a kisebb XBLA, WiiWare, PSN cimek. -
Indigo #29 Ott a pont.
Tessék megnézni a kisebb fejlesztőcégeket, akik nem a nagyokat majmolják ész nélkül, hanem eredeti ötletekből kiváló játékokat készítenek, és mindenféle hype nélkül is sikeresek. Hogy csak egyet említsek: Mount & Blade... Pedig ez amúgy csak egy "rétegjáték"... -
Oláh Herkules #28 ez hülyeség. Magamon, és máshol is látom, hogy ha jó játék akkor warez után megveszik.
az én példáim: ofp, gta4, arma, és ha lesz majd stalker deluxe, mindet játszottam warezon, majd megvettem. -
Jimmyke #27 Én itt olvastam erről először, forrásnak elmegy.
"multi-million-strong raiding party that is pillaging the PC gaming industry" kifejezés tetszett a legjobban :D
"How about making quality games instead of the usual crap with 0 replay value coming right off the conveyor belt lasting a few hours or so?
For the price of a freshly released Dead Horse Beaten Again franchise part n+1 game I can buy the Baldur's Gate saga and the Fallout Trillogy giving me months (!) of gameplay. The quality of games today is incredibly bad, thanks to the likes of Robert Kotick and the horde of dimwits whom he makes a living from.
Thankfully a handful of developers (Bethesda, CD Project, BioWare, Obsidian has it's moments sometimes) are still alive and kicking providing some lasting games to keep me interested in gaming. I buy 2-3 games per year so I understand the gaming industry isn't going to be rich from the likes of me since I'm a tiny fragment of the gaming industry's supporters.
I blame human idiotism." -
Oláh Herkules #26 hát ez nem igaz... ps3 törhető, de erről többet nem tudok (pl pont ezért szüntették be az otheros opciót is, mert azon keresztül haxxolgatták).
viszont az xboxról igen.
Egyrészt nincs akkora selejtarány, ha nem tűnt volna fel, már 5. kiadásnál tartunk, az újabbak már nem olvadnak szét.
Másrészt semmilyen chip nem kell, csak firmware-t kell írni a lemezmeghajtóra (pc-vel sata-n összeköthető, 2 perces meló, ha nem vadállat módjára téped le a burkolatot nyomtalanul), és persze az eredeti firmware-t ugyanígy 2 perc visszaállítani, így gariztatni lehet simán (sőt hallottam olyanról is hogy hackelt firmware-el gariztatták, meg sem nézték milyen van rajta).
live-ról meg nem basznak ki(főleg mert az nem is a firmware miatt basz ki hanem ha warezolt játékot érzékel), de csak akkor ha okos módon ellenőrzés nélkül írod ki a warezolt lemezt, és felismerhető (megint csak 2 perc leellenőrizni, és eredetinek látszóvá tenni).
Az más kérdés hogy a live egy szar, jelenleg nem sok értelme van, hiszen a multi is igen gagyi még, minden más pc-ről egyszerűbben elérhető. -
Oláh Herkules #25 "de már szembesültünk a kalózkodás hatásaival. Rengeteg nagyszerű független fejlesztőt tett tönkre és ez megváltoztatta a kiadói gyakorlatunkat.""
nana nem voltak azok olyan nagyszerűek... jó játékot kéne csinálni, azt akkor is megveszik ha simán le lehet warezolni, mert MEGÉRI. De amíg szar játékot, vagy esetleg jó de 4 óra alatt végigjátszható játékokat csinálnak ne is várjanak mást... Nálam a megéri megvenni kategória 20 óra felett kezdődik, jó játékélménnyel. -
Indigo #24 Nem inkább téged kellene megtapsolnunk?
Olyan brilliáns beszólásaid vannak, balfaszkám... -
Loverman #23 eljött a pillanat amikor megtapsolhatjátok önmagatokat :) -
opeca #22 Rendben, akkor te meg megveszed, akkor te sem az a warezolós vagy aki miatt vesztesége lesz. -
Woland88 #21 Csatlakozom. Letöltöttem a mass effect-et egyszer végigvittem és utána megvettem eredetiben (azóta két újabb végigjátszás), call of duty 4 szintén (itt a multi miatt), mass effect 2 collector's edition, unreal tournament 3.... Viszont mw2-ért pl nem adnék pénzt és kb. az ablakon vágtam volna ki az eredetit, ha kipróbálás nélkül megveszem. -
tttttom #20 "Mert pont azért ewarezol, hogy ne kelljen fizetnie."
Khm...Én azon személyek közé tartózom aki azért szedd le egy játékot esetleg letöltés formájában, hogy letesztelje és, ha tetszik akkor megveszem eredetibe. :P -
#19 Konzolra az exkluzív játékok is általában minőségibbek mint a multiplatform címek (mondjuk muszáj annak lenniük, hiszen az adja el a gépet)... -
opeca #18 Hadd ne kelljen 100x elismételnem, aki warezol, annak nem alternatíva a 10.000 forintos játék. Mert pont azért ewarezol, hogy ne kelljen fizetnie. Na már most ezek vajon mennyire tekinthetőek potenciális vevőknek? Aki nem is akar elve fizetni a játékért! Semennyire...
A Pécések a minőséghez vannak szokva, a mostani konzoljátékok pedig egy-két kivételtől és a grafikától eltekintve nem a minőségről szólnak.
Szar játékokat cisnálnak, ami ugyan emészthető egy 12 éves kínai kölöknek, de nem az olyan embereknek, akik pécén már emgszokták a jót. -
#17 EUn belül nem számít csempészkedésnek, a használt dolgokat meg legálisan el lehet adni... -
Dodo55 #16 Háztartási mennyiség fogalma?
Ha meg a boltos csinál belőle businesst az úgy is lebukik egyszer.
Bár biztos lenne olyan, aki minden nap bemenne venni 1 példányt, hogy a hó végén kimenjen eladni külföldön, de ez is feltűnne egy idő után, azt akkor még a vámosoknak is örülne a szájuk, hogy megint benne lehetnek a TV-be, ezúttal amiatt, hogy Magyarországra szánt forgalmazású software csempészeket fogtak. -
#15 Hát ha valami magyarországon 2ezer, máshol meg 12ezer, akkor elég sok magánkereskedő kezdi el azt, hogy megveszi magyarországon 2Kért, külföldön meg eladja 6Kért az új eredeti játékot, tehát sajnos ez sem működhet...
Opeca: "Nem kellett volna a szokásos warez hülyeséggel jönnie" Hát ha pcre egy játékból jóval kevesebbet szoknak eladni mint konzolra, most két eset lehetséges, az egyik az hogy pcn a játék nem érdekel "senkit", a másik a "szokásos warez hülyeség"... -
Dodo55 #14 Ja meg ami még nagyban befolyásolja az eredeti eladásokat, az a játék újrajátszhatósága. A PC itt is nagy előnyben van, mert egy már kiadott játékhoz évekig készülnek a hivatalos és nem hivatalos kiegészítők, modok. Ezek mind növelik a játék értékét.
A Blizzard is azért gazdagodott meg a WOW-ból, mert folyamatosan jön az új tartalom, hiába a tört szerverek, nem tudnak lépést tartani a hivatalos realmekkel. Csak hát sajnos azért itt Magyarországon a feltöltőkártya ára sem valami túl reális, de mégis ismerek jópár embert, aki eredetin tolja. -
Dodo55 #13 Magyarországon azért elég érdekes a helyzet.
Ha ismerősök között konzol jön szóba, mindig az a kérdés chip-elve van -e, illetve az mennyibe fájna, mert a játékok árai elrettentőek.
PC esetében azonban sokkal jobb a helyzet, persze csak ha olyan játékról van szó, ahol a kiadó nem akar 300%-okakat leakasztani a név miatt, vagy ha nincs is kiadó.
Egy barátomnak gépre is alig volt pénze egy időben, de amikor megkérdezte, hogy hogyan tudna neten CS 1.6-al játszani minden szerveren, én meg mondtam, hogy: kizárólag Steam, akkor nem sokáig gondolkodott, és meg is vette eredetiben.
Olyan ismerősöm viszont egy sincs, aki pl egy Need For Speedet megvett volna eredetiben az utóbbi időben. És nem azért, mert nem tetszene nekik a sorozat, hanem azért, mert az EA árai irreálisak a magyarországi keresetekhez képest.
Egy kicsit elgondolkodhatnának már a kiadók, hogy na vajon miért nem tudnak eladni elég játékot Mo-n és hasonló országokban. Hát azért, mert nem mindegy, hogy a minimálbér negyedébe kerül egy játék, vagy megúszom egy tankolás áráért, max ezen a héten nem készítek 0-100-as videókat a youtubera az új kocsimról amit most vettem fél havi fizetésemből, igaz a szomszéd államba kellett érte utaznom.
Meg azért mára minden értelmesebb játékfejlesztő tudja, hogy ma a kiadók már csak azért vannak, hogy a tulajdonosok továbbra is versenyezhessenek a világ 10000 leggazdagabb embere listán.
Amúgy teljesen feleslegessé váltak, mert őszintén ki az, aki rendelkezik olyan géppel, hogy a legújabb játékokkal tudjon játszani, de nincs internete és bankkártyája, hogy online megvegyen és letöltsön egyet?
Ja, hogy nem sikerült olyan játékot készíteni, ami elég önreklámot termelne magának az interneten, mert akkora szar, viszont el kéne adni, mert különben elveszi a Ferrarimat a befektető, aki felkért minket a játék elkészítésére(és persze minden hülye ötletéhez ragaszkodott a játékban)? Hát keressünk egy kiadót akkor, hátha hajlandóak eladni ezt a szar, és talán kapunk is az eladásokból 10%-ot...
Azért szerencsére vannak kívételek, ott volt pl a Flat-Out 2, németbe valami 12k körül volt euróból átszámolva, Magyarországon meg 2000 forintért előrendelhető volt ingyenes házhozszállítással. Sikerült is eladni belőle nem keveset. Ez többek között a magyarországi (magyar) forgalmazóknak köszönhető, akik azért tisztában vannak az itthoni piaccal, csalódtam már kellemeset velük kapcsolatban párszor, de amikor egy nemzetközi kiadó ragaszkodik a horribilis árakhoz, akkor sajnos ők is tehetetlenek. -
Woland88 #12 EPIC FAIL! -
opeca #11 "Felemás évet zárt a Ubisoft: a francia kiadónak akad néhány komoly sikercíme, ám ennek ellenére sem tudták nyereséggel zárni a mögöttünk levő üzleti évet."
Mondtam, hogy ezek öt év és becsődölnek. Csődöljenek is.
-
opeca #10 "Ez azért van, mert a konzolokban van a pénz."
Így van, ez igaz, ezzel le is kellett volna zárnia a mondandóját és még azt is mondtam volna, hogy hát basszus, ez így igaz. Nem kellett volna a szokásos warez hülyeséggel jönnie, mert már senki sem veszi be, hogy a warezből bármiféle hátrányuk is származna egy fejlesztőcsapatnak.
Kész, vállalni kell, hogy profitorientált cég, ahol több pénz van, oda fejlesztenek.
Költséges egyszerre olyan csapatot fenntartani, amelyik konzolra is ír, meg pécére is portol.
Ez egy nagyképű hülye gyerek. Mit akar a GoW-al? Most essünk hasra tőle? Ugyan már.
Ott van a Rouge trooper ha már ilyen stílusról akarunk beszélni. Ja, hogy csak a grafika számít. -
#9 Baromság már bocs. Max Polystation 3 van nekik XD -
wednes #8 Azért a PC-s piacon is lehet keresni. Igaz nem annyit, mint a konzol játékoknál, de azért nem elhanyagolható egyáltalán: Link. Ráadásul ebbe a felmérésbe a 2 konzol örült USA és UK szerepel. -
#7 PS3 egyaltalan nem torheto ?! Ne beszelj mar csacsisagokat,foleg a tomeg elott ne.
Csupan 4 Kinai munkatarsam van akik ilyen ps3-al rendelkeznek,es a Kinabol hozzak a jatekokat hozza,30-40 da'n korona a'ron. ( kb.1200-1800 HUF )
-
#6 Pedig annyira nem is vészes a pc helyzete, KÉTSZER AKKORA BEVÉTELE VOLT AZ UBISOFTNAK PCBŐL MINT PSPBŐL, ÉS SOKKAL TÖBB MINT PS2BŐL, PEDIG MINDKETTŐ KONZOL!!! katt -
grobs #5 PS3 egyáltalán nem törhető, Xbox360 pedig elég kockázatos (magas a selejt arány, és garanciavesztéssel, Live-ból kitiltással jár a chip). Egyedül a Wii az ahol a törésnek gyakorlatilag semmi hátrány nincs, ráadásul egy SD kártyával elvégezhető. Viszont Wii-ből rengeteget adtak el, és nagyrészét olyanoknak akik warez-t hírből se hallottak.
Ezért bár látványos az Xbox360 és Wii warez, a kiadóknak nem okoz komoly érvágást (Wii címeknél azért előfordult már).
A PC-t meg nem szabad leírni. Valamiért a Blizzard játékoknál soha nincs eladási probléma. Jó játékot kell készíteni, magas hozzáadott értékkel.
-
nohea #4 Ja, és a cikkírónak üzenem, hogy FORRÁST MEG KÉNE ADNI, BAZ...bár ez itt asszem felesleges elvárás. Már csak azért is szar, mert magyar cikket a külföldi ismerősöknek nem tudok linkelni...