Az Epic nem készít PC-s játékokat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez valóban így van, de pl. a Red Alert 3-ban nagyon jól megoldották a kontrolleres kezelést, csak a kurzor mozgatása macerás annak, aki egeres RTS-eket játszott korábban. Vagyis, aki konzolon tanulja be az irányítást, az profi lesz benne. Egyébként csak a fejlesztõkön múlik, mert az AoE2 playstation 2-es változata teljes egér és keyboard támogatással jött ki, meg pár FPS (NOLF, HL2, ST Voyager EF). Hogy PS3-nál miért nem írják így meg, azt nem tudom, pedig a gép formware szinten támogat mindent. ha rádugsz egeret é billentyûzetet, a menükben és a böngészõben is használhatod simán.
A kontrollerre visszatérve, azért Frag a neve, mert kimondottan FPS-ekhez ajánlják, és azért is drága (amellett, hogy célhardver vagyis kevesen veszik és ezt bekalkulálják az árba), mert igen jó minõségû, szabadon konfigurálható, stb. Személy szerint ugyan nekem az egeres fps olyan, mintha excelben kattintgatnék, mert az egeret default erre találták ki, és egy valós helyzetben is sokkal élethûbb a lomha fordulás és a gyaloglásból futás, mint a pécén, ahol fél mp. alatt hátrafordulsz egy 8 kilós gránátvetõvel, és 0mp. alatt gyorsulsz álló helyzetbõl rohanásba. De hát van, akinek az élethûség és a feeling a fontos, másnak meg az, hogy irreális távolságból leszedjen pixel méretû embereket a távcsövessel kattintgatva a képernyõ közepére.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
De csak az alapgépet vehetik alapul, ugyanis a te általad is említett kiegészítõ-kontroller, opcionális, nem jár az alapgéphez, ergo nem is terveznek rá olyan játékot, ami ennek a kontrollernek a képességeit maximálisan ki tudná használni - te lehet, hogy kényelmesebbnek érzed, de ez egy más dolog - ugyanis ez esetben már a hagyományos gamepad-al okozna komoly gondot az irányítás.
Tehát itt a gampad a szûk keresztmetszet, ahhoz kel igazodni az fogja megadni azt a minimál játékvezérlést, amihez gyakorlatilag az egész játékot tervezni kell. Komplexebb vezérlést nem találhatnak ki, ugyanis akkor már gamepaddal vagy nehezen vagy sehogy sem lenne irányítható a játék.
Lehet, hogy a te általad leírt vezérlõt is tudod használni, de olyan játékot nem csinálhatnak, amit csak ezzel tudsz használni.
Errõl szól itt a szák keresztmetszet és ezért van ez nagyon behatárolva.
Hozzátéve, hogy amint írtad FPS - mondjuk pont ez a játékstílus a pécé védjegye. Na, akkor az amúgy eddig fertelmes gamepad-os FPS-ezést felválthatja egy ilyen, de nem csak FPS-bõl áll a világ. Nézz meg pl egy StarCraft-ot, hogy mennyi gombot használnak a jobb játékosok.
Amúgy néztem, használtan 13.000 forint, ebbõl már veszek pécére egy Razer DeathAddert, ami azért a kontroller-technológia egy topja.
De amúgy pécére meg eleve így lehet fejleszteni, mert van normális defualt kotnroller.
Nézz meg egy pécére portolt konzolos játékot.
A többségben egér nuku, kurzorral lehet a menüben lépkedni ielltve négy-hat gomb le van bindolva a pécé billentyûire, szóval fertelem.
Ez a szûk keresztmetszet.
Majd ha defaultban jönnek az ilyen FragFX-ek, plusz még egy billentyû-féle is esetleg, akkor már elhárul az akadály, a bóvli, faék egyszerûségû konzolos játékok eltakarítása elõl.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Pl. ha kiviszik a "World" engine egy (vagy több) részét a szerverre, akkor azt a teljes részt újra kell írni az összes interface-szel, ami a kiköltözést lehetõvé teszi.
Sok sikert. ;-)))
Ezeket csak belsõ emberrel tudják feltörni.
Ha csak érvényesítõ kódokat küld, mint pl. a Settlers 7, azt el lehet kapni és ki lehet írtani, még akkor is, ha nagyon sok helyrõl küldi.
De ha a valódi program fut távol, azzal semmi sem tudnak kezdeni.
Pl. az internet bankod is pont így mûködik. Ha fel lehetne törni, megtennék...
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
Mi az a szûk keresztmetszet amúgy, amit emlegetsz? Ezt valóban nem értem.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Erre írtam, hogy nem az a porbléma, hogy nincs, hanem az, hogy a default, jóval szegényesebb kontrollerre írják a játékokat, tehát lehet bármilyen hiper-szuper kontroller hozzá, ha a szûkkeresztmetszet miatt nem tudnak komplexebb irányítást adni.
Remélem most már érte,d ha nem, az már a te bajod:)
Szûkkeresztmetszet, tudod. Meg azt sem tartom kizártnak hogy protokol.
Frag lézeres egeres kontroller család PS3-hoz. Minden FPS-hez használható.
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
Megnézik milyen a normál kommunikáció és megpróbálják leutánozni a szerver viselkedését.
Egy remote szerveren futó programot nem lehet se feltörni se emulálni a szerver hackelése nélkül.
A program nem a gépen fut, hanem a szerveren.
Majd biztos fognak valamilyen algoritmussal, hogy változó legyen a kód, de az is csak lassítja a feltörõket.
Ezt már nem lehet feltörni.
Ha bejön, nem lesz a PC-n játék kalózkodás és lehet újra PC-ra játékot fejleszteni, mert lesz pénz.
Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II
Manapság inkább az eladásokra fektetik a hangsúlyt mintsem a szórakoztatásra (tisztelet a kivételnek).
Gyakori, hogy a fejlesztõk és a kiadók ferdítenek vagy egyszerûen össze-vissza hazudnak mindent a játékukról annak érdekében, hogy növeljék az új csodálatos pénzhozó fejõstehenük, az elõrendelések számát. Emiatt persze már nem divat a demók kiadása sem vagy ha veszik is rá a fáradtságot akkor valami hülye ürüggyel kitolják a kiadás dátuma utánra nehogy a jól felépített hype miatt vaktában elõrendelõk idõ elõtt kipróbálhassák a játékot és rájöjjenek, hogy nekik ez bizony mégsem tetszik vagy nem is olyan jó mint ígérték és lemondják az elõrendeléseiket.
A wareztõl azért félnek mint a tûztõl mert lehetõséget ad arra, hogy a játékosok kipróbálhassák és eldönthessék, hogy nekik megéri-e megvenni a játékot vagy sem, a vevõ döntési szabadsága pedig a mai piacorientált világban nem kívánatos dolog. Nem véletlen, hogy azok a kiadók küzdenek ellene legaktívabban és ölnek hiábavalóan pénzt DRM-ekbe akiknek takargatni valója van.
A nemrég megjelent Splinter Cell Conviction kb. 5 óra single játékélményt biztosít ami írtó rövid és messze nem olyan szórakoztató mint elõdjei. A multi kooperatív része biztos érdekes egy darabig de szintén rövid, a többi játékmód pedig nem elég kifinomult ahhoz, hogy hónapokra vagy ne adj Isten évekre lekösse a játékosokat.
Megéri ez a játék a pénzét? Szerintem nem.
Volt demója? PC-re nem.
Egyzerûen jó játékot kell csinálni és akkor van esély arra, hogy megveszik azok is akik esetleg letorrentezték. Én minden játékot ami tetszett megvettem vagy igyekszem megvenni amint lesz rá keret és sokan ugyanígy tesznek még külföldön is ahol a jobb fizetések és árak miatt megengedhetnék maguknak, hogy mindent vaktában megvegyenek de õk sem szeretnek csalódni vagy szarért pénzt adni.
Nekik az elterjedõben lévõ játékkölcsönzés alternatívát nyújthat de a torrent még mindig kényelmesebb.
A lényeg, hogy nem kell PC-seknek aggódni, személy szerint ha lenne konzolom se venném meg a játékok nagy részét ami meg érdekel néhány kivétellel mind kijön PC-re is, tehát nem maradunk le túl sok mindenrõl.
Jelenleg egyetlen játék van amivel szívesen játszanék és nincs PC-re az pedig a Red Dead Redemption ami nagyon jónak tûnik.
Én továbbra is azt tartom, hogy a két gép jóesetben kiegészíti egymást (játékstilus függõ egyébként, mert unokatesóm csak FPSt nyom, neki egyértelmûen a PC a nyerõ, viszont barátom meg autós játékok és akciójátékok neki meg egyértelmûen a box. Mint irtam korábban is egy szakad 5 éves notija van csak azon kivül)
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Ha belegondolsz, itt is egy tankolás ára egy új játék, (~12-15e Ft).
Csak míg usában mindkettõ olcsóbb (vagy legalábbis megfizethetõbb), addig nálunk mindkettõ drága.
Tudom én, hogy ott van pl. a Final Fantasy, de ritka az olyan sajnos, PC-n meg Stalker, Half-Life meg egy rahedli stratégia azért elég komoly felhozatal.
Ez persze nem biztos, hogy baj, de így van, kár tagadni.
Én mindkét gépre (konzol, PC) tudok mondani olyan játékokat amik nagyon jók és eredetiben is megvannak, és hiányozna ha nem lenne. Az meg hogy konzolra csak 12 éveseknek van tamagocsi játék el kéne már felejti.
A PS3 világítós nyalókájából meg nem sokat nézek ki, valahogy nemtom elképzelni hogy egy barokkosan részletgazdag, világos nappaliban bármit is lásson abból az izébõl egy webkamera szintû érzékelõ. Meg akkor a közös tévé még mindig probléma, meg valahogy én egy közeli monitoron jobban élvezem a legtöbb játékot, mint egy távoli tévén.
A
A
Az Epic Games-rõl pedig: nem mondom, a 90-as években jó kis pinball játékokat csináltak, de aztán kb ennyi volt. Unreal sorozat már önmagában egy klón volt, igazából ezek nem játékok, hanem techdemók amivel utána az engine-eket el tudták adni. Utána mi volt pc-re, GoW széria és csá... mindezt tíz év alatt... Tehát ez a döntés igazából nem sokat jelent, játékokat direktben eddig sem adtak ki komolyan, a bevételek az engine-ekbõl jönnek.
Nekem addig nem lesz konzolom, amíg a bill+egeres irányítást nem tudják hozni FPS-ek és TPS-ek terén. Ha meg pár játék nem jön pc-re, játszom azzal ami jön, azokból sincs mindre idõm, amire szeretném...
A
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Mert valljuk be, a nagy sikersorozatát, a GoW-ot kb. minden téren legyalázza a Rouge Trooper, max. grafikailag nem.
Egyben van igaza,h ogy egy sima hack 'n slash játékkal lehet keresnivalója a konzolpiacon, a pécén viszont nem.
Ebbõl a szempontból valóban elõnyösebb konzolra fejleszteni mert ott az iylent ucatjátékokat is zabálják.
A
\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
...a bf2-õt megjelenés napján megvettem: több évig játszottam
...bf bc2-õt megjelenés napján megvettem: majdnem 100 órát játszottam (de eladtam, mert túlságosan rákattantam<#hehe>#hehe>)
szóval az ár-érték arányt az elfelejti az epic megmondóembere...
de persze a többiek erõltessék csak az alibibõl összedobott single-t, szinte már végletekig leegyszerûsített játékmenettel, és a nyomorékabbnál nyomorékabb, vagy csak szimplán elcseszett multiplayert, valamint fektessenek többmillió dollárt marketingeb, vesztegessék meg tesztmagazinokat és site-okat...aztán meg szidjanak mindenkit, aki nem hajlandó megvenni a "nagyszerû" játékukat.
csak egy példa: igen, a MW2 single-jét én is warez-ben vittem végig...nem óhajtottam azért a nettó kb. 7 óráért 12k-t fizetni, bár elismerem, szórakoztató volt...a stalker clear sky-t annak idején megvettem teljes áron 8k-ért (!), és kb. 3 hónapnyi játékidõvel, és fenomenális atmoszférával ajándékozott meg (most ne kezdjünk ízlésekrõl és pofonokról vitatkozni)....gondolkozom, melyik volt a jobb befektetés...<#fejvakaras>#fejvakaras>
Sõt, volt olyanra példa is, hogy egy multiplatform játékot (Batman) szépen végigvittem BOX-on, majd mikor megjelent PC-re megvettem arra. PONT! :D
Steam acc: kange82
Majd ha a nagy mutlineveknél amiknél nincs semmi extrább védelem nem lesz másfélszer annyi warezjátékos,mint origi (pl Cod 4), akkor lehet kirõl vitatkozni. Addig viszont csak fröcsögtök feleslegesen.:)
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n