24
  • Balintos
    #24
    neked mi bajod van?
  • Komolytalan
    #23
    A sörnek mi haszna van? Elpusztul pár agysejted, utána meg kihugyozod. Azt is be kéne tiltani. Nem mintha lenne facebook regisztrációm, de azért ne legyünk már valóság-nácik. Vannak virtuális "életterek", ahová abszolúte nem kötelező senkinek se belépnie, aki meg belép legyen vele tisztában, hogy ott is emberek vannak, akiktől lehet hogy jobban fogjuk magunkat érezni, lehet hogy jobban. Ugyanolyan közvetítő közeg mint a levegő, vagy telefonvonal, vagy akármi más.

    Megjegyzem a hogyan készítsünk atombombát abszolúte nem veszélyes a társadalomra, mert úgy indít, hogy végy 20 kiló plutóniumot. Gondolom nagy titkot árulok el, de a plutónium az nem az az árucikk, ami éppen akciós a tescoban.
  • Komolytalan
    #22
    Jellemzően nem törlik, mert egyszerűbb az adatbázisban egy active flaget elhelyezni, és azt ellenőrizni/az alapján szűrni, mint outer joinokkal meg null értékekkel szarakodni. De ha törlik is, akkor se fogják törölni a 3 hónappal ezelőtt mentett adatbázis dumppon, ami ott porosodik tömörítve egy szallagos tároló sarkában. Ha kell az fbi-nak hogy szereted-e a kutyákat vagy sem, akkor úgyis megtudja, mert ami adat valaha fenn volt, az esélyes hogy visszakereshető, függetlenül attól hogy facebook vagy bármi más oldalról beszélünk-e.
  • BenceYCE
    #21
    Nem próbált, bár gyanítom nem állít senki valótlanságot, feltételezem próbálkozott a fb, de leoltották emiatt. No mindegy, igazából nemigen használtam az oldalt, meg akik számítanak enélkül is eltalálnak hozzám, ismerik a számom és le tudunk ülni szalonnát sütni :) Akik meg nem számítanak, azokkal mit foglalkozzak? Saját lelki megnyugvást okoz tán valakinek ha magányos perceiben ránéz az adatlapjára és konstatálja, hogy hány ismerőse van? Nekem nem az ismerősök és a haverok számítanak, hanem a barátok. Ahoz meg, hogy velük ingyen beszéljek nem kell fb. Ennyi.
  • BenceYCE
    #20
    Hát igazán sajnálom ha ezért kaptad a 4 büntit, mert kb. nekem is ez a véleményem. Bár lehet itt-ott más szavakat használtam volna, de a lényeg ugyan ez. Megnézem, vajon tényleg így van-e, törléskor valóban próbál-e érzelmileg zsarolni :)
  • DeviloftheHell
    #19
    képek nézegetésére jók semmi másra mellesleg csak azt tudják használni amilyen adatokat megadsz regisztrált email cim és néven kivül semmi mást nem kötelezö megadni :) aki rinyál hogy visszaélnek az adataival minek adta meg? :D
  • dimenzio harcos
    #18
    A Twitter az nem egy csoki?
    Facebook-ot meg valamelyik pornófilmben láttam, mikor a néni arcára ve*ték a ...
  • Narxis
    #17
    Aki közösségi oldalakat használ sikeres ember nem lehet.
  • M2 #16
    Én egyértelműen örülök a facebook jelenségnek. Amikor én voltam fiatal, még lent a téren ültünk össze és ismerkedtünk. Jó volt, de aztán változott a világ.

    Aztán jött egy új korszak, a fiatalok gép előtt ültek és nyomták valamelyik játékot - magányosan.

    Most összekapcsolódott a társasági élet és a számítógép + játékok. A gépeknél csücsülők messze nem magányosak és a valós élet is szépen szerveződik - online.

    Aki meg naponta órákat tölt az adatainak védelmi beállításával, az forduljon orvoshoz. Facebook ráadásul messze korrektebb mint iwiw.
  • Gladiator
    #15
    Lol, elég gyenge idegrendszered van, hogyha a kommentemen ennyire fel tudtad magad húzni:D Egyébként:

    "Mégis kinek kéne fontos legyen? Neked? A társadalomnak? Személy szerint én nem érted születtem, kedves gladiátor, nem is a társadalomért: önmagamért való cél vagyok."

    Na, hát pont erről beszélek, hogy néhány idióta meg képes órákat a biztonsági beállításokkal pöcsölni, hogy ki lássa, meg ki ne, miközben mint te is, leszarsz engem. Hát akkor nem tök mindegy, hogy tudok-e rólad teljesen haszontalan információkat? Hidd el, aki nem ismer, nagy ívben tesz rá, hogy mit jelöltél be mint kedvenc zenédet a Facebookon, sőt, így a kommentedből ítélve, még az is telibeszar, aki ismer. Persze neked nincs Facebookod, mert túl sok embernek van és akkor te már nem vagy trendy, így inkább leszel ilyen anarchista megmondó ember. Szerintem töröld magad az SG-ről is. Meg úgy az internetről. Meg úgy az életből. A társadalom nevében köszönöm. Üdv.
  • Kashim5 #14
    Már ne is haragudj de ahogy neked, neki is lehet véleménye, ellenben veled legalább nem áll neki ilyen alpári "kiafaszagyerek" stílusban fröcsögve személyeskedni.

    Amúgy én is regelve vagyok, de ha nem lennék sem érezném magam kevesebbnek. Ellenben sosem adok meg túl személyes adatot, mégis meg lehet találni ismerősöket és néha elcsevegni a régi dolgokról, elökörködni néhány játékkal. Szerintem erre találták ki, és tökéletesen teszi a dolgát, van persze sok sallang is, nem muszáj használni.
    Az hogy néhányan ott élik életüket, állandóan kíváncsiskodnak, vagy kiteregetik minden adatukat, had legyen az ő problémájuk.
  • opeca
    #13
    Nem szabad az ilyen oldalakra beregisztrálni, van skype meg msn is a világon az bőven elég kell hogy legyen mindenféle kommunikációra.

    Az iylen oldalak egyrészt az ilyen lelkinyomorék tinédszerekből gazdagodnak meg, másfelől pedig mint látható az adatainkat magukénak érzik.
  • opeca
    #12
    Dehogy törlik. Az egy nagy kamu. Ezért kéne őket törölni.
  • opeca
    #11
    Betiltanám az összes ilyen közösségi odlalt. Kb annyi hasznuk van, mint a hogyan készítsünk atombombát oldalaknak, és legalább annyira veszélyesek is a társadalomra.
  • henrikk001
    #10
    Én sírnék, ha valamelyik barátom kilépne. :((
  • Szefmester
    #9
    És vajon tényleg törölnek mindent a 14 nap letelte után? Lehetett már olvasni olyan infókról miszerint a végleges törléskor sem törölnek rólad semmit, csak nem vagy elérhető. Merthogy a rendőrség és egyéb nyomozati szervek még hasznosnak találhatják..
  • okosan gyerekek
    #8
    Kurv@ra felbäszott ez a nyomi, de hál' Istennek legalább te higgadtan el tudtad neki mondani, hogy mit is jelent a dolog a gyakorlatban.

    Annyival kiegészíteném, hogy minden állam bizonyos szabályokhoz köti a kereskedelmi tevékenységeket, melyek egyéb személyi jogokkal, emberi jogokkal következetes rendszert alkotva születnek meg, és kötelezik mind azokat, akik pénzt akarnak az adott államban csinálni. Azt meg leszarom, hogy egyeseknek ez nem fontos, a lényeg az, hogy lehet fontos, és nem egy ilyen kis szarfaszú fog objektív mérceként mások igényei fölött állni, hogy megmondja, hogy mi lehet fontos a kinek, meg miért, és ha az, akkor mit gondol magáról, és hogy jön ahhoz, hogy mit gondoljon magáról. Inkább az a kérdés, hogy TE hogy a fäszomba jössz ahhoz, hogy megmondd másnak, hogy milyen viszonyulásban álljon önmagával? Igen, ez az ember önmaga számára fontos. Mégis kinek kéne fontos legyen? Neked? A társadalomnak? Személy szerint én nem érted születtem, kedves gladiátor, nem is a társadalomért: önmagamért való cél vagyok. Nem attól vagyok értékes, ha beteljesítem az általad elvártakat, hanem saját magamból eredően, és igen, ez az ember fontosnak véli önön létezését, van ez ellen kifogásod? És mégis hogy jössz ahhoz? El lehet kussolni, csak azért, mert szereted a szaros fáccsét...

    Hulladék trágya oldal, mik ezek a dolgok, hogy érzelmileg zsarol az oldal, mi az, hogy azt közvetíti a felhasználó felé, hogy azzal, hogy egyesek anyagi érdekeit ki nem elégítve megszűnteti a kapcsolatait, vagy degradálja, aláminősíti a viszonyulását a barátaihoz? Hogy jönnek ahhoz, hogy azt mondják, hogy azzal, hogy ki lépek a kibebäszott szarukról, hogy ezzel én eltávolodom a baráti körömből?! Hát ne bässza már meg a kurvä Isten, hogy a facebook az élettér! És a facebooktól függenek baráti kapcsolatok! Ki a fäsznak képzeli magát ez a kibäszott szar!?

    Facebook-osok be lehet kussolni, inkább gondolkodjatok el, hogy ti hogyan viszonyulnátok, ha egy barátotok kilépne a facebookról, vagy azon, hogy ti vajon távolabb éreznétek magatokat a "belsőkörttől", ha kilépnétek holnap, és ha igen, akkor azon, hogy ez mennyire normális.
  • opeca
    #7
    "A csatlakozók többsége a fiatalabb korosztályból kerül ki."

    Ennyi, tiniklub lelki-nyomorék kölköknek.
  • Elemir
    #6
    Igazad van, tényleg így csinálják!

    Sok a looser, aki mindent kirak magáról, pedig az internet elég "veszélyes" a személyes dolgainkra nézve, így a következő állásunkra is.

    Házon kívül c. adást ajánlom figyelmetekbe...!

    Itt megnézhetitek!
  • DeviloftheHell
    #5
    hát gratulálni tudok hogyha olvasni sem tudott a csoka max 5 perc beállitani az összes szart ki mit láthat..
  • Hegi90
    #4
    a facebookon ki lehet jelölni, hogy mit kinek mutatsz meg.
  • Cat #3
    "Ugyan ki a tökömet érdekel, hogy ismeretlen emberek is látják, hogy mi a kedvenc filmem, vagy hogy épp boldog karácsonyt kívántam az üzenőfalon?"

    Nem az ismeretlen emberek a lényegesek, hanem azok, akik kapcsolatban lépnek veled. Egy munkahelyre jelentkezéskor a cég munkaügyis emberkéje, a házadban lakó utált szomszéd, a hétvégi kiránduláson a panzió tulajdonosa. Rádkeresve ha érdekli, mindegyik rengeteg olyan információhoz jut, amit kizárt dolog, hogy egy személyes beszélgetésben megosztanál velük, mert visszakérdeznél, hogy "mi köze hozzá?" Ennek ellenére a neten tök simán közzéteszed magadról.

    Persze amíg nem koppansz egyszer emiatt, nem fogod felfogni úgysem.
  • Gladiator
    #2
    Sose értettem, hogy mit kell ekkora problémát csinálni a közösségi oldalakból. Szerintem az emberek nagy részét nem is zavarja, csak az ilyen paranoiás idiótákat. Most ez az ember, aki az elején azt mondta, hogy több időt töltött azzal, hogy úgy állítsa be az oldalt, hogy csak az ismerősei láthassák bizonyos adatait, mint amennyit, az oldal hasnzálatával töltött. Ezt nem értem? Az ismerőseivel megosztja a bankszámlaszámát, míg ismeretlenekkel nem? Ugyan ki a tökömet érdekel, hogy ismeretlen emberek is látják, hogy mi a kedvenc filmem, vagy hogy épp boldog karácsonyt kívántam az üzenőfalon? Ha meg valaki annyira ki akarja találni, akkor meg úgyis kitalálja, hogy hova jársz suliba, nem azon fog múlni, hogy most látja-e. Szánalmas, hogy pár ember ennyire fontosnak hiszi magát, hogy a Facebook biztonsági beállításokkal pöcsöl órákat. Én azt se tudom nekem mi van beállítva.
  • hurkaur
    #1
    ..nem lehetünk sikeres emberek?