Nem okozott csalódást a Vasember 2, de...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pedig nem bonyolult dolog ez: Bemész a moziba leülsz kikapcsolod az agyad nézed, majd amikor vége a filmnek kimész. Ennyi semmi több. Aztán megbeszéled a csajoddal, pasiddal cimborával ismerõssel akivel együtt néztétek a filmet hogy tetszett-e vagy sem.
Mit kell ezen ennyire túlragozni a dolgokat?
Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök, a titkát sosem tudhatod meg, akik megtudták már nem tudják elmondani....
a másik dolog meg, hogy én még nem láttam a vasember 2-t, így nem is tudhatom mennyire komolytalan a fõ-gonosz, de ha a Vasmeber 1-bõl indulok ki akkor stílus bõven elbír egy humorizáló fõgonoszt, de errõl majd csak akkor tudok komolyabb véleményt nyilvánítani ha láttam... + ha viccelõdik egy fõ-gonosz attól még lehet félelmetes, pl Joker a Batmanbõl
Az elsõ rész egyébként azért is volt jó, mert nagyon sokáig Tony Stark szemszögébõl láttuk az eseményeket és csak a végefelé derült ki az a csavar, hogy ki akar borsot törni az orra alá, a második rész esetében viszont elég hamar megmutatják, hogy ki a gonosz harmadik, aki szintén viccet csinál magából több jelenetben is, ami egyébként teljesen szórakoztató, csak nem hiteles ellenfélkép. Viszont egyre több a párhuzamos jelenet, ami elszakad Tony Stark-tól és így nehezebb azonosulni a karakterével. Ja és a végén is teljesen felesleges volt még az az utolsó suspense jelenet a bombákkal, vagyis inkább erõltetett volt, mert nem volt sehogy sem felépítve, szóval ott sem az volt a bajom, hogy a Mátrix Újratöltvére hajaz egy kicsit.
Persze ez, mint ahogy a film tetszése is, mind szubjektív vélemény, csak próbáltam jelezni, hogy nem feltétlenül várok köldöknézõs mûvészfilmet, mert nem tetszett a Vasember 2. Egyébként szeretem a mûvészfilmeket is.
a következõ az lesz, hogy valaki leírja, hogy "egy ilyen filmtõl azt várni, hogy jó lesz, elég magas igény".
miért ne lehetne várni meglepetést. az egy kicsit béna védekezés, hogy ha valaki leírja, hogy valami nem tetszett egy filmben, akkor valaki azzal védekezik, hogy az a balga, akinek elvárása volt:) ezt általánosságban értem, nem erre a filmre. anno a TF2-rajongók próbálkoztak ilyennel, amikor leírták, hogy a negatívok azt várták a TF2-tõl, hogy mûvészfilm lesz, holott csak egy értékelhetõ produkció vlt az elvárás.
Talán a Rhodes-t alakító Don Cheadle vette picit komolyabbra a figurát a kelleténél. Terrence Howard-hoz képest mindenképpen.
Aki tudta milyen karakterek lesznek a filmben az szerintem nagyjából sejtette azt is hogy mire számíthat.
Némi SPOILER:
Gonosz ember Tony életére tör (trailer alapján azt is lehetett tudni hogy pontosan hogyan fogja ezt tenni). Tony túléli, de azért leizzad.
Fickót bezárják, de tudtuk jól, hogy nem sokáig hûsöl.
Az is egyértelmû volt, hogy a levegõváltozás után Hammert csak kihasználja a saját bosszújához. És láss csodát, tényleg! :-)
Egy ilyen filmtõl meglepetést várni, elég magas igény.
Másik topikban szidták a filmet a részecskegyorsító miatt (is):
Emberek, ez egy mozifilm, nem egy ismeretterjesztõ film a Discovery-n! Ha Tony Stark az elsõ részben egy barlangban tudott egy kisméretû ARC reaktort csinálni, akkor a saját laborjában, elõregyártott cuccokból miért ne tudna összerakni egy részecskegyorsítót? Nekem ez az utóbbi még egyszerûbbnek is tûnik ;-) Aki meg fizikus, az ne fizikusként nézze az ilyen filmeket.
És rengeteg helyen kiszámítható, ez a legrosszabb egy filmben.
SPOILER
Pl.: a ringes jelenetnél, amikor belépett a két csaj, a titkárnõrõl tudni lehetett hogy majd bemegy a ringbe és lerendezi a benga állatot.
Ötszázezer éves poén, de már annyira a gagyi kategória, hogy ott el is ment a kedvem az egésztõl.
Kevés filmet kapcsolok, de ezt a vége elõtt tíz perccel kikapcsoltam mert annyi gagyi volt.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
A pókember 1-2-3 nézettsége vajon miért egyértelmûen csökkenõ tendenciát mutat?"
a pókember tipikus hiba a mátrixban, már anno, pár éve is meg lett állapítva, hogy nem lehet ráhúzni a nézõi véleményeket a bevételeire, mert a kettõ nem vág egybe. ergó te sem tudod a film gyengeségét a számokkal bizonyítani, max annyival, hogy a legsikeresebb film jobban csökkent, mint a többi. de mint írtam, ettõl még a sok hõzöngõ, aki véleményezte, megnézte a 3. részt, így nem kérheti számon a sikert, hiszen virtuálisan õk is hozzájárultak.
Nem válaszoltál! :D
akkor miért nem írtad oda? de mint lentebb írtam, ez sem igaz, hiszen a pókember-filmek igencsak jól tartották magukat.
akkor miért nem írtad oda? de mint egyértelmû csökkenõ tendencia? a pókember 3-nál csak egy film nyitott jobban.
Most tökmindegy, hogy Potter rulez, vagy Potter fúj, a részek eddig így hoztak: 974M - 878M - 795M - 896M - 938M - 934M, szerintem most van esély az egymilliárdra ( 2x (ravasz a stúdió, nagyon ravasz... :D )).
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
még jó, hogy nem hittem vakon, pedig meggyõzõ volt. 821M - 783M - 890M. annyira nem egyértelmûen csökkenõ. amerikában is csak 10%-os a csökkenés, ami veszett jó, tekintve, hogy a pókemberekrõl a fórumvélemények valóban mindenhol inkább a negatív irányba húznak. a kulcs egyébként itt van: a sok ember, aki negatív véleménnyel van a pókember 3-ról, az (meglepetés!:) megnézte a filmet.
húú, és az nagyon rossz? évente akad egy-két 9-es film, féltucat 7-8-as, a többi alacsonyabb osztályzatú. akkor lehet, hogy meg kéne néznem a P3-at?
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
A pókember 1-2-3 nézettsége vajon miért egyértelmûen csökkenõ tendenciát mutat? Mert a végére volt annyi fajböszme akiket a második rész után is még palira lehetett venni, egy újabb 100 millás bevétel erejéig, közben kemény 6,4-es értékelése van IMDB-n.
Fazekas Henrik-bõl meg elég csak megnézni a félvér királyt, és akinek nem mentek el otthonról agyilag, az biztos vagyok benne hogy az utolsó 1-2 rész erejéig marad a könyvnél!
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"...Elintéztem...!"
"alternetiv celok" ?!
lol vagy
;d
anti hero
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
www.icewebhu
jelenetek,ésaz ujkitalálása is tetszik ahogy az egyben a szerkezetet megépitette,meg környékén aza sok kis robot,stb =)az ilyenek mindig vonzotak.ésahogy fent emlitettemaföszereplö jelemme is szimpatikus =)
www.icewebhu
ismertség: tudom, de akkor is érdemes megnézni egy régi eladási listát, hogy önmagában mennyi vásárlót generált egy iron man füzet. ha belegondolsz, hogy egy új batman vagy superman film feleakkora érdeklõdést váltott ki, mint a vasember, akkor az több mint meglepõ.
A karakter csak nálunk volt kevésbé ismert, odakinnt a core része. (Avengers, FF szinten)
8088/4.77mhz processor, 128k RAM (Upgradeable to 256k), 5.25\" Floppy Drive (Full-Height), and a large 10-mb Full-Height Hard Disk Drive.