464
  • krajcsovszkig
    Apple meg a nyílt szabványok?
    LOL.
  • Gerygrey
    Nem, egyszer próbáltam az iMovie-t, hát ritka fapados egy szar, akárcsak a Windows Movie Maker.

az OSX egy teljeserteku Mercedes G, addig a Win7 Home maximum egy Daewoo FSO

Városban mindkettő egyformán szar, használhatatlan, körülményes, úgyhogy bicajjal járok :)

De most komolyan, az átlagfelhasználó számára mi pluszt nyújt a Ultimate a Home-hoz képest? (vagy akár az OSX a Win7-hez képest)
  • G_ArchAngel #221
    iLife jar az OSX melle...

iMovie-rol es iPhoto-rol gondolom csak screenshotot lattal eddig, bar ezt is ketlem...

Persze, hogy eleg a Home, nekem is eleg a buszberlet kozlekedni, csakhat mig az OSX egy teljeserteku Mercedes G, addig a Win7 Home maximum egy Daewoo FSO:)
    Enjoy the trip:D
  • Gerygrey
    Szamold hozza az Ultimate Pro Win7-et

Otthonra bőven elég egy Home Premium, OEM

Office-t, es az iLife-ban levo programok Win-es valtozatat.

Otthonra minek fizetős Office? iLife-ban mi van aminek nincs freeware alternatívája? (az iPhoto-hoz hasonló alapszintű képrendszerező, és iMovie-féle vérgagyi videóvágó van a Windowsban is alapból)
  • G_ArchAngel #219
    Nem tudom, keptelen vagyok kovetni, de nem is erdekel valojaban, hogy nevezi az MS az aktualis kacatjat:)

1.: Base Home Dummy
    2...
    3....
    4.....
    5......
    6.......
    7........
    8.: Ultimate Pro Buissness Mega Hyper Pack
  • [HUN]FaTaL
    "Szamold hozza az Ultimate Pro Win7-et"

Az milyen?:D
  • pixx
    Én így tudom, ezért lett olyan vékony, mivel laptop technikán alapul. A proci meg jó, nincs mit rajta szépíteni. Amd most rendesen le van maradva...
  • Solten
    Tudtommal Desktop CPU van benne, a VGA viszont a laptopokbol "kolcsonvett"... :)

#214: nem beszelve a lassabb memoriarol.
  • pixx
    "Mac Pro-val nem hasonlithato ossze mert azt csak Xeon CPU-kkal aruljak. Amugy is 2000 GBP-rol indul monitor nelkul... "
    Asztali gépekbe le is van maradva az Alma rendesen, főleg, hogy a 8 magosat elveri az i7-es Imac :)
  • pixx
    "Meg jobb is, mert joval gyorsabb a "sima" egy fizikai HDD-nel."
    Az két winyó egybe kötve, de a gép egynek látja, viszont szélesebben írja a lemezt, így gyorsabb, mert 2x annyi adatot fogad.
    Csak azért írtam, mert az Imac-ből ez még hiányzik...
  • pixx
    Itt se olcsó a lakás, bár eléggé lementek az árak...mondjuk mi egy parkban lakunk, és szembe velünk egy erdő van, nem a szomszéd. Na az, amit nagyon utálok, mikor reggel a pofádba bámulnak...
    Mondjuk egy kollégám lakott Londonban, és ő is azt mondta, hogy durva lakás árak vannak, ott mindenképpen osztozkodni kell...
  • pixx
    Laptop technikán alapul...addig egy darab i7-es nem volt, míg nem lökték az inteltől a mobil i7-eseket...
  • Solten
    Meg jobb is, mert joval gyorsabb a "sima" egy fizikai HDD-nel.
  • Solten
    "Imac egy laptop, csak nem hordozhato"

Hogy mi??

Mac Pro-val nem hasonlithato ossze mert azt csak Xeon CPU-kkal aruljak. Amugy is 2000 GBP-rol indul monitor nelkul...
  • G_ArchAngel #209
    jah, hat csak amennyiert Londonban egy fel lakast kapsz, azert Dublinban, de meg UK contryside-on is megfizethetsz egy lakast/hazat...

mondjuk nalunk ket duplaszoba van, egyikben egy masik magyar par, masikban mi a kedvesemmel es meg van egy plusz nappali tarsasagi elethez, vendegeknek, de ugye azt nem sajatithatjuk ki...

talan iden osszejon mar egy kulon lakas, de ez inkabb rajtam mulik, mert eddig nyelviskolaba jartam minden nap, most mar ideje full time melot keresnem:)
  • pixx
    Gondolom a Raid fogalmát nem kell elmagyaráznom, kapásból...
  • pixx
    Igen ez asztali gép, köszi, Imac egy laptop, csak nem hordozható. Egy aszatli gépet nem lehet egy latophoz hasonlítani, ahogy egy Imacet se lehet egy aszatli Mac-hez hasonlítani...
  • pixx
    Én már megdolgoztam azért, hogy ne kelljen mással osztozkodni, legutóbb egy négerrel kellett együtt laknom, mert a régi lakótársam elköltözött (egyik este bejelentette, hogy holnap költözik), és behozta őket. Na akkor lett elegem, nem sokkal fizetek többet, de amíg bírom, addig nem osztozkodok mással...legalábbis, amíg nem muszáj...
    Viszonylag a Landlord is normális egyenlőre nincs gáz ilyen téren, ezért is tervezetem egy nagyobb gép beszerzését...
  • Solten
    link
  • pixx
    Belinkelnéd az oldalat, mert az XPS8100 asztali gép...
  • G_ArchAngel #203
    Ez tenyleg nem erdekes szamomra. Te tudod legjobban, hogy a mienk valamennyire 'ciganyelet': egyreszt nem tudjuk, mikor kell mashova koltozni, masreszt a berelt lakasokban, studiokban vagy csak szobakban sosincs eleg hely. Aludni meg akkor jo, ha a gepnek kevesebb hangja van, mint egy pillangonak...

Majd ha lesz itt sajat lakas vagy nem kell a rent-en osztozni masokkal, akkor lesz dolgozoszoba es MacPro ket 30-as monitorral. Addig ennel az All-in-One iMac-nel nincs jobb lehetoseg:)
  • G_ArchAngel #202
    Szamold hozza az Ultimate Pro Win7-et, Office-t, es az iLife-ban levo programok Win-es valtozatat.
    Masik oldalra csak az iWork-ot kell.

Nem neztem meg, de remelem ez is olyan, mint az iMac, azaz egyben gep es kepernyo, mert doboz+monitort nem viselnek el magam korul...
  • Solten
    "Azonos konfiguracio es hasonlo szoftverek mellett a Windows-based Brand PC-k semmivel sem olcsobbak, mint egy Apple gep."

Termeszetesen...

iMac 27: 2.8GHz Quad-Core Intel Core i7, 8GB 1066MHz DDR3 SDRAM - 4x2GB, 2TB Serial ATA Drive: £2,161.00

Dell StudioXPS 8100: 2.8GHz Quad-Core Intel Core i7, 8192MB (4x2GB) 1333MHz DDR3 Dual Channel Memory, 2TB Dual Hard Drive Raid 0 "Stripe", 27" Dell U2711: £1,761.65
  • pixx
    Dellből most néztem tán egy hete 1000 euróból van i7-es (2.8 ghz) gép dx11-es karival, mondjuk téged az gondolom hidegen hagyj :)
    Persze monitor nélkül...
  • G_ArchAngel #199
    Nem tudom, en asztali gepet neztem es nem talaltam alternativat (nalam csak a Dell jatszik WinPC oldalrol) a 27-es iMac helyett - ilyen monitorral meg plane eselytelen, de a komolyabb notebookjaik sem sokkal olcsobbak, amelyek hozzak az uj i7-es 17-es MBP szintjet. Raadasul az OSX ingyen jon, mig a vele egyenerteku legerosebb Windows mar komolyan felaras.

Amugy a varazsszo az OSX - ez miatt en kepes lennek 200%-os felarat is fizetni;)
  • pixx
    Azt már meg se említem, hogy csak 5400 rpm-es winyo van a Macbook Prokban alapból...meg i5-ös proci...
  • G_ArchAngel #197
    Tudom, de nem erdekel jelenleg, ket evnel elobb nem fogom lecserelni semmimet. Akkor is csak azert szoktam mert 3 ev garibol marad egy es konnyebben lehet ugy eladni.
  • pixx
    "Azonos konfiguracio es hasonlo szoftverek mellett a Windows-based Brand PC-k semmivel sem olcsobbak, mint egy Apple gep."

Én Írországban vagyok és itt ilyen árban mozognak a dolgok:
    Apple
    PC

Gondolom az alu váz miatt több mint ezres a különbség...
  • Solten
    Akkor oruljel, technologiailag az Nvidianal fejlettebb VGA van benne. Amugy meg baratkozz a gondolattal: link

:D
  • G_ArchAngel #194
    Ugyanez...
    A 17-es HP-vel koltoztem ki, aztan vettem egy 17-es MBP-t (senki nem beszelt ra, nem ismertem az Apple-t, nem probaltam elotte, csak kivancsi voltam...). Ezt most adtam el, mert rajottem, hogy evente 2-3 alkalommal utazom haza, studioba nehez elcipelni, igy 13-as lett belole.
    Dolgozni meg itt az asztali i7-es. Raadasul nekem a felbontas is fontos volt - most nagyon jo 2560x1440-on dolgozni, mar kezdett kifolyni a szemem a 17"-ra suritett 1920x1200-on:)
  • G_ArchAngel #193
    Bocs, igaz, AMD ala tartozik az Ati - ezt mindig elfelejtem... (szegyen, de az en 27-es iMac-emben is Ati kartya van, azaz AMD?)
  • pixx
    "Az Apple nem hasznal AMD procikat"

Nem akkor Ulkesh haverodat javítsd ki, mert azt vallotta mondani, hogy Nvidia, Ati káryták vannak az Apple gépekbe, és Intel, Amd procik.
  • pixx
    Nem tudom, én 2 éve vettem az én HP laposomat 300 ezer körül. Nekem sose volt olyan érzésem, hogy el fog törni, nem is nyikorog legalábbis az enyém. Nekem kényszerű váltás volt, mert elköltöztem az országból, és az akkor asztali pc-t cseréltem le erre. Mondjuk kapott már szegényke rendesen, de elég jól bírja magát.
    Vágni tudok vele, de a grafikai munkához nem elég erős. Most egy I7-es jószágon gondolkodok, de az már asztali lesz valószínűleg. Lehet, hogy Dell, mivel most elég jó áraik vannak.

• G_ArchAngel #190
    Nem mondom egy brand PC-re sem, hogy szar, mert azok szerencses esetben ugyanugy tesztelt, atvizsgalt alkatreszekbol epitik (most tekintsunk el a gyartas kozben elofordulo hibakra, emberek tervezik, emberek gyartjak akar Sony, akar Dell, akar HP vag Apple).
    De!
    Azonos konfiguracio es hasonlo szoftverek mellett a Windows-based Brand PC-k semmivel sem olcsobbak, mint egy Apple gep.

En anno CAD miatt megvettem a HP nx9420-as 17"-es laptopot. Imadtam, jo kis szerkezet, a mai napig megvan, igaz a taskajaban pihen. Anno brutto 600e volt, mint egy 17-es MBP...
    A legnagyobb kulonbseg a minosegerzet: szegeny HP mar 0 naposan is nyeklett, nyikorgott, ha szelenel emeltem meg, akkor attol feltem, hogy eltorik... es most nem low-end belepo modellrol beszelunk, hanem a HP akkori zaszloshajorarol!

Az Apple nem hasznal AMD procikat es nagyon keves Intel/nVidia alapu konfigon megy hibatlanul az OSX.
    Raadasul minden Software Update kockazatokat jelent egy hozzam hasonlo laikusnak. S mint emlitettem, nekem egy mukodo gep kell, nem pedig olyan, amit mukodtetni kell - ha erted a kulonbseget;)
  • pixx
    Esetleg a tescós pc, ami szarul néz, bár, aki amiatt vesz gépet, ahogy kinéz, és nem, amiatt, ami benne van az meg is érdemli, hogy a szemét is kilopják...
  • pixx
    Nem Magyarországról írok, de ez lényegtelen.
    Azt hagy kérdezzem meg (nekem HP laposom van, szerintem nem egy szar márka szerintem), hogy akinek Apple gépe van, miért gondolja azt, hogy, amire nem Apple van ráírva az Szar?
    Amúgy nem 1%, mivel már az Apple is Intel meg amd procikat használ, mint minden más gyártó, így vannak olyanok, akik megcsinálták a Hackintosht, és megy egy pc-n is az op rendszer. Még ész se kell hozzá, ott van leírva minden a fórumban magyarul, és az összes program...
  • G_ArchAngel #187
    FAIL

A PC az olcso tucat, semmi iz, semmi kulonlegesseg, krumplivodka es ez a maximum. Kiut es faj a fej tole, de nagyon.
    Az Apple meg a legselymesebb skot whisky. A fogyasztasa olyan, mintha egyszerre szeretkeznel egy tapasztalt kurtizannal es egy kivancsi tinilannyal...
    Jo leulni melle, nincs gond vele csak a gordulekeny munka es gondtalan kikapcsolodas.
    Mindezek mellett jo ranezni, mivel a legtobb iparmuveszeti muremek, nem pedig egy igenytelen muanyag- vagy olcso plehdoboz, karacsonyfaizzokkal. De persze ehhez elkell egy kis esztetitkai erzek is...;)

Soha nem fogja megerteni az, aki csak forumokrol, internetrol, kirakatbol ismeri ezeket a gepeket. Tenyleg olyanok, mint egy jo no - eszre sem veszed es mindent megtesz erted. Ezzel szemben a redmondi csicsas plazacicanak meg vehetsz ekszereket (tolteheted a drivereket, optimalizalhatod), de soha nem lesz kezes, mindig neked kell hozzaigazodnod es nem O fog hozzad... es ezt eszre sem veszed, mert okosnak gondolod magad, pedig csak ki vagy hasznalva.
    Az Apple-user is meg van vezetve, nem titkolom, csak mi elegansan:)
  • Hugh Hefner
    jogos érvelés, csak rossz. a pc nem a szar lengyel sört, akármennyire is nyomja az apple brutális marketinggépezete ezt. ha már alkohol, akkor úgy fogalmaznék, hogy az apple olyan mint a grey goose vodka. lehet 500 dollárért inni egy vegasi night clubban, de az Absolut Vodka jobb, olcsóbb, csak nincs mögötte művi exkluzivitás. (és megjegyzem a grey goose vodka 30 dollár a reptéren)
  • G_ArchAngel #185
    Ez amit mindig el kell mondani, mert az antiApple-fanboyok nem fogjak fel:

1., aki ert hozza, annak egy barkacsPC-n is menni fog az OSX - 1%?
    2., van aki dolgozni veszi a gepet, nem er ra eletben tartani
    3., a Dacia is elvisz A-bol B-be, de van akinek fontos a munkakornyezete, ergo a munkaeszkoz designja

Gondolom Te sem fogsz vmi szar lengyelt sort inni azert, mert attol is be lehet rugni, meg az is alkohol, ha van penzed rendes nemet/belga/cseh sorre, ami lehet 2-3x tobbe fog kerulni, de az izet lehet szeretni...
  • G_ArchAngel #184
    Ugyanaz, mint az Apple.
    Nekem csak es kizarolag jok a tapasztalataim, pedig volt, hogy gond volt az i7-es 27-es iMac-kel. Mindent megtettek azert, hogy erezzem, hogy fontos vagyok a szamukra. Marketing, de mukodik.

Persze itt mas, Magyarorszagon lehet nekem sem lennenek ennyire jok a tapasztalataim.