Nyílt levélben számolt le a flash technikával Steve Jobs
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mit írtam és fõleg hol?
Hehhe, errõl mindig haverom jut eszembe aki nem érti, hogy miért nem kombi autót veszek (kombi nálam kizáró ok, mert ormótlan), mert abba belefér a fûnyíró, stb. Hát nekem a harminciksz év alatt még soha nem fordult elõ, hogy fûnyírót akartam betuszkolni a kocsimba :)
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselõje.
Bár nem tudom ki ez a csávó aki ilyen baromságot hordott össze, hogy nem kell magyar nyelv, de erre a mondatra fent csak azért reagálok mert eddig nem volt magyar nyelv az iphoneon (megjegyzem hivatalosan), de az nem jelenti azt, hogy nem kezeli az ékezetes betûket. Szóval egy angol nyelvû iphoneal teljesen tökéletes magyar smst és emailt tudsz írni. (máskülönben elég érdekes lenne, hogy magyarországon és még egy rakat másik országban forgalmazzák anélkül, hogy használni lehetne)
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Komolyan nem értem, hogy mit csûrsz-csavarsz; TOTAL Market share. Azaz ebben minden benne van, és sehol nem is írja, hogy csak a mac licenszek lennének.
"A Final Cut lehet népszerû a kis felhasználók körében de itt a Pro felhasználókról volt szó..."
Nem, nem a pro felhasználókról volt szó. Bevételrõl és MARKET SHARE-rõl volt szó.
Értem, tehát ha nekem hiányzik valami eszközrõl egy csatlakozó, funkció, miegymás, akkor biztos bennem van a hiba, mert a mindentudó gyártó jobban tudja, hogy mire van szükségem, és csak én nem értettem meg, hogy mire való egy eszköz.
:D
Masreszt, szerintem csak az ujgazdag nem illik rad:D
Mondhatnám, hogy milyen szar kocsid van, mert nincs elõtte tolólap, pedig télen a hóban milyen fontos lenne, és nincs hátul plató sem, pedig évente egyszer biztos kéne valami nagyobbat is szállítani vele.
Pont ilyen az USB is az iPad-on, évente 1-2-szer lehet, hogy kellene, de igazából nem lenne célszerû, ha gyárilag ott lenne és mindenkivel kifizettetnék, pedig a vásárlók kis részének van rá valójában szüksége.
Hát igen, egy alapvetõen mobil eszköznél, ahol kábelt szinte csak akkor dugsz rá mikor töltöd, tényleg szükség lenne USB-re, a gond az, hogy nekem nem hiányzik.
Egyébként az iPod port alapból USB is, csak kell egy átalakító, akinek erre szüksége van, megveszi. Akinek nem, az meg nem szeretne mindenhol felesleges lyukakat látni a készülék oldalán.
Ez egy tablet, nem notebook, nem desktop PC és még csak nem is tabletPC, más felhasználás, más alkalmazások.
Nyugaton ez alap szolgáltatás, arra nem õ tehet, hogy Magyarországon a T-mobil, Vodafone, és Pannon sok ezerért nem ad semmit...
Izraelnek sem volt semmi baja a Wifi-vel, viszont ott nem fogadják el az FCC bevizsgálási eredményeit, sajátot csinálnak minden elektronikai termékrõl. Miután az iPad ezen átment, feloldották a tilalmat.
Tanulj meg angolul, After Effects, és PS volt a segítségükre textúrához, 2d és 3d-s layereket kompozitáltak össze stb. de itt senki nem azt vitatta mivel készült a képi világ.
Használtak Premiert, de csak az effekteseknek vágták elõ a nyersanyagokat...
Amúgy itt az egyik vágóasszisztenssel interjú, az Amerikai Vágócéh honlapjáról aviddel digitalizáltak, és vágtak is link
"Itt nem csak a gyükér agyatlan újgazdagoknak lehet okostelefonja akiknek fingja sincs hozzá és mûködik rendesen annak akinek 80 felett az IQ-ja. Tudod itt minimálbéren is meg tudod venni az ilyesmit."
Ha erre érdemben válaszoltam volna, akkor valószínû bannoltak volna pár napra innen….
"Avatar"
Az Avatar pont nem Avid-dal készült, csak a zenéje készült Pro Tools-al, a képi világ az Adobe csomagjával készült.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=544200795319
http://gaborszantai.co.uk/
Te olvasni sem tudsz, meg értelmezni a bebetûzött információt sem.
Nem az a gond, hogy külföldrõl fórumozik, hanem az, hogy magyarként külföldre költözve lenézi azt aki itt marad és itt próbál boldogulni, mert azt hiszi, hogy különb lett az itt maradóknál. Had ne minõsítsem az ilyet...
Az ilyen ember minek ír blogot magyarul? Sms-t hogy ír vele vagy email-t...
Jobs magyarazhat barmit, ez a lenyeg. A vezetonek "pain in the ass" ha valami belekophet a biznicbe. :)
"Az Apple a nyílt szabványokat támogatja"

Saor Alba
LZ forever
"Apple claims 1.3 million licensed Final Cut users, however, this figure includes all Final Cut Pro, Final Cut Express and Final Cut Studio licenses since day one, excluding upgrades. One research study pointed to 47% market share for Apple and 22% for Avid a couple of years ago. Recently Apple execs indicated to me that FCP has now passed the 50% mark for all new NLE sales. If the figure of 1.3M licensed users represents nearly 50% of the total market, then this means that Avid must have between 400,000 and 600,000 systems (all products) out in the field worldwide."
1.3 millió regisztrált felhasználó van, de ez tartalmazza mindhárom programot:
Final Cut Pro (profiknak filmvágásra), Final Cut Express and Final Cut Studio (otthoni használatra, 200-400 euró között adják a Macintos gépekhez, tudom, mert naponta elmegy a bolt elõtt). Mivel az egyetlen elérhetõ árú program Apple-n az editálók között, nem kérdés melyikbõl van több.
400-600 felhasználó van az Avidnek, ez persze Macintosra.
Most tegyük hozzá a Pc-t is, és ha már így belevontad a nem pro felhasználókat, akkor adjuk hozzá az Avid nem pro felhasználóit, de azt Pinnacle néven kell keresni. Az is avid, meg az Avid Liquid. Ezeket is lehet külön venni, de az elmúlt 3 évben az összes középkategóriás kamera mellé ezeket adogatják, persze az alapokat...szóval a regisztrált felhasználó nem tükrözi a valóságot...
Aviddel vágott filmek, a teljesség igénye nélkül:
Star Wars 1-3
Gyûrûk Ura 1-3
Hulk 1-2
Iron Man 1-2
Harry Potter 1-6
Shrek 1-3
Stb...
A Final Cut lehet népszerû a kis felhasználók körében de itt a Pro felhasználókról volt szó...
Ha ilyenek (es usa,uk lakosok veszik ezt a termeket,akik bizony nem az eszukrol hiresek)sztaroljak az apple-t,akkor meg ingyen sem kellene:D Nemhogy dragan:P
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
apple az isten! csaak irigykedik a sok scsoro és azért! iMac 27\", MacBook, iPad3G, iPhone 4 nekem van ti csorok meg megelegszetek a recsegos gagyi mianyag gagyikal!!
Én személy szerint ilyesztõnek találom, hogy egy bizonyos vásárlói réteg vallásos odaadással viszonyul a szeretett cég termékeihez. Erre a legjobb példa Handras, akinek a blogjától kifordul a gyomrom. Egy felnõtt, tanult embert képes Jobsot valamiféle messiásként beállítani, valóságos misztikumot kreálva egy darab mûanyag és némi szilícium köré. Lassan elérkezünk a konzumerizmus csúcsához. Szép új világ?
Ok, akkor csak egy kérdésem van. Mi a francot keresel akkor egy magyar fórumon?????
A félbeharapott almacsutkáról meg ennyit... <#levele>#levele>
Ennyi erõvel én is tudok ilyet.
Itt nem csak a gyükér agyatlan újgazdagoknak lehet okostelefonja akiknek fingja sincs hozzá és mûködik rendesen annak akinek 80 felett az IQ-ja. Tudod itt minimálbéren is meg tudod venni az ilyesmit. Ezek után lehet magyarázni hogy még nem is láttam ilyesmit csak videón.
Kb ugyanez az elvakult apple imádat jött belõled mikor a hardware-ról beszélünk. És szaktudás is lehet mögötted az után amit összehordtál. Semmit nem mondtál csak hogy az apple termékeknél a részegységek válogatottak, és leteszteltek.... Egy pc meg nem de fingod sincs a hardware-rõl. Valsz azért csak kizárólag apple-hez írsz, és sehol máshol nem látom a hozzászólásod.
Kb az is sokmindent elárult mikor dualvidkaris laptopnál a processzort említetted hogy mennyit kéne fogyasztania a gépnek. + gondolom az alaplap is ugyanaz nem kell bonyolultabbnak lennie ha van 2 PCI Express 16 slot rajta..
Bár hiába magyarázom ha ott sem vetted észre hogy nem érted. Ez után sem fogod csak jössz az apple marketingdumával.
És az itteni kérdésemre sem válaszoltál hogy miért csak apple cikkeknél látom a neved?
És ennek mi köze bármihez is? Hogy hülye példával éljek mondjuk a Halo3 is only Xbox360 mégis többet adtak el belõle mint a legtöbb multiplatform játékból összesen.
"Nézd meg a két hivatalos oldalt, rajta vannak milyen filmeket vágtak az adott programokkal, aztán lásd a különbséget..."
Kit érdekel milyen filmeket vágta? Market Sharerõl beszélünk.
"Ja és ne az Sundance Fesztivállal linkeld be hanem az oscart, ahol egyértelmûen az Avid volt a nyertes a legtöbb kategóriában link"
Még mindig ki a francot érdekel? MARKET SHARE-rõl gügyögtél, annak meg semmi köze, hogy melyik oscar nyertes filmet mivel vágták.
"És én könyörgöm, ne hintsd tele a fórumot szeméttel."
Hm szeméthintés helyett néhány link. Olvasgass legalább:
http://en.wikipedia.org/wiki/Final_Cut_Pro
http://www.tuaw.com/2010/03/08/final-cut-dominant-among-oscar-documentary-nominees/
http://news.cnet.com/8301-13579_3-10465202-37.html
http://www.videoguys.com/Blog/E/Final+Cut+vs+Avid+Redux/0x8df3185da565164ba8d1e63434a4434e.aspx
"Apple claims 1.3 million licensed Final Cut users, however, this figure includes all Final Cut Pro, Final Cut Express and Final Cut Studio licenses since day one, excluding upgrades. One research study pointed to 47% market share for Apple and 22% for Avid a couple of years ago. Recently Apple execs indicated to me that FCP has now passed the 50% mark for all new NLE sales. If the figure of 1.3M licensed users represents nearly 50% of the total market, then this means that Avid must have between 400,000 and 600,000 systems (all products) out in the field worldwide."
Tudod a tények makacs dolgok....
De ebben speciel igaza van, a flash egy nagy rakás bullshit, nem igaz, hogy nem tudták volna kijavitani a hibáit ha akarták volna.
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
fetrengek :DD
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Tudod nem mindenhol korlátlan az adatforgalom, van aki nem csak magyarul beszél és ír, hanem itt is él.
iPad-bõl elsõ nap fogyott 300 ezer darab. :D
Az 50 millió stimmel, csak az bökkenõ, hogy iPhone-ból adtak el ennyit, ehhez még jön 35 millió iPod.

Lehet azért, mert én nem videókat nézek, hanem a kezemben van mindkét készülék :D