464
-
Justil #264 "Senki nem mondta, hogy Windows-on nem lehet dolgozni, csak szar, lassu es akadozik. Tudom ez faj, de ez nem a harver hibaja. Probalj meg 6-8 felgigas PSD-t szerkesztgetni, mikozben mellette netezel, megy az iTunes, Skype, Capture One, Mail, Transmission, HandBrake, etc... etc... akarmi..."
bro, én ennél az aláírásomban olvasható - egyébként messze überelhető - konfigot ennél sokkal durvábban nyúzom, win7-el, 64biten, és, külön írom, hogy biztos ne ugord át:
nem szar, nem lassú, nem akadozik.
ergo ha valami fáj nekem, az a te hülyeséged, bár igazából nekem 8, mindenki úgy hülye, ahogy tud. -
G_ArchAngel #263 Igenam, csakhogy minden baratomnak otthon Win PC-je van/volt es latom, hogyan szenvednek...
Bar kettonek mar megjott az esze es rajott, hogy gyerekek mellett nem lesz ideje barkacsolni, aztan vett Mac-et:)
(itt meg mindegyiknek Mac-je, ugytunik a tenger felol aramlo levego megbontotta az agyunkat, nem tudjuk mi a jo...) -
G_ArchAngel #262 A hiba valoszinuleg tenyleg nalam lesz, mert pl. a Leopardot 2 ev utan installaltam ujra, mikor eladtam az MBP-t, csakhat azon minden hibatlanul mukodott ez ido alatt, fene sem erti... -
#261 A HP nx9420 nem egy mai darab, amikor kijött még a Vista is csak hallomásból létezett. Azóta eltelt pár év és megjelent néhány fejlesztés.
Ergo ezzel be is ismerted, h távolról sem ismered a mai PC-ket, se hardveresen se szoftveresen, de becsmérled őket egy több éves noti alapján, amely akkor sem jelentett konkurenciát egy izmosabb asztali gépnek. LOL. -
#260 "Senki nem mondta, hogy Windows-on nem lehet dolgozni, csak szar, lassu es akadozi"
Érdekes, de nem tapasztaltam, se win, se linux alatt, pedig nem most kezdtem el nyüstölni őket. Ilyen hibák és jelenségek mindig csak azoknál tűnnek fel, akik technikai analfabéták. Érdekes, nálam nem szokott kék halál, fatal error, fagyás, elvírusodozás stb.. jelentkezni, mert normálisan használom. A hiba nálad lesz.
"Probalj meg 6-8 felgigas PSD-t szerkesztgetni, mikozben mellette netezel, megy az iTunes, Skype, Capture One, Mail, Transmission, HandBrake, etc... etc... akarmi..."
Elég sokszor volt már rá példa, és nem volt gond. A PS meg amúgy is inkább RAM igényes mint CPU, bár ez effekt függő is. Hiba nálad lesz. -
cateran #259 " kapsz brutál hardver gépet 200e forintért is de az nem lesz egyenlő az 500e forintos géppel amibe mondjuk ugyanaz a proci meg ram van mint az olcsóbban)"
O igen.... -
G_ArchAngel #258 #190, de semmi gond... -
#257 Probalj meg 6-8 felgigas PSD-t szerkesztgetni, mikozben mellette netezel, megy az iTunes, Skype, Capture One, Mail, Transmission, HandBrake, etc... etc... akarmi...
Én már próbáltam ilyet Windows alatt. Na jó, nem félgigásak voltak a PSD-k, csak párszáz megásak, cserébe 3D-ben manipuláltam az egyes layereket After Effectsben. Mellette meg volt nyitva a Photoshop, Winamp, Firefox és egyebek. Combosabb renderkor előfordult, hogy a Youtube-videók kissé szaggattak, na bumm. De dolgozni simán lehetett.
Picit ugy erzem magam, mintha egy kavicsnak magyaraznam, hogyan kell olvasni...:(
Én meg úgy érzem, hogy te PC-t utoljára sok-sok éve láttál, akkor is egy teszkós fost, és ebből azt a következtetést vontad le, hogy minden PC olyan. -
G_ArchAngel #256 Akkor ugy mondom, hogy Te is megertsd, bar az ablakomban a cserepesnovenyek mar huzzak a szemoldukeket, nekik sikerult elsore felfogni:
Mac-et nem azert veszunk, mert bontani akarjuk, Mac-et nem azert veszunk, hogy felhuzzuk a teljesitmenyet (PC-s koromban is inkabb vettem erosebb hardvert es kesz), Mac-et nem azert veszunk, hogy jatszunk rajta.
Senki nem mondta, hogy Windows-on nem lehet dolgozni, csak szar, lassu es akadozik. Tudom ez faj, de ez nem a harver hibaja. Probalj meg 6-8 felgigas PSD-t szerkesztgetni, mikozben mellette netezel, megy az iTunes, Skype, Capture One, Mail, Transmission, HandBrake, etc... etc... akarmi...
Igen, mukodik - Expose - azonnal valtasz, nincs varas es homokra. Dolgozol. Azonnal. Ha valami netan lefagy, beakad, akkor tobbi program ezt fel sem fogja, minden valtozatlan...
Picit ugy erzem magam, mintha egy kavicsnak magyaraznam, hogyan kell olvasni...:( -
G_ArchAngel #255 Az enyemnek nincs hangja: zero, nulla, nema - ha ennel halkabb az a doboz, amibe gondolom nem keves ventillator van, akkor nem kicsit lenne helyed a Parlamentben:)))
(mi a szartol lenne hangja, se a retusalas, de a CAD-ezes nem porgeti fel, az OSX meg rendesen tud banni az eroforrasokkal, az amit egy WinFanBoy soha nem lesz kepes felfogni...) -
pixx #254 De tényleg arra a kérdésre nem kaptam választ, hogy, akinek Mac-je van, miért hiszi azt, hogy aki pc-t használ a tescoból veszi?
Mi pc-esek tök buták vagyunk, mondjuk én a HP tescoból vettem a gépem, nem volt olcsó, de fele annyiba került mint az akkori hasonlótudású Mac :)
-
Justil #253 "Nem erted meg mindig?
Apple gepet nem geek-eknek csinalnak, hanem olyan embereknek, akik dolgozni, tanulni, szorakozni akarnak"
ja, mert pc-n nem lehet dolgozni, tanulni, szórakozni. nem is tud rajta többmillió ember világszerte. ki is dobják emiatt a pc-t, miután megvették, és rohannak macet venni.
ember. TE vagy az, aki nem érti. persze nem várjuk el, h felfogd. az nehezen megy az apple hívőknek. -
#252 "az iMac hangszoroi siman hozzak a kozepkategorias Creative vagy Logitech szintjet, de igaz, igenyes zenehallgatashoz kell jobb, de azt nem is szamitogeprol kell..."
Ez való igaz, de azért előtte hallgass meg pár flacc-t mondjuk egy Asus Xonar Essence ST-t egy Sennheiser HD650 -el, és meglátod, annyira nem lehetetlen gépen jó minőségben zenét hallgatni.
"a MagicMouse-nal jelenleg nem tudnek jobbat a Wacom Intuos4 melle - jatszani alkalmatlan, de aki nem jatszik..."
Ezt sosem értettem. Az apple egerei ergonómiailag botrányosan szarok. 5 perc használat után egyszerüen kényelmetlen és fárasztó használni őket. Míg pl egy Logitech MX1000, MX1100 gyönyörűen belesimul a kezedbe, teljesen felfekszik rá az ember keze, minden gomb kézre áll, brutálisan pontos, jól kalibrálható, és nem utolsó sorban napi több órás használat mellett a mostani MX1100-m több mint 5 hónapja nem merült le.
"Szoftvert mindenhez kell venni, csak az arany erdekes: minden 10. PC-n Alma van"
LOL!! Ezt honnan szoptad? Link??? :DDD -
Justil #251 azért, mert szegény annyira ostoba, hogy azt hiszi, hogy akinek nem macija van, az mind tescos házba tescos alkatrészekből csinál pc-t. ezt hívják úgy, hogy szűk látókör, és az apple userek 99%-a vagy ilyen, vagy csak simán hülye (főleg az usa-ban). -
Justil #250 zajdoboz? te miről beszélsz? eddig akárhány macet láttam mind hangosabb volt a zajdobozomnál. el vagy te tévedve, és meg vagy vezetve. ez van, de legalább nem tudsz róla, és amiről nem tudsz az nem fáj. -
#249 Nekem sincs kedvem legózni, bár amikor 4-5 évente architektúra-váltás van, vagy menet közben veszek egy új vinyót, videókártyát, akármit, azt szeretem magam összerakni, beszerelni, ez amolyan rituális szertartás :)
Tény, nekem is van olyan lányismerősöm akinek ez magas lenne, olyankor nekem szól és én segítek neki.
A számítógépes hang nekem a Sennheiser középkategóriájánál kezdődik, ezzel már zenét is tudok hallgatni, de az ilyen Logitech-Creative vonal számomra lószarra se jó.
minden 10. PC-n Alma van, de az eredeti szoftverek felet megis OSX-re veszik meg...?
Mivel a warezolós geekek és az átlagemberek (akik szintén nagy arányban használnak illegális szoftvert) többnyire PC-t használnak, nyilván ők torzítják az arányt.
A munkára használt PC-k és Mac-ek összehasonlításában bizonyára egész más számok jönnének ki. -
#248 "Jol van picur, menj tologatni az ablakokat, csak figyelj ne inditsd el egyszerre a passzianszt es az aknakeresot, mert kigyullad a zajdobozod:)"
Nem igazán értem miről beszélsz. Egyáltalán nincs egy erős vasam, de simán elfutkorászik win7 alatt FF-ben 35db TAB, uTorrent, PS CS4, Visual Studio, Maple, Foobar általában 20% CPU használat és 45% RAM alatt, úgy, hogy a rendszerhőmérsékletem 30°, CPU 40, winyók 25-27 körül, a ventik meg 1200RPM alatt mennek kb hangtalanul. De nem csak win alatt, hanem linux alatt is hasonló értékeket mértem. Milyen zajról beszélsz?
Tény, nem tescos házam van, hanem coolermaster, cm ventikkel, a winyók rázkódáselnyelő gumitalpakkal vannak rögzítve stb.. Nagyon el vagy tévedve. -
pixx #247 Azért ebben tévedsz, mert most elég erősen nyalja az Alma az Intel seggét. Nekik van a legjobb, és leggyorsabb prociaik. Ha nem kapták volna az i5, i7-ből, lemaradtak volna rendesen...
Az Intel most nagyon magasan van, kb. mint az Ati-Amd a videókártyákkal, Nvidia valószínűleg nagyon nehezen hozz be a lemaradást. -
pixx #246 Ja, ha a 13"-as Macbook Pro-t hasonlítod össze a 17"-os laptoppal, akkor nincs 1000 euró különbség, de ha csúcs Macbookot hasonlítod össze, ami 17"-es A 17"-es laptoppal, akkor nem kis különbség lesz. Tedd meg úgy, észt nem tudok adni sajnos, hogy lásd a különbséget... -
G_ArchAngel #244 Nem erted meg mindig?
Apple gepet nem geek-eknek csinalnak, hanem olyan embereknek, akik dolgozni, tanulni, szorakozni akarnak. Teged persze untat, de lehet egy jogot hallgato lanynak nincs kedve az iMac-be nyulni (otthon is lehet, hullaegyszeru...).
Nem mindenkinek van kedve/ideje/hozzaertese LEGOzni, mert azzal nem keres penzt, nem jelent kikapcsolodast.
Laptop-ot meg senki nem szokott megbontani, foleg mert a legtobb gyartonal garanciavesztessel jar. -
#243 Azért felesleges ez az összehasonlítgatás, mert az apple mindig fél-1 évvel korábbi - tehát majdnem mindig egy generációval régebbi - hardverrel adja a gépeit, 1,5-2xeres áron. -
G_ArchAngel #242 az iMac hangszoroi siman hozzak a kozepkategorias Creative vagy Logitech szintjet, de igaz, igenyes zenehallgatashoz kell jobb, de azt nem is szamitogeprol kell...
a MagicMouse-nal jelenleg nem tudnek jobbat a Wacom Intuos4 melle - jatszani alkalmatlan, de aki nem jatszik...
Szoftvert mindenhez kell venni, csak az arany erdekes: minden 10. PC-n Alma van, de az eredeti szoftverek felet megis OSX-re veszik meg...? -
#241 Budapesten meg kikapod az általad összerakott gépből a hibás ramot, beballagsz vele oda ahol vetted, és kapsz egy másikat. -
#240 400 font ~ 120K huf
Azért az nem jön annyira hamar össze :) Szoftvert, normális egeret, hangszórót a mac-hez is kell venni. -
G_ArchAngel #239 Jol van picur, menj tologatni az ablakokat, csak figyelj ne inditsd el egyszerre a passzianszt es az aknakeresot, mert kigyullad a zajdobozod:))) -
Justil #238 pffff. ember. no komment.
ebből és az ehhez hasonló kommentekből (meg a handras féle blogból is) látszik, hogy mire képes az apple féle agymosás. következő az lesz, hogy rátesznek 1 kéjlukat a gépházra, hogy ne csak gondolatban, hanem élesben is meg lehessen dugni.
aztakkor majd az lesz a duma, hogy "szar dzsunka pc, meg se lehet hágni"... -
Justil #237 de nagy a szád...
épp 2 hete voltam 1 cimbinél, mac book proja van, nem csináltunk vele semmit, csak neteztünk és sd filmet néztünk. szaggatni ugyan nem szaggatott, de úgy fujtatott mint egy gőzmozdony. ennyit rólad, meg a dzsunka macidról, pff. -
#236 szoftverek, wifi, bluetooth, rendes egér és bill, hangszórók, webkamera, etc etc...
sok kis dolog, de hamar összejön az a 400 font:) -
G_ArchAngel #235 Ez a mult, mivel a Nagy Alma mar Magyarorszagon van, ezert 3 napon belul javitaniuk kell az elromlott eszkozoket.
Londonban kersz idopontot, bemesz a Genius Bar-ba, elveszik a gepedet es elkuldenek inni egy kavet vagy enni valamit aztan mehetsz vissza a gepedert....
Ezt hol csinaljak meg meg? (Oke, nekem itt egy Apple Store 20 percre, tehat nem APR)
A masik, hogy miert huznek akarmit is? Dolgozok a gepen, jatszani nem jatszok 5+ eve, esetleg WC-n ulve az iPhone-on:)
ArchiCAD-hez meg csak memoria kell, sok.
(PS CS5-t meg nem vettem meg, arrol nem tudok velemenyt irni...) -
sathinel #234 ) Liverpoolból kiköltöztem most birkenhead-be kb 10 perces út sincs liverpool központjától, és 375 font egy lakás havonta. 3 háló, nappali, étkező, wc, fürdőszoba második wc-vel, kert, konyha. tax csak 800 font évente.:D
Ugyanazon hardware-nél mindíg elfelejtik az alaplapot, stb. Ha azok is megeggyeznek max a hűtés, és a ház lehet a különbség. Ha valakinek barbis, csillivilli, felvágós design megér ekkora különbséget csinálja. Én azon az áron inkább fél év múlva kiröhögöm egy mégnagyobb teljesítményű géppel.
Nem csak brand gépek lehetnek jók. Nem hinném hogy a neves tuningbarát eszközök, márkák Annyira szarok. Soha fel sem tudnák húzni a mac-et mint egy jó minőségű pc-t.
Mivel raktam össze pc-t nem keveset és javítani is kell ha elromlik jól tudom mennyi nyűggel járt. De volt hogy az apple kisgép tönkrement. 2 hét alatt javították meg otthon. Normál pc-nél max 1 hét után kötelesek alkatrészt cserélni jobb helyeken. -
bakagaijin #233 Hmm, ha valóban a nyílt szabvány lenne az ok, akkor nem a H.264-et, hanem az ogg-ot támogatnák. 2015 nincs olyan messze ám. -
#232 kapsz brutál hardver gépet 200e forintért is de az nem lesz egyenlő az 500e forintos géppel amibe mondjuk ugyanaz a proci meg ram van mint az olcsóbban
Ha ugyanaz a proci, vinyó, VGA, stb van benne, akkor miért nem ugyanaz?
Ha kapsz egy mekis burgert papírdobozban 200 Ft-ért, és ugyanezt 500-ért aranybevonatú márványdobozban, attól még a burger ugyanaz, ugyanannyira csillapítja az éhséget. -
#231 "Én Írországban vagyok és itt ilyen árban mozognak a dolgok:
Apple
PC
Gondolom az alu váz miatt több mint ezres a különbség..."
Ööö én még árkülönbséget sem látok, nemhogy 1000$-t.
(Mégegyszer magyarul: kapsz brutál hardver gépet 200e forintért is de az nem lesz egyenlő az 500e forintos géppel amibe mondjuk ugyanaz a proci meg ram van mint az olcsóbban) -
#230 "Azt hagy kérdezzem meg (nekem HP laposom van, szerintem nem egy szar márka szerintem), hogy akinek Apple gépe van, miért gondolja azt, hogy, amire nem Apple van ráírva az Szar? "
Én nem gondolom hogy a másik gyártó szar lenne, de ugyanaz a kategória az nem is olcsóbb, ezt a múltkori forumban elég rendesen kiveséztük. Ha HP-ban ugyanolyan paraméterű gépet akarsz venni mint egy macbook akkor valószínűleg még többet is kell fizetned érte mint az apple cumojáért. -
#229 "jogos érvelés, csak rossz. a pc nem a szar lengyel sört, akármennyire is nyomja az apple brutális marketinggépezete ezt."
Az a gond, hogy már ezerszer leírtuk, hogy a te home összeállított PC-d az lehet, hogy olcsóbb, de az olcsóbb lesz a HP, FuSi, Dell, stb gépnél is. Viszont ezek nem olcsóbbak mint az apple azonos kategóriás gépei / laptopjai. Ezekhez kell hasonlítani nem ahhoz amit te otthon összeállítasz. -
#228 "Mondjuk a BMW nem csak erről híres, hanem egy igen szerviz igényes autó is..."
Ezt általában azok mondják akiknek soha nem volt (szerintem soha nem lesz mert a suzukit is 20 év hitelre vették), persze a számok és tények mást mutatnak de ebbe én már belefáradtam. -
Katlan #227 "Nyílt levélben számolt le a flash technikával Steve Jobs"
A flesses fórumozók nyílt fórumon számoltak le Steve Jobs-szal. Elég csak megnézni ezt a 2százX hozzászólást, itt alattam... -
#226 Prémiummárka vagy sem hibátlan termék nincs. Akármiről beszélünk. -
G_ArchAngel #225 Nem fogjuk egymast meggyozni: Neked az Apple szarjai tularazott sznob jatekszerek, nekem a Win es WinPC-k igenytelen, csicsas, hasznalhatatlan szemethalmok...:)
Dolgoznom kell, sry... -
G_ArchAngel #224 a vilag 99%-a nem kocka, szoval kit erdekel?
mukodjon, amit hasznalok es kesz...