A Nokia bemutatta az N8-at
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
N82-ön pl. tökéletesen megy a flash...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Rendben, aláírom "okostelefonnak" nevezik az összes Symbian-os telefont - én a mostani hype-olt telefoncsodákról beszéltem, azért érezni, hogy egy Symbian N97 és egy HTC Androidos készülék között ég és föld a különbség.
A mondandóm lényege egyébként egyáltalán nem ez volt, bár ez úgy sejtem téged nem érdekel.
A Qt nem nyelv, hanem egy keretrendszer, volt szerencsém vele találkozni és sok minden elmondható (volt 2 éve) róla csak a sebesség és a kényelmes fejlesztés nem. Lehet, hogy ma már nem ez a helyzet vele, ezek szerint te jobban otthon vagy ebben - de akkoriban még ez volt.
A személyeskedésnek semmi értelme, részemrõl nincs vita olyan emberrel, aki a másikat kapásból lehülyézi.
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Ajánlom hogy olvass körbe mielõtt hülyét csinálsz magadból. A java kezd kihalni😊
Egyébként telefonos géppisztoly szerintem már van<#idiota>#idiota>
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Bármilyen statisztikát megnézel, akár az elõbb belinkelt oldalakon is, látható, hogy a Symbian egyértelmûen elkezdett kiszorulni a mobilpiacról, míg a két rivális népszerûsége exponenciálisan nõ (tény, az Iphone-é most egy kicsit lassult). 2007-2008as statisztikát (mikor még nem volt android) pedig legfeljebb érdekességként nézzünk, 2010es érzed azért, hogy relevánsabb.
Ezen az egészen nem érdemes vitatkozni amúgy - hacsak nincs részesedésed a Nokia-ban, vagy hasonló 😊
És attól, hogy kevesebb a "fölösleges" alkalmazás Symbianre mint Androidra és iPhonera (mert aki Symbiant vesz, annak ezek valószínûleg fölöslegesek, különben nem azt venne), még nem nevezhetõ kihaltnak egy olyan platform, amit többen használnak mint az összes többit együttvéve...
A Symbiannak jelenleg a Nokia-féle verziója lassan már 100%-os részesedésû lesz a platformon belül, az meg magával kompatibilis már elég régóta.
Ami a népszerûséget illeti, a symbian részesedése az okostelefon-piacon majdnem 70% volt legutóbb, mikor errõl láttam statisztikát (akkortájt kezdett asszem beütni a szifon, android meg még nem volt), szerintem most is bõven több 50-nél, az össz-telefon piacon meg olyan 30-40%, mivel sok nem smart oprendszernek is az az alapja.
Egyébként én trendekrõl beszéltem, szerintem ez várható. Az, hogy mekkora fejlesztõi bázis alakul ki az egyes platformok mögött jócskán befolyásolja azok szoftverválasztékát és így közvetve a népszerûségét is. Ezért mondtam, hogy számít, hogy melyikben mennyire egyszerû kódolni.
A trendek megfigyelhetõek egyébként egy kis guglizással is:
2008-as felmérés
2010-es felmérés
Várható trendek a jövõre nézve
Marketing részrõl
Munkapiac változása
Az olyan érvek nem érvek, hogy jó mert csak..., hülye vagy mert azért..., stb.
Mindettõl függetlenül az N8 lehet önmagában jó készülék.
Az N8 szerintem jól sikerült. Nekem bejön a külseje, ami pedig a paramétereit illeti, minden benne van, ami számomra fontos.
Nem foglalkoztam vele különösebben, a mobil fejlesztés távol áll tõlem egyelõre, de úgy tudom elég nehézkes programozni. Ráadásul az egyes Symbian verziók sem kompatibilisek egymással, ha ír valaki egy programot, akkor minimum 2-3 verzióra le kell tudnia fordítani. A Symbian-os telcsik nagyon széles felbontási skálán mozognak, így vagy több különbözõ felbontásra kell felületet készíteni és külön release-eket kiadni, vagy a programot felkészíteni arra, hogy mindenféle esetben jól mûködjön - ami megint csak nem egy leányálom. Ha megnéz az ember egy Symbian-os program-gyûjtõ oldalt, akkor pont ezt látja: minden Symbian változatra és mindenféle felbontásra külön program... Elég nagy kavarás, a fejlesztõknek és a felhasználóknak is.
Nem stabil platform, a Symbiannál semmi garancia nincs arra, hogy a most megírt programom a jövõre megjelenõ telefonokon futni fog. Az Iphone és az Android platformok ilyen szempontból most stabilnak tûnnek.
A nyelvek népszerûségét tekintve is hátrányban van a Symbian: ki programozna C++ban, ha az Androidra tud Java-ban is.
Ezért érzem haldoklónak a platformot, a Nokia is jobban tenné, ha rágyúrna az Androidra.
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Nade hogy ON is legyek: Ennek az N8-nak beszarás a kamerája! Ez már kompakt kamera színvonalat kezdni megütni! (csak kezdi, azért 100%-ra kinagyítva látszik hogy homályosabb, elmosottabb a képe egy közepesebb kompakt géphez képest), de ez még mindig beszarás ha azt vesszük figyelembe, hogy ez egy mobil kamera!
Egyébként az agyonajnározott Droidban is csak 550-es proci van és mégis nagyon jó.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
ÉS: WLAN IEEE802.11 b/g/n
:insert álleejtõs szmájli here:
Ott érdekes módon 16 gigát írnak, én lehet hogy inkább nekik hiszek, jobban vallana a nokiára, a HTC szokott ennyire spórolni a csúcskategóriában is, nem õk.
Ha Blackberry alatt push e-mailt értesz, szerintem lesz, az tudtommal alapszolgáltatása az újabb Symbianeknek.
USB 3 még számítógépekben se nagyon van, nem hiszem hogy telefonokban egyhamar lesz, meg különben sem olyan fontos.
Sõt, az új Palmban is benne van.
Az appstore látogatottságát meg én is mondtam, mint vonzó tényezõ.
Ha a nokia is veszi a fáradtságot és úgy felhájpolja a szimbit mint anno a gugli az androidot meg az alma a szifont, akkor lehetnek még itt érdekes dolgok.
Egyébként kártyafüggetlenül olcsóbbak néhol, mint a szólgáltatóknál, N900 legutóbb 130 körül volt asszem.
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Biztos túl sok a szifon a raktáron és el kell adni, mielõtt piacra dobják az új Nokiákat. Mert erõs a gyanúm, hogy utána rájuk rohad a szifon 😄
(egyébként N95-öm van most, és meg vagyok elégedve vele, csak hát elszáll az idõ a mûszaki cikkek felett)
Az igazság odaát van...
Egyébként tudom, hogy van benne, mert már máshol olvastam híreket a telefonról.
120k-t még adnék is érte. 😊
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD