Rift - Planes Of Telara
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Together we'll fly someday...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Healer-leaderként elõször én is használtam, aztán rájöttem, hogy semmi értelme, a healszerverzéshez semmi köze, a healing done-nak pedig pláne. Ha valaki nagyon nem tud healelni, az úgy is kibukik ha hullanak a rábízott emberkék, mint a legyek. Ha meg akad egy-két gyengébb láncszem, akkor a jobb healerrekre ráwhispeltem, vagy magam néha el-elejtettem egy-egy healt oda, ahova szükség volt...
Amikor a 3. kiégés után visszatértem Licsit ölni, folyton azt hallgattam, hogy csak Disc talenten lehet kihealelni a végsõ fightot. Én meg mondtam, hogy Holy vagyok, megoldom ezen a talenten. Megoldottam, de amennyit én tûrtem amiatt, hogy 'dehát a Disc...'. Úgyhogy Licsi kill után végleg le is raktam a WoW lantott emiatt...
Na, anekdótázás vége, a lényeg az, hogy ha a játék end-game tartalma olyan 'kihegyezett', hogy csak top-notch tankokkal / dps-ekkel / healerekkel megoldható, akkor ott nem a játékossal, hanem a tartalommal van a baj. Én ezért imádtam azokat a csatákat, ahol elõre megnézett tax nélkül, magunk kútfõjébõl próbáltuk megoldani a dolgokat. Néha eszméletlen nyakatekert dolgokat mûveltünk, de ha lement a boss, akkor kit érdekelt, hogy egy-másik DPS, Tank vagy Healer nem pengeélesre kihegyezett értéket nyújt a fight alatt.
Az persze tény, hogy mindenkinek meg kell tanulnia játszani a kasztjával. De ha ez egy raidfighton derül ki, akkor már régen rossz.
Szóval én legalábbis rosszallóan nézek erre a DMG meter / WWS elemzõs attitûdre. Mindenki hozza ki maga a saját kasztjából, karakterébõl a maximumot. Ennek elégnek kell lennie... 😊
Ez lényegében akkor egy PvE orientált játék? Mit tudni az end-game contentrõl?
Alienware M17x R4 - Nvidia 780m
Itt egy jan 10-i jegyzet, ez is ezt írja: The Kelari get a 100/80/60/40/20 percent critical hit chance increase for 5 abilities in order.
http://peripity.com/2011/01/10/rift-racial-quickfix-how-to-encourage-balance/
Itt pedig az aktuális állás.
Eddig kb. 300-an töltötték ki, de feltûnõ a válaszadók egységes nézete pár kérdésben, pl a többség nem akar repülõ mountot, nem akar damage metert, a kasztrendszerrel szinte mindenki elégedett, ahogy a community-val és a grafikával is.
\"Csak egy szimpla forma, aki nem szívja orrba\"
@Eksz: Hát õszintén szólva nem sok troll pappal találkoztam, a legtöbb pap Undead volt. Fõleg PVP-ben. Ja, meg Törpe (még a racial Fear Ward idején). 😊
A tánc más kérdés, az tényleg poén volt, külön /dance makróm volt, /y Dance for the horde! felkiáltással. Raid közben a ready check várakozások közben folyton ezt nyomtam. 😊
Meglatjuk.
Irogatjak mar forumon hogy valoszinu azt nerfelni/valtoztatni fogjak.
Defiant
Ethian
- Activates a device that surrounds the ethian in a magical shield absorbing damage equal to 25% of their maximum health. This effect lasts for up to 20 seconds.
-Strength, Dexterity, Intelligence, Wisdom and Endurance are all increased by 2% (Passive)
Kelari
The Kelari enters a frenzy, increasing their Critical Hit by 10% for 15 seconds. (CD 5 minutes)
Critical strikes deal 10% more damage & critical heals return 10% more damage (passive)
Bahmi
The Bahmi draws on the power of their Sefir, increasing their Spell and Attack power by 40% for the next 10 seconds(CD 5 minutes)
Reduces all damage taken by 2% (passive)
Gaurdians
High Elf
Call upon the spirits of the ancients increase the high elfs mana, charge, energy or power regeneration rate for the next 15 seconds. (CD 5 minutes)
Increase all healing received by 3% (passive)
Dwarf
Reinvigorates the Dwarf, causing them to regain 30% of their health over 6 seconds(CD 5 minutes)
Endurance increased by 5% (passive)
Mathosian
Blesses the Mathosian, healing them for half of the damage they receive each hit for the next 30 seconds for up to a total of half of their maximum health (CD 5 minutes)
Increases all damage dealt by 1% (passive)
Ettõl függetlenül azért igen, a balancera ügyelni kellene...
Hozzászólás a nyitó post-ot beidézve: Játsz szuper mariót, ott nem kell a faji speckók miatt aggódni.
Reakció a fentire: De Luigi magasabbra ugrik mint Marió! Kedves Nintendó, légyszives nerfeljétek le Luigit, mert ez így unbalance! 😄DD

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
Minel tobben jelzik itt hogy erdeklodnek-e egy magyar guild irant vagy hogy mivel tervezik a jatekot, annal jobb.
Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Én is alapvetõen healer beállítottságú vagyok (pap minden mennyiségben, prédikálni úgy is nagyon tudok... 😄), de azért persze ha Cleric túltengés lesz, mással is kipróbálhatom magam (mondjuk ilyenkor bejönnek az elmebeteg kis ötleteim, WoW-ban egy Priest-only instát hoztam össze egyszer, mondjuk effektíve kínszenvedés volt, de amíg az ott lévõk élvezik, addig az ilyesmi nem akadály).
Én az utóbbi idõben kissé carebear lettem, szó se róla, semmi bajom akár az open-PvP rendszerrel, addig, amíg az elviselhetõ kereten belül marad. Ha idõnként egy kis kergetõzés megy, azon nem akadok ki. De azt már nehezen viselem, ha gankfest megy, és fél órán át csak a hullámon táncoló ellenséges frakcióbélieket nézhetem (vagy az ûrállomáson üllhetek, mert az állomás alatt egy flotta áll), és nem tudok questelni, haladni emiatt.
Érdekelne a játék, a képeket videokat elnézve valoszinû hogy elörendelnék rá, de szeretném elötte kiprobálni a betában anélkül nem. Van valakinek 4eshez kódja? Egyszerüen sehol sem lehet találni. Aki már megunta vagy van felesleges légyszives küldjön egyet. Köszi
Akinek volt lehetösége irjon rolla egy összetett átfogó bemutatót azoknak akik nem tudják kipróbálni.
En is healer karaktert fogok inditani, az oldal nekem is mindegy.
En egy olyan guildet latnek szivesen, ami pl. az itt jelenlevo emberekbol alakul, szeretem tudni, hogy kivel jatszom egyutt. Az ilyen 'gyere mert magyar vagy' guildek tele vannak idiotakkal. Ha a guild olyan emberekbol all, akiket tisztelni tudok, akkor nekem mindegy, hogy milyen oldal, vagy milyen szerver, kovetek barmilyen kozos celt. Eleg idot officerkedtem ahhoz, hogy tudjam, mennyi baj van egy 40 fos tarsasag osszefogasaval.
A fo karakterem mindenkepp valamilyen healer lesz, a wowban 5 ev alatt megszoktam, es talan nem is csinalom rosszul 😊 Persze tele leszek funkarakterekkel, mar amennyiben a szuletendo fiam engedi 😊)
Ha esetleg tudni lehet arrol, hogy ki-mit indit, annak orulnek, ha beirnatok.
RIFT Standard Edition (1)
$49.99
Total: $49.99
(not including applicable taxes)
Nem tudom volt e már ilyen kezdeményezés, de engem személy szerint is érdekelne és valamilyen szinten mindannyiunknak, mint potenciális illetve már biztosan jövendõbeli Rift játékos valamilyen képet adhatna arról mire számíthat, ha valamilyen formában nyilatkoznánk arról ki milyen oldalon (guardian vagy defiant), milyen karakterrel, illetve milyen szerveren (pve vagy pvp) szeretne majd játszani ha eljön a várva várt idõ. Prózaian megfogalmazva én szeretném ha alakulna egy guild, magyar játékosokból, ami így megalakulhatna kinek a headstart, kinek a megjelenés alkalmával.
Másik dolog pedig, hogy én nem vagyok túlságosan aggodalmaskodó típus, viszont biztosra menni sosem rossz dolog, értem ezalatt azt hogy a Rift jobban bekerülhetne a magyar "gamerek" látóterébe. Ehhez arra lenne szükség, hogy egy jól átgondolt, magas színvonalú cikk, pár a játékot jól jellemzõ képpel megszülessen, és ez kikerüljön egy olyan oldalra amit sok olyan ember olvas akit érdekelhet ez a játék.
Köszönöm hogy elolvastátok,
Eksz
A fene vinné el õket. 😊
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
A játéknál már megrendelve, szóval azon már úgy se segít.
Kicsit bosszant mert új accounton akartam megrendelni, mert a cb-re a 'homokozós' e-mail-el regisztráltam kamu névvel, remélem nem lesz belõle gond.
Vagy itt ettõl nem fél senki? <#fejvakaras>#fejvakaras>
remélem nincs több kérdésed ezzel kapcsolatban..
Miután nekem euróban számol, kérdésem nem is lehet semmi... <#whatever>#whatever>
Ami a sort illeti, valamekkorára azért számítani kell induláskor, egy cég sem fog kétszer akkora szerverparkot felállítani az elsõ pár óra/nap kedvéért. A cb elsõ két eventjénél is volt sor pár órára, a 3. és 4.-nél már nem annyira mert nem mindenki lvl1-rõl kezdett.
remélem nincs több kérdésed ezzel kapcsolatban..
Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)
Ez csak annak a fényében kellemetlen, hogy az elõfizetésnél már azért némileg korrigáltak, noha még mindig nem annyival, mint ami reális lenne. Egyébként jól értem, hogy a játék elõfizetése drágulni fog Március 15. után? Vagyis annak aki nem fizet elõ Március 15.-éig az alap 30 napon felülire. <#fejvakaras>#fejvakaras>
A tömeg önmagában nem hiszem, hogy probléma lenne, hacsak nem jár valami gyakorlati hátránnyal (pl. ráállnak a questadó NPC-kre)...
, kepzeld el, mikor egyszerre 3000 ember probalja ugyanazt a questet megcsinalni.
Ezzel számolni kell, és vagy instancolni a régiókat (mint az Age of Conan-ban), vagy úgy megoldani a questrendszert, hogy az azonos questet végzõ emberkék ne zavarják egymást (most csak rémlik valami, hogy mintha a Warhammer Online esetén volt ez normálisan megoldva tán?).
Viszont azt sem akarjak, hogy 2 het utan meg ne legyen eleg ember instazni, stb. A szerver osszevonas meg annyira azert nem egyszeru, adatok mergelese, nevek, stb.
Szvsz hacsak nem sikerül alapból olyan elégedettség-faktort adni a játékosoknak, hogy a többség igenis maradni akarjon, akkor a szerver-összevonások elõbb-utóbb elkerülhetettlenek.
En inkabb ulok egy kicsit a queueban 😊
Izlések és pofonok. Én speciel utálom a quene-t. 😊
Az Aion esetében például én csak azért vettem meg a játékot, mert a barátaimnak bejött a játék, amúgy nekem legfeljebb az ázsiai karakter-kinézet volt talán az egyetlen, ami tetszett a játékban. Egy viszonylag rossz játékkal is el tudok lenni, ha cserébe jó társasággal tudok együtt lenni (jó, a Cataclyst esetén már határozottan nemet mondtam, nekem nagyon elegem van a WoW-ból...). Csak az Aion esetén úgy nézett ki, hogy õk a head-startal elindultak egy szerveren, ami viszont irgalmatlanul feltöltõdött, és 2+ órás várakozásra is volt példa. Õk nem akartak eljönni onnan és elveszteni a már elõrehaladott karaktereket (ez persze nem a játék hibája, hanem az övék 😄), én nem akartam órákig sorban állni, szóval kb. háromszor belogoltam egy normális populációjú szerverre, megállapítottam, hogy az Aion nem az én játékom (ezt amúgy a haverok is megállapították, õk sem fizettek be második hónapra, de ebben annak is része volt, hogy a végére nagyon megutálták õk is a hosszú sorokat), és cancel subscription...