8196

riftstorm-banner2.jpg

Mielőtt kérdeznél, légyszíves olvasd el ezt a FAQ-t!

PvE Szerver: Zaviel, Blightweald, Gelidra

PvP Szerver: Bloodiron

Megkérek mindenkit, hogy normális hangnemben fórumozzon,
trollkodásért, fórumképtelen magatartásért büntipont / szélsőséges esetben kitiltás jár!
  • 0Fritz0
    4870-esem van és átlagban simán megvan a 30 fps 1900*1200-as felbontás mellett, négymagos Phenom II CPU-val és 8Gb rammal (mondjuk szerintem ebből csak 3.5-öt használ a játék).
    Vannak olyan helyek, ahol leesik 10 fps-re, de azok általában olyan füves területek, ahol messzire is el lehet látni. (látótávolság maximumon, növényzet megjelenítése kis-közepes beállításon)
  • whisper
    Viszont ami érdekes és ez levágott.. levettem High-ról mediumra aztűn lowra és aztán meg arra minimumra és az FPS 1-2 kivételével változatlan volt. aztán levettem sima HD felbontásra és az FPS növekedésem maximum 5 FPs volt. Ez érdekes. WOW-ba Full HD_n újba ezzel a géppel 30-45 fpsem volt. Ezzel a d3d-s beállítással. víz kafa volt stb. remélem optimalizálják ezt!
  • BEAST #2352
    ha jól emlékszem talán két hétig, de nem biztos
  • KBB
    A játék valóban "nvidia párti", bár a legújabb ATi driverrel állítólag már jobb a helyzet.
    A procid mellesleg sztem képes lehet kihajtani a 460-ast, ha mégse van egy eladó e8200-am 3.2-őn alapfeszen jár ;)

A VGA vs CPU limites dolgokra visszatérve a játék beállításaiban elég egyértelműen minden csúszka mellé oda van írva, hogy VGA-t vagy CPU-t terhel meg jobban, szóval össze tudod lőni elég jól, illetve ki tudod deríteni, hogy mi a limit a gépedben.
  • Boncmester
    Mellesleg meddig marad rajtunk ez a rakás hülye felkiáltójel? Vagy mostantól ez jelöli, hogy ki mennyire fasza gyerek?
    Mert CIFU túlbuzgóságában mér a fél fórumot kimoderálta.
  • BoneDragon
    Jól. Ez beta 5 alatt volt. Beta 6-ban már 20-25 fps volt rifteknél, szóval javult a helyzet. De azt a 10 fps-t arra értem, mikor tömve volt a képernyő.
  • 0Fritz0
    A fórumokban azt írja pár arc, hogy jelenleg közel azonosan terhelődik a CPU és GPU a Rift alatt.
    Majd a következő bétánál megnézzük.
  • BoneDragon
    Csak nem kell neki 8 giga. DX 11-es játékokhoz se kell...
    Biztos, hogy optimalizálás probléma van a háttérbe, mert kedves nvidiások megint leperkáltak egy csomó pénzt, csak hogy az övékén fusson jobban.. Ez számomra annyira nevetséges. Ha már van egy játék akkor fusson már ugyan annyi fps-el ha azonos ár kategóriás videókártyáról van szó...
  • whisper
    Oké értem ,de Full Hd-val 20-30 fpsem van neked meg 10 ,ha jól értem. Akkor?
  • BoneDragon
    Lehetséges, de én nem cserélnék egyetlen játék miatt se videó kártyát. Inkább leveszem max grafikáról.
  • Boncmester
    Lehet, hogy még a RAM is eléggé számít neki, mert a 4890 a 4870-nél szerintem max 20%-al tud többet, viszont a ramom meg duplája.
  • whisper
    Jó ,de a hallottak alapján elég Nvidia párti ez a Rift. Most csak azt nem tudom ,hog ytudok szerezni egy GTX 460-t 38 ezerért. Kérdés az ,hogy érdmes-e ebbe a configba bele venni vagy hagyjam a francba mert 20-30 Fps helyett nem lesz 30-40fps. Sajnos a prohardveres test elég kétséges. Mert abból azt lehet levonni ,hogy játék függő az ,hogy a VGA teljesítménye dominál az FPS-be vagy a 2 vagy 4 mag.

Viszont ,ha BoneDragon-t veszem alapul akkor VGA függő a Rift mert,ha neki Atija van és nem klappol aés 10 fps-e van és nekem meg 9800gtx+ al 20-30 Fps akkor lehet egy GTX 460-al megjönne még egy 10-15 fps plusz.
  • BoneDragon
    Nekem ugyan ilyen procim van, 4870-el és 4 giga rammal. Ezek szerint eléggé videókártya igényes, mert beta 5-be volt, hogy 10fps alá is zuhant. Beta 6-ba már kicsivel jobb volt a helyzet. Van még mit optimalizálni rajta.
  • Rannah
    Szerintem ezzel a koncepcióval azért hagytak fel, mert anno nem volt a WoW 40 fős raid időszakában annyira szétmorzsolódva az MMO-zó embertömeg, mint most,és az összetétele is más volt a játékosoknak - értem ezen azt, hogy régebben jobban egy helyre (egy játékba) tömörültek azok a játékosok, akik akartak/képesek voltak egy ilyen volumenű raidben részt venni. Igaz, hogy most sokkal több játékos van, de érzésem szerint a nagy raidekre alkalmas emberek száma nem nőtt ezzel egyenes arányban, viszont elszóródtak több játékba.
    Az viszont tény, hogy annak a hangulatát semmi nem adja vissza:)
  • Boncmester
    Nekem egy Core Quad Q6600-as procim van és ATI Radeon HD 4890HD-m, plusz 8 giga ram, sosem volt akadás a játékban a béta alatt, ami a gépemből fakadt volna, így nem is néztem az FPS-t, olyan simán futott. A videokártyám nem sokkal erősebb, mint a tiéd, így lehet, hogy a prociból származott a sima futás.
  • whisper
    VIszont akkor ,ha jól értem itt játék függő ,hogy CPU vagy VGA limites a játék. Azt véletlenül nem tudja valaki valahonnan ,hogy a Rift melyikbe tartozik? CPU vagy Vga limit?
  • whisper
    Oksa . köszi.
  • Boncmester
    Olvasgasd ezt a tesztet, hátha segít vmit a döntésben:
    CPU vs VGA középkategória
  • whisper
    Viszont hardver kérdés a játékkal kapcsolatban!
    Ha most egy E7300-as 2 magos procival 4 giga rammal 9800GTX+ al 1920x1080-on high-on 20-30 FPS-em van és nincs pénzem mondjuk 4 magos stb. Viszont letudom cserélni a 9800gtx-et egy GTX 460-ra akkor valamivel jóbb lesz az FPS-em mert procim nem fogja kihajtani a 460-at maxra. A kérdés csak az ,hogy a 20-30-as FPS ről lesz -e valamilyen növekedés mondjuk fix 30-40-re?

--Azért Ide írom mert RIFT-re értendő ez a kérdése. Konkrétan erre a játékra kéne.--
  • Boncmester
    LOL, ez tetszik :D

Amúgy pl az Infernum is latinul van, de egyébként az tény, hogy nehezebben mondják ki, sőt, leírni sem tudják.
  • whisper
    Remélem ,hogy a 10 fős raideket csak abból a célből törölték ,hogy ne 600 kis guild legyen , hanem pár nagy több fős legyen megalkotva. Amúgy a 20 fős sz.tem könyebb mivel ,ha ott 1 -2 dps vagy 1 healer kiesik akkor álltalában nem akkora érvágás mint,ha tízfősbe mondjuk 2/3/5 felállásba kiesik 2 dps. WOW vanilla 40 fősek kafák voltak Én is azt hiányoltam a mostani wowból. Érdekes tökre működtek. Most meg a 10-25 fősek meg alig akaródzanak! 8)) (Leszámítva azt a pár értelmesebb guildet)
  • Me0w
    Utanaolvastam a raid rifteknek kicsit, amiket osszeszedtem. Lehet, hogy valtozni fognak, vagy nem pontosak, elnezest.

- A raid rifteket kulonbozo specko planar lure-okkal lehet megnyitni, amit vendoroktol lehet venni, magas repu szukseges hozzajuk.
    - Ugyanugy ahogy a tobbi riftet, ezt is termesztesen a megfelelo szintu tear-bol lehet nyitni, ergo addig kell futkoraszni a mapon, mig talalsz egyet, ami nem foglalt mar.

Erdekes eddig a koncepcio :)
  • Boncmester
    Nem biztos, hogy ez lesz a guild neve a live-on, tekintve, hogy lettek új tagok, plusz valószínű ékezetes karakter nem lesz megengedett. Béta 6-ban FistOfSigmar néven toltuk, mivel ez volt a guild régi neve még Dragonback Mountains szerveren 2 éve.
    Amúgy szerintem hasznos a magyar név, hogy más magyar játékosok, akik mondjuk ide nem találnak föl, de játszanak, azok egyből lássák, hogy oda pl lehet jelentkezni.
  • Wizzurah
    Értem, köszi szépen.
    Hm végülis van okosság a pvp és pve-ben is.
    Roleplay kizárva akkor.

és azt hiszem pvp... inkább raideljenek párszor, de én is tudjak ha éppen ahhoz lesz majd kedvem. Kivéve ha szinte az összes guardian pve-re megy, akkor egyedül csak én nem leszek fekete bárány....

Köszi a választ még 1x.
  • KBB
    PVP szerver: az ellenséges frakció játékosai megtámadhatják egymást nyílt területen is.
    PVE szerver: az ellenséges frakció játékosai NEM tudják egymást megtámadni nyílt területen, hacsak nem kapcsolják be a pvp flag-et ( /pvp).

Roleplay változataik: ugyanaz az alap szabályrendszer kiegészítve ilyen szerepjátékos szabályokkal, minthogy nem lehet csak fantasy-s neved meg nem beszélhetsz a harry potter új részéről a general chat-en és a többi, ezt jobban eltudná mondani egy olyan ember aki játszott már RP-n.
  • Wizzurah
    Ne nézzetek balféknek kérlek, de én azt szeretném megtudni, amit valószínűleg rajtam kívül mindenki tud.

Na most ha jól értem, akkor lesznek pvp és pve szerverek. Olvastam még olyat, hogy roleplay, stb.
    Valaki tudna felvilágosítást adni arról, hogy a riftnél melyik lehetőségnél mi a különbség?
    Én... amivel játszottam és volt ilyen különbség, ott annyi volt, hogy a pvp szerón a saját nationom pk-zott egyfolytában...

Alapvetően a pvp-t szeretem és szeretném írtani a defiant majd, nekem ez a lényeg. Nem nagyon vonzanak az insták meg a nagy összebarátkozós, közös küldizések... nem zavar, de... én ölni akarok.

Szóval ha valaki megírná nekem normális módon, hogy mi a különbség, akkor azt megköszönném, bár már így ismeretlenbe is a pvp-re szavaznék.
    Köszi.

Ja és... Lehet közölnek olyan hírt, ami nem tetszik, de szerintem nem kell egyből quitet hirdetni...
    Vegyétek meg mind és nem lesz gond, startnál tali. Mondjuk valami aktív, pvp-s kocka guardian guild-be jelentkeznék én is.
  • Murmur
  • Laroa
    :DDDDD
  • KBB
    Ezen majdnem legurultam a székről :D
  • 0Fritz0
    RIFT a pajzson?

Ebben van angol is. :)
  • gatyo
    Szerintem sem kellene a "Sárkány Lovagrend" majd live-on mert kicsit gáz. Lehetne helyette mondjuk "Északi fény vándorai" vagy "Sötét lelkek mecénása"
  • BoneDragon
    Pont azt néztem én is.
  • Laroa
    Boncmesteré a legszebb. Leírt egy dolgot az élet egyik alapigazságából, erre 3 büntetőpont :D:D
  • 0Fritz0
    Irigykedsz, flémtárs? :)
  • Murmur
    Ne kárörvendősködj, azért is bünti jár. :))
  • teb
    Vájogvető Batman, Bádogos Andzsinszan, esetleg Kolompár Winnetou, Bangó Sony
  • Me0w
    Besirtam a buntetopontod okan :D
  • Laroa
    Egyébként abba kéne belegondolni, hogy az Észak-Amerika lakosságának jelentős része spanyolajkú, így nem véletlen hogy volt csomó spanyol guild név. Gondolom volt nem kevés francia is a kanadaiak miatt is...
    doh..
  • Laroa
    Az achievementből jön, nem ugyanaz mintha szabadon választhatnék valamit. Pedig teljesen jó lenne a Dr. Kalányos Leonszidó :D
  • Laroa
    Hö? Nem történt itt semmi becsmérlés. Beszélgetés folyt, meg egy kis trollkodás korábban :D