8196

riftstorm-banner2.jpg

Mielőtt kérdeznél, légyszíves olvasd el ezt a FAQ-t!

PvE Szerver: Zaviel, Blightweald, Gelidra

PvP Szerver: Bloodiron

Megkérek mindenkit, hogy normális hangnemben fórumozzon,
trollkodásért, fórumképtelen magatartásért büntipont / szélsőséges esetben kitiltás jár!
  • Madmano
    Akár egy warrior is?
  • Boncmester
    Minden kaszt lehet healer, mert mindegyiknek van heal soulja, de leginkább a Cleric.
  • Madmano
    Lehet amatőr kérdés,de healer milyen kasztból válik?
  • Boncmester
    Még mindig van egy eladó Rift Collector's editionöm 8 ropiért.
  • Rannah
    Őszintén szólva azért zavar a dolog, mert eddig normálisan ment...ha az elejétől ez lett volna, azt mondom, ok. Bár szerintem szokásos "szerencsém", hogy megint azoknak táborába tartozok, akik szívnak:9

Az xp-t úgy tudom a béta idejére eléggé megdobták, és többek között elvették a level limitet a hátasokról is, de ezt induláskor visszacsinálják.

• BoneDragon
    Nekem meg pont az a nagyon nagy pozitív benne, ha sok mob van egy kupacon, akkor kilootolja az összeset. Szerintem ez nagyon jó! Rengeteg mmo-ba volt azzal problémám, hogy kitudtam lootolni az egyiket, de a többit már nem. Nálam ez + pont!
    Az xp meg beta alkalmából meg van növelve.
  • Boncmester
    Igen.
    Minden soulod meglehet, és ezekből 4 féle setupot todsz összeválogatni, amik között egy kattintással tudsz változtatni.
  • DragonKnight
    Tegnap kipróbáltam a bétát én is.
    A következő vason és beállitásokkal:
    Core I7 870 4 mag 8 száll, 2.93Ghz
    4GB RAM
    Asus D2X Xonar (ha nem kapcsolod ki a GX-et ez az Asus EAX akkor crash)
    ATI HD5870

1920x1080 ULTRA beállitások minden maxon ahogy csak lehet.

Guardian Mathosian Warriorként kezdtem.
    No igy 20-40fps volt mindenhol. lvl11-ig jutottam este, végig a kezdő területen, questek meg rift és inváziók voltak az elf erdőben dögivel.
    NEM volt se lag se egyéb gond (kivéve az ismert Asus hangkártya bugot).
    Tökéletesen stabilan ment soha meg se röccent, még akkor se amikor 2 full raid party próbálta leverni ugyanazt a riftet.

Szóval a kliens stabilitása előtt le a kalappal. Sok MMO bétát megértem már de eddig talán ez volt a legsimább, legkiforrottabb. Talán csak a WAR tudja egy kicsit befogni.
    Viszont ami miatt a fejlesztőket nyilt szini kivégzésben kell részesiteni az az animációk és a bűn ronda petek.

Pl. mikor megláttam hogy hogyan ugrik a full plate warrior (mint Armstrong a holdon) akkor majdnem kiköptem a sört.

Kissé zavaró az is hogyha leverek egynél több mobot és lootolok akkor egyszerre lootolja az összest. Mikor ezt először láttam azt hittem hogy a többiből valaki kiszedte előlem a motyót vagy lejárt valami timeout.

BTW csak a bétaban ilyen rakéta szerű a szintezés? 6:50-től (igen hamarabb kezdték :D) éjfélig 11.5 szintet gyűjtöttem be lassan olvasósan izlelgetve a dolgot, előtte sose próbálva. Ezzel a tempóval - megengedve hogy később exponenciálisan nő a XP igény - akkor is érthető ha 6 nap béta alatt 42-es lvl capot kell tartani, de mi lesz később?

• Rannah
    Azt már végigzongoráztam, régebbi/újabb driver tesztek, stb. Nem volt semmi gondom eddig, csak most ütött be...
    De mind1, majd lesz valami, max. megcsinálják/rájövök mi van (vagy nem )
  • vgyuri
    Sziasztok, azt olvastam itt, hogy 4 féle soul elosztás között lehet váltogatni. Ez csak a pontokra vonatkozik, vagy az archetype-t is le lehet így cserélni? Pl. egy karakter lehet bard, assassin, marksman és riftstalker is, ha váltogat?
  • Probatbicol
    Ez érdekes, mert nekem is ati kártyám van, eddig 30 fps-em volt-mondjuk nekem azzal sem volt semmi bajom- most meg 40 lett ugyanazokkal a beállításokkal.
    Volt itt valahol egy link, egy fórumbejegyzésre, az egyik legújabb ati drivert kell használni, abba direkt a Rift kedvéért kerültek javítások.
  • Laroa
    Nem tudom, nekem semmi bajom, 0 laggom van. Igaz én 35ös zónában vagyok :)
  • Rannah
    Nem feltétlenül az a baj.
    Az én gépem ennél jobb, de sajnos ATI kártyás, amivel szívás van.
    Ennek ellenére az eddigi bétákon teljesen normálisan ment adott beállításon, most meg ahhoz képest vissza kellett vennem, és még úgy is iszonyat szar volt.
    Az tény, hogy a kezdő területek 1-20 eléggé le voltak terhelve, viszont a 20 felettieknél is elég idegesítő volt a röcögés.
    Félek el*tak valamit:(
  • Laroa
    Recommended System Specification

Operating system: Windows XP, Vista or 7
    Processor: Core 2 Duo 2.2 GHz or better
    Memory: 4 GB
    Hard disk space: 15.0 GB available
    Desktop Video: Nvidia GTS 250 or better
    Notebook Video: Nvidia GTX 200M series or better
    Sound: DirectX 8.1 compliant card
    DirectXŸ: 9.0c, June 2010 update
    Broadband internet connection (DSL, cable modem or other high speed connection)
  • Murder3
    nagyon laggol az a baj.
  • Laroa
    "szintembeli mobok 2-3 simán lever pár mp alatt."
    Mwhahaha
  • Lord Zax
    Na bejutottam. Nekem az az észrevételem mintha az eddigi instákat mégjobban lenerfelték volna, nagyon könnyüek igy már, bár lehet csak azért mert közben lassan fejlödök is. Az uj insta halál nehéz viszont.. bár gondolom azt csak max 45 ösön lesz érdemes kiprobálni. Ami még furcsa az uj mapon egyedül nemnagyon lehet már boldogulni szintembeli mobok 2-3 simán lever pár mp alatt.
  • Bhalage
    elektrocute nektk mukodik?!
  • Rannah
    Az alap varázslatok charge-ot adnak, de vannak olyan varázslataid, amiket charge-ot használnak. Azokat csak akkor tudod ellőni, ha van charge-od.

A Zephyr guild pl. Icewatch (PVE)/guardian oldalon van.
  • Murder3
    charge az mire jó?
    a spelleknél írja h +x charge de az mit segít?

Illetve melyik szerón vagytok?
  • Murmur
    Esetleg a router menüjében nézzen szét és ott nyissa meg?!
  • Wizzurah
    Otthonról, semmi extra, amitől tényleg ilyen hibája lehetne, azt írtam volna akkor ,szóval se vírus írtó, se kolesz semmi extra, csak ezt írja ki neki. De akkor lehet írunk az official fórumra, csak itt gyorsan reagálnak mindig meg magyarul, sajnos nem jött össze most. De köszi a reakciókat.
  • Murmur
    Nem értek hozzá, de ha pl. koliból, vagy iskolából nyomja, ott lehet tiltva vannak bizonyos portok.
  • Wizzurah
    Semmi tűzfal, semmi vírus írtó, nincs semmi. Szimplán ezt írta ki neki egyből. Belogol elindul a játék, ugye tölt és úgy 88 %-nál azt írja ki neki...
    Mindenki másnak elindult.
  • BoneDragon
    Igen. Szeretném tovább vinni a warrioromat, mert múltkor nagyon megtetszett. :)
    Amúgy most enged be, 1 perc van még.
  • Murmur
    Mondanám, hogy menj másik szerverre, van kb. 7, ahova instant be tudsz lépni. De gondolom a korábbi karaktereid a Cloudborne-on vannak. :)
  • e57
    Gondolom havernál be kellene állítani a tűzfalat rendesen, és kinyitni az említett portokat.
  • teddymac
    hogyan és melyiket ?
  • foxxi
    ez a Twitter baxottul kellett bele...
  • Wizzurah
    Sziasztok.
    Havernál ezt a hibát írja ki, tudja valaki miért lehet és hogy lehetne kiküszöbölni hogy ki tudja próbálni a gamét? Előre is köszi

"Failed to connect to the server. Network ports 6000-6020 appear to be blocked. Please contact customer service."
  • Emann
    Nalam olyan hiba van h 99%os toltesnel megall a jatek de nem fagy ki csupan all a betoltokepernyo.
    Vki talalkozott a hibaval? Esetleg tudna segiteni?
  • BoneDragon
    1 óra 9 perc és már tolhatom is. :)
  • Bhalage
    az kene hogy aki preorderes istencsaszar azt beengedi, ha nincs hely akkor random nub random linkdead azt csá modszerrel :D
    malav ird be feedbackbe letszi kosz
  • BoneDragon
    775-ös sor van előttem. Éjfélre talán bejutok.
    Oké, hogy kellett az open beta, de ne én szívjak miatta. :D
  • Bhalage
    remelem nem bandolero neven futsz

- van potencial a jatekban de keves
    - maga a korites (tortenet stb) sztem szar wowhoz meg aionhoz lotrohoz kepest (amit ugye alt ismerunk).
  • TDC Geronimo
    nubok ezt nem érthetik sry
  • Bhalage
    buziak twittelnek ;d
  • BoneDragon
    Na akkor én is bele vetem magam a betaba! Jó játékot. :)
  • Lord Zax
    mindenkinek ilyen orás sorok vannak? 1lsö mp ben nyomtam a belépést erre dobott egy 750es sorszámot 1.2 orával, szépen megvárom erre a belépés elött calculate error és dc.. most kaptam egy uj sort. 2 orával ez elég vicces.. föleg a ha a végén megint ujrakezdi
  • eLiXir
    Nah most van alkalmam kipróbálni. Champion warriort néztem ki magamnak, WoWozni wowozok megjelenés óta, 2 éve world top 20 környékén mozgok amit a guildet illeti.

Volna pár kérdésem:
    - mennyi potenciál van a játékban?
    - azok, akik már régebb óta tesztelik, és esetleg más MMORPGt is toltak már, mi az összefüggő véleményük? van esélye a WoW mellett?

kösz a válaszokat