8196

riftstorm-banner2.jpg

Mielőtt kérdeznél, légyszíves olvasd el ezt a FAQ-t!

PvE Szerver: Zaviel, Blightweald, Gelidra

PvP Szerver: Bloodiron

Megkérek mindenkit, hogy normális hangnemben fórumozzon,
trollkodásért, fórumképtelen magatartásért büntipont / szélsőséges esetben kitiltás jár!
  • dzsihad2
    rakd vissza a régebbi drivert, az újat nem szereti a játék
  • TDC Geronimo
    Nyitottak új angol PVP szervert. Első dolgom lesz, hogy beírom a kis nameplateket feedbackbe...Pont jó méretűek voltak előző betaba de most.. :s

Twitter integrációt meg imádom <3
  • teddymac
    hát én semmit nem latok a jatekból mert remeg a kép meg ilyenek :)
    Hajrá ATI :)
  • Skill
    benéztem az hittem headstart kezdődik most =(
  • TDC Geronimo
    Na látom karakterlapon megcsinálták a fényeket rendesen és nem olyan sötét a karakter most már, hogy szart se látni :)

Viszont a nameplateket nem tudom minek csökkentették. Olyan kicsi lett, hogy alig lehet elolvasni :D

Testeltem beépített twittert is, király lett :)
  • Me0w
    Beta 2 ota nem torolnek karaktert, nem tudom miert vagy meglepve :)
  • Skill
    őő nekem megvan a bétás karakterem
  • Morpheus_v2
    mennek már a szerverek!
  • Boncmester
    Srácok, van egy eladó Rift Collector's editionom 8 ropiért, PM nekem, ha érdekel a dolog.
  • Laroa
    Cloudborne-t kár javasolni bárkinek is, minden bétában fullon volt és esélytelen volt bejutni
  • Bhalage
    hat en releaseben biztos nem guardiant fogok tolni
  • Morpheus_v2
    Nem, csak a béták elején mindenki attól tartott hogy alig lesznek guardian oldalon, így hát a legtöbb guild ott alakult, ha jól emlékszem.
    Én a Whitefall nevű pvp szerveren tanyázom pár magyar társammal a defiant oldalon.
  • radical
    Bétában aki PVP szervert szereti az jöjjön a Cloudborne-ra, vagyunk páran Guardian oldalon!
    Keressétek Lilcath-et a guildinvitehoz.
  • foxxi
    Thx Master!
  • Tindalos
    Hmmm... ennyire népszerűtlen a Defiant oldal? :O
  • Gyogyito
    WTB edit gomb: vezetőivel
  • Gyogyito
    Így van. A guildek gezetővel folyik egyeztetés, de addig, amíg nincs 100%-os info arról, élesben milyen szerverek lesznek, addig nincs mit közzé tenni.

Foxxy minden jól írtál: Icewatch szerver, Zephyr a guild neve. Van hun chat is /join hun.
  • calanor
    Cloudborne szerveren vagyunk egy páran magyarok , bár nem tudom hol van a legtöbb.
  • Skill
    szokott lenni hun chanel vagy hasonló?
  • foxxi
    Én ide mögyök, me eddig is jó volt itt

Icewatch szerver Guardian - Zephyr Guild ( ha minden klappol majd - értem szervernév stb. )
  • Skill
    valaki ajánlana egy szervert vagy bökjek rá az egyikre ?
  • TDC Geronimo
    Szervernevek most már véglegesek lesznek, majd el lehet dönteni akkor, hogy ki, hova megy.
  • Skill
    megbeszélték már a klánok , hogy ki hova megy?
  • Laroa
    CIFU!
  • Count Adyn
    :D

• Me0w
    Nem akarok elitista geci lenni, de nalad nagyobb szarragot azert nehez talalni :) Johogy nem masodperc alapu szamlazas legyen mar, nehogy 27 Ft-al tobb legyen, mert meg meg kell varni a 30 sec logoutot is varoson kivul...
  • Me0w
    +1
  • Count Adyn
    ámen:D én lusta lettem volna ezt mind leirni:D
  • Bhalage
    uhhh bigriszpekt, jol irtad
  • Murmur
    Úgy értettem, hogy lehet kevés bárd van még, és nem sírnak miatta (sokan).
  • foxxi

Ez a mondandód - FAQ első pont gyanus!
  • Laroa
    Hogy érted hogy kevés? 1v1ben, ha nem healer az ellenfél a virtuoso = free kill az ellenfél :)
    Ha meg healer akkor egyszerűen nem tudjuk megölni a másikat. Volt cleric ellen 5 perces duelem...
    @Murder3: Azért fizetsz havidíjat, hogy karbantartsák a szervereket, fizessék az alkalmazottaikat, kapj új contenteket ha van elég előfizető stb. Ha nem tetszik van elég sok free to play mmorpg a piacon. Igaz ott azért kell fizetned, hogy legyenek normális cuccaid.
  • DragonKnight
    No látom hogy elindult a flame war a havidíj körül.

1. Biztos vannak olyanok akiknek erre nem telik. Ők az a réteg akiknek a gépre se tellene ha az apuci/anyuci nem vette volna meg nekik.
    2. Vannak olyanok is akik elvi okot csinálnak abból hogy nem fizetnek egy játékért mert lehet tört szerveren játszani vagy mert azt hiszik hogy ha egyszer megvették akkor minek fizessenek többé érte, vagy pedig azt mondják ha mások tudják ezt ingyen csinálni akkor akik ezért pénzt kérnek azok rohadt kizsákmányolók.

Mindenki aki ezért sír az döntse el hogy melyik két nagy csoportba tartozik, ha egyikbe se akkor meg jelentkezzen valahol hogy vegyék nyilvántartásba mint új állatfajt.

Ha valaki az 1. csoportba tartozik ( mint pl. az életkorából ítélve ide tartozik murder3 kolléga is) akkor annak azt tudom javasolni hogy van elég sok ingyenes MMO mostanában ami elég jó azokkal pont úgy el lehet verni a leckére szánt időt mint pl. a RIFT-tel. Pl. DDO, LOTRO, GW hogy csak a nagyobbakat említsem

Ha valaki a 2. csoportba tartozik tehát pénze lenne de elvei vannak akkor a következőn kellene elgondolkodni. Ha manapság megvesz egy akármilyen nem MMO játékot azt legjobb esetben is 1 hónap alatt kivégezi sokadszor és megunja. (van amiket akár 2 nap alatt is ki lehet végezni) Az MMO-k általában adnak 1 hónap játékidőt az alapjátékért cserébe tehát ebből a szempontból kb. hozzák az ár/érték arányt. Ha egy hónap alatt nem sikerült max level szintre kerülni akkor még jobbak is mert NEM sikerült kivégezni a játékot. De azért hogy állandó új tartalmat kapjál ezért valamit adni kell a fejlesztőknek mert elébb utóbb éhen halnának. Erre van kitalálva a havi díj.
    Persze lehetne az a modell hogy mint a GW-ben fél évente van egy kieg amit meg kell venni (ha leoszottad az árát akkor majdnem kijött a havi díj). Vagy pedig item shopbol kellene vásárolni minden féle jót ami nélkül nem haladnál a játékban és akkor ha komolyan játszol a havi díj többszörösét is ki lehet adni ilyen módon. (pl. DDO/LOTRO ahol a Turbine elég jól kaszál)

Persze lehet tört szerveren is játszani bevállalva azt hogy a szerver akkor megy amikor akar akkor törlik a karidat amikor akarják és úgy szopatnak ahogy tudnak. Igaz ingyen van de olyan szolgáltatás jár érte mint amennyibe kerül.

Szóval akinek nincs pénze/nem akar fizetni annak azt tudom tanácsolni hogy nem itt kell a verni az asztalt hogy milyen rohadtak a fejlesztők hanem azon kell elgondolkodni hogy valami baj van a világképükkel.
    A pénztelen diákok is összetudnak rakni 3k-t zsebpénzből vagy büfé pénzből de akár dolgozhatnának is a diákmunka jobban fizet mint 3k és még a jellemüket is építené a dolog.
    Sőt ismerek olyan diákot is aki WoW powerlevellinggel keresi meg a pénzt hogy játszon igazi vállalkozó szellem :D

A fizetni nem hajlandó egyének pedig elégedjenek meg azzal az érzéssel hogy ez a játék nem éri meg az ő pénzüket és várják nyugodtan az űber MMO-t miközben tört WoW szerveren húzzák fel a 100. törlendő karit
  • Bhalage
    ez nem egy egyszeri projekt, hgoy kiadjak es soha tobbet nem foglalkoznak vele, hanem van mogotte egy folyamatosan fejlesztendo/karbantartando struktura.

ezt kell megfizetned, nem gecisegbol kernek penzt, hanem hogy fenntartsak magukat + egy kis profit.
  • dzsihad2
    hidd el, ez a pár dollár a külföldi előfizetőknek aprópénz, arra meg, hogy nálunk mennyi magasról tesznek.
  • Rannah
    Relatív, hogy mennyire drága cca 3000 HUF egy folyamatos szolgáltatásért- MMO körben teljesen átlagos ára van, és ha úgy nézed, ebből 1 hónapig megvan a szabadidő program, míg egy "görbe estén" simán elköltesz 2x ennyit is akár.
    A TV-ért is fizetünk, de azt se nézzük 7/24-ben, szvsz ugyanaz a kategóra.
  • KBB
    Ritka alkalom, de maximálisan: +1
  • Boncmester
    Szerintem hasznos, pl nincs tele a játék 8 évesekkel (bár a 12 évesek már ki tudják sírni anyucitól a pénzt), plusz azért fizetsz, hogy fejlesszék és fönntartság a szerverparkot.
    Azok a tetvek akik meg tört szerveren játszanak, na azok elmehetnek a kurva anyjukba, mivel egy olyan játékot tolnak, amit többek közt az én havidíjamból fejlesztenek, így ergo mintha nyúlnák a pénzemet.
  • KBB
    1 hónapos havidíj az pontosan az, aminek látszik: 1 hónap, pl. március 1-től április 1-ig. Teljesen mind1, hogy 7/24 online vagy offline töltöd a játékban.
  • Murder3
    ergó mind drága ha az alap 10k oszt még fizessek hónaponta 3 ezret.
    minden szarnak havidíj ami teljesen elbaxa az egészet akkor legyen ingyenes és havidíjas vagy ne legyen free de ne legyen havidíj.

amúgy a havidíj az úgy van h játékon belül nézi a játszott napokat vagy?
    hónaponta ha lejár midn1 mennyi az ingame játékidőm?