8196

riftstorm-banner2.jpg

Mielőtt kérdeznél, légyszíves olvasd el ezt a FAQ-t!

PvE Szerver: Zaviel, Blightweald, Gelidra

PvP Szerver: Bloodiron

Megkérek mindenkit, hogy normális hangnemben fórumozzon,
trollkodásért, fórumképtelen magatartásért büntipont / szélsőséges esetben kitiltás jár!
  • whisper
    Hja persze nekem sincs bajom csak kezd lehalni a VGA-m és cserélnem kell. de egy 5770-en ért bruttóba sajnálom vagy egy 450 Gtért az árát. ezért jött szóval a 460 GTX OC/ ATi6850 Extreme Edition. mert ebből kettőből tudok szerezni egyet nettóba.
  • Bhalage
    van egy valag benchmark progi (guglizol egy cpu load-ot stb), en nem hasznalok ilyet, mivel hasit minden es tokre nem erdekelnek a szamok.

nem tudom hogy a 4procimag miatt v a 64bites oprendszer miatt, de kurva jol lehet alt tabolni akar 2 jatek kozot is. abszolu semmi reccenes onnan elhet folytatni ahol abbahagytam ;op
  • whisper
    De ez mért írja ki 2x amit írtam.
  • whisper
    Arra kíváncsi lesz k,hogy emlékeztek-e arra ,hogy WOW-ba Kezdő Betaba alul volt grafikázva a Beta és mikor megjelent akkor rá lett húzva extra textúra....

Értem. Köszi az infót.
  • Fritz Von...
    Alapon megy egy 4850-es Atival. Az is alap. Ez a játék van annyira lowres textúrázottságú, hogy simán elmegy ilyen gépen is. Egy grafikailag egy wow 1.5, nincs nagy erőforrásigénye.
  • whisper
    Figyu és az E8400-ed alapon megy? 3.2-n? Milyen VGA-val?
  • Fritz Von...
    E8400 Core2Duo, 4GB Ram, 23" fullHD monitor, WinXP Sp3, Ultra beállításokkal 30-35 FPS nagy Rift eventnél.
    Sztem is gond van Dragon gépével. :D

• whisper
    Windows intézővel nézzem a CPu teljesítményét mennyit eszik Rift közben vagy mivel tudom pontosabban lemérni ?
  • whisper
    Haverom Black editionos Phenon 2 X6-al 6870-el full HD-ba midnen maxra rakva 40-60 FPS akárhol. 5870 elvileg erősebb mint a 6870. Dragon ott valami nem kóser.
  • Bhalage
    ocska i5-4gb ram-tapolt gtx285
    ugyanaz a fps, szal vmi gond van a gepeddel
  • DragonKnight
    Core I7 870 4 mag 8 szál (a játék használja a több magot)
    4GB RAM
    ATI 5870 1GB RAM
    27" full HD (1920x1080) monitor
    Windows 7 64 bit, 2010 júniusi directx pakk.
    Ultra beállítások vagy egy kicsit jobbak (látótávolság , fények és részletesség a maxon)
    Silverwood, Gloamwood 50-60fps. Rift buli 2-3 raid party teli casterrel és particles-el 30-40 fps

Játék közben mind a 4 mag jár igaz nem 100%-on de a kellemes 50-et hozzák, ami azt jelenti hogy csak egy szálat futtatnak de azt rendesen.
    Memóriából nem fogy olyan sok ami kellemes meglepetés.
  • Avenger
    Ha gondolod akkor letesztelem 102cm-es lcd Tv-n fullHD-ben is :D De szerintem az már sok lenne neki :)
  • radical
    Jaja erősen procilimites lesz neked a rift mert ha nem tévedek ez csak egy kétmagos. Illetve nem csak a rift hanem majdnem minden újabb játék.
  • Gear
    Egy nagy klán is jó de a 2-3 kisebb is. Ha egy nagy klán van akkor ott biztos lesz oszlás, ha 3 akkor meg ezek közt kialakulhat egy vándorlás s mindenki a helyére kerül előbb utóbb. Tehát mind két megoldás ugyanazt fogja eredményezni szerintem. Lesz egy nagyobb aktívan raidelő meg egy lightosabban játszó klán.
  • whisper
    Igen itt van a baj 24 colos Full hd moncsim van és megnéztem ,ha levettem a felbontást akkor ilyen 7-8 Fpst nyertem csak vele viszont mivel nem az monitorom optimális félbontásán volt így olyan volt mint egy cakkozott papír....igaz elismerem ,hogy E7300-al 3.2-n ha nem az a pipálós low-t hanem a húzgálós low-t állítom be akkor Full HD-ba 40-80 FPS-em van a 9800GTX+ al 8)) mediumon és Highon árnyék nélkül 20-40
  • Avenger
    Nem fullHD csak 1280*1024 :D Frizt írta hogy fullHD
    A részletesség Ultra és egy kicsi, de minden csúszkát nem mertem felhúzni maximumig :)
  • whisper
    Néztem és AIrft 2 maggal elvan teljesen és ilyenket írnak Prohardveren, hogy

"Itt pl nem lett se jobb se rosszabb 2-4 magnál és a Rift nem használja a ki a 4 magot. Amire nekem kell.

"Sziasztok, gondoltam ide is beírom

HD5850-el teszteltem egy gyorsat ha már procit váltottam és sajnos csak ez az egy érdemileg jó játék volt a gépemen és mit ad isten ebben a cikkben is felbukkant.

Prológus pálya, amikor fel kell venni a maszkot (izzasztó rész)
    E8200 @ 3400 Mhz - Min: 24 FPS Avg: 36 FPS
    Q6600 @ 3000 Mhz - Min: 26 FPS Avg: 35 FPS

A min fps-t csak a véletlennek tudom be, átlag FPS-en látszik, hogy ebben a játékban szerintem semmit nem számít hogy 2 vagy 4 mag."
    "

Ez egy pl. csak a 2-4 mag-ra
  • whisper
    EZ Full HD?
  • Avenger
    Nekem OC 8800GT-m van meg 2 Gb ram és E2140es proci @2,7GHz-n és 20-30 fps-el futkorászik nekem is, igaz nagy tömegben leesik 15-20 közé :( de Ultra beállítás és a látótávolságokra adtam még egy kicsit, meg a talaj részletességre, szerintem ahhoz képest egész jó :)
  • Jowanson
    Milyen vas van alatta? Nekem is ugyanilyen kártyám van de sajna csak egy e7200-as proci van mellé, így 20-30fps-el küszködöm medium-high beállítások mellett.
  • whisper
    Milyen proci van alatta?
  • Fritz Von...
    Nekem az ATI 4850-es vidáman, fullHDben ultra beállításokkal 30-35 FPS-sel pörgeti a nagy rift eventet 50 fős harcokkal.
  • whisper
    Akkor inkább ventit cserélek csak mert néztem a 450GT meg 5770-el egyenlően teljesít a 9800gtx+ om Golden Samples Gainward.
  • whisper
    Értem köszi . Akkor mehet a kettő közül akármelyik így is job lesz a mostani karimnál csak nem fogja 100% -on pörgetni csak 70-80% on. oksa köszi. Akkro ATi mellett az ár érték/arány szól, az Nvidia mellett a driver kompatibilitás. meg Phisyx/Cuda.
  • whisper
    De ,ha már 25-27-et ki kell adnom akkor az a 36 ezer már nem tétel és később vassal jobb lehet. Full HD-as 24 colos moncsim van és 9800GTX+ al is elég szépen muzsikált. High-on árnyék nélkül. Csak egy 5770-et meg néztem és prohardveren is azt mondják ,hogy nem érdemes azt venni akinek 9800GTX+ a van/volt. Ezért gondoltam ezekre a karikra. Mert a Prohardver CPI / VGA tesztben lévő Phenon 2 555 - is 2 magos ként annyi belső memóriával meg 3.2- Ghzen megy mint az Én E7300-am. Egy 5770-et burttóba tudok venni ami olyan 27-30 körül van és ezt a 6850-et meg nettóban.
  • MeoH #3209
    A procid melle eleg lenne 1 450gt vagy 5770ati is, mert nem tudja kiporgetni a 460/6850et.
  • fuzesi12
    a direct2drive on ugye a pre-order rel digitális letöltést vásárlok? Vagy valami külön opcióban kell kattintani hogy digitális letöltést vásároljak?
  • Avenger
    Szerintem is úgy lenne a logikus hogy aki PVE guardian mondjuk az egy szerveren kezd, még ha külön guild-ben is :)

Whisper:
    Valamivel mindenképp gyorsabb lesz mint a jelenlegi VGA-val, még ha CPU limites is lesz, általában a VGA-t jobban igénylik a játékok.
    Gondolom az AMD mint mostanában mindig jobb ár/érték arányú, magyarán szóval FPS-ben ugyan annyit hoz mint az Nvidia kártya. Ám az Nvidia kártyánál jó eséllyel nem kell 6 drivert cserélgetned ha több dologgal is játszol :) mint ahogy korábban itt is téma volt, hogy melyik driverrel megy akkor rendesen a rift.
  • dzsihad2
    ezért kéne pont 1 nagy guildel indulni. az első 1-2 hónap ugyis indiferens ilyen szmpontból mert nemigen lesz raid képes 20 emeber...anyi idő alatt meg ugyis lemorzsolodik akinek nem tetszik, de nem kéne egyből 3 daraba kezdeni, mert abból sosem lesz 1
  • 0Fritz0
  • lolSL
    ilyen proci mellé elég egy 25k-s vga is bőven
  • Ahet
    Tudomásom szerint Gyógyító, tett már lépéseket az ügyben hogy a pve guardian klánok egy szerveren vágjanak neki a játéknak.
  • 0Fritz0
    Pont ettől tartok, hogy a szétdarabolódás és az első hónap(ok) után lelépő játékosok miatt könnyen kezdődhet úgy egy ilyen event, hogy: "Józsi, kérdezz már rá azokra, hogy van-e tíz szabad emberük és kedvük instázni?".
  • whisper
    Hja és köszi előre is.
  • 0Fritz0
    Lásd PoTBS. :)
  • whisper
    Tudom nem Rift oldal ,de annyiból érinti ,hogy Rift-hez lenne 80%-ban használva....

Véleményt...
    Eljött az ideje a tényleges választásnak. Mire cserélődjön a 9800GTX+ -om
    2 versenyző van, Tudom nem lesz 100% az E7300am mellé ami 3.2-n emgy viszont kezd haldokolni a mostani VGA-m így csere.

PCI-E - Gigabyte GV-N460OC-1GI GTX460 OC 1GB GDDR5 -- 41 ért tudom
    vagy
    PCI-E - VTX3D ATI HD 6850 X Edition 1GB DDR5 -- 37 ért

Nem regényeket akarok kicsikarni tőletek. Csak akinek lesz véleménye . Ő tudna mellé írni 1-2 mondatos indokot mért arra voksol?

Ebbe a gépbe lenne

E7300 [3.2 Ghz], 4 Giga Kingmax, Xilence 480 W táp, Gigabyte GA-EP31-DS3L,
  • 0Fritz0
    Kisegítik?

Hogyan, Jóska fogja a bandáját, kilogolnak és felmásznak a másik szerverre? :)
    Vagy lemaradtam a nyóchuszasról és azonos szerveren fognak betyárkodni?
  • radical
    Miért szerinted melyik ebből a 3 guildből a hardcore?
  • Laroa
    Semmi értelme az emberek különbözősége miatt. Csak felesleges frusztrációt és gondokat okozna ha egy guilden belül lenne egy hardcore meg egy casual játékosbázis.
  • radical
    Bármelyik amelyikben lesz legalább 30 aktív játékos.